- 17 Kasım 2021
- 500
- 2.319
- 33
- Konu Sahibi senkimsinki
-
Yetersin canım neden yetemeyesin hepimiz nasıl okuduysak sen de okursun. Bahane bulma otur çalış ama uyarayım okumak için okuma. Mesela geleceği olmayan bir bölüm okursan yine asgari kazanacaksın. Kazanması kolay ve iş bulması olası bir bölüm oku. Mesela sınıf öğretmenliği. Ataması gayet iyi (şimdilik) kazanması da çok kolay. Otur çalış telegram grupları kaynak dolu, youtube konu anlatımı dolu. Yapamayacağın bir şey yok genceciksin. Evde oturup hakaret yemekten iyidir.O kadar ihtiyacım var ki güzel şeyler duymaya kendime yetebilirmiyim acaba diye cok korkuyorum
Zaten bir işe girse aldığı para komple kiraya, ev eşyasına falan gidecek.Çok iyi bir okul ve bölüm kazanmadıkça lise mezunundan hiçbir farkınız yok inanın bana. YukarıdayenGEnC in bahsettiği iş imkanı en güzel yol bence güzel değerlendirin. Umarım hayatınızı kurtarırsınız birazcık gayret.
Asla ailem böyle bir duruma müsaade etmez bu işten sonrada ailemle aram kötü olur dönecek bir evimde kalmaz istediğim şey sadece okumakDerler tabii ki. Seni daha sevimli bir çocukken,onlara muhtacken istemeyen evlenip bosaninca ister mi?
Madem istenmiyorsun yatılı hasta bakıcısı ilanlarına baksana. Çoğu yaşlının eşi ölünce böyle güvenilir,gençten birini arıyorlar. Hiç alt değiştirme falan da yok. Sadece evde duruyorsun,eşlik ediyorsun, ilaçları unutmuyorsun, bir şey olursa yanındasin. Hem kalacak ev yemek derdi falan da yok, evin kızı gibisin.
Daha yeni Erzincan'da bir arkadaşım dedesi için birini arıyordu. Hatta boşanmış,çocuklu olsa da olur falan diye haber yollamislardi, 9 bin liraya bir kadın buldular.
Ve dede yatalak vs değil. Sadece demans hastası,kendine bakacak halde değil. Çocuklardan kimse de gidip oraya yerlesemeyecek, adam da istanbula gidip çocuklarının evinde sığıntı gibi yaşamak istemedi.
Böyle o kadar çok insan var ki. İnan seni el üstünde tutarlar. Cunku tek aradıkları güvenilir biri.
Bence böyle bir ev bul kendine
Ailenle aran iyi mi şu an?Asla ailem böyle bir duruma müsaade etmez bu işten sonrada ailemle aram kötü olur dönecek bir evimde kalmaz istediğim şey sadece okumak
Bir de bütün de'leri da'lari birleşik , bütün -ki'leri ayrı yazıyorsun. Nasil istidami yüksek bir bölüm kazanabilirsin ki? Sırf okumak için okuyup, senden para sakınan ailene dünyanın masrafını yaptırıp, 4 sene bu hayata katlanıp sonra bir de asgari ücretle ise başlayana kadar kısa yoldan kur işte hayatını. Çok ders calismak istiyorsan lise KPSS calisirsinAilenle aran iyi mi şu an?
Seni evde istemeyen insanlar...güzel bir iş bulduğunu, tanıdığınin seni önerdiğini-ailenin güvenilir oldugunu,ailene her ay onlara bir gram altın göndereceğini söyle bak nasıl isterler
Ya da İşini gücünü ayarlayıp bir kovduklarinda / fazlalık iması yaptıklarında "madem istenmiyorum daha fazla kalamam" de, çık.
Ömrün evde hakaret isitmekle mi geçecek?
Zamaninda küçücük kızken kendi isteginle nasıl evlendiysen, kötü kocayı nasıl terkettiysen aileni böyle bırakıp ise girebilirsin.
