Buda Benim Lezzet Topiğimmm
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Bademli ve Tavuklu Pilav
6-8 Kişilik
Malzemeler
Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı badem tuzsuz (kabukluysa sıcak suda 5 dakika bekletirseniz hemen kabukları soyulur)
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
maydonoz
mısırözü yağı
Yapılışı
Tavukları küp küp doğrayın, çok küçük olmasın tavuk eti kurur. Süzgeçte bekletip suyunu süzdükten sonra, bir kaseye alın. Üzerine biraz sıvıyağ, karabiberi, yenibaharı ve biraz tuz koyup karıştırın. Bir gün buzdolabında bekletin. Ara sıra aklınıza gelirse karıştırın. Pişireceğiniz zaman yarım saat önceden pirinci iyice yıkayıp ılık suda bekletin. Diğer tarafta biraz mısırözü yağı kızdırıp (Normalde pilava ne kadar yağ koyuyorsanız o kadar veya çok az fazlası) bademleri içine atıp iki çevirip kevgirle alın. Sonra aynı yağın içine tavukları atın. Penbeleşene kadar kızartıp üzerine 1 su bardağı sıcak su koyup tencerenin ağzını kapatın 15 dakika kadar kısık ateşte tavuklar pişsin. Tavukları suyun içinden bir kenara alın. Pilavı pişireceğiniz tencereye tavukları içinden aldığınız suda dahil olmak üzere 2,5 su bardağı su koyup kaynatın. Tuzunu ve süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte yarı pişince tavuğu ve bademide içine atın. Pirinç suyunu çekince çok ince kıyılmış maydonozuda ekleyip pilavı demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kuzu Kulağı Salatası
6-8 Kişilik
Malzemeler
1 demet kuzu kulağı
3-4 adet çengelköy salatalığı
arzu ettiğiniz bir peynir çeşidi
yarım limon suyu
yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
fındık veya ceviz
tuz arzuya göre mısır
Yapılışı:
Kuzu kulağının saplarını koparık yaprak kısmını yıkayıp salata kurutucusunda kurutalım. Ve kayık tabağımıza yarısını yerleştirelim. Üzerine salatalığın yarısını kabuk soyucu ile şeritler halinde kesip kalan kuzu kulağını koyalım. Tekrar üzerine salatalıkları doğrayıp yerleştirelim. En üstüne kare kare veya benim gibi şekillide koyabilirsiniz peyniri, ceviz veya fındığı, mısırı koyalım. Bir kase içerisinde limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu iyice karıştırıp servisten önce salatamızın üstüne gezdirelim
Afiyet olsun
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Mercimekli Semiz Otu Salatası
6 Kişilik
Malzemeler
1 bağ semiz otu
1 su bardağı yeşil mercimek
2 ade kırmızı biber
2 adet çengelköy salatalığı
1 adet havuç
mısır
2 adet domates
Sosu için:
yarım limon suyu
zeytinyağ
1 adet sarmısak
tuz
Yapılışı:
Semizotunu yıkadıktan sonra yaprak kısımlarını koparın. Suyunu süzgeçte süzdürdükten sonra da salata kasesine alıyoruz. Önceden haşladığımız yeşil mercimeği, Julyen doğradığımız kırmızı biber çengelköy salatalığı ve havucu ekliyoruz. Domatezide kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra salatamıza mısırla birlikte koyuyoruz. Sosu hazırlayıp üzerine döktükten sonra harmanlayarak servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Alassea Ancalimë
Kayıtlı Üye
Th4Liaaaa beni mahvettin cnmmmm iki gündür kiraz detoksundayım kirazdan başka birşey yemiyorum ve çok acıktım ve bu topicte geziyorum ve baktıkça iştahım kabarıyor ve eşim bana niye onlara bakıyorsun diyor detoksu bozacağım neredeysee
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Ev Yapımı Ferrore Rocher
Malzemeler
200 gr nutella (oda sıcaklığında)
100 gr fındıklı gofret
150 gr kavrulmuş fındık içi
200 gr bitter çikolata
20-25 adet arzuya göre ortasına koymak için fındık
Yapılışı:
