Bu yüzden gece tartışmak

Kadının huyu böyle de. Ben cevap vermiyorum. Mesela şunu şöyle yap diyor bisey demıyorum genelde. Bazen hallederiz bız dıyorum. Huyu böyle yanı aşıır meraklı. Mesela mahalleden 2genc ınsan öldü. Ben bıle tanımıyorum ama üzüldüm. Bunu araştırıyormuş nasıl oldu dıye. Eşimle kardesı bu konu hakkında yok dedektif falan dalga gecıyor du. Kızdım eşime. 2kısı ölmüş bunun dalgası mı olur dıye. Yanı o kadar meraklı.
Canım bende senin gibiyim kv le çok sıkıntı yaşadım her defasında lafımı esirgemeyeceğim diyorum ama gelince merhamet ediyor Güler yüz gösteriyorum aslında mesafe koymam kzım ama ah yufka yüreğim o zaman he de geç zamanla takmadığını anlar ve ger çekilir

İsterseniz 4 isterseniz 10 sene sonra çocuk yapın şu anki eşinizle birlikte olduğunuz sürece eşinizin ailesi hep hayatınızda olacak. Bu başka şehre gidip görüşmeyi azaltarak da çözülecek bir mesele değil o insanlar sizin hayatlarınızda arada ne kadar mesafe olursa olsun olacaklar. Bu meseleyi kesinlikle eşinizle konuşmalısınız size ve isteklerinize saygı göstermeli. Eşi ve annesi arasındaki dengeyi sağlayamayacaktı madem neden evlendi? Kayınvalidenizi değiştiremezsiniz hatta eşinizi de değiştiremezsiniz ama ortak bir noktada buluşabilirsiniz. Tavrınızı net olarak koyun eşinize karşı bu konuda. Bunu kavga ederek yapmanıza da hiç gerek yok, sizi ve eşinizi ilgilendiren konularda 3. kişilerin yorum yapmasını dahil olmasını istemiyorsunuz bu sizin en doğal hakkınız.

Peki dört sene boyunca ve sonrasında bunları sürekli dert etmek, eşinizin 3-5 IQ luk cümleler kurması sizce sorun değil mi? Benim annem torununu uyutamayacak mi yeaaa demek bende hiç zeka emaresi uyandırmıyor. Hele de ille 40 gün kalsın demesi. Toplumun saçma adetlerini Size dayatması. Allah kimseye böyle koca vermesin. Bana fenalık geldi
Saçmalıyor işte. Gelinimiz dogum yaptı sürekli annesi ve ablası kaldı yanında. Benim annem gün içinde ugradı.Bi insanın en cok anneye ıhtıyacı oluyor. Aşırı annecı esım. Insallah duzelır

İsterseniz 4 isterseniz 10 sene sonra çocuk yapın şu anki eşinizle birlikte olduğunuz sürece eşinizin ailesi hep hayatınızda olacak. Bu başka şehre gidip görüşmeyi azaltarak da çözülecek bir mesele değil o insanlar sizin hayatlarınızda arada ne kadar mesafe olursa olsun olacaklar. Bu meseleyi kesinlikle eşinizle konuşmalısınız size ve isteklerinize saygı göstermeli. Eşi ve annesi arasındaki dengeyi sağlayamayacaktı madem neden evlendi? Kayınvalidenizi değiştiremezsiniz hatta eşinizi de değiştiremezsiniz ama ortak bir noktada buluşabilirsiniz. Tavrınızı net olarak koyun eşinize karşı bu konuda. Bunu kavga ederek yapmanıza da hiç gerek yok, sizi ve eşinizi ilgilendiren konularda 3. kişilerin yorum yapmasını dahil olmasını istemiyorsunuz bu sizin en doğal hakkınız.
İstemedıgım şeylere net hayır dıyorum. Evlılıgın başlarında hıc hayır dıyemedım. Hep oradaydık. Şuan kesınlıkle annesı cagırınca gıtmıyorum. Farklı bır gun gıdıyorum. Bi de ben herseyı anlatmıyorum. Eşim basta anlatırdı. Bunun sebebi konuscak konuları yok inanın. Evet hep hayatımızdalar. Ben mesafelı olarak aradakı ılıskıyı sürdüreceğim. Fazlası beni sıkıyor. Eşim ki tek giderse hemen eve gelıyor. Sebebını sordum. Senınle gıtmek ıstıyorum dıyor. Gıdınce de tüm gün orada gecırelım ıstıyor. Bu da benı sıkıyor. Sonuc olarak benle bellı gunler de kalanında tek gıdıyor. Ama eskisi gıbı degıl sanki. Başlarda özledım burnumda tütüyorlar derdı. Geçen günde sen bu duyguyu bılemezsın dıyor. Ben özlesem annemı özledım dıye feryat figan etmem gıder görürüm dırek

