Buda Benim Lezzet Topiğimmm

Çilekli ve Fındıklı Pasta

Ben genelde kolayıma geldiği için creme ole ve krem şanti ile krema hazırlıyorum. Creme ole bulunduğunuz yerde yoksa bildiğiniz veya sitede bulunan herhangi bir pasta kremasını da kullanabilirsiniz. Pandispanya da hazır satılmıyorsa evde kendiniz pişirebilirsiniz.

Malzemeler:

1 adet iki katlı pandispanya
1 paket çilekli rulo kek
1 poşet creme ole
1 poşet krem şanti
500ml süt
100gr çilekli yoğurt
kırılmış fındık
9 adet king top çikolata

Hazırlanması:

Creme ole, krem şanti ve sütü çırpın. Yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı buzdolabına kaldırıp bir süre soğutun. Rulo keki dilimleyip bir kek kalıbının etrafına dizin. Hazır kekin bir katını kek kalıbına yerleştirin. Kremanın yarısını kekin üzerine yapıp üstüne fındık kırıkları serpin.

İkinci katı üzerine kapatıp kalan kremayı yayın. Tekrar fındık kırıklarından serpin, çikolataları pastanın üzerine dizin. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.
Servis yapacağınız zaman önce bıçakla pastanın kenarlarını gevşetin ardından pastayı kalıptan çıkartıp tabağa alın. (ben kalıptan çıkartmamı kolaylaştıracağını düşünüp kek kalıbının tabanına önce kağıt sermiştim...)

Soğan Halkaları

Malzemeler:
3 adet soğan
1 adet yumurta akı
Tuz
1 su bardağı un
3/4 su bardağı maden suyu
2,5 çorba kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için
ayçiçekyağı
Çıtır pane harcı

Tarif Yapılışı: Soğanları soyulup yuvarlak dilimlenir. Soğanların dışından başlayarak iki sıra halinde içlerini çıkarılır.Yumurta akını tuzla köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Başka bir kapta un, maden suyu, sıvı yağı ve tuz çırpılır. Sonra içine çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırılır. Ardından soğan halkalarını bu karışıma bulanır en sonda pane harcı eklenerek kızgın yağda kızartılır.

Kahveli Kek

Malzemeler:
3 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Tozşeker
200 gr. Margarin
1 Çorba Kaşığı Tarçın
2 Yemek Kaşığı Kahve (aromalı kahve yada Türk Kahvesi)
3 Yemek Kaşığı Kakao
1 Su Bardağı Su
Kabartma Tozu (1 Paket)
3 Su Bardağı Un

Tarif Hazırlanışı: Kahveyi 1 su bardağı sıcak suda eritip soğutun. Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. İçine tarçını, kakaoyu, eritilmiş margarini, kahveli suyu katıp karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip bir hamur hazırlayın. Hamuru yağlanmış bir kalıba döküp daha önce 170 derecede ısıtılmış fırında kabarıp pişinceye kadar bekletin. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edebilisiniz.(kürdan ıslaksa içi pişmemiş oluyor)

Acıbadem Kurabiyesi

Malzemeler :
2 yumurta beyazı
1 su bardağı çekilmiş badem
¼ su bardağı pirinç unu
¾ su bardağı toz şeker
16 tane tuzsuz kabuksuz badem

Tarif Hazırlanışı : Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170 derece) getirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yumurta beyazlarını çırparak kar haline getirin. Çekilmiş badem, pirinç unu ve şekeri ilave edin. Hazırladığınız bu karışımdan birer dolu tatlı kaşığı alarak, geniş aralıklarla yağlı kağıdın üstüne koyun. Serin bir yerde 10 dakika beklettikten sonra ortalarına badem oturtun. 25 dakika kurabiyelerin rengi hafif kahverengimsi olup sertleşene kadar pişirin. Acıbadem kurabiyelerini yağlı kağıttan çıkarıp, soğuması için bir servis tabağına yerleştirin.

denedin dimi cnm bu tarifi?