Fındığımızı ve gofretimizi ayrı ayrı robottan geçiriyoruz. Yalnız un ufak olmuyacak o yüzden kontrollü olarak blendırdan geçirin ağıza gelecek şekilde olsun. Bir kap içerisinde nutella,fındık ve gofreti birleştirip elimizle toplar yapalım. Bu noktada arzu ederseniz topların tom ortasına bir fındık yerleştirebilirsiniz. Hazırladığımız topları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip buzdolabında iyice soğumasını sağlıyalım. Toplar soğuduktan sonra benmari usulu çikolatamızı eritiyoruz. Ben çikolata fazla ısıya mağruz kalırsa matlaşıyor o yüzden kaynayan suyu ocaktan alıp onun üzerine çikolatalı kabı oturtup karıştıra karıştıra çikolatayı eritiyorum. Toplarımıza çöp şiş batırıp çikolataya bulayıp yağlı kağıt üzerine bırakıyoruz. Arzuya göre iki kaşık yardımı ilede çikolataya bulayabilirsiniz hangisi kolayınıza gelirse. Servis edene kadar dolapta bekletiyoruz ve tekrar kalanı dolapta saklıyoruz
Afiyet olsun
Arzu ederseniz bir kutu içerisinde arkadaşınıza hediye edebilirsiniz
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Th4Liaaaa beni mahvettin cnmmmm iki gündür kiraz detoksundayım kirazdan başka birşey yemiyorum ve çok acıktım ve bu topicte geziyorum ve baktıkça iştahım kabarıyor ve eşim bana niye onlara bakıyorsun diyor detoksu bozacağım neredeysee
Hahahah Mesajını okuyunca yüzümde tebessüm oluştu canım Allah iyiliğini versin ya Olsun kiraz ye canım iyidir kiraz Topikte gez sadece sonra yaparsın aman benim yüzümden bozulmasın detoksun
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Bademli Armut Tatlısı
Malzemeler
6 adet armut
1 çay bardağı file badem (badem yerine fındıkta kullanabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker
50 gr nebatiyağ
1 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı toz şeker ( muhallebisi için)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet çubuk tarçın
vanilya
Yapılışı
Armutları güzelce yıkayıp tencereye koyuyoruz. Altları bonbeli olursa düz durması için çok az kesebilirsiniz. Üzerine toz şekeri ve 1,5 su bardağı su ilave edip pişirelim. İçerisine çubuk tarçında atalım. Diğer tarafta bir kabın içine yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve yarım su bardağı suyu koyup karıştıralım. Sütümüzüde ocağa koyup şekerini ekliyelim ve kaynamaya başlayınca yumurtalı karışımdan yavaş yavaş ekliyerek pişirelem. Piştikten sonra ocaktan alıp yağını ve armutun piştiği sudan bir çay bardağı ilave edip iyice karıştıralım. Servis esnasında bu muhallebiden tabaklara koyup, bademe buladığımız armutlarıda üzerine oturtup servis yapalım
Afiyet olsun
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Çilekli Haşhaşlı Cheesecake
Bu cheesecake tarifim öyle nefis oldu ki en kaliteli cafe ve isim yapmış tatlıcılar da bile yiyebileceğiniz lezzetin üzerinde bir lezzette oldu, bu kadar da iddialı konuşuyorum varın siz tahmin edin tadını :)
Malzemeler;
Taban malzemeleri;
· 1 Paket Kakaolu Pötibör Bisküvi
· 1 Su Bardağı Fındık
· 100 gr. Tereyağı
Dolgu malzemesi;
· 300 gr. Süzme Yoğurt
· 1 Su Bardağı Süt
· 1 Su Bardağı Tatlı Lor (tuzsuz lor da kullanabilirsiniz)
· Yarım Bardak +2 Yemek Kaşığı Şeker
· 3 Yemek Kaşığı Un
· 1 Yemek Kaşığı Mavi Haşhaş Tohumu
· 2 Yumurta
· 1 Limon Kabuğunun Rendesi
Çilek Sosu için;
· 500 gr. Çilek
· 1 Su Bardağı Şeker+1 Yemek Kaşığı Şeker
· Yarım Su Bardağı Su+1 Yemek Kaşığı Su
Yapılışı;
__ Kelepçeli kalıbınızın tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Dışını ise alüminyum folyoyla kaplayın. ( cheesecakein dışının pişerken yanmaması için) Isıya dayanıklı bir kaba su doldurarak fırınınızın içine koyun. Bu da cheesecake in üzerinin çatlamaması için. Fırınınızı 175ºC 'ye ayarlayıp çalıştırın.