Benim çocuk işini erteleme sebebim hem içimde istek yok. Hemde başka şehirde olursak daha rahat ederim. Çünkü kv ben bakarım diyor. Ki eşimde illa annem baksın diye tutturur. Annesi bakarsa mıç mıç oluruz ve aramız bozulur.

Peki dört sene boyunca ve sonrasında bunları sürekli dert etmek, eşinizin 3-5 IQ luk cümleler kurması sizce sorun değil mi? Benim annem torununu uyutamayacak mi yeaaa demek bende hiç zeka emaresi uyandırmıyor. Hele de ille 40 gün kalsın demesi. Toplumun saçma adetlerini Size dayatması. Allah kimseye böyle koca vermesin. Bana fenalık geldi
Kesinlikle öyle. Yıl olmus 2021 halaa yok lohusa, yok çocuga bırsey yaparsın falan bi ton sacma sey. Ama ben yardım istemedıgımı açık açık söylerım. 40 gün kalırsanız ben yapamam aynı evde derım bılıyorum kendımı

İstemedıgım şeylere net hayır dıyorum. Evlılıgın başlarında hıc hayır dıyemedım. Hep oradaydık. Şuan kesınlıkle annesı cagırınca gıtmıyorum. Farklı bır gun gıdıyorum. Bi de ben herseyı anlatmıyorum. Eşim basta anlatırdı. Bunun sebebi konuscak konuları yok inanın. Evet hep hayatımızdalar. Ben mesafelı olarak aradakı ılıskıyı sürdüreceğim. Fazlası beni sıkıyor. Eşim ki tek giderse hemen eve gelıyor. Sebebını sordum. Senınle gıtmek ıstıyorum dıyor. Gıdınce de tüm gün orada gecırelım ıstıyor. Bu da benı sıkıyor. Sonuc olarak benle bellı gunler de kalanında tek gıdıyor. Ama eskisi gıbı degıl sanki. Başlarda özledım burnumda tütüyorlar derdı. Geçen günde sen bu duyguyu bılemezsın dıyor. Ben özlesem annemı özledım dıye feryat figan etmem gıder görürüm dırek

Canım birde de ki doğumda lohusalık var pansumanı olur kanamam olur 30 yaşında ki erkeğin yanında ben nasıl ha bire lavaboya gideyim ped vb olaylar var rahat edemem kayınbaba ve kaybının yanında en iyisi ben anemilerde kalayım de böylece kimse gelip evine kalmaz direk annene gidersin ben eşimle şimdiden anlaştım lavaboya vb gidemem evde baban kardeşin var dedim annemlerde kalırım dedim kabul etti

Canım birde de ki doğumda lohusalık var pansumanı olur kanamam olur 30 yaşında ki erkeğin yanında ben nasıl ha bire lavaboya gideyim ped vb olaylar var rahat edemem kayınbaba ve kaybının yanında en iyisi ben anemilerde kalayım de böylece kimse gelip evine kalmaz direk annene gidersin ben eşimle şimdiden anlaştım lavaboya vb gidemem evde baban kardeşin var dedim annemlerde kalırım dedim kabul etti
Canım annemde falan neden kalayım ki kendi evimde kalırım. En mantıklısı bu