Bu şekilde çalışırken vaktinin çoğu sana kalır, zaten yaşlılar çok uyuyor:) o vakit çalışırsin YouTube'dan.
Bir hayattan kurtulmak için illa başka bir dala tutunmana / bir aileye bir erkeğe ihtiyacın yok ki. Tek başına da yeterince güçlüsün.
Lise kpss girdim ama yüksek torpil istiyor memurluk için hayatımı garantiye almak istiyorum öğretmenlik veya hemşirelik okumak istiyorumBir de bütün de'leri da'lari birleşik , bütün -ki'leri ayrı yazıyorsun. Nasil istidami yüksek bir bölüm kazanabilirsin ki? Sırf okumak için okuyup, senden para sakınan ailene dünyanın masrafını yaptırıp, 4 sene bu hayata katlanıp sonra bir de asgari ücretle ise başlayana kadar kısa yoldan kur işte hayatını. Çok ders calismak istiyorsan lise KPSS calisirsin
Yaşın daha çok genç bir çok şeyi başarabilecek yaştasın hem okuyup hem çalışabilirsin. Kimin ne dediğine kulak asma maalesef bu annen baban olsa bile evet çok can acıtıcı ama yapacak bir şey yok böyle bi hayata devam etmek istemiyorsan kendine güvenip güçlü olmalısın. Herkes annesinin babasının gölgesinde desteğiyle başarılar elde edemiyor maalesef bazılarımız erken yaşta yalnız kalıyoruz hayat mücadelesinde. Şu an yaşının küçük olması tek avantajın oku ve çalış kurtar kendiniBabamın sorunlu biri olduğunu anlatmıştım önce ki konuda.. babamın sorumsuz oluşu annemin babamın sorumluluklarını üstlenip çalışması ve annemin de ben küçük yaştan itibaren üzerime çocuk ve ev sorumluluğunu yüklemesinden maddi imkansızlıklar yüzünden okulu bırakıp okula açıktan devam edip babamdan kurtulmak için 18 yaşında yaptığım yanlış bir evlilikten bahsetmiştim çocuğum yok iyi ki de yok baba olamayacak bir babası annesinin sığıntı olduğu evde istenmeyen bir bebek olacaktı cahil aklım ile en mantıklı yaptığım şey çocuk yapmamakti ağırıma giden mesele dün oldu bu şartlar altında benim okumama asla destek olmayan ailem okumadı diye beni eleştirip insanlar ile kıyaslayıp şuan üniversite okuyacağım diyince de hangi parayla beş kuruş bizden para çıkmaz diyen ailem ile yaşıyorum dün bana söyledikleri özellikle de babamın bu da başımıza kaldı evlendi ayrıldı kimse de kabul etmez demesi yıktı beni psikolojik olarak çöktüm 23 yaşında psikolojisi bitmiş biriyimbaşımıza kaldı ne demek ailem bunu düşünüyorsa el kim bilir neyi düşünür. Biz boşanan kadınlara neden defolu mal muamelesi yapılıyor
Ne alakası var öğretmenlik veya hemşirelik okumanın hayatını garantiye almakla, Bu bölümleri okuduğunuzda hemen atanabileceğinizi mi sanıyorsunuz yıllarca atanamayan insanlar var. Sonuçta sistem aynı sistem KPSS den (Lise veya Lisans farketmez) iyi bir puan aldığınızda ancak atanabiliyorsunuz. Sizi biraz "kolaycı" olarak görüyorum yanlış anlamayın ama.. Çalışarak okuyun deniyor olmaz diyorsunuz, biryerden başlayın deniyor asgari ücret veriyorlar diyorsunuz, yatılı çalışın deniyor ailem izin vermez diyorsunuz??? Kısacası sizin çalışmakta gönlünüz yok gibi genel olarak, hep rahat edeyim en tepeden gireyim falan istiyorsunuz ama hayat öyle değil. Ben 41 yaşındayım. 