Buda Benim Lezzet Topiğimmm

Erdbeer Kaesekuchen / Çilekli Cheesecake

Malzemeler (tabanı)
60 gr tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
alabildiği kadar un yoğrulup yağlanmış kalıbın tabanına yayılıp bekletilir.

Üzeri İçin
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 kutu pınar süzme yoğurt
1 kutu pınar krem peynir
1 su bardağı yoğurt
1 kutu krema
2 yemek kaşığı
un

Hazırlanışı:

Önce yumurta ve şeker iyice çırpılıp vanilyası eklenir.Arkasından tüm malzeme eklenip iyice çırpılıp kalıba dökülür.Iısınmış fırında 175 c de yaklaşık 50-60 dk pişirilir.1 Gece buzdolabında bekletilir.

Tepesi için
750 gr çilek
1 paket tart jöle
2 yemek kaşığı şeker

Tart jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır.

Çilekler yıkanıp 2'ye ayrılıp c.cake'in üzerine dizilip tart jöle gezdirilir.Sonra da servis edilip afiyetle 2'şe3'er dilim yenilip yutulur..

Tabule

Malzemeler

maydanoz
taze nane
taze soğanın yeşil kısımları
kuru soğan
sarımsak
domates
sivri biber
1/2 su bardağı ince bulgur
1/2 çay bardağı su
nar ekşisi
limon suyu
zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı
Yağ,tuz,nar ekşisi,limon karıştırılıp bırakılır.

Yeşillikler doğranıp sosa karıştırılır.

Bulgurun üzerine su dökülüp karıştırılıp yeşilliklere eklenir.

Biraz bekletilip servis edilir.

Yeşilliklerin suyu ile bulgur iyice şişecektir.Fazla su ekleyip bulguru iyice lapa yapmayınız.

Afiyetler olsun!

Kızlarrrrrr bunu yaptım bugün süperr oldu tavsiye ederim. Yalnız ben kaynama suyuna renk versin diye çok az salça koydum. Sonra köfteler piştikten sonra tabağa alırken üstüne sarmısaklı yogurt ve tereyağında kızdırılmıs toz kırmızıbiber döktüm nefis oldu. Herkes bayıldı. Yemek seçen kardeşim bile 2. tabağı istedi ama kalmamıstı tabi

Ha bide fincan keki bende denedim oda çok güzel oldu. Kekleri fincanlara dökerken içlerine küçük çikolata parçasıda koydum, nefis oldu.

Bunu da dün yaptım

Bisküvili Limonlu Tatlı

bu tarifi limon yerine portakal ile de yapabilirsiniz. İsterseniz karışık olarakta...

malzemeler:
2 adet limon ve suyu
12 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
sade petibör bisküvi

üzeri için:
fındık yada ceviz

yapılışı: Vanilya ve bisküvi hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın. Karıştırarak krema kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kare borcama kremanın üçte birini dökün. Bir sıra bisküvi dizin. (buzlukta bir kaç dakika dondurun.) kalan kremanın yarısını döküp, bir sıra bisküvi dizin. Kalan kremayı dökün. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Üzerine dövülmüş fındık yada ceviz serpin. Dilimleyip servis yapın.
afiyet olsun...

Garnatürlü Patates Çanakları

malzemeler:
5-6 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber
1-2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
5-6 adet kornişon turşu
2-3 çorba kaşığı mısır
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
sarmısak

yapılışı: Patatesleri haşlayın. Bir kasede ezin. tereyağ, süt, biber salçası, ince kıyılmış maydonozu ve baharatları ekleyin. Güzelce karıştırın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Garnitürü için; havuçları küp küp doğrayın ve haşlayın. Bezelyeyi haşlayın. Bir kasede yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Havuçu, bezelyeyi, minik doğranmış kornişon turşuyu, mısırı ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında dinlenmiş patatesten cevizden büyük parçalar kopartın. Kase şeklini verin. Servis tabağına dizin. Garnitürlü yoğurtlu karışımdan paylaştırın. Üzerlerini maydonoz ile süsleyin.
afiyet olsun...

