BU YAPTIĞIMIN BİR AÇIKLAMASI VAR MI

Aslında bunu yapmak can sıkıntı mı alıyor ama normal mi değil mi bilmiyorum
Her konu o konu özelinde değerlendirilerek yorumlanıyor, bahsettiğiniz topiğe ben de yazdım tanı konulmadı, ki biz tanı koyamayız öyle bir yetkimiz de yok bilgimiz de yok, uzmana gitmesini tavsiye ettik üyeye ve çevremizde benzer sorunları olan kişilerden örnekler verdik.

Kusura bakmayın dalga geçmek için yazmıyorum lakin sizin ki Google'a baş dönmesi mide bulantısı yazınca gebelik, vertigo, beyin tümörü diye sıralanan hastalıklardan kendimizdeki bulguları kıyaslayıp beyin tümörü oldum demek gibi oluyor.

Çoğumuzun başkalarına komik veya saçma gelecek ama bazen can sıkıntımızı gidermek bazen kendimizi eğlendirmek adına yaptığımız şeyler vardır.

Ben de yemek yaparken, ki yemek yapmayı sevmem o anı eğlenceli yapıp bir an önce bitsin diye evet hanımlar malzemeleri sayıyorum deyip kendi kendime yemek tarifi verdiğim olur ama ne yaptığımın bilincindeyim :)

bende genelde birilerine sonradan anlatacağım bir şeyi öncesinde kendi kendime anlatırım, arada konuşurum. bunun şizofreniyle ilgili olacağını düşünmüyorum :-) sizi rahatsız ediyorsa eğer bir doktora danışın o ayrı

Aslında bunu yapmak can sıkıntı mı alıyor ama normal mi değil mi bilmiyorum
Eğer bunu yapmadan duramıyorsanız, yani elinizde değilse o zaman sorun olabilir ama can sıkıntısından eğlenmek için yapıyorsanız ne sorun olabilir? Ben de yapıyorum bazen mesela konsantre olmam gereken bir iş varsa, şunu yaptım, şunu şuraya koyacağım, bu böyle olmuş vs vs diye kendi kendime konuşa konuşa yaparım o işi. Kafamdan bir hesap yapacaksam sesli sesli yaparım. O zaman sanki daha iyi dikkatimi topluyorum Eşim ilk tanık olduğunda epey şaşırdı ama şimdi alıştı:)

bende genelde birilerine sonradan anlatacağım bir şeyi öncesinde kendi kendime anlatırım, arada konuşurum. bunun şizofreniyle ilgili olacağını düşünmüyorum :-) sizi rahatsız ediyorsa eğer bir doktora danışın o ayrı
ay bunu ben de yapıyorum bazen :)

Siz bunun sebebini biliyorsunuz oyun gibi başlamış alışkanlık olmuş. Sizi de biri kendi kendinize program sunarken görse buraya konu açabilir o ayrı tabi :KK53: ama biri görse kimle konuşuyorsun biri mi var yanında dese, "Ay saçmalama ya çocukluktan kalma alışkanlık işte" diye açıklama yaparsınız herhalde, konu sahibinin eşi inkar ediyormuş, ailesi de görmezden gel demiş mesela. Birisi sizi o halde görüp, ailenize sizin kız kendi kendine program sunuyor dese bi şaşırırlar bence:KK53: Hatta merak ettim hiç gören olmuş mu?

Yalnız o konudan sonra şaka maka ben de kendimi dinler oldum 😄 bir tane halıyı balkona koymuştuk fazlalık diye. Güneşten kaymaz tabanı kurumuş. Terasa aldım kurtarılacak gibi mi diye yere serdim, tabanını soymaya çalıştım sevdiğim bir haliydi çünkü. Sonra bir an kendi kendime konuştuğumu fark ettim :KK53: şey diyorum işte "yok ya gitmiş bu, aslında makineye mi atsam iyice bi dökülse? Yok böyle olmaz bu fırçayla yapayım, Off is çıkarttım başıma durduk yere" ama hepsi aynı anda değil ara ara konuştum. Sonra konu geldi aklıma, acaba şu an yan bloktan falan biri beni görüp şizofreni teşhisi koymuş mudur acaba diye düşündüm ve çenemi kapattım :KK53:

Senin yaptıklarının sessiz halini yaptığım oluyor 😄 herhalde uzaktan biri görse mimiklere hareketlere deli der 🤭😁🤣
Ama iyi fikir sesli yapayım, içimdeki enerji geri içime kaçmış oluyor salayım 😂😂