Gerçekten çok değişik , güzel tarifler paylaşmışsınız. :)
Benim gibi yemek yapmayı beceremeyenler için çok güzel bir kaynak olmuş.
Ben bugün bazılarını seçip deneyeceğim , çok teşekkürler.
Bu arada bana Julie & Julia filmini anımsattınız. :)

PATLICAN OTURTMA

Malzemeler
*3 adet kemer patlıcan
*250 gr dana kıyma
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 kutu tat domates püresi veya 4 adet domates rendesi
*karabiber,tuz
*kızartmak için sıvıyağ
üzeri için:
*1 adet domates
*2 adet sivri biber

Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra,daire şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletin.Bir yandanda tavaya az sıvıyağ koyup doğradınız soğanları kavurun.Kıymayıda ekleyip kıymalar pişene kadar kavurun.Salçaları koyun biraz karıştırın ve domates püresini koyun.Biraz bu şekilde kaynatın.Sıcak su ekleyin çok sulu olmasın.Patlıcanları süzüp ayçiçek yağında kızartın havlu kağıt üzerinde kızaran patlıcanların yağını alın.Bir borcam kaba bir kat patlıcan,bir kat kıymalı sos olmak üzere dizin.En üste domates dilimi ve biber dilimi ile süsleme yapın ve 250 dereceli önceden ısınmış fırında biber ve somates kızarana kadar pişirin.Benim resimde fırına girmeden önceki halivar :)).Afiyet olsun...

MERCIMEK CORBASI

Malzemeler
* 1bardak kırmızı mercimek
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı un
* 5 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet küçük havuç
* tuz
* nane

Hazırlanışı
Düdüklü tencereye küp kesilmiş patatesleri ve soğanları koyalım. İyice yıkanan mercimeği ilave edip 6-7 bardak sıcak su(varsa et suyu) ile karıştıralım. Tencerenin altını kıstıktan sonra 7 dakika kaynatalım. Tencerenin içindekileri blendırdan geçirelim. Tavaya yağ koyup unu kavuralım. Üzerine nane ekleyip çorbanın içine katalım. Afiyet olsun

denedin dimi cnm bu tarifi?
Hayır canım denemedim alıntı :)

Rica ederim. O filmi izlememiştim neden anımsattım acaba :26:

Milföylü Makarnalı Börek

malzemeler:

4 adet milföy hamuru (Dikdörtgen olan,eğer küçükse 8 adet)
Yarım paket uzun makarna (Kelebek de olabilir)
300 gr.beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peynir
2 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
Yarım fincan sıvı yağ
Susam,çörek otu

hazırlanması:
Tencereye yeteri kadar su alıp,makarnayı ilave edip bir tutam tuz ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
Sosu için geniş bir kaba yumurta,süt ve sıvı yağı alıp,iyice karıştırıyoruz.
Beyaz peynir,kaşar ve haşlanmış makarnaları da karışıma ekleyip iyice harmanlıyoruz.
Uygun bir yere un serpiştirip,iki adet milföyü kare olacak şekilde birleştirip fırın kabına göre merdane ile açıyoruz.
Birleştirip açtığımız iki milföyü yağladığımız fırın tepsisine güzelce yerleştirip,üzerine makarnalı karışımı döküyoruz.
Diğer iki hamuru da kare birleştirip tepsi büyüklüğünde açıp,makarnanın üzerini kapatıyoruz.
Ayırdığımız yumurta sarısına 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip çırpıyor ve fırça yardımı ile hamurun üzerine sürüyoruz.
Susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet,şifa olsun inşAllah..