__ Bisküvileri fındıklarla birlikte blendır yardımıyla un haline getirin.Tereyağını eritip un halindeki fındıklı bisküvilerle karıştırıp kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırarak yayın.Mümkünse buzlukta olmazsa buzdolabında 1 saat dinlendirin:bu kısım önemli..
__ Cheesecake için; yoğurt ,süt ,şekeri ve loru derin bir kase de iyice karışana kadar orta devirde çırpın. Unu ilave edin ve çırpmaya devam edin.Yumurtaları da ilave edin ve düşük devirde çırparak karışıma yedirince en son limon kabuğu rendesi ve haşhaşı ekleyin,karıştırıp hazırladığınız tabanın üzerine dökün.Su dolu kaba yerleştirin.
__ Önceden ısıtılmış fırına koyun.40-45 dakika pişirin.45.dakikanın sonunda fırını hafif açıp su dolu tepsiyi usulca sallayın ortası sallanıyorsa fırını kapatın.Fırında iki saat bekletin.Sonra dışarı alıp soğutun ve buzdolabına koyun.
__ Çilek sosu için;çilek,şeker ve suyu bir kaba koyup marmelat kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan alıp derin bir kaseye süzgeç oturtup sosu dökün ve süzün.Süzülen sosu ılınınca soğuk cheesecakee dökün ve dolaba kaldırın.
__ Servis esnasında çilek ve pudra şekeriyle süsleyin.
__ Cheesecake en az 1 gün dinlenmeli ki lezzeti otursun.Vakit yoksa en az 1 gece buna vaktim yok derseniz 3 saat buzdolabında dinlendirin fakat 1 gün dinlenmiş cheesecake ile yapıldığı gün servis edilen cheesecake arasında çok fark vardır bunu da belirtmeden geçmeyeyim :)
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Çilekli Rulo Pasta
Malzemeler;
· 4 Adet İri Yumurta
· 1 Su Bardağından 2 Parmak Eksik Toz Şeker
· 1 Su Bardağı Un+ Nişasta + Kabartma Tozu Karışımı (Bardağa 1 yemek kaşığı nişasta,1 paket k.tozu koyup üzerini unla tamamladım yani hepsi 1 bardak oldu)
· 1/2 Çay Bardağı Sıcak Su (kaynağa yakın ve normal çay bardağı olmalı)
· 1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
· İçine ve üzerine 300-500 gr. Çilek
Kreması için:
· 1 Çay Bardağı Un + 1/2 Çay Bardağı Nişasta,
· 1 Su Bardağından 2 Parmak Eksik Şeker,
· 4,5 Su Bardağı Süt,
· 1 Yemek Kaşığı Tepeleme Tereyağı,
· 1 Paket Vanilya
Yapılışı;
1. Önce kremayı hazırlayalım bir kenarda soğusun.İlk Püf; Kremanın önceden hazırlanması çok önemli.
2. Vanilya ve tereyağı dışındaki krema malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirilir, ocaktan inince içine tereyağı ve vanilya eklenir, soğuyana kadar ara ara çırpılır.
3. Pandispanya için önce yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp, yumurta aklarını bir kaseye alıp 1 fiske tuzla önce düşükten başlayıp sonra yüksek devirde kar gibi olana dek çırpın (kaseyi ters çevirdiğiniz de karışım düşmeyecek şekilde olmalı).
4. Sarıları şekerle çırpmaya başlayınca kaynara yakın suyu da ekleyip mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın yaklaşık 5dk.sıvıyağı ekleyip karıştırın ve elenmiş 1 bardaklık un,nişasta ve k.tozu karışımını 3 sefer de yavaşça ekleyip her eklemeden sonra çırpmaya devam edin.
5. Akları diğer karışıma 3 seferde ekleyerek spatula ile alttan üste doğru karıştırıp homoen bir karışım elde edin.Karışım köpük köpük olmalı.
