Bu veliye ne demeli?

SeIena

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2023
54
18
3
İstanbul
Oğlum 2. Sınıfa gidiyor. Ben kimseyle kolay kolay sohbet etmem ve ayrıca her daim hanımlı vs konuşurum mesafeyi bozmam. Bugün sınıf annesi beni aradı (önceden parasal anlamda yardım etmiştim) benden çocuğunu çıkışta okuldan alıp belli bir yere getirmemi istedi. Dedim ki x hanım ben her şekilde yardım sever biriyim ama başkasının çocuğunun sorumluluğunu alamam lütfen kusuruma bakmayın dedim. Kadın bayağı öfkelendi ve olur ya bir gün sizinde böyle bir şeyiniz olur en azından yüzüme bakmaya yüzünüz tutar dedi ve beni yanlış anladı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yani ben veli olsam, götürürüm
Bir başkasının çocuğunu da alabilirdim

Ama biri bana böyle dese, ona da saygı duyardım peki derdim… gönül koymazdım

Peki demeliydi kadın, insanların bize her zaman hayır diyebilme hakkı var sonuçta.. tıpkı bizimde bir başkasına diyebildiğimiz gibi…

Yani ben veli olsam, götürürüm
Bir başkasının çocuğunu da alabilirdim

Ama biri bana böyle dese, ona da saygı duyardım peki derdim… gönül koymazdım

Peki demeliydi kadın, insanların bize her zaman hayır diyebilme hakkı var sonuçta.. tıpkı bizimde bir başkasına diyebildiğimiz gibi…
Ben kendisine de dedim çocuğu sonuçta sırtımda taşımayacağım ama bu çocuk sorumluluğu çok başka bir şey. Başına bir şey gelse Allah muhafaza senden kötüsü olmaz ayrıca ben zaten kafaya çok takan biriyim çok mutsuz olurum.

Ben kendisine de dedim çocuğu sonuçta sırtımda taşımayacağım ama bu çocuk sorumluluğu çok başka bir şey. Başına bir şey gelse Allah muhafaza senden kötüsü olmaz ayrıca ben zaten kafaya çok takan biriyim çok mutsuz olurum.
Valla ne deseniz haklısınız
Biri bana bunu dese, peki derim

Sonuçta sırtında taşımayacak, var demek ki bildiği derim.. uzatmazdım

Oğlum 2. Sınıfa gidiyor. Ben kimseyle kolay kolay sohbet etmem ve ayrıca her daim hanımlı vs konuşurum mesafeyi bozmam. Bugün sınıf annesi beni aradı (önceden parasal anlamda yardım etmiştim) benden çocuğunu çıkışta okuldan alıp belli bir yere getirmemi istedi. Dedim ki x hanım ben her şekilde yardım sever biriyim ama başkasının çocuğunun sorumluluğunu alamam lütfen kusuruma bakmayın dedim. Kadın bayağı öfkelendi ve olur ya bir gün sizinde böyle bir şeyiniz olur en azından yüzüme bakmaya yüzünüz tutar dedi ve beni yanlış anladı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Iyyy şu sınıf anneleri zaten herkesi bıktırdılar. Onlara göre hem öğretmenler, hem veliden sorumlular neredeyse kendilerini okul müdürü ile eş görecekler iyi demişsiniz kimse kimsenin çocuğunun sorumluluğunu almak zorunda değil.

Iyyy şu sınıf anneleri zaten herkesi bıktırdılar. Onlara göre hem öğretmenler, hem veliden sorumlular neredeyse kendilerini okul müdürü ile eş görecekler iyi demişsiniz kimse kimsenin çocuğunun sorumluluğunu almak zorunda değil.
Tehlikeli bir şey çünkü. Başına bir şey gelse siz suçlu olursunuz ne gerek var.

En doğru yanıtı vermişsiniz. Çocuk başlı başına büyük bir sorumluluk birde başkasının çocuğu olunca sorumluluk iki kat artar. Yardıma ihtiyacı olabilir böyle bir konuda ama siz hayır dediğinizde üslubunu bozmasını hiç doğru bulmuyorum.

En doğru cevabı vermişsiniz,etrafında hiç başka kimse yok mu Sınıftaki bir başka veliye bu sorumluluğu yüklüyor ????
Lutfetmis kraliçe hazretleri sınıf annesi olunca her lafı emir kabul edilip uygulanmalı,aksi durumda tez kellesi vurula.
Ben de böyle bir cinsle muhatap olmuştum,selam bile vermiyordum son zamanlar ona bile layık değildi.......

En doğru cevabı vermişsiniz,etrafında hiç başka kimse yok mu Sınıftaki bir başka veliye bu sorumluluğu yüklüyor ????
Lutfetmis kraliçe hazretleri sınıf annesi olunca her lafı emir kabul edilip uygulanmalı,aksi durumda tez kellesi vurula.
Ben de böyle bir cinsle muhatap olmuştum,selam bile vermiyordum son zamanlar ona bile layık değildi.......
Ah keşke ben de sizin gibi olsam maalesef ben acaba kırıldı mı deyip üzülmeye başlıyorum ☹️

Şu çocuğun dediği gibi sınıf anneleri kendilerini paşa sanıyor 😂
Yine güzel konuşmuşsun ben olsam çoktan kavga çıkmıştı . Münasebetsiz kadın ..

O siz
Ah keşke ben de sizin gibi olsam maalesef ben acaba kırıldı mı deyip üzülmeye başlıyorum ☹️
O kırmaya cekinmemis ,siz hiç çekinmeyin.Ben çok sert bir insan değilim hatta sizin gibi düşünürüm çoğu zaman,ama böyle emrivakiler, sınırlarımın ihlal edilmesi beni çileden çıkarıyor hiç tahammül edemiyorum.

Sınıf annesi hanım size yasak gelmedi mi ne sıfatla beni arıyorsunuz deseydiniz

Sınıf annesi olduğunu neden belirtme gereği duydunuz, konunun bununla alakası yok ki. Sınıf annesi olmayan biri de yapabilirdi bunu. Galiba daha önce muhatap olma sebebinizi açıklamak istediniz ama yanlış anlaşıldı herkes sınıf anneliğinden yürüyor alakasız yere 😂

Back
X