Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Türkiyenin ve Almanyanin ekonomisini karsilastirmak bastan sacma olur. Ikisinin arasinda daglar kadar fark var. Insanlarin "biz sizden perisaniz" yarisina girmesine anlam veremiyorum. Senin ekonomine göre seninki dert, onun ekonomisine göre onun ki dert. Ama insanlar onu ayirt edemiyor. Almanyadasin ya sikayet etme hakkin yok. Daha once 0.89 euro olan yagi simdi 5 Euroya satiyorlar mesela. Kimi icin dert degil, kimi icin diger alisverisdedeki artislari katsak büyük bir sorun. Heleki ailede bir kac cocuk varsa. Bu gida rakamlari daha da artacak.

Ben ulke harika demedim ceyceycan iyi oku.her yer kotu dedim.yani oralarda kazanir burada harcarsan evet cennet.ama orada kazanir orada yasarsan herkes gibi gecinirsin.

Konu 4 bin birim degil. Ne iş yaptığın ve ne kadar kazandığın. 50 bin kazanan da aynı şeyi söylermi mesela ? Vergiden sonra 1300 kazanan da var 1800 kira ödeyen de . Arkadaşımın evi 1400 euro kirası. Maaşı düsük olsaydı gider cok daha ucuza evde otururdu. 10 bin lira kazanan biri 10 bin kiralık bir evde oturabilir mi ? Bizde herkesin geliri aynı degil. Öyle asgari ücret falan yok

Filtre kahveyide bimden aldım 29.90 TL ye bir bardak Starbucks kahvesi fiyatına bir paket

Aynen oyle

Yani basit bir google araştırmasıyla bulunabilecek bir şeyi bile niye tartışıyoruz ki? Evet mercimeğin ihrac ettiğimizden daha fazlasını ithal ediyoruz

Ben ulke harika demedim ceyceycan iyi oku.her yer kotu dedim.yani oralarda kazanir burada harcarsan evet cennet.ama orada kazanir orada yasarsan herkes gibi gecinirsin.
herkes gibi değil.ben araba alsam senelerce biriktirmek senelerce kredi ödemek zorundayım oradakiler kolayca alıyorlar.2 tane kuzenim var tonla arkadaşım var.gayet görüyoruz yaşantıyı.evet çok çalışıyorlar ama alım güçleri de fazla.pahalılık önemli değil o heryerde var.sorun alım gücü.bunu anlamak istemiyorsun sen.

Evet almanyadakilerin bize şikayet etmeye hakkı yok. Kendi aralarında şikayet edebilirler. 5 euroya yağ alan insanın 200 liraya yağ alan insana şikayette bulunması şımarıklık

İhraç ediyoruz da, sizin markette aldığınız güya türk marka isimli bakliyatın bir menşeine bakın bakalım.
Yerli malı yurdun malı mı yoksa biz Allahın mercimeğini nohutunu bile ülkemizden çıkanı alamayacak güçte miyiz?

Araba uretiyorlar cunku.sen araba uretiyor musun?uretmedigin mala vergi yuksek odemen kadar dogal bi sey yok.veya senden ucuz uretim yapilan mala vergi uygulamazsa devlet ekonomin coker.dengelemek zorunda.uretmiyosan pahaliya alacaksin.sen uretmezken araba almanyayala kendini kiyaslaman komik.mercimegi kiyasla mercimek uretiyon sen.

Ya Allah aşkına,teyzem malulen emekli,senede iki üç kez geliyor Türkiye'ye,lütfen ama komik oluyor artık bu kiyaslar.
Kardes anlamiyonuz mu anlamadim.orsa kazanip burada harcamak ucuz.orda kazanip orada harcamak da artik zor.gitsin fransa da yapsin 3 kez tatili de goreyim

evler 1 yılda 3 katına çıktı.onlarıda mı ithal ediyoruz?laf

Evet almanyadakilerin bize şikayet etmeye hakkı yok. Kendi aralarında şikayet edebilirler. 5 euroya yağ alan insanın 200 liraya yağ alan insana şikayette bulunması şımarıklık

Dedigim gibi bir insana 5 euro da sorun olabilir. Siz orasini kabul etmemekte serbestsiniz tabi. Almanyadakiler sizin ekonomik sorunlarinizdan sorumlu da degil

Dedigim gibi bir insana 5 euro da sorun olabilir. Siz orasini kabul etmemekte serbestsiniz tabi. Almanyadakiler sizin ekonomik sorunlarinizdan sorumlu da degil
Biz de onların ekonomik sorunlarından sorumlu değiliz. Niye her geçinme konusunda bize şikayet ediyolar? Almanyadakilere etsinler. Biz kendi aramızda konuşuyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…