6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı her tarafı eşit yükseklikte olacak şekilde fazla yaymadan düzelterek dökün.
7. 180 derecede ısınmış fırında 10-15 dk. pişirin. Mesela benim fırınımda 15 dk da pişiyor.,
8. Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca kağıdıyla birlikte rulo şeklinde sarın, üzerine nemli bir bez koyup. 5 dk. sonra ruloyu açıp kağıdını çıkarın..Bu önemli bi aşama sakın bezi veya ruloyu kâğıtta bırakmayın.
9. Kenarlardan fazla taşırmadan rulonun içine yayıp, üzerine küçük doğranmış çilek ve fıstık serpip tekrar rulo şeklinde sarın. Eğer kenarlarda düzgün olmayan kısımlar varsa dilimleyerek o kısımları çıkarabilirsiniz.
10. Pastanın dışına şantiyle süsledim ve dilimlediğim çilekleri dizdip şam fıstığı serptim siz dilerseniz kremadan biraz ayırıp sıvayabilirsiniz. Buzdolabında dinlendirerek servis yapın.
Rulo pasta kolay olduğu kadar püf noktalarına dikkat edilmesi gereken bir pasta.Eğer dikkat etmezseniz pastanız düzgün yuvarlanmaz veya rulo yaparken kırılabilir veya yağlı kağıttan çıkmayabilir gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.İşte dikkat edilmesi gerekenler;
Rulo pastaya başalamadan önce kremasını hazırlayıp çırparak soğumasını beklemelisiniz......
Pandispanyanız pişip fırından çıkarttığınızda ilk sıcaklığının çıkmasını beklemeniz gerekli yaklaşık 4-5 dk...
İlk sıcaklık çıkınca piştiği yağlı kağıdıyla birlikte rulo yapıp hafif ıslatarak nemlendirdiğiniz mutfak bezini üzerine yayıp 5 dk bekleyin.....
Bu aşama çok önemli kesinlikle 5 dk aşmayın süre bitince hemen bezi alıp ruloyu açın ve kağıdı sıyırın aksi halde terleme yapıp pandispanya yağlı kağıda yapışıcak ve sıyırırken parçalanacaktır...
Bu işlemler seri şekilde yapılmalı.Kreması hemen sürülüp dolaba kaldırılmalı....
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Şeritli Burma Poğaça
SİMİT TADINDA BURMA POĞAÇA;
Malzemeler
2 Su Bardağı Ilık Süt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1.5 Yemek Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5.5 Su Bardağı Un
1 paket İnstant Maya
Arasına sürmek için: 125 gr. Yarım paket tereyağı
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın. Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız.
Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün. Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün. Bir ucu hamurun altına sıkıştırın. Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın.
Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Tepsi mayası gelene kadar bekleyin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kereviz Pane & Yoğurt Soslu
Malzemeler;
· 3 Adet Orta Boy Kereviz
· Yeteri kadar Su
· 1 Limonun Suyu
· 3 Adet Yumurta
· 1 Çay Bardağı Rende Eski Kaşar
· 1 Su Bardağı Un
· Tuz
Yoğurt sos için;
· 1 Su Bardağı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Mayonez
· 1 Yemek Kaşığı Sirke
· 2 Diş Sarımsak
· 1 Dal Kıyılmış Dereotu
Yapılışı;
1. Kerevizleri temizleyip yarım cm.lik halka şeklinde doğrayın.Tencereye alıp üzerini aşacak kadar su ve limon suyu ekleyip 20 dk. Kadar haşlayıp süzün.
2. Bir kaba un,tuz,pulbiber koyup karıştırın.Başka bir kaba yumurtaları kırıp çırpın.3.cü bir kabada renlenmiş kaşar peynirini koyun.
3. Haşladığınız kerevizleri önce una sonra yumurtaya sonra kaşarpeynirine ardından tekrar una bulayıp kızgın yağda arkalı-önlü kızartın.Fazla yağı almak için kağı havlu üzerine alın ve bütün kerevizler bitene kadar bu işleme devam edin.
4. Sos için rende sarımsak yoğurt ve mayonezi bir kabta karıştırın üzerine diğer malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın.