Ben bir sorun olduğunu düşünmuyorum bunun ya,hayal dünyası geniş insanlarız ne güzel 🤗

Ben genellikle kendimi ifade edemediğim insanlar için kendi kendime konuşurum.Ona cevaplar veririm.Özellikle araç kullanırken oo ver gözüne:)) Beyin sürekli işliyor sanırım ondan.. Ama YouTubırlık yapmam mesela çünkü izlemem..Stresli zamanlar hariç çok konuşmuyorum.Şizofreni olmadığıma eminim fakat çok normal bir davranışta diyemiyorum kendim için:))

bende kendi kendime konuşurum hatta arabamız ile konuşurum bazen :D ve ne gariptir ki araba babamda sorun çıkartırken bende çıkartmıyor :D geçen camı açtı babam kapatamadı 5 dk falan uğraştı. kaçıl sen oradan bir dedim bastım düğmeye kapandı. nasıl oldu bu falan diyor :D ee dedim ben her yanından geçişimde halini hatrını soruyorum çocuğumun senin gibimiyim falan dedim. deli deyip güldüler :D

Yani şimdi kendi kendi konuşmak sıkıntı değil de kendi konustugun yada sorduğun şeye kendin cvp vermek bilemedim 🤷‍♀️ isterseniz doktora gidin

Her insan kendi kendine konuşur belli bir ölçüde ama siz baya prodüksiyon yapıyorsunuz. Öyle şizofrenik bi durum oldugunu sanmıyorum ama yaşınız gereği çok normal de gelmedi bana. Kimse yokken odada yalnızken diye parantez açmanızdan da belli aslında tuhaf olduğunu düşünmeseniz böyle yapmazsınız.

Ben kendi kendime ingilizce konusuyorum karsimda biri varmis gibi ama kendi kendime konustugumun farkındayım. Hatta bazen kardeşim görüp çaktırmamaya çalışıyor ama normalim bence yaptığımın farkındayım bence bazı durumlarda nasıl davranmam gerektiğine yardımcı oluyor. Nerde ne söylemem gerektiği konusunda.

Bence sadece hayal gücünüz gelişmiş. Ben de o şekilde İngilizce pratik yapıyordum. Kendi kendime röportaj yapıyordum. Kafamdaki ses soruları soruyordu, ben sesli cevaplıyordum. Şimdilerde de marketteyken ya da yürüyüş yaparken önceki günlerde insanlarla etkileşimlerimi düşünüyorum ve farklı ne anlatabilirdim gibi şeyler düşünerek karşımda o kişi varmış gibi kafamdan bir şeyler anlatıyorum. Düşünme şeklim artık birilerine bir şeyler anlatmak şeklinde olmaya başladı. Birine söylemem gereken bir şey varsa onu kafamda kurguluyorum, kelimelerimi seçiyorum. Bunu da mesleki deformasyon olarak görüyorum çünkü bir dersten önce nasıl işleyeceğimizi, etkinlik direktiflerini nasıl vereceğimizi, hangi cümleleri kullanacağımızı planlıyoruz hep. Artık günlük hayatta alışkanlık oldu :).

Annemin birçok hastalığının arasında şizofreni tanısı da var. Şu an odada "domuz köpek, pis kalt.., defol git buradan" diye bağırıyor mesela. Gerçeklikten tamamen kopmuş halde. Onun etrafında birileri var şu an ona göre ama aslında yalnız. O birilerini görüyor ve onları gerçek sanıyor, onlarla tartışma içinde. Aradaki farkı kavramanız için örnek vermek istedim. Toplumumuzda kendi kendine konuşana deli derler ancak sesli düşünmek diye de bir şey var. Sizinki de daha çok can sıkıntısıyla baş etmek için küçüklükte keşfettiğiniz ve alışkanlık haline getirmiş olduğunuz bir davranışa benziyor.