Ben kv dem yüzünden araba alamıyorum düşün bedava benzin deyip ha bire oğluyla gezecek diye memleketimin en iyi oluşumda öğretmenim anneme yakınım sırf o kadın yüzünden tain alıp kimbişir hangi ücra yere gideceğim bizi biraz rahat bıraksın diye ve bir daha gelsem böyle güzel okul elime geçmez de

Benim iki doğumumda da hem annem hem kv' dem geldi bize.
Hayatında gözünden yaş akmamış eşim baba olduğunda ağlamış mutluluktan. Baba olma heyecanını elbetteki annesiyle paylaşmak ister. Sizin anneniz de onun kv.si. O da sizin annenize bayılmıyordur.
Öyle konular oluyor ki kayınvalideleri
savunurken buluyor insan kendisini.

Ben de kv' me bayılmıyorum, ömür boyu görmesem eksikliğini hissetmem yani. Ama adil olmaya çok özen gösteririm.
sizin için anneniz neyse, eşniz için de annesi o.
Eşiniz "annen gelir diye çocuk yapmak istemiyorum" dese? Empati yapmak lazım.

Ya neden bu kocalarınızı hep oyun dışı bırakıyorsunuz? Kaç yaşına gelmiş, evli barklı herifler 2 kap yemek yapmayı, temizlik yapmayı, hasta bakmayı bilmiyor mu? Veya neden öğrenmesi gerektiğini hiç göz önüne getirmiyorsunuz?
Baba olmuş adamlar, çocuklarına baktırmak için anneleri çağırıyor. Neden?
Hayır ben bilmiyorum da herkesin kocası dadılarla büyüyen, pasazadeler falan mi?
Sırf bebek mevzusu da değil burada gördük, kadın ameliyat oluyor, yemek ve temizlik için bir "kadın" gelip yardim ediyor.
Erkekler sadece seks oyuncağı, çocuk için aracı bir varlık ve finansor mü yani?

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Kardesim hepsini okuyamayan sabir edemedim
Asil sen erkek başıyla senin lohusaliginda kimin kimin geleceğine karışmasın. Birde sana b.k atıyor şimdiden onumu düşünüyorsun diye. Kendi düşünmüş iste üstüne vazife gibi. Kardesim kendini ezdirme ne şimdiden sıkıntı yapıyorsun kendine. Sınırlarını belli et kibarca. Ben istemem ben yapamam çünkü de. Yinede vebal almak istemem ama herkes haddini ve sınırını bilmeli. Rabbim en doğru şekilde davranmani nasip etsin

Benim iki doğumumda da hem annem hem kv' dem geldi bize.
Hayatında gözünden yaş akmamış eşim baba olduğunda ağlamış mutluluktan. Baba olma heyecanını elbetteki annesiyle paylaşmak ister. Sizin anneniz de onun kv.si. O da sizin annenize bayılmıyordur.
Öyle konular oluyor ki kayınvalideleri
savunurken buluyor insan kendisini.

Ben de kv' me bayılmıyorum, ömür boyu görmesem eksikliğini hissetmem yani. Ama adil olmaya çok özen gösteririm.
sizin için anneniz neyse, eşniz için de annesi o.
Eşiniz "annen gelir diye çocuk yapmak istemiyorum" dese? Empati yapmak lazım.
Ortada ben isterim diye bir söylemde bulunan eş yok arkadaşım. Kırılırlar demis. Daha doğmamış çocuğa don biçiyor. Annesi gelip görecek elbette. Oğluda sevincini o anlarda zaten paylaşacak annesiyle ailesiyle ama o hassas donemde bir de kv evde. Adam zaten çalışıyordur ki bütün gün onun kv si yanında olmayacak. Aynı sey degilki. Annenin gergin diken üstünde olmadığı bir dönem olmalı lohusalik
Sütü bile kesiliyor insanin üzülünce bilirsiniz sizde zaten.

Back
X