5. Kereviz paneyş bu sosla ılık servis yapın.
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Peynir Kremalı Frambuazlı Pasta
kremayı yaparken tadınca bir afalladım bu ne lezzet diye :)) pastanın ara katlarına,üzerine peynirli kremadan kullandım.
Ne kadar hafif olduğunu size kelimelerle anlatamam siz tahmin edin :)).Ailecek çok sevdik herkes hatta pasta sevmeyenler bile yedi.Benim tavsiyem en kısa zamanda bu kremayı denemeniz benim gibi arayı uzatmayın bu tattan mahrum kalmayın :))
Malzemeler;
Pandispanya için;(20 cm.lik)
· 4 Adet Yumurta
· 1,5 Su Bardağı Şeker
· 1,5 Su Bardağı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıcak Su
· 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
Peynir Kreması için;
· 1 Paket (200 gr.) Labne Peyniri
· 1 Kutu (200 gr.) Sıvı Krema
· 1,5 Çay Bardağı Pudra Şekeri ( Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
· 1 paket vanilya
Islatmak için;
· 1 Su Bardağı Ilık su
· 2-3 Yemek Kaşığı Şeker
Üzeri ve arası için;
· 2 Su Bardağı Dondurulmuş Frambuaz (ahududu)
· Kase Şam Fıstığı
Yapılışı;
· Fırını 170 derecede ısıtın.
· Oda ısısındaki yumurtaların sarılarını ve akını ayırın.
· Sarıları şekerle çırpmaya başlayın 5 dk.sonra kaynar suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
· Karışım 2 katına çıkıp mayonez kıvamına geldiğinde sıvıyağı ekleyip karıştırın.
· Un ve kabartma tozunu eleyin ve yavaş yavaş sarılara ekleyip çırpın.
· Akları ayrı bi kapta bir fiske tuzla kar gibi olup kabı ters çevirdiğinizde düşmeyecek kıvama gelene kadar çırpın.
· Akları spatula ile yavaş yavaş sarılı karışıma ekleyip karıştırın ve yağlayıp unladığımız kalıba döküp 40 dk. pişirin.
· Vaktimiz varsa pandispanyamızı güzelce streçfilme sarıp,1 gün buzdolabında bekletelim hem kesmesi daha kolay olur hem de lezzeti oturur..
· Pandispanya soğurken kremamızı hazırlayalım; Kremayı derin bir kaseye alıp mikserle hızlı devirde koyulaşana kadar çırpın.Diğer malzemeleri de ilave edip çırpmaya devam edin.
· Yeteri kadar çırpılınca krema sürülebilecek kıvama geliyor. Fakat bazı kremalar yeteri kadar koyulaşmıyor,bu aşamada marka önemli çeşitli markaları deneyerek tecrübe edinmek lazım.Sek,Sütaş markaları benim beğendiklerim arasında..
· Kremayı hazırlayınca buzdolabında 15-20 dk dinlendirin.Şekeri ılık suyun içinde eritin.Frambuazları buzluktan çıkarın 2-3 dk bekletin.Çok çözünmesine fırsat vermeyin suyunu salıyor ve pörsüyor.
· Pandispanyayı 2'ye veya 3 pata ayırın ve ilk patı servis tabağına yerleştirip şekerli suyla hafif ıslatın ve dinlendirdiğimiz kremadan biraz sürüp frambuazlardan yerleştirin takriben 10 adet yeterli olur,file fıstık serpin.
· Diğer katları da bu şekilde hazırlayıp buzdolabında biraz dinlendirin. Süre sonunda çıkarıp dışınıda peynir kremasıyla sıvayıp dilediğiniz gibi süsleyin.1 saat kadar dolapta dinlendirin.
· Servise 15 dk kala frambaz ve fıstıkla süsleyip servis yapın..
· Afiyet olsun J)
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Ispanaklı Makarna
malzemeler;
1 Paket (500 gr.) Makarna
1 Su Bardağı Haşlanıp Püre Yapılmış Ispanak
125 gr.Labne Peyniri
1-2 diş Sarımsak -isteğe bağlı-
Sıvıyağ,tuz
yapılışı;
Makarnayı paketindeki talimatlara göre hazırlayın.