Mercimekli Patatesli Börek

malzemeler:

4 adet yufka
1 adet patates
1 adet soğan
1 fincan mercimek
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber,kekik, yarım çay kaşığı kimyon
3 çorba kaşığı tereyağ
Sosu için:
1 su bardağı süt
2 yumurta
yarım fincan sıvıyağ
Üzeri için : Haşhaş

hazırlanması:
Mercimekleri küçük bir tencereye alıp hafif haşlıyoruz..Patatesin kabuklarını soyup,küp şeklinde doğradıktan sonra, 3 kaşık tereyağ koyduğumuz tavaya alıyoruz.
Yemeklik doğranmış soğanları ve mercimekleri de tavaya alıp,kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Patatesler pişince,tuz,karabiber,bir tutam kekik,kimyon ve ince kıyılmış maydonozları ekleyip ocaktan alıyoruz.
Böreği yapacağımız tepsiyi güzelce yağlayıp,yufkanın birisini seriyoruz.Yumurta,süt ve yağ ile hazırladığımız sostan bir miktar ekleyip,üzerine tekrar yufka serip, patatesli,mercimekli karışımı ilave ediyoruz.
İç harcın üzerine kalan yufkaları ve sosu döküp,üzerine haşhaş veya çörekotu serpiştirerek 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)

Mısırlı ve Köz Biberli Bulgur Pilavı

MALZEME

1 çay bardağı bulgur

1 çay bardağı tel şehriye

1 yemek kaşığı silme biber salçası

2 ad Tukaş Köz biber

Yarım su bardağı Tukaş mısır konservesi

1 tatlı kaşığı kekik

3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı

Tuz

YAPILIŞI

Pilav tenceresine zeytinyağı konur üzerine şehriyeler eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur. Daha sonra biber salçası ve bulgur eklenerek karıştırılır. Köz biberler doğranır. Suyu süzülmüş ve yıkanmış mısırlarla birlikte bulgura eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenerek 3 dk yüksek ateşte, sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Altı kapatıldığında kekik serpilerek demlenmeye bırakılır. En az 20 dk demlendikten sonra servis yapılır.

PAMUK POĞAÇA

MALZEMELER:

* 1 su bardağı ılık süt

* 1 su bardağı ılık su

* 1 su bardağı sıvıyağ

* 5 çorba kaşığı şeker

* 1 çorba kaşığı tuz

* 1 paket maya (ben instant maya kullandım.)

* Aldığı kadar un

İÇİNE:

* 200 gr beyaz peynir

* yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:

- Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip elinizle karıştırmaya başlayın. Kenarlardaki hamurları da alın ve yumuşak bir hamur yoğurun.

Muhtemelen un az gelecektir. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur hafif elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.

- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Ben buradaki tencerede mayalama yöntemini kullanıyorum.

- Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp içine hazırladığınız içi koyun ve kenarları ortada toplayıp birleştirin ve ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Eğer hamur cıvıksa ve elinize yapışıyorsa ellerinizi yağlayıp hamura şekil verin.

- Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam , çörekotu vb. serpip 180ºC de ısıtılmış fırına verin.

Lahmacun Böreği

Malzemeler

İstediğiniz kadar lavaş
Kaşar peyniri

Kıymalı Harcı için

300 gr kıyma
1-2 adet kırmızı biber
5-6 adet yeşil biber
2 adet orta boy domates
1 adet büyük boy soğan
1/2 demek maydanoz
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı
Soğan ve domatesin kabuklarını soyuyoruz, biberlerin çekirdeklerini çıkarıyoruz ve maydanozun saplarını ayıklayıp hepsini rondoya alıyoruz. Çok ince olmayacak şekilde hepsini birden rondodan çekiyoruz. Başka bir kapta, yumurta, süt ve sıvı yağı çırpıyoruz. Geniş bir kapta kıyma, rondoda çektiğimiz malzemeler, sütlü karışımı elimizle yoğurup baharatlar ile lezzetlendiriyoruz.

