- 22 Mart 2017
- 204
- 704
- 103
Evet gercekten bunu yapıyor ve uzun süre engelli kalıyorum. Tartışırız aileme fikirlerime herşeyime fiziksel özelliklerim dahil ağzına geleni sayar ben bişey diyecek olurum daha beterini der ve engeller. Adamın zerre saygısı yok bana ama benden sonsuz bir saygı bekliyorvatsaptan engellemek nedir yaa? ergenligi de asamamis henuz, onun icin uzuldum su an
neden evli kalmakta direniyorsun peki? sonucta kendi ayaklari uzerinde durabilen bir kadinsin.Evet gercekten bunu yapıyor ve uzun süre engelli kalıyorum. Tartışırız aileme fikirlerime herşeyime fiziksel özelliklerim dahil ağzına geleni sayar ben bişey diyecek olurum daha beterini der ve engeller. Adamın zerre saygısı yok bana ama benden sonsuz bir saygı bekliyor
Dün işten yarım saat geç geldim diye (yarım saat) benimle kavga edip üzerime yürüdü çocuğumun gözü önünde kötü şeyler yaşadık. bende bu defa yanına bırakmayacağım dedim ne yapacaksın dedi kendisi memur biliyor işine zarar geleceğini sicilini etkileyeceğini. Ama bende insanım bir sıkımlık canım var Allahtan korkusu yok. evden gitmek istedim izin vermedi. Yarın gideceğim dedim bedelini ödeyecksin bu defa dedim tehdit etti. Sabah işe gittikten sonra darp raporu aldım ve karakola gidip şikayetçi oldum. Akşam evde ne fırtınalar kopar bana ne yapar bilmiyorum. Ama bundan sonra ona göre ayagını denk alır.Onun borçları bitince daha da ezer sizi kaybedecek birseyim yok diye, borçlarını ödediğinizle kalırsınız. Yol verin bu adama.
Mutsuzum ayrılmak istiyorum deyip, ailenizle konuşun. Bu sefer ikna etmeye çalışmasınlar.Bu adam düzelecek diye beklerken, ömrünüz geçip gidecek.Tabiki önce kendi kararınızı net verip, arkasında sağlam durmalısınız. Zayıf olduğunuz belli. İnsanlar sizi hemen ikna edebiliyor. O yüzden kendinize zaman tanıyın, iyi düşünün, psikolojik destek alın. Hayatınızı planlayın. Sonrada verdiğiniz kararı uygularsınız. Bu karar evliliğinizde devam etme yönünde olursada, yapacağınız, takınacağınız tutum önemli. Onun için kafanızı toplayıp, ne istiyorsunuz önce onu belirleyin.Eşimle çok kötü günler geçirdik bana saldırdı bende polisi çağırdım eve şikayetçi oldum ama aileler işin içine girdi sözler verdi şikayetimi geri aldım ama çok pişmanım. Çünkü onun arkası kesilmedi ondan bir söz istedim aile terapistine gitme şartı koydum tamam dedi devlet hastanesine gittik yatiştırıcı verdi bende depresyone girdiğim için sende kullan tükenmişsin dedi doktor. Ama bizi belediyenin terapistine yönlendirdi. Nasılsa dava düştü ben geri aldım artık eşim o saatten sonra pek umursamadı. Zor da olsa bir ay sonraya randevu ayarladım ama gelmedi. Herşey bizde biter dedi başkasının aklıyla mı hareket edecez. sen sözümü dinleyeceksin kendine yakışanı yapacaksın daha da sorun yaşamayız deyip konuyu kapattı.
Bundan sonra dediğine göre.... Senin bunu bitireceğn yok.. Borcunu ödedikten sonra o bitirir.Dün işten yarım saat geç geldim diye (yarım saat) benimle kavga edip üzerime yürüdü çocuğumun gözü önünde kötü şeyler yaşadık. bende bu defa yanına bırakmayacağım dedim ne yapacaksın dedi kendisi memur biliyor işine zarar geleceğini sicilini etkileyeceğini. Ama bende insanım bir sıkımlık canım var Allahtan korkusu yok. evden gitmek istedim izin vermedi. Yarın gideceğim dedim bedelini ödeyecksin bu defa dedim tehdit etti. Sabah işe gittikten sonra darp raporu aldım ve karakola gidip şikayetçi oldum. Akşam evde ne fırtınalar kopar bana ne yapar bilmiyorum. Ama bundan sonra ona göre ayagını denk alır.
