- 23 Kasım 2008
- 1.892
- 6.354
- 683
- Konu Sahibi handeac123
-
Sizin refah seviyesi dediğiniz şey çalışmayıp sosyal yardım alanlar ve üstüne ev yardımı ve cocuk nafaka vs alanlar. Ama konumuz bu degil cünkü ben bunları almıyorum. Cünkü bunlarla geçinenler ilerde emekli olduğunda en düşük emekli maaşıyla geçinecekler. Türkiye’yle Avrupa’yı kıyaslarsan evet doğru bunlar mevcut Avrupa’da. Ama herkes bu şekilde geçinmiyor. Sizin duyduklarınız sadece yüzeysel seyler. Bende çalışmasam yan gelip yatsam devlet bana baksa bende cok refah içinde yaşıyorum derdim. Ama ben kazandığım paranın son kurusuna kadar hakkını veriyorum. Yani ordan burdan duyduklarınız la kimseyi suçlamayın.Ne dışlaması ayol bir de bayıl istersen. Senin yaptığın şey ne biliyo musun? Grip olan birinin kanser birine gidip ben de çok hastayım yaa diye şikayet etmesine benziyor.
Bu arada kardeşim şu an isveçten refah seviyesi daha düşük bir avrupa ülkesinde erasmusta. Erasmustaki öğrencilere ab burdaki kyk bursu gibi düşük bir meblağ veriyor. Kızın o kuş kadar para bile bir aylık market masrafına yetiyor. Poşet poşet alışveriş yapıp 40 euro ödüyor. Bilginize
Öyle ama orasıda apayrı dert bir ülke.e öyle oldu depom 300 lere doluyordu artık 2.5 katına doluyor hatta daha fazla.venezuellaydı galiba 10 dolarmış yıllık benzin masrafları.petrol ülkesi olduğundan
Şaka gibi bir cevap gerçekten. Sosyal yardım alanlar bile böyle yaşıyorsa çalışanlar uçuyordur. Ayrıca ordan burdan duyduğum falan yok. Kardeşim avrupada, kuzenlerim avrupada, kayınvalidem avrupada hatta avrupa doğumlu. Kuzenim bir aylık maaşıyla 2. el bmw aldı. Asgari ücretin üçte biri bir kiraya 3 katlı müstakil evde oturuyorlar. Ne sağdan soldan duyması yahuSizin refah seviyesi dediğiniz şey çalışmayıp sosyal yardım alanlar ve üstüne ev yardımı ve cocuk nafaka vs alanlar. Ama konumuz bu degil cünkü ben bunları almıyorum. Cünkü bunlarla geçinenler ilerde emekli olduğunda en düşük emekli maaşıyla geçinecekler. Türkiye’yle Avrupa’yı kıyaslarsan evet doğru bunlar mevcut Avrupa’da. Ama herkes bu şekilde geçinmiyor. Sizin duyduklarınız sadece yüzeysel seyler. Bende çalışmasam yan gelip yatsam devlet bana baksa bende cok refah içinde yaşıyorum derdim. Ama ben kazandığım paranın son kurusuna kadar hakkını veriyorum. Yani ordan burdan duyduklarınız la kimseyi suçlamayın.
