Bu yüzden ayrılmak doğru mu?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
2 senedir süren bir ilişkim var daha doğrusu vardı az önce bitirdim. Üstelik 3 gün sonra yanıma gelecekti. Uzak mesafe ilişkisiydi bizimkisi. Çok seviyorum onu hala öyle ama artık taviz verdiğim alttan aldığım bir konu canıma tak etti. Belki öfkeyle hareket etmişimdir bilmiyorum akıl almak istedim yanlış yaptıysam görmediğim şeyleri söylersiniz belki. Kendisi asker subay bilen bilir zaten yapı olarak çabuk sinirlenebilen biri. Çok stresli bir iş yapıyor anlıyorum biliyorum da. Ama bende sağlıkçıyım zor bir işim var stresli iş yükü fazla. Bunları anlatıyorum çünkü ona göre değerlendirin diye. Bir arada olduğumuzda asla sıkıntı yaşamıyoruz çok iyi anlaşıyoruz bir kere bile kavga etmedik. Ama ne zaman ki uzaklaşıyoruz öyle sudan sebeplerden kavga ediyoruz ki anlatamam. Kavga uzak mesafe ilişkisinde çok normal bu da tamam ama olay kavga esnasında söylenen sözler. Bir kere yine ayrılma noktasına gelmemizin sebebi bana çok cahilsin demesi olmuştu. Tartışırken bir konuda eğer beni bastıramıyorsa böyle şeyler söylüyor. O lafı ettikten sonra zaten telefonu kapatıp silmiştim arama beni demiştim bir daha sonra özür diledi ulaşmaya çalıştı cahil olmadığını biliyorum o an kavga esnasında öylesine söyledim tabi ki ciddi değildim dedi. Bir daha olmayacak dedim olmadı da. Ta ki bugüne kadar. Bugünde yine bir konuda tartışıyoruz farklı düşünüyoruz sorunda burda işte ondan farklı düşününce farklı bir şeyi savununca bir haller oluyor sanki sadece onun dediği doğru. Kabul etmeyince de ben bana benim erlerim kadar zekan yok dedi. O an kan beynime sıçradı kapatıyorum dedim öfkeyle kapattım. Tabi sinirim bozuldu ağladım saatlerce sonrasında da içimdekileri dökecek bir mesaj yazdım beni bir daha aramamasını bana saygısı olmadığını hak etmediğim laflar ettiğini söyledim. Şu an hala olayın etkisindeyiim doğru yaptığımı düşünüyorum normalde öfkeyle hareket etmem ama ağrıma gitti. Her ne kadar kavga esnasında da söylense öyle düşünmediğini de bilsem önemli olan zaten kavga esnasında kendine hakim olabilmek. Ararsa açmayacağım. Birde güya 2 gün sonra yanıma gelecekti. bir sürü hazırlık yaptım her şey mahvoldu çok moralim bozuk. Evlilik planı yaptığımız adamın bana söylediği laflara bakın. Cidden canım acıyor. Ben mi abartıyorum

Adam resmen seni aşağılıyor. Sevgili iken böyle ise ilerde ne olur kim bilir. Çok kırıcı. Bence ayrılmanız yerinde bir karar olmuş. Ama barışacak gibisiniz de.
Hangimizin işi stresli değil ki saçma bir bağdaştırma ayrıca.

Adam resmen seni aşağılıyor. Sevgili iken böyle ise ilerde ne olur kim bilir. Çok kırıcı. Bence ayrılmanız yerinde bir karar olmuş. Ama barışacak gibisiniz de.

Çok sivri bir dili var benim de alıngan ve hassas bir yapım var başta o kadar bocaladık ki ama sonra o dikkat etmeye bende biraz alınganlığımı törpülemeye çalıştım ama bugün patlak verdi işte. Çok üzgünüm kendime bunu yapmak her kavgadan sonra ağlamak üzülmek istemiyorum.