İnsanlar beni hemen ikna edebiliyor meselesi değil ilk defa öyle birşey yaşamıştım ve söz konusu olan insanlar ailemdi. Eşimi de seviyordum ama tüketti artık. Ama net olmak içimde en ufak bir keşke dememek için iyi düşünmeliyim. Hayat son bulacak kadar kötü senaryolar geçiyor kafamdan oğlumla bir başıma nasıl sırtlanacağım bu kötü hayatı. Aslında güçlüyüm sorumluluk sahibi biriyim ama duygusal olarak çöktüğüm için dipteyim. Özgüvenim zedelendi.Mutsuzum ayrılmak istiyorum deyip, ailenizle konuşun. Bu sefer ikna etmeye çalışmasınlar.Bu adam düzelecek diye beklerken, ömrünüz geçip gidecek.Tabiki önce kendi kararınızı net verip, arkasında sağlam durmalısınız. Zayıf olduğunuz belli. İnsanlar sizi hemen ikna edebiliyor. O yüzden kendinize zaman tanıyın, iyi düşünün, psikolojik destek alın. Hayatınızı planlayın. Sonrada verdiğiniz kararı uygularsınız. Bu karar evliliğinizde devam etme yönünde olursada, yapacağınız, takınacağınız tutum önemli. Onun için kafanızı toplayıp, ne istiyorsunuz önce onu belirleyin.
Ben onu şikayet ettiğim için artık öyle kafasına göre davranamaz. Belki de haklısınız ben onun için sadece borcunu ödemeye yarayan biriyim. Beni kullanıyor ama herşeyin bu hayatta bir karşılığı vardır tek tesellim o.Bundan sonra dediğine göre.... Senin bunu bitireceğn yok.. Borcunu ödedikten sonra o bitirir.
Tam da bundan bahsediyorum. Aynı şeyleri yine yaşayıp, yine ikna olabilirsiniz. Çünkü, endişeleriniz var ve tam kararlı değilsiniz. Bunun için önce psikolojinizin düzelmesi gerek. Sağlam kafayla düşünüp, net karar almalı ve uygulamalısınız.İnsanlar beni hemen ikna edebiliyor meselesi değil ilk defa öyle birşey yaşamıştım ve söz konusu olan insanlar ailemdi. Eşimi de seviyordum ama tüketti artık. Ama net olmak içimde en ufak bir keşke dememek için iyi düşünmeliyim. Hayat son bulacak kadar kötü senaryolar geçiyor kafamdan oğlumla bir başıma nasıl sırtlanacağım bu kötü hayatı. Aslında güçlüyüm sorumluluk sahibi biriyim ama duygusal olarak çöktüğüm için dipteyim. Özgüvenim zedelendi.
Gerçekten emin olmak içimde en ufak bir kırıntı keşke birakmamak ve oğlum için ama şuan can çekişiyorum. Artık yoruldum ve savaşacak bir seyleri anlatıp susacak gücümde kalmadı. Ne olacaksa olsun diyorum ama korkuyorum da. Hayatın getireceği belirsizliklerden korkuyorum.neden evli kalmakta direniyorsun peki? sonucta kendi ayaklari uzerinde durabilen bir kadinsin.
Tam da bundan bahsediyorum. Aynı şeyleri yine yaşayıp, yine ikna olabilirsiniz. Çünkü, endişeleriniz var ve tam kararlı değilsiniz. Bunun için önce psikolojinizin düzelmesi gerek. Sağlam kafayla düşünüp, net karar almalı ve uygulamalısınız.
Sağlam kafayı bulan getirsin bana.. Bir gün ıyıysem bir hafta kötü. Nasıl olacak bilmiyorum.Tam da bundan bahsediyorum. Aynı şeyleri yine yaşayıp, yine ikna olabilirsiniz. Çünkü, endişeleriniz var ve tam kararlı değilsiniz. Bunun için önce psikolojinizin düzelmesi gerek. Sağlam kafayla düşünüp, net karar almalı ve uygulamalısınız.
Bu adam k...na saglam bir tekme istiyor!Merhaba kk üyeleri son aylarda daha sık girip takip ettiğim bir forum oldu burası benim için. İnsanların yaşadıklarını okudukça hem şaşırdım hem de yalnız değilmişim dedim. Ama günün sonunda insan üzüntüleriyle baş başa kalıyor.
