Buda Başımıza kaldı dedi

O kadar ihtiyacım var ki güzel şeyler duymaya kendime yetebilirmiyim acaba diye cok korkuyorum
Yetersin canım neden yetemeyesin hepimiz nasıl okuduysak sen de okursun. Bahane bulma otur çalış ama uyarayım okumak için okuma. Mesela geleceği olmayan bir bölüm okursan yine asgari kazanacaksın. Kazanması kolay ve iş bulması olası bir bölüm oku. Mesela sınıf öğretmenliği. Ataması gayet iyi (şimdilik) kazanması da çok kolay. Otur çalış telegram grupları kaynak dolu, youtube konu anlatımı dolu. Yapamayacağın bir şey yok genceciksin. Evde oturup hakaret yemekten iyidir.

Çok üzüldüm sizin adınıza keşke babanız öyle konuşmasaydı eski kafalı diyeceğim ama çok yaşlı insan tanıdım daha ılımlı ve olumlular. Ayağa kalkmak için elinizden geleni yapın asla kendinizi aşağı çekmeyin düzeleceksiniz inanın

Zaten bir işe girse aldığı para komple kiraya, ev eşyasına falan gidecek.
Hayatını kurmak için bence en güzel yol.
Ki çok daha fazla para veren insanlar da var. Bu işin piyasası epey yüksek:)
Büyük sehirdeyse ajanslara gidip kendini kaydettirebilir, ya da internete ilan verebilir
Babasının evinde her gün hakaret isitecegine en azından gider birine canyoldas olur.
Zaten yol yok,kira yok, yemek onlardan,atıştırmalık onlardan...ne alirsa döviz yapar biriktirir ki işi biraktigi zaman en azından elinde toplu para olur kendini bir süre idare edecek

Asla ailem böyle bir duruma müsaade etmez bu işten sonrada ailemle aram kötü olur dönecek bir evimde kalmaz istediğim şey sadece okumak

Asla ailem böyle bir duruma müsaade etmez bu işten sonrada ailemle aram kötü olur dönecek bir evimde kalmaz istediğim şey sadece okumak
Ailenle aran iyi mi şu an?
Seni evde istemeyen insanlar...güzel bir iş bulduğunu, tanıdığınin seni önerdiğini-ailenin güvenilir oldugunu,ailene her ay onlara bir gram altın göndereceğini söyle bak nasıl isterler
Ya da İşini gücünü ayarlayıp bir kovduklarinda / fazlalık iması yaptıklarında "madem istenmiyorum daha fazla kalamam" de, çık.
Ömrün evde hakaret isitmekle mi geçecek?
Zamaninda küçücük kızken kendi isteginle nasıl evlendiysen, kötü kocayı nasıl terkettiysen aileni böyle bırakıp ise girebilirsin.
Bu şekilde çalışırken vaktinin çoğu sana kalır, zaten yaşlılar çok uyuyor:) o vakit çalışırsin YouTube'dan.
Bir hayattan kurtulmak için illa başka bir dala tutunmana / bir aileye bir erkeğe ihtiyacın yok ki. Tek başına da yeterince güçlüsün.

Bir de bütün de'leri da'lari birleşik , bütün -ki'leri ayrı yazıyorsun. Nasil istidami yüksek bir bölüm kazanabilirsin ki? Sırf okumak için okuyup, senden para sakınan ailene dünyanın masrafını yaptırıp, 4 sene bu hayata katlanıp sonra bir de asgari ücretle ise başlayana kadar kısa yoldan kur işte hayatını. Çok ders calismak istiyorsan lise KPSS calisirsin

Lise kpss girdim ama yüksek torpil istiyor memurluk için hayatımı garantiye almak istiyorum öğretmenlik veya hemşirelik okumak istiyorum

Yaşın daha çok genç bir çok şeyi başarabilecek yaştasın hem okuyup hem çalışabilirsin. Kimin ne dediğine kulak asma maalesef bu annen baban olsa bile evet çok can acıtıcı ama yapacak bir şey yok böyle bi hayata devam etmek istemiyorsan kendine güvenip güçlü olmalısın. Herkes annesinin babasının gölgesinde desteğiyle başarılar elde edemiyor maalesef bazılarımız erken yaşta yalnız kalıyoruz hayat mücadelesinde. Şu an yaşının küçük olması tek avantajın oku ve çalış kurtar kendini