Kare yada dikdörtgen bir fırın kabına yada tepsimizi yağlayıp bir kat lavaş seriyoruz ve üzerine elimizle kıymalı harçtan yayıyoruz. Tüm lavaşları bu şekilde bir kat lavaş, bir kat harç şeklinde kabımıza dilediğimiz kadar yükseklikte yayıyoruz. (Kullanacağınız lavaş sayısı arasına süreceğiniz malzemenin çokluğuna göre değişebilir, bu yüzden malzemeniz bitene kadar devam edebilirsiniz.) En son kat için kıymalı harçtan bir miktar ayırıp içerisine kaşar rendeliyoruz. Bu harçı en üste yayıp 180 C’ fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Çilekli Charlotte

Malzemeler

Kek için

3 adet yumurta
1/2 su bardağı (75 gr) şeker
3/4 su bardağı (85 gr) un
2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı (eritilip soğutulmuş)
1/2 çay kaşığı vanilya
Çay kaşığının ucuyla tuz

Çilekli Krema için

1 su bardağı (200 ml) çilek püresi
1 paket (200 ml) krema
1 çay bardağı süzme yoğurt
100 gr labne peyniri
1 çay bardağı pudra şekeri (*damak tadına göre attırılıp azaltılabilir)
3 tatlı kaşığı toz jelatin (yada 2 yaprak)
1/2 çay bardağı sıcak su

Kek için, 3 yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 5 dakika çırpıyoruz. Vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya deva ediyoruz. Bu sırada bir kapta un ve tuzu harmanlıyoruz. Yumurtalı karışıma unlu karışımımızın yarısını ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Daha sonra unlu karışımın kalanını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Eritip soğuttuğumuz terayağını da iki seferde ekleyerek karıştırıyoruz. Kekimizi yağladığımız kek kalıbına döküp önceden 180 C’ye ısıttığımız fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Kekimizin piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarıp soğuması için bekliyoruz ve soğuduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesiyoruz.

Bu sırada çilekli kremamızı hazırlamak için yıkayıp ayıkladığımız çilekleri püre haline getiriyoruz. Küçük bir kasede jelatini sıcak suda eritip soğutuyoruz ve püre haline gelmiş çileklere ekliyoruz. Bu sırada başka bir kasede kremamızı sertleşene kadar yüksek devirde çırpıyoruz. Üzerine süzme yoğurt, labne ve pudra şekerini (çileklerinizin tadına göre şeker miktarını arttırıp azaltabilirsiniz) ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. En son jelatin ile karıştırdığımız çilek püresini ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz.

Kekimizin tabanını kek kalıbımızın içerisine yerleştirip süt yada meyve suyu ile ıslatıyoruz. Arasına çilekli kremamızın yarısını döküyoruz. (Dilerseniz kremayı yarıya ayırdıktan sonra arasına süreceğiniz kısma çilek dilimleride ekleyebilirsiniz). Kekimizin üst kısmını kremanın üzerine yerleştirip kalan yarısından kenarları için küçük bir kase ayırıyoruz ve kalan kremamızı üzerine döküyoruz. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltip en az 3-4 saat mümkünce bir gece dolapta soğutuyoruz.

Kremamız soğuyup sertleştikten sonra kek kalıbının kenarlarından bir bıçak yardımıyla düzgünce geçip pastamızı kalıptan çıkarıyoruz. Ayırdığımız krema ile kenarlarını düzgünce kapatıp üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.

Sütlü Kırmızı Mercimek Çorbası

Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç
1-2 bardak süt
Tuz, Tereyağ, Nane, Kırmızı Biber

Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz. Yıkadığımız kırmızı mercimeklerimizi ekleyip, soğanlarla karıştırıyoruz. Üzerine 4-5 bardak kadar sıcak su, tuz, iri iri doğradığımız patates ve havuçlarıda ekleyip, mercimekler yumuşayıp çorba kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Çorbamız kaynadıktan sonra, bir el blendırıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırıyoruz yada süzgeçten geçiriyoruz. Bu aşamada koyu bir kıvama sahip olan çorbamızın kıvamını, süt ekleyerek ayarlıyoruz. Servis yapacağımız zaman çorbamızın üzerine, tereyağında hafif kavurduğumuz nane ve kırmızı biber dökerek servis edebiliriz.