İyi geceler arkadaşlar az önce bir başlık okudum eşim kendi kendine konuşuyor diye altına birçok kişi şizofren vs yazmış...Yazarken çok utanıyorum fakat bende aynı sorun var aynı özelliklerde mi bilmiyorum ama yinede çok korktum...Ben küçükken evcilik oynamayı çok seviyordum ve ablam hep mızıkcılarda komik gelirdi ona gülüp oyunu bozardı bende onu çıkardım kendi kendime konuşa konuşa oynardım hem konuşuyordum hem cvp veriyordum.Büyüdükçe bu huyumdan vazgeçemedim şuan 27 yaşında bir anneyim bazen yanımda kimse yokken yada ben başka odada yalnız kalmışken kendi kendime konuşuyorum.Karşımda kimseyi görmüyorum ,sadece hayal ediyorum ,mesela bir tv programı sunucu oluyorum soru soruyorum daha sonra konuk olup o soruyu cvplıyorum,yemek yaparken yemek programı sunuyormuş gibi anlatıyorum sonra sunucu olup soru sorup cvp veriyorum,bazen youtuber gibi iş yaparken o işi anlatıyorum bazen sanki bir dizide oynuyorum o dizide 2-3 karakteri canlandırıyorum ve bunları yaparken asla karşımda bir varlık görmüyorum.Oyun oynuyor gibi kamera karşısında gibi ama 2-3 karakterin konuşmasını canlandırıyorum ne olur dalga geçmeyin bu saçmalığımın bir açıklaması var mı
Seninki o adamdan farklı.O kendi kendine gülüp kahkalar atıp sorulunca da inkar ediyordu.Siz diyorsunuz ki ben kendim bilinçli olmadığını bilerek sadece hayal ediyorum.Ona bakarsanız bir ara yemekteyiz diye bir program vardı bizim evde kim mutfaktaysa o kişi konuşuyordu beğendi mi senin misafirler yemekleri diyorduk🤣Ama ne annem,ne kardeşim ne de ben bunun şizofrenik bir durum olduğunu düşünmedik.Bir insanda bir sıkıntı varsa bu bariz hissediliyor hem de nasıl hissediliyor hiç konuşmadan dursa bile bazen.

İyi geceler arkadaşlar az önce bir başlık okudum eşim kendi kendine konuşuyor diye altına birçok kişi şizofren vs yazmış...Yazarken çok utanıyorum fakat bende aynı sorun var aynı özelliklerde mi bilmiyorum ama yinede çok korktum...Ben küçükken evcilik oynamayı çok seviyordum ve ablam hep mızıkcılarda komik gelirdi ona gülüp oyunu bozardı bende onu çıkardım kendi kendime konuşa konuşa oynardım hem konuşuyordum hem cvp veriyordum.Büyüdükçe bu huyumdan vazgeçemedim şuan 27 yaşında bir anneyim bazen yanımda kimse yokken yada ben başka odada yalnız kalmışken kendi kendime konuşuyorum.Karşımda kimseyi görmüyorum ,sadece hayal ediyorum ,mesela bir tv programı sunucu oluyorum soru soruyorum daha sonra konuk olup o soruyu cvplıyorum,yemek yaparken yemek programı sunuyormuş gibi anlatıyorum sonra sunucu olup soru sorup cvp veriyorum,bazen youtuber gibi iş yaparken o işi anlatıyorum bazen sanki bir dizide oynuyorum o dizide 2-3 karakteri canlandırıyorum ve bunları yaparken asla karşımda bir varlık görmüyorum.Oyun oynuyor gibi kamera karşısında gibi ama 2-3 karakterin konuşmasını canlandırıyorum ne olur dalga geçmeyin bu saçmalığımın bir açıklaması var mı
Senin yaşlarında benimde o tarz kendi kendime konuşmalarım vardı .Hayali olarak yapıyordum ve hoşuma gidiyordu .Bazende kendimi cameraya alıyor ve sonra izliyordum .Çok takmadım o zaman çünkü sıkıntıdan yapıyordum.Yalnızdım zamanla hayatta sosyal çevrem genişledi .Dışarı çıkmaya insanların arasına karışmaya başladım .Kendiliğinden geçti ,fakat benzer durumlar içinde değilsen ve bu durum seni rahatsız ediyorsa bir uzamana çık .Psikolojik bir durumdan ileri geliyordur .Hemen herkese şizofren demek yanlış bence .

Senin kadar olmasa da😅ben de konuşurum. Benim ki bir nevi prova 😂bahanem de hazır😅. Hoşlandığım kişi ile karşılaşsam mesela nasıl davranırım ne söylerim vs. gibi. Yaşanma ihtimali bulunan anları öncesinde canlandırırım, hayalini kurarım .

Canım benim aynılarını ben de yapıyorum ne var ki bunda eğleniyorum vaktimi alıyor bazen ne oyuncu olsam deyip hayal bile ediyorum yorum yapıyorum 🤭 iş yaparken şarkıcı gibi şarkı söylüyor kimi zmaan ünlü bir oyuncu yerine geçiyor eğleniyorum konuşuyorum oyuncu diyaloğu yapıyorum iş bitiyor zaman geçiyor 🤭😁 ama tek bnm sanıyordum sen de varmışsın💐

Back
X