Konuya nerden başlasam nasıl başlasam bilemiyorum. Şöyle ki kötü giden bir evliliğim var maalesef. Hayatımda asla düşünemeyeceğim şeyleri yaşıyorum. Gerçekten çok zorlu bir imtihandan geçiyorum ama dışarıya çok yansıtmamaya çalışsam da her gün biraz daha eksiliyor tükeniyorum. Çalışıyorum önü açık iyi bir mesleğim var ama işimin ilk yılları dolayısıyla çok yüksek bir gelirim yok takdir edersiniz ki 2,5 yaşında bir oğlum var. 4yıllık evliyim. Eşim olacak kişi de memur. Sürekli memnunıyetsiz sürekli burun kıvıran komşunun tavuğunu kaz eşini de hiç gören biri. Ben mesleğimde adım adım ilerler ve yükselmeye çalışırken o şuan yerinde sayıyor şunu yapacam şu sınavlara girecem diyor ama yeterli çabayı ben görmüyorum. Her konuda ahkam keser, her konuyu bilir. Ama ben bilmem bilsem de ne bilirim ki! Çok ciddi şekilde sindirilmekteyim. Tartışmalarımız esnasında konuşmama kendimi ifade etmeme fırsat vermiyor. Her şeilde üste çıkar beni susturur üzerime yürür bağırır çağırır. Asla haksız değildir. Ona göre kadın (ve arkadaşlarını eşlerinin de öyle olduğunu idda eder) hem dışarda çalışır hem evde yemeğini temizliğini yapar eşinin bütün ihtiyaçlarını yeme içme ütü temizlik herşey karşılar ve sesini çıkarmaz her şeye karışmaz. Kendisinin maaşı benden 750tl daha fazla. iş yerinin yemeği ve servisi de var benim işimin yok dolayısıyla ben ona göre Bim çalışanı kadar maaş alan biriyim bim çalışanından bir farkım yokmuş. Ama unuttuğu bir şey var ki hor gördüğü o bim çalışanının parasına muhtaç. Haberim olmadan bir işe yatırım yapıp kaybetti ve ben bu durumu neredeyse bir yıl sonra öğrendim toplamda 4yıl surecek bir borç. Herşey için söz vardı bir daha asla senden habersiz bir şey yapmayacagım diye ve o suan yatırım yapıp kaybettıgı paranın kredısını oduyor benım maasımla gecınıyoruz ama yaranamıyorum affettim. destek çıktım ama yok. En ufak bir tartışmada agza alınmayacak şeyler sözler karşılık verecek olursam ben aklınıza gelebilecek en edepsiz insan olurum. Kendisiyle evlenmeden önce de bir takım sıkıntılarımız vardı benım basiretim bağlanmıştı hiçbir şeyını göremez olmuştum en ufak bır tartısmada peşimden koştun oluyor. Halbukı defalarca noktaladık ve ben istemıyorum dedim. Nişanlanmadan önce bile olmayacak dedim ayrıldım ama kendısı geldı ıkna ettı. Ama en ufak bir tartışmada sevdiğim için zayıflık acizlikmiş şeklinde yüzüme vuruluyor. Çok doluyum çok uzun oldu biliyorum. Bu bir iç dökme yazısıydı.
Ben mutlu olmak istiyorum devam etmek ya da bitirmek değil isteğim. Az önce de belirttim eşim yanaşmadı terapiste onların aklı kendine yetmez kimseden akıl alacak değilim gibi şeyler sözledi. Sorun ona göre benmişim şayet ben onu dinlersem ona saygıda kusur etmezsem bütün hizmetlerini yerine getirirsem hiç sorunumuz olmazmış. Tabii kendisi saygısızlık yapacak ileri geri konuşacak ne istiyorsa o yapılacak o alınacak o beğendiyse tamamdır benim bir seye itiyacım yok herşeyım yok. Kısacası sesim çıkmayacak ben bilmem eşim bilir olmamı 7 gun 24 saat ona hizmet edeyim istiyor. Ama ben çalışıyorum her gün 1.20dakıka yol gidiyorum paşamın işi 20dakıka mesafede. akşam gel koştur koştur yemek yap. çocukla ilgilen yemeği koy kaldır çay yap beyefendiye sonra cocugu uyut. bu arada okumaya da devam edıyorum ders çalışmam da gerekiyor. Hangi ara ders çalışacam o belirsiz. Kendisi işten gelirse yorgundur kafa dınleyecektır. Tek yaptığı vardiya usulu çalışıyorsa o gun evdeyse yemek yapmak onu da sankı benım eksıklığım gibiymiş ıkı aıleye de soyledi. Utanmıyor musun yemegını ben yapıyorum der bana en ufak bir tartışmada.... Doğal olarak boşanın dıyeceksınız onu da beceremıyorum.Eğer evliliğinizin devam etmesini istiyorsanız eş olarak beraber profesyonel bir destek alıp verimli bir aile hayatına çevirmenizi tavsiye ederim.
Nasıl ?Bu adam k...na saglam bir tekme istiyor!
Diyesim geldi ve dedim kusuruma da bakmayin lutfen:)
Eger bosanmaya niyetiniz yoksa,saglam bir ders vermeniz gerekli hic kimsenin vazgecilmez olmadigini ona gostermeniz lazim..
En tehlikeli erkek modeli,isterseniz uzman yardimi almayi deneyin bazi arkadaslarin da tavsiye ettigi gibi, ama ben hic ise yarayacagini sanmiyorum hatta zaman kaybi,benim sahsi fikrim bu yonde yinede hayat sizin..güya oturup konusuyoruz ama alında o konusuyor benım dediklerim havada kalıyor. Sözümü tamamlamama musade etmıyor. Eşime uyan en uygun sıfat ÇİRKEFLİK.
Bılmıyorum boşanmak en ıyısı aslında ama psıkolojık olarak dipteyim şuan herşey zor gelıyorNasıl ?
Anlasilan bosanmaya niyetiniz yok,o zaman yapmaniz gereken bence( tabi son karar sizin)Nasıl ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?