Pratik Cheesecake

malzemeler:
1,5 paket betibör bisküvi
150 gr. tereyağ
5oo gr. labne peyniri
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket krema (200 gr)
1 limon
1/2 portakal

böğürtlen sosu için:
500 gr. böğürtlen
100 gr. pudra şekeri

yapılışı: Böğürtlen ve pudra şekerini bir cam kasede el mikseri ile püre haline getirin. Sos kasesine alın ve buzdolabında bekletin. Labne peyniri ile pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Kremanın yarısını ekleyin, kalan yarısını ayrı bir kapta iyice kabarana kadar çırpın ve kenara alın. Limon ve portakalın kabuklarını incecik rendeleyin, sularını sıkın peynirli karışıma ekleyin. Hepsi iyice karışınca mikseri kapatın ve çırpılmış kremayı kaşıkla karıştırarak peynirli karışıma ekleyin. Bisküviyi rondada un haline getirin. Tereyağı eritin. Bisküviler ile iyice yoğurun. Servis tabağına kelepçeli kalıbın sadece kelepçesini alın. Bisküvili karışımı eşit şekilde yayın. Hazırladığınız kremayı pasta tabanının üzerine dökün ve bir spatula yardımı ile üzerini düzeltin. Derin dondurucuya kaldırın. En az 2-3 saat dinlendirin. Derin dondurucudan aldığınız cheesecakein kenarlarını sıcak suya batırdığınız bir bıçakla kalıbın kenarlarından ayırın. Kalıbın kelepçesini açın. Servis etmeden önce üzerinde bolca böğürtlen sosu gezdirin, bir adet nane yaprağı ile süsleyin. Dilerseniz tabanı bisküvili karışım yerine tek kat pandispanya ile yapabilirsiniz.
afiyet olsun...

Kremşantili Poğaca

(2 gün sonra bile bu poğaçaları aynı keyifle yiyorsunuz, bayatlamıyor.. Şimdiye kadar denediyseniz zaten lezzetini biliyorsunuzdur, denemeyenler içinde hiç durmayın diyorum:) )

malzemeler;
1 paket toz krem şanti
200 gr. tereyağ
10 gr. kuru maya
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta (bir tane yumurtanın sarısı üzeri için)
1 su bardağı süt (ılık)
1 paket kabartma tozu
tuz
5,5 su bardağı un

içi için:
peynir yada lor
maydanoz

yapılışı: hamur yoğurma kabına sütü ve mayayı alın erimesini bekleyin. (ben yaş maya ile de denedim farketmedi) Kremşanti, tereyağı, sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu azar ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika mayalandırın. Tekrar yoğurup 10 dakika daha mayalanmasını bekleyin. Hamurdan parçalar kopartın. Yuvarlayıp, elinizde açın. İç harçtan koyup kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 10 dakika daha dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam yada haşhaş tohumu serpin. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Gül Tatlısı

malzemeler:
150 gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
1 su bardağı irmik
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu

şerbeti için:
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu

Yapılışı: Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın. Kabartma tozu , vanilyayı unu ilave edin ve yoğurun. Hamur ikiye bölün. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılın. Çay bardağı ile kesin. 4 veya 5 adet yuvarlak parçaları yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizin. Rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Ön ısıtma yapılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbetini üzerine dökün. (şerbet soğuk tatlı sıcak olacak) Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için üzerini örtün. Servis tabağına alıp antep fıstığı ile süsleyin.

merhaba ya çok merak ettiğim bi detayı paylaşıcam seninle ,,, ben nekadar kek yaptıysam bi türlü damla çikolatayı homojen şekilde dengeleyemiyorum hep alta çokuyo hep alta çokuyo aynısı üzümlü kek yaparkende başımda varmıdır bunun püf noktası hocam:103:

Meyveli Baton Pasta

pandispanya için:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

yapılışı: Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrı kaplara ayırın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpılır. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir:) Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpıyoruz. Daha sonra unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın. En son diğer kapta çırptığınız yumurta beyazlarını ekliyoruz. Dikkatlice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

kreması için:

1 paket hazır vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
1 paket kremşanti

yapılışı: Pudingi arkasındaki tarife göre hazırlayın. Soğuduktan sonra toz halindeki kremşantiyi ekleyip çırpın.

üst süslemesi için:

muz, kivi, şeftali
1/2 paket tart jölesi
ayrıca:

1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
renkli pasta süsü

pastanın hazırlanışı: soğuyan pandispanyayı boydan 3 eşit parçaya bölün. ilk parçayı servis tabağına alıp, süt ile ıslayın. kremanın yarısını sürüp, dilimlenmiş muz parçalarını dizin. İkinci parçayı üzerine koyup, sütle ıslatın. Kalan kremayı döküp sürün. Üçüncü parçayı üzerine koyun. 1 bardak süt ile hazırladığınız kremşanti ile üzerini kaplayın. Yanlarına renkli pasta süsü serpin. Üzerine dilimlenmiş meyveleri sırası ile dizin. Hazırladığınız tart jölesini dökün.