Şaka gibi bir cevap gerçekten. Sosyal yardım alanlar bile böyle yaşıyorsa çalışanlar uçuyordur. Ayrıca ordan burdan duyduğum falan yok. Kardeşim avrupada, kuzenlerim avrupada, kayınvalidem avrupada hatta avrupa doğumlu. Kuzenim bir aylık maaşıyla 2. el bmw aldı. Asgari ücretin üçte biri bir kiraya 3 katlı müstakil evde oturuyorlar. Ne sağdan soldan duyması yahu
Sorma benim de yaptırmam gereken implant var. Cesaret edemiyorum.Eşimin kendi işi..her ay maaşları yatırırken hesabıma 10-12.000 civarında gönderiyor..sadece market,mutfak,kızım ve şahsi ihtiyaçlarım için harcıyorum..ay sonu elimde bişey kalmıyor..kızımı bi avm’ye bi alsancağa çıkarsam sadece kahve ve yemek 300-350 ..geçen yıl en azından rahatça alışveriş yapardık şimdi sadece bakıyoruz..bunun dışında ev kira değil,tüm ev faturaları,kızın kolej ve servis taksidini eşim ödüyor..geçen yıllar tatil ayarlayabiliyorken artık ancak ayı geçirebiliyorum..birikimi geçtim diş tedavisine başlayacağım 30.000 civarı tutacak onu da eşim karşılayacak
Tamam siz nasıl istiyorsanız öyle düşünün. Maaşım yaklaşık 4 bin Euro ve diğer aya kadar elime kalan neredeyse 0 Euro. Cok tasarruflu geçiniyorum neredeyse dışarda hiç yemek yemiyorum. Söyleyeceklerim bu kadar .Şaka gibi bir cevap gerçekten. Sosyal yardım alanlar bile böyle yaşıyorsa çalışanlar uçuyordur. Ayrıca ordan burdan duyduğum falan yok. Kardeşim avrupad, kuzenlerim avrupada, kayınvalidem avrupada hatta avrupa doğumlu. Kuzenim bir aylık maaşıyla 2. El bmw aldı. Asgari ücretin üçte biri bir kiraya 3 katlı müstakil evde oturuyorlar. Ne sağdan soldan duyması yahu
Bıraz oyle canım malesefBazı şehirlerde o gıda fişlerinin geçtiği yerler dehşet fahiş fiyatlar veriyor ya, inşallah sizinki öyle değildir. Allah yardımcınız olsun
Fiyatı uygunmuş. Ama otelin nasıl olduğunu bilmiyorum. Daha önce gittiğimiz lüks olmayan, öyle özel eğlencesi filan olmayan otel 1 hafta tek kişi için 17 Bin TL istedi.5450 lira 5 gün için ödedik,10 taksite bölünce 5900 küsür oluyor.Bonus kart olunca ona da 400 lira bonus yüklendi,yani 5500 civarı oluyor.Otel Marmaris'te 4 yıldızlı bir otel ama o civarda en uygun fiyatı bunlar verdi.Cok eski bir otel,yorumları çok kötü ama,sırf çocukları eğlendirmek için gideceğiz.Bu arada biz Ege de yaşıyoruz,geçen seneye kadar günübirlik gidebiliyorduk Alacati,Çeşme taraflarına falan ama artık o da hayal oldu.
Hepımızın yardımcısı olsunBazı şehirlerde o gıda fişlerinin geçtiği yerler dehşet fahiş fiyatlar veriyor ya, inşallah sizinki öyle değildir. Allah yardımcınız olsun
4 bin birim paraya 3 çocukla tek başına ev geçindiriyosun. Burda 4 bin birim para sadece kiraya gidiyor. Söyleyeceklerim bu kadar iyi günlerTamam siz nasıl istiyorsanız öyle düşünün. Maaşım yaklaşık 4 bin Euro ve diğer aya kadar elime kalan neredeyse 0 Euro. Cok tasarruflu geçiniyorum neredeyse dışarda hiç yemek yemiyorum. Söyleyeceklerim bu kadar .
Oradaki 4 bin birimle buradaki ayni degil.elbette daha iyiler ama uretim yapilan konularda.mesela almanyada arac almak daha kolay ama yiyecek sorun gibi.yani begenmeseniz de biz gidada ihracatta iyi durumdayiz.mercimek,nohut bunlarin ihracatinda kotu degiliz.dunyada genel bir kriz var zaten.4 bin birim paraya 3 çocukla tek başına ev geçindiriyosun. Burda 4 bin birim para sadece kiraya gidiyor. Söyleyeceklerim bu kadar iyi günler
ihraç etmiyoruz ithal ediyoruzzzz artık.Oradaki 4 bin birimle buradaki ayni degil.elbette daha iyiler ama uretim yapilan konularda.mesela almanyada arac almak daha kolay ama yiyecek sorun gibi.yani begenmeseniz de biz gidada ihracatta iyi durumdayiz.mercimek,nohut bunlarin ihracatinda kotu degiliz.dunyada genel bir kriz var zaten.
Yani insanlari orasi iyi sen ne sikayet ediyosun diye yargilamayin.
Yukarıda yazdım kardeşim 4-5 poşetlik market alışverişi yapıp 40 euro ödüyor. Yiyeceğin de sorun olduğunu düşünmüyorum o yüzden. Özellikle türkiyeyle asla kıyaslanamazOradaki 4 bin birimle buradaki ayni degil.elbette daha iyiler ama uretim yapilan konularda.mesela almanyada arac almak daha kolay ama yiyecek sorun gibi.yani begenmeseniz de biz gidada ihracatta iyi durumdayiz.mercimek,nohut bunlarin ihracatinda kotu degiliz.dunyada genel bir kriz var zaten.
Yani insanlari orasi iyi sen ne sikayet ediyosun diye yargilamayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?