Lise kpss girdim ama yüksek torpil istiyor memurluk için hayatımı garantiye almak istiyorum öğretmenlik veya hemşirelik okumak istiyorum
Ne alakası var öğretmenlik veya hemşirelik okumanın hayatını garantiye almakla, Bu bölümleri okuduğunuzda hemen atanabileceğinizi mi sanıyorsunuz yıllarca atanamayan insanlar var. Sonuçta sistem aynı sistem KPSS den (Lise veya Lisans farketmez) iyi bir puan aldığınızda ancak atanabiliyorsunuz. Sizi biraz "kolaycı" olarak görüyorum yanlış anlamayın ama.. Çalışarak okuyun deniyor olmaz diyorsunuz, biryerden başlayın deniyor asgari ücret veriyorlar diyorsunuz, yatılı çalışın deniyor ailem izin vermez diyorsunuz??? Kısacası sizin çalışmakta gönlünüz yok gibi genel olarak, hep rahat edeyim en tepeden gireyim falan istiyorsunuz ama hayat öyle değil. Ben 41 yaşındayım. 17 yaşımdan beri çalışıyorum. 19 yaşımda ailemden ayrıldım (evlenmeden) hem çalıştım hem okudum.26 yaşımda binbir türlü emekle Mali Müşavir oldum. Hayatım kolay değildi ama başardım. İnanın bu şekilde olan milyonlarca insan var. Hayat korkak ve tembel insanlar için acımasız görünebilir ama cesur ve çalışkan insanlar en acımasız koşulları bile günün birinde kendisi için çiçekli bir bahçeye dönüştürebilir.

O işler öyle olmuyor ,okusan da devlete atanmadigin sürece kimse sana altın kaşıkla maaş vermiyor. Biraz bunu bahane ediyor gibi geldiniz üzgünüm ama . Lise mezunusunuz sanırım. Kpss ye girip lise mezunu olarak da atanabilirsiniz. Katiplik, infaz koruma memurluğu halen lise mezunlarının da girebildiği yerler.

Kpss ye girdim zaten ama sağlam torpil istiyor bunun için çabalar iken ekstra iyi bir bölümde okuyup kendimi garanti etmek istiyorum

Liseyi bitirdim üniversitede açıktan okuyup sadece mezun olmak için okumak istemiyorum gerçekten mesleğim olacak bir bölüm okumak istiyorum
lise kpss'den kaç aldınız? üniversite sınavı için temeliniz ne durumda? sınava hazırlanıyor musunuz?

babaniz sorumsuz olabilir, anneniz calismak zorunda oldugu icin evin yuku size yikilmis olabilir evet olmasaymis iyiymiş, keşke herkes şanslı olabilsede iyi bir aileye sahip olabilse.
evlenmeyi kaçış olarak görmek sizin hatanız, yaşinız kucukmuş eminim şuan ki aklinizla kaçtiysam kaçtimda neden kocaya kaçtim koca ne alaka diyorsunuzdur.
yaşiniz genç, cocugunuz yok defolu mal degilsiniz bundan sonraki tercihlerinizi umarim tecrubelerinizle daha dogru yaparsiniz.
aöf falan okuyabilirsiniz belki, yada bir meslek edinin halk egitim kurslarindan vs.

Kpss ye girdim zaten ama sağlam torpil istiyor bunun için çabalar iken ekstra iyi bir bölümde okuyup kendimi garanti etmek istiyorum
Torpil?Yeterli puanı aldıysanız neresi torpil istiyor acaba?Devlete giriyorsunuz,özel sektöre değil.Ki öğretmen,hemşire de olsanız yüksek puan almadan devlete giremiyorsunuz,torpille değil.
Ben bir öğretmenim.Geçmişimde karanlık bir şey yok.Yeterli puan alsam torpile gerek olmuyor,bilmem anlatabildim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…