BU YAPTIĞIMIN BİR AÇIKLAMASI VAR MI

bütün sayfaları okudunuz mu bilmiyorum ama adam herkesin kendilerine zarar vermek istediğini falan düşünüyormuş. eve gelen misafir için bile eşine sen diğer odada otur kötü niyetli bunlar diyormuş.
zaten sanmıyorum şizofren olan kendinden bu yönde şüphe etsin. öyle olsanız kendinize kondurup konu açmazdınız yani.
ama sizin ki ne bilemedim:) eğleniyorsunuz bence.
Yok ben başka şeyler görmüyorum sadece kendimi sunucu yaparken çok güzel hayal ediyorum mağdur konuk yaparken çirkin bakımsız biri gibi hayal ediyorum 😅eğlenmek için galiba

Eğlenmek için o sürece bilinçli giriyorsanız sıkıntı yok bunu yapan çok var ve yalnızlıktan yapar ama pek bilincinde olmadan istemsiz ve dışardan bununla ilgili eleştiri alıyorsanız yardım almalısınız.
Benim bi arkadaşım vardı öğrenciyken aynı aparatta kalıyordu kız kendi kendine gülüyor konuşuyor yanında biri var gibi hareketler sesler konuşmalar com rahatsız oluyorduk diğer arkadaşımla. Çünkü dışardan aparta geldiğimizde odasında konuşma sesleri duyardık misafiri var heralde derdik ama kız kendi kendine konuşuyordu sonra ,
Meğer , bi derdi varmış kızın konuştuk anlattı kariyer anlamında bi dert psikolojik bi travma değil. Arada bi gider konuşurdum sonra ses kesilirdi o akşam bi daha tekrar etmezdi , yani kendinden geçiyordu farkında değildi, neye güldün diye odaya dalardım güldüm mu ben farkında değilim ya derdi mesela. Bu normal olmayan bi turdu mesela siz de mi boylesiniz.

Evde yalnız kalınca yapıyorum genellikle oyun oynuyor gibi boş kalınca o boşluğu öyle dolduruyorum aslında hem can sıkıntımı alıyor hemde içten gelen dürtü.Beni rahatlatıyor ama başkası beni bu halde görse ne yapardım deyip utanıyorum.Küçükken normal geliyordu ama şimdi utanç veriyor
Diğer konuyu okudum şimdi sizinkiyle pek alakası yok. Adam davranışlarını normal kabul ediyor,siz rahatsızlık duyuyorsunuz. Muhtemelen çocukluktan gelen alışkanlık. Çok kafaya takıyorsanız bir psikoloğa danışın.

Bir de deli olan delirdiğini bilmezmiş deliriyor muyum diye düşünen gayet sağlıklı imiş.Siz de bilerek yapıyorsunuz dert etmeyin ama çocuğunuzun yanında yine de yapmayın bence:KK64:

Eğlenmek için o sürece bilinçli giriyorsanız sıkıntı yok bunu yapan çok var ve yalnızlıktan yapar ama pek bilincinde olmadan istemsiz ve dışardan bununla ilgili eleştiri alıyorsanız yardım almalısınız.
Benim bi arkadaşım vardı öğrenciyken aynı aparatta kalıyordu kız kendi kendine gülüyor konuşuyor yanında biri var gibi hareketler sesler konuşmalar com rahatsız oluyorduk diğer arkadaşımla. Çünkü dışardan aparta geldiğimizde odasında konuşma sesleri duyardık misafiri var heralde derdik ama kız kendi kendine konuşuyordu sonra ,
Meğer , bi derdi varmış kızın konuştuk anlattı kariyer anlamında bi dert psikolojik bi travma değil. Arada bi gider konuşurdum sonra ses kesilirdi o akşam bi daha tekrar etmezdi , yani kendinden geçiyordu farkında değildi, neye güldün diye odaya dalardım güldüm mu ben farkında değilim ya derdi mesela. Bu normal olmayan bi turdu mesela siz de mi boylesiniz.
Yok ben yanımda birini görmüyorum kesinlikle,ben bir sunucu olup konuşuyorum bir konuk olup konuşuyorum bilinçli oluyor boş ve yalnız kaldığım zamanlar oyun gibi birşey aslında

Yok ben yanımda birini görmüyorum kesinlikle,ben bir sunucu olup konuşuyorum bir konuk olup konuşuyorum bilinçli oluyor boş ve yalnız kaldığım zamanlar oyun gibi birşey aslında
O da görmüyordu zaten , kız kendinden geçiyordu uzaya firliyordu kafa.

Bir de deli olan delirdiğini bilmezmiş deliriyor muyum diye düşünen gayet sağlıklı imiş.Siz de bilerek yapıyorsunuz dert etmeyin ama çocuğunuzun yanında yine de yapmayın bence:KK64:
Bu zamana kadar bu alışkanlığımdan hiç kurtulmayı denemedim belkide bu günden sonra bişeyler için çabalamalıyım

Bence sizinki farklı bısey gıbı 🙄bıkere olayın farkındasınız inkar yok. Karsıda birilerinin olmadıgının farkındasınız mesela. Tabi yine de Dr gidin derim.

