denedin dimi cnm bu tarifi?İrmikli Kek İrmik Pastası
Eki Görüntüle 442281
Malzemeler
12 yemek kaşığı irmik
14 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kurutulmuş meyve
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Tarifimiz şöyle:
Şeker, süt ve irmiği tencerede sürekli karıştırarak kaynatalım. Tenceredekiler fokurdamaya başlayacak ve biraz yoğun bir kıvam alacak. Şimdi ocağın altını kapatabiliriz. 2 yemek kaşığı tereyağı (yoksa margarin) ve vanilyayı ekledip karıştırıyoruz, yağ eridi. İrmikli karışımın içine kuru meyveleri dökelim azıcık daha karıştırdık. Kek kalıbımızı hafifçe suyla ıslatalım. Karışımın yarısından çoğunu kek kalıbına döküp üzerini düzleştirelim, şimdi elimizde bir miktar karışım kaldı, ona kakao karıştırıp kalıbın en üstüne de onu dökelim. Biraz daha bastıralım. Yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletip, dolapta soğumaya bırakabiliriz. Dolaptan çıkardıktan sonra kalıbı bir servis tabağına ya da tepsiye ters çevirin. İrmikli pastamızı kesebiliriz. Servis için süslemek isterseniz üzerine çikolata sosu ya da puding eklenebilir.
Püf noktası: Kuru meyveleri, 10-15 dk suyla dolu bir kapta yumuşatıp süzdükten sonra kullanırsak, daha yumuşak olurlar, tercih sizin.
Hayır canım denemedim alıntı :)denedin dimi cnm bu tarifi?
Rica ederim. O filmi izlememiştim neden anımsattım acaba :26:Gerçekten çok değişik , güzel tarifler paylaşmışsınız. :)
Benim gibi yemek yapmayı beceremeyenler için çok güzel bir kaynak olmuş.
Ben bugün bazılarını seçip deneyeceğim , çok teşekkürler.
Bu arada bana Julie & Julia filmini anımsattınız. :)
İlk fırsatta izliycem :)Zamanınız olursa izlemenizi öneririm , çok güzel bir filmdi.
Julie & Julia - Sinemalar.com
Orada yemek tariflerini blog üzerinden paylaşan biri vardı da , onu anımsadım konunuzu görünce , çok neşeli bir filmdi. :)
Çok beğendim konunuzu , tekrar teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?