Çikolata Kaplı Yaban Mersinli Mini Cheesecake

Yemesi ve yapımı eğlenceli, porsiyon şeklinde ikram edilebilen minik çikolata kaplı cheesecakeleri ben çok sevdim. Tavsiye ederim. Afiyetle kalın.

4 kişilik

Malzemeler:
150 gr bitter kuvertür çikolata
1 küçük kutu (200 ml) taze krema
2 adet yaprak jelatin
⅔ su bardağı yabanmersini
½ su bardağı (100 gr) labne peyniri
2 yemek kaşığı pudraşekeri

Tabanı için;
2 yumurta
1,5 kahve fincanı toz şeker
½ kahve fincanı kakao
2 kahve fincanı un

Yapılışı:

Öncelikle taban olarak kullanılacak pandispanyayı hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar mikserle çırpın. Kakao ve unu eleyerek ilave edin. Bir spatula veya tahta kaşık ile karıştırarak malzemeye yedirin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız karışımı yarım santim kalınlığında bir hamur şeklinde yağlı kağıda dökün. 180 derecede kontrollü olarak pişirin.

Diğer yanda çikolatayı benmari usulü eritin. Mini silikon muffin kaplarınızın içine erittiğiniz çikolatayı bir katman halinde fırça ile sürün. Buzdolabına kaldırıp 10 dakika kadar bekletip donmasını sağlayın. Donduktan sonra dolaptan çıkarın ve bir kat daha çikolata sürüp tekrar dolaba kaldırın.

Cheesecake dolgusu için labne ile pudra şekeri mikserle çırpın. Yabanmersinlerini ekleyip biraz daha karıştırın. Yaprak jelatinleri soğuk suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Diğer yanda kremayı bir tavada ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ateşten alıp yumuşayan ve suyunu iyice sıktığınız jelatinleri kremaya katın ve iyice eriyene kadar karıştırın. Jelatinli kremayı yabanmersinli cheesecake dolgusuna ekleyip mikserle karıştırarak yedirin. Silikon kaplarda dondurduğunuz çikolata kaplarının içlerine üst kısımdan yarım santim boşluk kalacak şekilde cheesecake harcını doldurun.

Pişirdiğiniz pandispanyadan yuvarlak bir kalıp ile silikon muffin kaplarının taban genişliğine uygun yuvarlaklar çıkarıp cheesecake’in üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 4 saat kadar beklettikten sonra servis edin.

Keçi Peyniri, Fesleğen ve Dolma Fıstıklı Tavuk Sarması

Malzemeler

4 adet tavuk sarması için

4 dilim kroten keçi peyniri (paket içerisinde 9 dilim var)
4 parça ince fileto tavuk göğsü
7-8 yaprak taze fesleğen
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
tuz
taze çekilmiş karabiber
tereyağı (isterseniz kullanmayabilirsiniz)
zeytinyağı

Yapılışı

Fileto tavuk göğüslerini tuz ve karabiberle lezzetlendirelim. Teflon tavada dolma fıstıklarını yağsız kavuralım. Her bir fileto içerisine bir dilim keçi peyniri, 1-2 yaprak fesleğen ve 1 tatlı kaşığı kadar kavrulmuş dolma fıstığı sarıp tepesinden 2 kürdan batırarak tavuk sarmalarımızı hazırlayalım. Üzerlerine lezzet vermesi açısından ben birer topak tereyağ koydum ama isterseniz hiç koymayabilirsiniz. Teflon tavaya sadece dibini ıslatacak kadar zeytinyağı ilave edelim. Tavuk sarmalarımızın üzerine biraz tuz ve taze karabiber çekelim. Yağı hafif kızdırdıktan sonra sarmalarımızı tavaya alalım. Üzeri kapalı olarak ve altı kızardıktan sonra ters yüz ederek pişirelim. Afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…