tarhanalı bulgur köftesi
Eki Görüntüle 433931
malzemeler:
1 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı tarhana
1 tatlı kaşığı nane
100 g + 2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
3-3,5 su bardağı su
kırmızı pulbiber
tuz
hazırlanması:
1. bulguru ayıklayıp yıkayın. bulguru 1 su bardağı su ile, tarhanayı ise 1/4 su bardağı su ile ıslatın. bulgur suyunu çektikten sonra üzerine nane serpin. daha sonra tarhana ve tuzu katın. iyice yoğurup hamur haline getirin. (benim hamurum biraz sulu olduğu için ben bulgur ekledim.)
2. soğanı ince ince kıyın. küçük bir tencerede 100g tereyağı ile kavurun. üzerine 3- 3,5 su bardağı suyu ekleyin. kaynayınca tuzu ve köfteleri ilave edin. 15 dakika pşirin. (pişip pişmediğini anlamak için bir tanesini ikiye bölün. içi yaş değilse pişmiştir.)
3. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırın. üzerine pulbiberi ekleyip 1-2 karıştırın. tabaklara aldığınız köftelerin üzerine sosunu gezdirerek servis yapın.
Haydari
Eki Görüntüle 436314
Malzemeler;
2 ,5 çorba kaşığı susam
1/2 çorba kaşığı tereyağ
5 -6 kaşık süzme yoğurt
Bir tutam dereotu
yeteri kadar tuz
Yapılışı ;
Küçük bir tavada tereyağını eritin.Eriyen yağın içine susamları ekleyip susamlar pembeleşene kadar kavurun.Ocağın altını kapatıp bir iki dakika soğuması için bir kenarda bekletin.
Yoğurdu derin bir kasenin içine koyun.İnce ince kıyılmış dereotu,tuz ve tereyağlı susamı ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.Kayık tabağına alıp dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Damla Sakızlı Kek
Eki Görüntüle 433453
Malzemeler
- 4 orta boy yumurta
- 1 su bardağı (200 gr.) toz şeker
- 1 su bardağı (200 ml.) süt ya da yoğurt
- 1 su bardağı (200 ml.) sıvı yağ (tercihan fındık yağı)
- 2 su bardağı (250 gr.) un
- 1 paket damla sakızlı muhallebi
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı damla çikolata
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle iyice çırpın. Süt (ya da yoğurdu) ve sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın. Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve toz muhallebiyi eleyerek birleştirin. Bu karışımı sıvı karışıma ekleyip, biraz daha karıştırın. En son damla çikolataları ekleyip, tahta kaşıkla şöyle bir karştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
merhabaya çok merak ettiğim bi detayı paylaşıcam seninle ,,, ben nekadar kek yaptıysam bi türlü damla çikolatayı homojen şekilde dengeleyemiyorum hep alta çokuyo hep alta çokuyo aynısı üzümlü kek yaparkende başımda varmıdır bunun püf noktası hocam:103:
çok teşekkür ederimmaslında unlama tekniğini söylediler ama ben drek karışıma boca ediyodum kalıba döktükten sonra eklemeyi akıl edemedımm cahillik işte tekrar teşekkürlerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?