Tatlım bide şöyle dene istersen damla çikolatanın dibe çökmemesi için

Damla çikolatalarımızı eleğimize döküp suyla ıslatıyoruz,daha sonra üzerine un döküp fazla unumuzu eleğimizde eliyoruz.
KEK KALIBINA DÖKTÜĞÜMÜZ KEKİMİZİN ÜZERİNE eşit miktarda yavaş yavaş dökerek kaşıkla hafif hafif dibe bastırıyoruz.Çikolata taneciklerini istediğimiz şekilde bastırabiliriz,birini çok dibe birini daha az.Eşit miktarda dağıtırsak daha lezzetli oluyor.
Ben denedim mükemmel bir kek oldu.Damla çikolatalar dibe çökmedi.Umarım yardımcı olmuşumdur.

çok teşekkür ederimm aslında unlama tekniğini söylediler ama ben drek karışıma boca ediyodum kalıba döktükten sonra eklemeyi akıl edemedımm cahillik işte tekrar teşekkürlerr

Jöleli Çilekli İrmik Tatlısı

malzemeler:
1 litre süt
8 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik
2 paket vanilya
500 gr. çilek

üzeri için:
2 paket tart jölesi
1.5 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

yapılışı: Süt ve şekeri bir tencereye alıp ateşe oturtun. Süt ılınınca irmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Karışımın yarısını kelepçeli kalıba ( 24 cmlik) yayın. Üzerine çilek dilimleri diizin. Kalan irmikli karışımı kalıba dökün. Çilek dilimleri ile süsleyin. Bu arada tart jölesini vişne suyu, vanilya ve tozşeker ile karıştırıp pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Jöleyi pastanın ortasından balayıp kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün. Soğutun. Kalıptan çırkartın ve dilimleyerek servis yapın....

çok teşekkür ederimm aslında unlama tekniğini söylediler ama ben drek karışıma boca ediyodum kalıba döktükten sonra eklemeyi akıl edemedımm cahillik işte tekrar teşekkürlerr

Estf. Rica ederim. Umarım bu sefer olur :)

Pudingli Elmalı Toplar

malzemeler:
2 adet elma
2 paket petibör bisküvi
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 paket puding (muzlu veya çikolatalı)
Puding için 1 bardak süt+1 bardak su

Süslemek için:
hindistan cevizi veya fıstık

yapılışı: Elmaları soyup rendeleyin (blendırdan geçirmeyin). İçine bisküvileri kırın, cevizi ekleyin ve hepsini elinizle karıştırın. Hazırladığınız karışımı kenarlı bir borcam tepsiye toplar yapıp ara ara dizin. Pudinginizi 1 bardak su+1 bardak sütle hazırlayın (Su konmasının sebebi pudingin daha katı olmasını sağlamak için, eğer daha fazla ölçü yapacaksanız 1 bardak süt gerisini su kullanın)Hazırlanan puding biraz bekleyip koyulaşması gerekiyor. Koyulaştıktan sonra (ılınması yeterli) borcama dizdiğiniz bisküvi toplarının üzerine pudingi dökün. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapana kadar buzdolabında saklayın.

Portakallı Bisküvi Topları

malzemeler:
1.5 paket petibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
100 gr. eritilmiş margarin
3 yemek kaşığı pudraşekeri
1 bardak portakal suyu
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

üzeri için:
renkli pasta süsü yada hindistan cevizi

yapılışı: Bisküvileri rondoda un haline getirin içine, kakao, vanilya, margarin, pudra şekeri, portakal suyu ve fındığı katıp yoğurun, cıvık olursa bisküvi ekleyin. Ele yapımayacak hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top yapın pasta süsü veya hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin. Buzdolabında saklayın.

afiyet olsun...

Muzlu Bisküvili Toplar

malzemeler:
2 adet muz(püre halinde)
1.5 paket petibör bisküvi(dövülmüş)
50 gr. margarin (eritilmiş)
50 gr. beyaz çikoata(bennari usulu eritilecek)
1/2 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
pasta süsü

yapılışı: Büyük bir kasede pasta süsü hariç tüm malzemeleri koyup, kaşıkla tüm malzemeler özleşene dek karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizde yuvarlayın. Pasta süsüne bulayıp, truff kağıtlarına koyup, servis tabağına dizin.

not: Petibör yerine muzlu bebe bisküvi , beyaz çikota yerine bitter çikolata kullanabilirsiniz.

afiyet olsun...

Portakallı Islak Kek

malzemeler:
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
175 gr. margarin
1 adet havuç
2 portakalın suyu ve kabuğu
1 paket kabartma tozu

yapılışı: Öncelikle margarini bir tavaya alıp, eritin ve soğumaya bırakın. Bir kabın içine yağı, yumurtayı, şekeri çırpın. Daha sonra rendelediğiniz havuçu, unu ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkartığımız keki servis tabağına ters çevirin. Henüz sıcakken portakal suyunu üzerinde gezdirin. Rendelenmiş kabuğunu üzerine serpin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

afiyet olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…