17 yaşımdan beri çalışıyorum. 19 yaşımda ailemden ayrıldım (evlenmeden) hem çalıştım hem okudum.26 yaşımda binbir türlü emekle Mali Müşavir oldum. Hayatım kolay değildi ama başardım. İnanın bu şekilde olan milyonlarca insan var. Hayat korkak ve tembel insanlar için acımasız görünebilir ama cesur ve çalışkan insanlar en acımasız koşulları bile günün birinde kendisi için çiçekli bir bahçeye dönüştürebilir.Lise kpss girdim ama yüksek torpil istiyor memurluk için hayatımı garantiye almak istiyorum öğretmenlik veya hemşirelik okumak istiyorum
O işler öyle olmuyor ,okusan da devlete atanmadigin sürece kimse sana altın kaşıkla maaş vermiyor. Biraz bunu bahane ediyor gibi geldiniz üzgünüm ama . Lise mezunusunuz sanırım. Kpss ye girip lise mezunu olarak da atanabilirsiniz. Katiplik, infaz koruma memurluğu halen lise mezunlarının da girebildiği yerler.Malesef okumak şart iki ay kadar çalıştım ama 12 saat ağır işlerde çalıştırıp asgari ücret verip mirin kırın ettiler ne cumartesi vardı ne pazar markette çalıştım bir gün izin ertesi gün tam gün çalışmak zorundaydım kasadan eksik çıksa maaşımdan kesildi yol yemek bana aitti okumak istiyorum cunki daha insani şartlarda çalışmak için ama ailem belliyaşım küçük kendim için okuyup birşeyler yapmayı çok istiyorum okumak benden 16 yaşında ailem tarafından çalındı çok zoruma gidiyor hayallerimi heba etmek
Kpss ye girdim zaten ama sağlam torpil istiyor bunun için çabalar iken ekstra iyi bir bölümde okuyup kendimi garanti etmek istiyorumO işler öyle olmuyor ,okusan da devlete atanmadigin sürece kimse sana altın kaşıkla maaş vermiyor. Biraz bunu bahane ediyor gibi geldiniz üzgünüm ama . Lise mezunusunuz sanırım. Kpss ye girip lise mezunu olarak da atanabilirsiniz. Katiplik, infaz koruma memurluğu halen lise mezunlarının da girebildiği yerler.
Liseyi bitirdim üniversitede açıktan okuyup sadece mezun olmak için okumak istemiyorum gerçekten mesleğim olacak bir bölüm okumak istiyorumÇalışıp ayrı eve çıkıp bir yandan da açıktan mı okumaya devam etsen
lise kpss'den kaç aldınız? üniversite sınavı için temeliniz ne durumda? sınava hazırlanıyor musunuz?Liseyi bitirdim üniversitede açıktan okuyup sadece mezun olmak için okumak istemiyorum gerçekten mesleğim olacak bir bölüm okumak istiyorum
Kaç puan aldınız ki?Lise kpss girdim ama yüksek torpil istiyor memurluk için hayatımı garantiye almak istiyorum öğretmenlik veya hemşirelik okumak istiyorum
Öğretmenlik ve hemşirelik için de kpss çalışıp atanmanız gerekecek, aynı torpil orada da varKpss ye girdim zaten ama sağlam torpil istiyor bunun için çabalar iken ekstra iyi bir bölümde okuyup kendimi garanti etmek istiyorum
Torpil?Yeterli puanı aldıysanız neresi torpil istiyor acaba?Devlete giriyorsunuz,özel sektöre değil.Ki öğretmen,hemşire de olsanız yüksek puan almadan devlete giremiyorsunuz,torpille değil.Kpss ye girdim zaten ama sağlam torpil istiyor bunun için çabalar iken ekstra iyi bir bölümde okuyup kendimi garanti etmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?