Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaklaşık 50 bin kazanıyoruz. Benzin masrafımızı eşimin şirketi karşılıyor. Bir hobi evi aptırmaya başlamıştık 1 yıl kadar önce ev bitti şükür ama evin içi bahçesi derken, her ay maaşı bitirip kredi kartına geçiyoruz. Bir anda herşeyin nasıl fahiş zamlandığına çok yakından şahit olduk. Çimento, demir, galvaniz, ahşap, beyaz eşyalar birkaç ay içinde korkunç zam yedi. Allahtan 1 sene önce başlamışız diye şükrediyoruz şu an.

Ev yaptırmaya karar verdiğimizde buradan konu açmıştım. 75 m2 evin ham hali 300 bin diye. Herkes çok çoook pahalı bulmuştu. Daha yeni 1 sene oldu aynı eve 700 bin istiyorlar.

çocuk yok, dört bin kira var. yemekti şuydu buydu derken elde bir şey kalmıyor. yani birikim şansı yok, gün bitirme amaçlı yaşıyoruz resmen. yakında taşınma masrafı da çıkacak gibi gözüküyor kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye.

Sizin refah seviyesi dediğiniz şey çalışmayıp sosyal yardım alanlar ve üstüne ev yardımı ve cocuk nafaka vs alanlar. Ama konumuz bu degil cünkü ben bunları almıyorum. Cünkü bunlarla geçinenler ilerde emekli olduğunda en düşük emekli maaşıyla geçinecekler. Türkiye’yle Avrupa’yı kıyaslarsan evet doğru bunlar mevcut Avrupa’da. Ama herkes bu şekilde geçinmiyor. Sizin duyduklarınız sadece yüzeysel seyler. Bende çalışmasam yan gelip yatsam devlet bana baksa bende cok refah içinde yaşıyorum derdim. Ama ben kazandığım paranın son kurusuna kadar hakkını veriyorum. Yani ordan burdan duyduklarınız la kimseyi suçlamayın.

Şu an çalışmıyorum. Eşim iki işte çalışıyor ucu ucuna yetişiyor. Birde büyük şehirdeyiz yetişmiyor hiçbir şey.

Şaka gibi bir cevap gerçekten. Sosyal yardım alanlar bile böyle yaşıyorsa çalışanlar uçuyordur. Ayrıca ordan burdan duyduğum falan yok. Kardeşim avrupada, kuzenlerim avrupada, kayınvalidem avrupada hatta avrupa doğumlu. Kuzenim bir aylık maaşıyla 2. el bmw aldı. Asgari ücretin üçte biri bir kiraya 3 katlı müstakil evde oturuyorlar. Ne sağdan soldan duyması yahu

Sen de benim gibi, butun sulale avrupada kendimiz Turkiyede.

Aylik 13 14 bin gibi bi para harcaniyo. Kira yok bi cocuk var bi bebek yolda. Gecen yil yaptigimiz hic biseyi yapamiyoruz. Pazarlari hamburger yiyecek olsak en en uygunu 3 kisi 150 desen ayda 600 oraya baglarsin cildirmalik. Birikim namina da bes var aylik 750 oraya yatiyo baska da bisey yok. Ac degiliz ama karin tokluguna yasiyoruz

Sorma benim de yaptırmam gereken implant var. Cesaret edemiyorum.

Tamam siz nasıl istiyorsanız öyle düşünün. Maaşım yaklaşık 4 bin Euro ve diğer aya kadar elime kalan neredeyse 0 Euro. Cok tasarruflu geçiniyorum neredeyse dışarda hiç yemek yemiyorum. Söyleyeceklerim bu kadar .

Fiyatı uygunmuş. Ama otelin nasıl olduğunu bilmiyorum. Daha önce gittiğimiz lüks olmayan, öyle özel eğlencesi filan olmayan otel 1 hafta tek kişi için 17 Bin TL istedi.

4 bin birim paraya 3 çocukla tek başına ev geçindiriyosun. Burda 4 bin birim para sadece kiraya gidiyor. Söyleyeceklerim bu kadar iyi günler

4 bin birim paraya 3 çocukla tek başına ev geçindiriyosun. Burda 4 bin birim para sadece kiraya gidiyor. Söyleyeceklerim bu kadar iyi günler
Oradaki 4 bin birimle buradaki ayni degil.elbette daha iyiler ama uretim yapilan konularda.mesela almanyada arac almak daha kolay ama yiyecek sorun gibi.yani begenmeseniz de biz gidada ihracatta iyi durumdayiz.mercimek,nohut bunlarin ihracatinda kotu degiliz.dunyada genel bir kriz var zaten.
Yani insanlari orasi iyi sen ne sikayet ediyosun diye yargilamayin.

Geçinebiliyor musunuz diye sormak yerine hayatınızı tadında yaşayabiliyor musunuz diye sormalıydınız.

Bir çok aile yaşayamıyor, bir çok insan keyfince tatil yapamadan, yemeden, içmeden, gezmeden bu hayattan göçüp gidiyor..

Mottomuz geçinmek, yağında kavrulmak olursa daha çok hayatımızı keyfince yaşayamayız..

ihraç etmiyoruz ithal ediyoruzzzz artık.

Yukarıda yazdım kardeşim 4-5 poşetlik market alışverişi yapıp 40 euro ödüyor. Yiyeceğin de sorun olduğunu düşünmüyorum o yüzden. Özellikle türkiyeyle asla kıyaslanamaz

Geçiniyoruz iyi kötü çok şükür kimseye muhtaç olmadan. Rabbim herkese ağız tadı versin gerisi bir şelilde halloluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…