Bu Zamanda Gerçekten Böyleleri Kaldı Mı ?

Mihrisaah

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
1.795
2.362
333
Arkadaşlar ben 4 ay önce nişanlımdan ayrıldım sırf onu bir daha görmemek için memleketime tayin çıkardım şu anda ailemle yaşıyorum ve eski nişanlımı unutmaya çalışıyorum. Benim sıkıntım şu ailemin yanına geldim geleli çat kapı görücü geliyor, evde oturuyoruz pijamamızla zil çalıyor tanımadığım, ailemin uzaktan tanıdığı insanlar çıkıp gelmişler kızınızı görmeye geldik. Ben şimdilik asla istemiyor ki görüşmüyorum gelen kişilerle evde değil dedirtiyorum. Annemle bunun bir sürü tartışmasını yaşadım evlilik düşünmüyor şimdilik de diyorum annem her seferinde gülerek '' Ben kızıma sorayım haber veririm'' diyor delirecem. Annem yanlış yaptığımı düşünüyor ama ben hala eski nişanlımı unutamamışken ve görücü usulüne karşıyken nasıl yapayım.

Son düzenleme:
Gorucu usulune neden karisisiniz? Eski nisanlimizi unutamamis olmaniz baskasiyla tanismaniza engel degil. Belki bu zamanda bulacaksiniz hayatinizin insanini.

Bence bu kadar sert olmayın. Belki aşık olup unutturacak birini bulursunuz. Kimde çat diye evlenmenizi beklemez zaten
Ben bu konuda bu kadar sertim neden bilmiyorum ama ben hala eski nişanlımı unutamamışken böyle bir yola çıkmak istemiyorum birde burada gelir görürler beğenilirse hemen isteme olur ben bunu istemiyorum.

Ya böyle görücü usulü mu kaldı artik insan komsuya bile giderken soruyo musaitmi siniz diye:))
Haber bermek şurada kalsın insan önce bir arar telefonda sorar düşünüyor mu kızınız diye pat diye geldiler kızınız evde mi onu görmeye geldik diye şaka gibi hele diğeri geldi istemeye geleceğiz evet diyene kadar kapınızda yatarız diyor hayır böyle olunca sinirlerim zıplıyor.

Gorucu usulune neden karisisiniz? Eski nisanlimizi unutamamis olmaniz baskasiyla tanismaniza engel degil. Belki bu zamanda bulacaksiniz hayatinizin insanini.

Bizim çevrede aileler girince direk fazla uzatmıyorlar yani tanımadan söz, nişan takılıyor ben bunu istemiyorum birde çok saçma ama çalışan kız arıyorlar çoğu buda zoruma gidiyor.

Memur eşi, memur gelini kim istemez ki....
Kendini hazır ve mutlu hissedince gorusurşün, en iyi zamanı sen bilirsin.Mutluluklar dilerim
Bende böyle düşünüyorum aklımdakini çıkartmadan böyle birşeyi düşünmek istemiyorum ama etraftakiler yanlış yaptığımı düşünüyor.

Memur eşi, memur gelini kim istemez ki....
Kendini hazır ve mutlu hissedince gorusurşün, en iyi zamanı sen bilirsin.Mutluluklar dilerim
Eski nişanlımın annesi istemedi mesela :) Şaka bir yana etraftan memur olduğu duyunca gelmelerini istemiyorum ben severek , tanıyarak evlenmek istiyorum.

Bence yinede kestirip atmayın.İlle evlenin diye değil. Ama işi gücü çok iyi olan yakışıklı olan size hitap eden biri karşınıza çıkıcak olabilir.Yada kriterleriniz herneyse. Görücü usulü olmuyor zaten bu pek.Her ne kadar tanışmak için başkaları aracı olsada gerisi size kalıyor.Konuşup görüşmeler sevgililik süreci geçirmeler.Kimse bunu engellemiceğine göre. O yüzden katı olmayın.Ne nedir nasıldır öğrenerek ''tanışmaya'' karar verin.Tanıştıktn sonrada ''görüşmeye'' karar verin. Görüştüğünüzde ''devam etmeye'' herşey sizin elinizde.

Nisani atma sebebiniz annesimiydi yoksa eski nisanliniz miydi..
Bazen asil sebep nisanli olunca kin gudebilen bir insan daha cabuk unutabiliyor malum kisi tarafindan cok yaralaninca..
Ama aile tarafindan gelen genel bir engel durumu olunca acabalar kalabiliyor insanin icinde..
Kendinizi hazir hissetmediginiz surece kimse sizi bu tip seylere zorlayamaz..
Anneniz de bir yandan hakli kizini evlendirmek istiyor e mesleginizi de elinize almissiniz,
her turlu gorucuye yok evlendirmicez daha derlerse zamanla dilden dile dolanir iste felan kisiye gorucuye gtmeyin bosuna diye..
Yani kisacasi anneniz siz olumlu bakmasiniz bile maksadi kismetinizin kapanmamasi..
Bir de annenize goruculerin agzini yoklasin deyin bakalim, neler duyupta gelmisler neye gore cat diye gelmisler..
Samimi buldugunuz cevaplar olursa belki isinabilirsiniz..

Zor bir durum tabi ..
Çok zaman geçmemiş. .
Annen anlayış karşılamalı. .
Kaç yaşındasın?

Annesiydi nişanı atma sebebimiz istemedi bir türlü beni daha doğrusu kadında öyle bir şey var ki hiçbir çocuğunu evlendirmek istemiyor.Yoksa biz çok çok mutluyduk annesi yanımıza düğün hazılırlığı yapmaya gelene kadar sonrası zaten olaylar tartışmalar böylece bitti.
Annem bir yandan haklı ama ananem bile karışmayın kendi bulur birilerini üstüne gitmeyin diyor ama annem öyle değil işte.

Zor bir durum tabi ..
Çok zaman geçmemiş. .
Annen anlayış karşılamalı. .
Kaç yaşındasın?
25 yaşındayım yaşımın geçtiğini düşünmüyorum ama annem evde kalacam diye korkuyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…