Bu yaptığı terbiyesizlik!

poyrazinmelegi

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
2.821
4.195
448
Merhaba, bir derdimi paylaşmak istiyorum.
Sevgilimi anlatmıştım, diğer konumu bilen bayanlar olduğunu düşünüyorum.
Neyse, konuya geçmek istiyorum. Ben küfürden nefret eden bir insanım. Hiç mi duymuyorsunuz derseniz duyuyorum tabi ki arada abimin, amcamın ağzından falan yani aynı ortamda bulunduğum insanlar küfürlü konulabiliyor. (Tabi ki bana karşı değil yanlış anlaşılma olmasın.)

Dün işten çıktı, sinirliydi. Bir durum oldu baya öfkelenmişti. Sonra o öğrendiği kişiye küfür etti. Ben de çıldırdım. Sana küfür etme demedim mi, ben duymak istemiyorum, terbiyesizlik bu, bana çok itici geliyor falan cümleleri dizdim. Bana verdiği cevap resmen beni şok etti. Yani tokat yesem sanırım o kadar şok olurdum. "Tamam, sensin hıhı" dedi bana! Ben de seninle konuşmak istemiyorum artık dedim. Mesaj atmadı. Konuşmuyoruz dünden beri. Neler oluyor, anlamıyorum. Nasıl bunu söyler aklım almıyor. Bu çok ayıp. Kendimi çok değersiz hissettim.

Aramızda gün içinde ya da önceki haftalardan kalan bir sorun yoktu. Çok iyiydik. Seven insan böyle der mi? Böyle kırar mı? Ben mi çok tepki veriyorum. Akıl, akıldan üstündür derler. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bence aşırı tepki vermişsiniz. Size dememiş ki. 'Tamam, sensin hıhı' tepkisini de pek anlamadım doğrusu :s

Bence aşırı tepki vermişsiniz. Size dememiş ki. 'Tamam, sensin hıhı' tepkisini de pek anlamadım doğrusu :s

Canım ben de anlamadım. Ya hani bazı insanlar bazı şeylerden hoşlanmaz ve yapılmasını istemez ben de yapmaması için uğraşıyordum. Tamam, sensin dedi. Yani tamam sen haklısın artık sus der gibi.

Küfür garip bir şey değil bana göre. Hepimiz insanız, sinirlenince ağızdan çıkıyor işte.
Ha ben, bana edilen küfürleri kabul edemem, ya da iki lafından biri küfür olanlardan hoşlanmam. Bana biraz fazla tepki vermişsiniz gibi geldi.

Aslında tepkim mi fazla diye düşündüğüm için sizlerin fikrini almak istedim ama bir yandan tamam sensin cümlesi aklımdan çıkmıyor. Inkar edemem küfürlü konuşan biri değil çok sinirlendiğinde arada ediyor ki bana asla etmez. Kırıcı söz dahi söylemez. Eğer benim tepkim aşırı ise psikolojik destek almayı düşünürüm çünkü verdiğim tepkiler genelde böyle ve işin kötüsü bana aşırı gelmiyordu.

Aynen katiliyrum size . Sonucta konu sahibine kufur etmemis banada biraz fazla tepki vermissiniz gibi geldi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Adam iş yerinde problem yaşıyor ve oldukça öfkeli..
Bunu hissedip ve bildiğiniz halde o anda ' küfür etmeni istemiyorum '' gibi bir tepkide bulunmak ,çok saçma olmuş bence..

Yani konunun ne olduğuyla ilgilenmek veya onu sakinleştirmek yerine , karşı tarafa etmiş olduğu küfüre takılıyor olmak , fırsat bu fırsat diyip kavga gürültü ortamı yaratır gibi olmuşsunuz bence..

Aynen katiliyrum size . Sonucta konu sahibine kufur etmemis banada biraz fazla tepki vermissiniz gibi geldi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım şu an vicdan azabı duydum, üzüldüm. Bana "tamam sensin" demesi saygısızlık. Dünden beri mesaj atmaması ise extra üzücü. Konuşmak istemiyorum bundan sonra dedim sinirle. Mesaj atmadı. Ne yapmalıyım, bilmiyorum.

'Tamam sensin hıhı' cümlesini ben pek anlayamadım, sonuçta sizin sevgiliniz, ne demek istediğini siz anlamışsınızdır Size göre bu küfür gibi bir şeyse o cümleye tepki vermeniz normal ama sinirlenince küfretti diye öyle bağırmanız gereksiz olmuş biraz :s

Rahatsız olduğunuzu sakin bir dille anlatın, eminim anlayacaktır sizi

Bana zaten "Zaten çok gerginim beni daha çok geriyorsun" dedi. Daha da üzerine gittim. Hatam ile şu an sayenizde yüzleşiyorum, çok teşekkürler.

Aynı durum. İğrenç, çok itici. Nadir ediyor ama o bile iğrenç ya! Yani bunun nadir ya da sık gibi bir şeyi olamaz. Çok sinirlendiğimde farkında olmuyorum diyor.

İnsanlara küfür normal geliyor.Hatta insani bir durum gibi geliyor.Yok sinirlendim ağzımdan çıktı,kendime hakim olamadım gibi birşey olamaz.Herkese sinirlendiğimizde küfür edebiliyor muyuz.Gitsin amirine,patprnuna sinirlnediğinde,babasına sinirlendiğinde küfür etsin.Bir kere günah.
İnsanlar haddini de saygısını da bilmeli.Hele kadının yanında.Yarın çocuk olduğunda onun yanında da mı tutamayacak kendini.

Canım sana katılıyorum. Bana her zaman ben mahallede büyüdüm hep böyleydi diyor. Küfürü sevmiyorum, tek sorun bu.

Canım dediğim gibi tamam sen haklısın sus demek istedi. Çünkü bu cümle karşındaki insanı susturmak için söylenir. Ona çok iticisin ve tamam sensin cümlesi çok ergence bile dedim. Ben de ona saygısızlık yapmışım yeni fark ediyorum.

Ben "tamam sensin" lafından tamam sen bilirsin, sen haklısın gibi bir anlam çıkardım. Küfür olarak algılayamadım nedense. Konuşulmayacak bir durum yok. Keşke bu kadar fazla tepki vermeseydiniz. Tabi ki uyarın hoşlanmadığınız durumlarda ama bu durum farklı. Sanırım siz onun cevabını yanlış anladınız ya da ucu açık bir kelime olduğundan siz olumsuz tarafa çekmişsiniz. Çok uzatmayın derim.

Haklı olabilirsiniz. Zaten küfürü kesinlikle bana yönelik değildi sinirlendiği kişiye yönelikti. Ben onu sert dille uyarınca bana "tamam sensin" dedi. Ben de çok sinirlendim ve bundan sonra konuşmayalım dedim. Ne yapmalıyım? Mesaj atmalı mıyım? Kendisi atmadı. Günaydın bile yazmadı. Bu çok kötü bir boşluk oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…