Yalnız bu kadar çok insanın kendi kendine konuştuğunu bilmiyordum😂 ya herkes çıldırdıysa ve ben de yapıyorum deyip deyip normalleştiriyorsa😳
Bence hayal dünyası çok geniş insanlarda oluyor olabilir ben hep hayal kurarım okuldayken hocalar hikaye yazdırırdı öyle şeyler yazardımki hocalar şaşıp kalırdı gerçekten çok hayalperestim etkisi olduğunu düşünüyorum

Bence hayal dünyası çok geniş insanlarda oluyor olabilir ben hep hayal kurarım okuldayken hocalar hikaye yazdırırdı öyle şeyler yazardımki hocalar şaşıp kalırdı gerçekten çok hayalperestim etkisi olduğunu düşünüyorum
Bu arada bana maladaptive daydreaming tanısı konmuştu bir bakın derim.

İyi geceler arkadaşlar az önce bir başlık okudum eşim kendi kendine konuşuyor diye altına birçok kişi şizofren vs yazmış...Yazarken çok utanıyorum fakat bende aynı sorun var aynı özelliklerde mi bilmiyorum ama yinede çok korktum...Ben küçükken evcilik oynamayı çok seviyordum ve ablam hep mızıkcılarda komik gelirdi ona gülüp oyunu bozardı bende onu çıkardım kendi kendime konuşa konuşa oynardım hem konuşuyordum hem cvp veriyordum.Büyüdükçe bu huyumdan vazgeçemedim şuan 27 yaşında bir anneyim bazen yanımda kimse yokken yada ben başka odada yalnız kalmışken kendi kendime konuşuyorum.Karşımda kimseyi görmüyorum ,sadece hayal ediyorum ,mesela bir tv programı sunucu oluyorum soru soruyorum daha sonra konuk olup o soruyu cvplıyorum,yemek yaparken yemek programı sunuyormuş gibi anlatıyorum sonra sunucu olup soru sorup cvp veriyorum,bazen youtuber gibi iş yaparken o işi anlatıyorum bazen sanki bir dizide oynuyorum o dizide 2-3 karakteri canlandırıyorum ve bunları yaparken asla karşımda bir varlık görmüyorum.Oyun oynuyor gibi kamera karşısında gibi ama 2-3 karakterin konuşmasını canlandırıyorum ne olur dalga geçmeyin bu saçmalığımın bir açıklaması var mı
2 düşüncem var biri içinizde yatan oyuncu kimlik sizi ele gecirmiş
Tiyatro yada oyunculuk için bi cast ajansına yazılabilirsiniz
Diger düşüncem cocukluktan kalan bir durum gibi genelde ebeveynleri ile (özellikle baba kardes) sorun yasayan çocuklarda oldugunu düşünüyorum

Burcunuz aslan mı

İyi geceler arkadaşlar az önce bir başlık okudum eşim kendi kendine konuşuyor diye altına birçok kişi şizofren vs yazmış...Yazarken çok utanıyorum fakat bende aynı sorun var aynı özelliklerde mi bilmiyorum ama yinede çok korktum...Ben küçükken evcilik oynamayı çok seviyordum ve ablam hep mızıkcılarda komik gelirdi ona gülüp oyunu bozardı bende onu çıkardım kendi kendime konuşa konuşa oynardım hem konuşuyordum hem cvp veriyordum.Büyüdükçe bu huyumdan vazgeçemedim şuan 27 yaşında bir anneyim bazen yanımda kimse yokken yada ben başka odada yalnız kalmışken kendi kendime konuşuyorum.Karşımda kimseyi görmüyorum ,sadece hayal ediyorum ,mesela bir tv programı sunucu oluyorum soru soruyorum daha sonra konuk olup o soruyu cvplıyorum,yemek yaparken yemek programı sunuyormuş gibi anlatıyorum sonra sunucu olup soru sorup cvp veriyorum,bazen youtuber gibi iş yaparken o işi anlatıyorum bazen sanki bir dizide oynuyorum o dizide 2-3 karakteri canlandırıyorum ve bunları yaparken asla karşımda bir varlık görmüyorum.Oyun oynuyor gibi kamera karşısında gibi ama 2-3 karakterin konuşmasını canlandırıyorum ne olur dalga geçmeyin bu saçmalığımın bir açıklaması var mı
sizofrenler gercek ile hayali ayirt edemezler. ayni zamanda karsilarinda bir kisi gercekten varmis gibi konusurlar. bence sizinki aliskanlik

O adam ile siz farklısınız. Adam kendi kendine kahkaha atıyormuş garip.
Öte yandan aynı sizin gibiyim, yemek yaparken kendi kendime "evveett hanımlar, şuanda soğanları kavuruyoruz birazdan domatesi de ekleyeceğiz" falan diyorum ajshdhhd makyaj yaparken influencer olup makyajımı tanıyorum falan ajfjjdf. Bunun şizofreniyke alakalı olduğunu düşünmüyorum yani. psikoloğa da psikiyatriye de gittim bir problem göremediler, sadece öfke kontrol bozukluğum var o kadar.

E sizinki çok keyifliymiş hatta bende deniyim işler kolaylaşır belki eğlenceli hale getirince 🙈
Şizofren kendini sorgulamaz, sizinki öyle bişey değil bence.

Ayyy ben o konuyu okurken korkmuştum sizin anlatımınızdan korkmadım bilakis tebessüm ettim 😃 Bence siz iyisiniz sadece yalnızlık, can sıkıntısı sizinki, o kahkaha falan atıyor duşta hızlı hızlı konuşuyordu bak yine ürperdim 😱

Kendinizden şüphe etmeniz normal olduğunuzu gösterir.
Ciddi rahatsızlığı olanlar genelde inkara meyilli oluyorlar.
No panic🤟🤍

Back
X