300-350 gr Ispanağı temizleyip çok az suda haşlayın ve blendırdan geçirin elimizde 1 su bardağı püre ıspanak olmalı:))
Süzüp ılınan makarnayı püre haline getirdiğimiz ıspanakla buluşturup karıştıralım ve en son rende sarımsak tuz ve labneyi de ilave edip harmanlayalım.
Ilık servis edebiliriz..
Afiyet olsun :))
Tavada Karnabahar (Karnabahar Mücveri)
Eki Görüntüle 433547
Malzemeler:
- 1 ufak boy karnabahar
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş light kaşar (100 gr)
- Bir tutam doğranmış maydanoz
- Çeyrek su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karnabaharı ufak çiçekler haline getirip, buharda pişirin. Ufak ufak parçalara ayrılacak gibi kesin. Geniş bir kaseye, karnabaharları, unu, sarımsağı, yumurtaları, rendelenmiş peyniri, baharatları ve ince ince doğranmış maydanozu karıştırın. Kıvamı çok koyu ise, sıcak su ekleyerek, biraz inceltebilirsiniz.
Eki Görüntüle 433548
Eki Görüntüle 433549
Orta ateş üzerine koyacağınız bir tavaya biraz sıvı yağ koyun. Tava iyice kızınca, karışımdan birer kaşık koyarak. Biraz kahverengileşinceye kadar pişirip, arkasını çevirin. Karnabaharın boyuna göre değişse de, ortalama 24 adet karnabaha mücveri elde edebilirsiniz.
eşim karnıbahar yemiyor bu tarifi deniycem,teşekkürler.
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
eşim karnıbahar yemiyor bu tarifi deniycem,teşekkürler.
Umarım böyle yedirebilirsin, rica ederim :)
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kaya Kurabiye
Hani tariflerde yazan klişe bir laf vardır;çok beğenildi ve herkes tarif istedi diye :) benim ki ne kadar inandırıcı olur bilemiyorum ama gerçekten bu tarifi tadanlar ertesi günlerde arayıp tarif aldılar :))
Malzemeler:
hazırlanışı 30 dk. servis sayısı;15 kişilik
250 gr Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
3 Adet (ortaboy) Yumurta
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Kıyılmış Bitter Kuvertür Çikolata veya Damla Çikolata *
1 Su Bardağı Kuru Üzüm
1 Su bardağı İri Kıyılmış Ceviz
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
3,5 Su bardağı Un (yaklaşık olarak)
Üzerine Serpmek İçin Pudra Şekeri
Yapılışı;
Tereyağı, yumurta ve şekeri karıştırın.Bıçakla kuvertür çikolatayı iri iri kıyın.
Kıydığınız çikolatayı,üzümü ve cevizi ekleyin. 2 bardak kadar unu ekleyip üzerine vanilya ve kabartma tozunu katın.
Azar azar un ekleyerek elinize yapışmayan (veya çok hafif yapışan) bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kaşıkla hamurdan parçalar alıp yamuk şekilde tepsiye dizip önceden ısınmış 175C fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.
* çikolata tarifte yoktu ama ben ekledim çok yakıştı siz damla çikolata kullanabilirsiniz.
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Çikolatalı Portakallı Kek
Keke gelecek olursak,bu keki yerken çikolatası insanı boğmuyor,portakal aroması ise ayrı bir lezzet veriyor ve çok nefis.. tam çikolatakoliklere göre bir kek:)
Malzemeler;
3 Adet (iri)Yumurta
1.5 Su Bardağı Şeker
2.5 Su Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Portakal Suyu
Yarım Su Bardağı Tereyağ
Yarım Su Bardağı Yoğurt
Yarım Su Bardağı Kıyılmış Çikolata Veya Damla Çikolata
Yarım Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
180 gr. Bitter veya Sütlü Çikolata
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı;
Fırını 170-180 dereceye ısıtın.Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı..
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle köpürüp beyazlayana kadar çırpın.
Tereyağı hafif eritin.Ben yarım bardak tereyağını mikro dalgada 20 saniye çevirdim ve üzerine sıvıyağla tamamladım.Tereyağla sıvıyağı,yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın ve yarım bardak ilave edin,karıştırın.