Sonuna kadar haklısınız. Sağlıklı bir ilişkinin temeli sevgi ve saygıya dayanır. Biri eksik olunca o ilişki yürümüyor. Ama bana tekrar barışırsınız gibi geliyor

Benim için de hayatta en önemli şeyler bunlar sevgi ve saygı. Ona hep öyle yaklaştım bana da öyle gelsin istedim. Çok çok iyi ve düzgün birisi ama öfke anında ağzından çıkanlar beni üzüyor bazen. Artık dayanamıyorum sanırım.

Saygı da sevgi gibi yan yana da olmasanız gösterilmesi gereken bir değer , ilk olayda cahil demiş ikincisinde erlerim kadar aklın yok demeye getirmiş bence ayrıldığınız için kendinizi suçlamayın , çok aşağılayıcı üslubu var işi ne kadar zor olursa olsun şartlar ne olursa olsun cahil ne demek ben akıllısını bul o zaman derdim haddini bilsin

Bende zor bir dönemden geçiyorum çünkü benimde sinirlerim bozk ama ona asla kırıcı şeyler söylemiyorum dikkat ediyorum hep.

Hiç de alıngan değilsiniz. Ne demek cahil? Kendisi ne mezunu? Harward'da okudu zaaar.
Aynı zamanda sağlıkçıların işi de çok stresli, stressiz is yok maalesef. Onu bu şekilde affetmeye çalışmayın. Bana sorarsanız bu adamdan olmaz.

Şu çok buyuk yanilgi olabiliyor. Bu şekilde uzak mesafe ilişkisinde kavga gurultu, saygisizlik yaşayip "bir aradayken boyle olmuyor, evlenirsek duzelir bunlar hep uzakliktan dolayi" şeklinde duşunup evlilige giden bildiklerim hepsi evlenince daha beter oldular. İstisna olduysa da ben gormedim vardir belki.

Boyle uzak iliskide bir araya gelebilmek az oldugunda tabi ki o surede kimse kavga etmez hormonlar filan devreye girer kim niye kavga etsin. Ama evlilikte ayni eve girip birbirine alisinca, hormonlar biraz daha sakinleşince o kavgalar coğalacak bir arada olmak cozmeyecek. Soylenen bunlar hep.

Bu saygısızlıklıkları katlanarak artacak.Bence evli olmadığınıza şükür edin ve verdiğiniz kararın arkasında durun.

Tartışma konularını bilmeden bir şey söylenemez ki. Gerçekten cahilce mi konuştunuz mesela?

Kan beynime sıçrıyor zaten böyle laflar duyunca. O zamanda bende sizin dediğinizi demiştim git akıllısını bul diye ben cahil biriyle olur muyum seni öyle görsem hakkında öyle düşünsem beraber olur muyum öfkeyle söyledim demişti. Ama çok kırılıyorum bende ağır bir iş yapıyorum stres altında çalışıyorum ailemden uzağım asla onu kıracak şeyler söylemiyorum. Bugünde dayanamadım artık zaten.

Tartışma konularını bilmeden bir şey söylenemez ki. Gerçekten cahilce mi konuştunuz mesela?
O da bunu savunuyor öyle olmadığını biliyorum ama cahilce konuşuyorsun o an diyor. E bugün dediği peki erler kadar aklın yok demesi? Bence konu ne olursa olsun kırmadan bel altı vurmadan konuşmak önemli olan ona bunu anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor.

Sivri dilli karakterler den uzak durun aynı evin içine girince kusuyomus alınıyormuş hiç etkilenmez ararsa açma konuşma ayrıl gitsin

Gerçekten stresli bir iş ortamları var ancak bu size saygısızca davranması için gerekçe değil. Ne kadar öfkelenirsem öfkeleneyim, gerçekten geri zekalı olsa bile sevdiğim insana böyle birşey diyemem. Demek ki adam ciddi ciddi sizi aşağılıyor. Birilerine emir vermeye alışmış, sizin de her dediğine haklısın demenizi bekliyor. Şu da bir gerçek insanlar karşısındaki kişiye göre vaziyet alıyor. Pasif görünce eziyor, eli sopalıya denk gelince alttan alıyor. İlla barışacaksanız bari kendinizi ezdirmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…