İnsan yan komşusuna bile misafirliğe giderken arayıp müsait olup olmadığını sorar. Sizin akrabar da pek hoşmuş.Arkadaşlar ben 4 ay önce nişanlımdan ayrıldım sırf onu bir daha görmemek için memleketime tayin çıkardım şu anda ailemle yaşıyorum ve eski nişanlımı unutmaya çalışıyorum. Benim sıkıntım şu ailemin yanına geldim geleli çat kapı görücü geliyor, evde oturuyoruz pijamamızla zil çalıyor tanımadığım, ailemin uzaktan tanıdığı insanlar çıkıp gelmişler kızınızı görmeye geldik. Ben şimdilik asla istemiyor ki görüşmüyorum gelen kişilerle evde değil dedirtiyorum. Annemle bunun bir sürü tartışmasını yaşadım evlilik düşünmüyor şimdilik de diyorum annem her seferinde gülerek '' Ben kızıma sorayım haber veririm'' diyor delirecem. Annem yanlış yaptığımı düşünüyor ama ben hala eski nişanlımı unutamamışken ve görücü usulüne karşıyken nasıl yapayım.
ne kadar oldu ayrilali ?Ben bu konuda bu kadar sertim neden bilmiyorum ama ben hala eski nişanlımı unutamamışken böyle bir yola çıkmak istemiyorum birde burada gelir görürler beğenilirse hemen isteme olur ben bunu istemiyorum.
4 ay oldu ayrılalı.ne kadar oldu ayrilali ?
Hayır burada böyle bir adet yok önce haber gönderilir kabul edilirse gelinir ama bana gelenler nedense kapıyı açıyoruz güya oturmaya geliyorlar evdeki her kıza bakıp ''çalışan kız bu mu ?'' demeleri beni delirtiyor.çat kapı gelmek bulunduğunuz yerın bir adeti belliki.
ama hemen kestirip atmayın bi görüşün sonra gercenten eskı nısanlınız evlenır coluk coluga karısır sız hala unutmadım hallerıyle yaş olmus 35 durursunuz yazık olur
geçer merak etme4 ay oldu ayrılalı.
Gelenlerin hepsi bizim akraba değil ama ben memlekete tayin çıkaralı 2 ay falan oldu son 15 gündür 5 görücü geldi böyle beni beğendiklerinden falan gelmiyorlar açıkçası çoğu beni hiç görmemiştir sanırım memur kız arıyorlar birinden duyunca çıkıp gelmişler. Eminim ne yaşımı ne tipimi sormuşlardır normalde tesettürlüyüm kuzenim 21 yaşında ve açıktır onu bile ben sandılar benim sinir olduğum bu.İnsan yan komşusuna bile misafirliğe giderken arayıp müsait olup olmadığını sorar. Sizin akrabar da pek hoşmuş.
Tüm erkekler evlenmemiş de seni mi beklemiş sıraya girmişler şimdi, enteresan.
Görücü usulü hala var kuzenlerimin çoğu bu şekilde evlendi ama ben bir kere nişandan ayrıldım o yüzden istiyorum ki bir daha hata yapmayayım iyice tanıyıp bir yola öyle girmek istiyorum hiç tanımadığım bilmediğim biriyle sırf evde kalmamak için evlenmek istemiyorum.görücü usulü hala varda böyle çat kapı gelen bir ailenin görgüsünden şüphe ederim ben.Dediğiniz gibi bir yaz akşamı ben annem şortlarla oturduğumuzda çat kapı gelinmişti,kaldıki biz tesettürlüyüz allahtan onlar üst kata çıkana kadar toparlandık ama epey bir ekşın olmuştu
Artık tamamen unutmak istiyorum ben bu aralar sürekli aklımda bir anda gözlerim dolu dolu oluyor oysa ben unutuyorum sanmıştım.geçer merak etme
de 6 ay oldu. bazen agliyorum bile ayrildim diye. ama gelen kismetlerinide geri çevirme. sebebini bilmiyorum ayrildiginizin ama geri donusu yoksa unutmaya bak. bende kendime unutamiyorum onu diye negatif dusunup duruyorum ama unuturuz insallah.
ayni bende oyleyim. geçer insallah ikimizinkide. ben hergun anilarin içindeyim hergun hemde. evde iste yurudugum yolda bile anilar var. ama unutmamiz gerek bitmesi gerek.Artık tamamen unutmak istiyorum ben bu aralar sürekli aklımda bir anda gözlerim dolu dolu oluyor oysa ben unutuyorum sanmıştım.
Ben sırf onnunla yaşadıkları unutmak için sevdiğim işimi , arkadaşlarımı , çevremi ,evimi bırakıp geldim ama faydası yok sürekli aklımda belki O hayatına devam ediyor ama ben edemiyorum.ayni bende oyleyim. geçer insallah ikimizinkide. ben hergun anilarin içindeyim hergun hemde. evde iste yurudugum yolda bile anilar var. ama unutmamiz gerek bitmesi gerek.
Ben sırf onnunla yaşadıkları unutmak için sevdiğim işimi , arkadaşlarımı , çevremi ,evimi bırakıp geldim ama faydası yok sürekli aklımda belki O hayatına devam ediyor ama ben edemiyorum.
sana boyle yazdigima bakma. benim konulari okursa goreceksin kac kisi kizdi bana ama ben anlamak istemedim kimseyi. ayrildik dedim oturdum agladim durmadan.Ben sırf onnunla yaşadıkları unutmak için sevdiğim işimi , arkadaşlarımı , çevremi ,evimi bırakıp geldim ama faydası yok sürekli aklımda belki O hayatına devam ediyor ama ben edemiyorum.
tabiki siz önceki kötü deneyiminizden dolayı daha hassas davranıyorsunuz, bunda sorun yok dediğim gibi sorun karşıdaki ailenin görgüsüzlüğünden..hakkınızda hayırlısı olsun inşallahGörücü usulü hala var kuzenlerimin çoğu bu şekilde evlendi ama ben bir kere nişandan ayrıldım o yüzden istiyorum ki bir daha hata yapmayayım iyice tanıyıp bir yola öyle girmek istiyorum hiç tanımadığım bilmediğim biriyle sırf evde kalmamak için evlenmek istemiyorum.
Eli boş geliyorlar genelde
İnşallah dediğiniz gibidir Oda benim gibidir unutmamıştır en azından bunu bilmek bile biraz olsun rahatlatıyor insanı. Bizim içinn hakkımızda hayırlısı ne ise Rabbim onu nasip etsin.ayni seyi bende dusunuyorum biliyomusun
o hayatina devam ediyodur belki diye. ama bence edemiyodur. onlarda bizim gibi yaralidir. seni yaptigini ayrildigim kisi yapti. ailesini arkadaslarini cevresini birakti baska sehire calismaya gitmis. isterse fizana gitsin ben aklinda olduktan sonra bisey degismez
Bunlar işi garantiye alıyorlar sanırım kız yok derse çikolatalarımız araya gitmesin diye.Lokum olur çikilita olur boş gelmek de neyin nesi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?