Bitter veya sütlü çikolatayı benmari usülü eritin ve ocaktan alıp kek karışımına ilave edin ve karıştırın.
Kakao,un ve k.tozunu eleyin ve kek karışımına yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
En son ceviz ve damla çikolatayıda ekleyin ve karıştırın.Ben kuvertür çikolata kullandım çikolatayı bıçakla kıydım ekledim.
Kek karışımını kalıba döküp fırına verin ve yaklaşık 40-45 dk. pişirin.
Not;
Her fırın pişirmede farklılık gösterir yarım saatten sonra kürdan veya küçük bir bıçakla pişip pişmediğini muhakkak kontrol edin.Kürdana çikolata parçaları gelebilir ama kek parçası gelmesin.
Çok pişirirseniz kek çikolatalı olduğundan kurur..
Hem eritmek için hem damla çikolata yerine kuvertür kullandım daha ekonomik ve lezzetli,tavsiye ederim,pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Muz Pudingli Kek;
malzemeler;
4 (orta boy) Yumurta
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Süt veya Yoğurt
1 su bardağı Sıvıyağ
2 su bardağı Un
1 paket Muzlu Puding
1 paket kabartma tozu
Yapılışı;
Oda ısısndaki yumurta ve şekeri,şeker eriyip karışım mayonez gibi olana kadar yaklaşık 5-6 dk çırpın.
Yoğurt veya Sütü ekleyip çırpın.Sıvıyağı ilave edip biraz daha çırpın.
Un,puding ve k.tozunu eleyin ve 2-3 kerede ekleyerek yavaşça karıştırın.
Orta boy kare borcamı yağlayın veya yağı kağıt yayın ve kek karışımını boşaltın.Borcamı 1-2 defa tezgaha hafifçe vurun ki içindeki hava çıksın.
180 derecede ısınmış fırında 30 dk. pişirin.Pişme süresi her fırına göre değişir,pişerken kontrollü davranın.
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Çikolatalı ,Mandalinalı Muhallebi
Ölçülerden yaklaşık 8 kişilik çıkıyor.Tavsiye ederim hafif,lezzetli,pratik :) bir hafta sonu tatlısı.
malzemeler;
1 kg. süt
1 s.b mandalina suyu
1 s.b şeker
3 y.k pirinç unu
3 y.k nişasta
4 y.k kakao
yapılışı;
mandalinalardan 1 s.b elde edene kadar sıkın.
sütü tencereye alın ve mandalina suyu,şeker,nişasta,kakao,pirinç unu'nu ekleyin ve ocağı açmadan telle iyice karıştırın.
ocağın açıp muhallebi kıamına gelip kaynamaya başlayınca 2-3 dk daha kaynatıp ocağı kapatın.
muhallebiyi 5 dk. telle karıştırarak ılıtın ve kaselere boşaltın.buzdoalbında 1 saat soğuyana kadar bekletin.
istediğiniz gibi soğuk olarak servis yapın.
Mutlulukla ♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Yeşil Mercimek Pilakisi
malzemeler;
2 s.b mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
3 y.k sıvı yağ
1 y.k domates salçası
2 diş sarımsak
5 s.b su
tuz,kuru nane,kırmızı biber(isteğe göre)
yapılışı;
mercimeği 3-4 su yıkayıp tencereye alın.üzerini 2-3 parmak aşacak kadar su ekleyip hafif diri kalacak şekilde haşlayın.haşlama sırasında suyu biterse tekrar ılık su ilave edin.
tavada kübik doğranmış soğan,sarımsak ve kübik doğranmış havucu hepberaber ısınmış sıvıyağda 3-4 dk. kavurun.salçayı ekleyip tekrar kavurun.
mercimekler diri kıvamda haşlanınca tavadaki soğanlı havucu mercimeklere ekleyin ve karıştırın,suyu yoksa su ilevesiyle tekrar altını açıp pişirin.
mercimeğin bütün vitamini haşlama suyuna geçtiğinden haşlama suyunu kesinlikle dökmüyoruz.
tuz nane ekleyip ocağı kapatıyoruz.
afiyet olsun.