Buda Benim Lezzet Topiğimmm

Limonatalı Tatlı (Limonlu Muhallebi)

Kızlar bu tarifi kendim uydurdum hani şu bildiğimiz su muhallebisi varya onun yerine limonata koydum çok hoş bi yaz tatlısı oldu

Malzemeler
5 su bardağı limonata (Ben hazır tozlardan yaptım, siz limonatanızı kendiniz yapabilir veya hazır kullanabilirsiniz
1 su bardağı şeker (limonatayla dengelemek için yada damak tadınıza göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz
1 su bardağından 2 parmak az nişasta

İsteğe göre limon kabuğu (ben koymadım)

Bazı kaselerin içinede kırıntı haline getirilmiş bisküviler döktüm. Üstünüde süslemek için o bisküvilerden ve çikolata sosu gezdirdim.

Yapılışı
Bütün malzemeler ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Sonra ıslatılmıs kaselere paylaştırılır ve ılınınca buzdolabına kaldırılır.

Not: Kızlar bu muhallebiyi istediğiniz her meyve suyu ile yapabilirsiniz gayet hoş oluyor hem hafif , çokta pratik.

Son düzenleme:
AY ÇÖREĞİ
Pastane çöreklerinden bile güzel ay çöreği

Malzemeler (12 adet)
Hamuru için:
3 su b. un
1 yumurta
90 gr. tereyağ
yarım bardak soguk süt
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı pudra şekeri (toz şekerde kullanılabilir)

İç harcı için:
6-7 dilim ufalanmış kek
2-3 yemek kaşığı kakao (kekiniz kakaolu ise kullanmanıza gerek yok)
1-1,5 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 su bardağı fındık veya kırık ceviz içi
Kuru üzüm

Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı + 1 tutam şeker
File fındık, susam veya ceviz kırığı

Yapılışı

İlk önce soğuması için iç harcını hazırlayalım. Tüm malzemeleri tencereye koyalım ve üzerine sütü ilave ederek oldukça yoğun bir kıvam alana kadar ocakta pişirelim. Gerekirse süt ilave edebilirsiniz ama çok akışkan olursa kek ekleyin. Altını kapatıp soğumaya bırakalım.

Hamuru için tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım, tezgahı unlayalım bu şekilde ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Yani unu direk hamura ilave etmiyoruz sadece tezgahı unluyoruz.

Hamuru ikiye bölelim ve bir parçasını buzdolabına kaldıralım. Diğerini 6 eşit parçaya bölelim ve merdane ile bir parçayı ince olarak açalım, içine iç harcından dolu dolu koyalım. Sonra önce alt kısmını üzerine kapatalım daha sonra üst kısmını zarf kapatır gibi kapatalım ve daha sonra elimizle uç kısımlarından tutup yuvarlayarak ortasının geniş olmasını sağlayalım, iki ucunu birleştirip ay şeklini verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Aynı işlemleri buzdolabında ki hamurlara da uygulayalım.

Çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve şekerli karışımdan sürelim. Bir çatal ile üzerine hafif çizikler atalım ve fındık kırığı serpelim. Önceden ısıtılmıs 170 dereceli fırında 30-45 dk pişirelim.

Kizzz hep hamur isleri tatli mi ekliyosun az da yemeklerden ekle ben yemek tarifi ariyorum hazir olsun elimin altinda
Bu arada hepside super

Susamlı Poğaça
1 kere yapıldıktan sonra favori poğaçanız olmaya aday nefis bir tarif.

Malzemeler:
Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
1 paket instant maya
1,5 Tatlı kaşığı Tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un

İçi için:
Peynir
Maydonoz
Yada
Kaşar, sosis

Üzeri için:
2-3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı pekmez
Susam

Yapılışı:
Hamur için verilen malzemelerin hepsini hamur yoğurma kabımızda karıştırılırıyoruz ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapıyoruz. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve elle yuvarlak şekilde açıp, arasına maydonozlu peynir koyarak iki ucu birleştiriyoz. Birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutup, poğaçanın üst kısmını pekmezli suya batırıp, susama buluyoruz. Tepsiye koyduktan sonra keskin bir bıçakla üzerlerini çiziyoruz. Yarım saat kadar tepside beklettikten sonra iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Ton Balıklı Makarna

Malzemeler:

Yarım paketten biraz az boncuk makarna
4 dal taze soğan
5 dal maydanoz
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 dilim beyaz beynir
1 kutu (160 gram) konserve ton balığı
1 kutu konserve mısır
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Kaynayan suyun içine, tuz, sıvıyağ, birazda süt koyduktan sonra makarnamızı haşlıyoruz. Haşlanan makarnamızın suyunu suyunu süzüp kevgire alıyoruz. Teflon tencerenin içinde tereyağımızı eritiyoruz. İnce kıyılmış taze soğan ve maydanozumuzu ekliyoruz karıştırdıktan sonra ceviz, mısır ve fazla yağını süzdürdüğümüz ton balığını ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Makarnamızı ekleyip tamamen harmanladıktan sonra servis tabağımıza alıyoruz ve üzerine küp doğranmış peynirlerimizi koyup servis yapıyoruz.
Afiyet olsun

Ton Balıklı Meze

Malzemeler:

1 kutu konserve ton balığı (160 gr.)
2 adet (iri) kırmızı biber (Ben 4 adet kullandım.)
5-6 adet yeşil zeytin
7-8 adet tornişon turşu
3-4 adet ceviz
1 diş sarımsak
1-2 dal maydanoz (4-5 dal kullandım.)
zeytinyağ, limon, tuz

Yapılışı:
Kırmızı biberlerimizi közlüyoruz ve kabuklarını soyuyoruz. İnce ince doğruyoruz ve salata kasemize alıyoruz. (Dondurucunuzda varsa buzunu çözdürüp kullanabilirsiniz.)
Ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, doğranmış kornişon turşu ve fazla yapını süzdürdüğümüz ton balığını, diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. En son zeytinyağı, limon ve tuz ekliyoruz servis tabağımıza alıyoruz.
Afiyet olsun

Patatesli Buzdolabı Böreği
Bu böreği yapıp dondurucuda uzun süre saklayıp habersiz gelen misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Malzemeler:

4 adet büyük boy patates (haşlanmış, rendelenmiş)
2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
125 gram tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
3 adet yufka

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Arzuya göre kaşar peynir rendesi
Pul biber

Yapılışı:
Patateslerimizi haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz. İçine beyaz peynirimizi rendeliyoruz. Erimiş soğumuş tereyağımızı, sütümüzü ve yumurtamızı ekleyip hep birlikte karıştırıyoruz. Tezgahımıza yufkamızın bir tanesini seriyoruz, hazırladığımız patatesli iç malzememizin 3 te 1 kısmını yufkamızın üzerine seriyoruz. İkinci yufkamızı üzerine kapatıp, tekrar iç, Üçüncü yufkamızı kapatıp tekrar iç sürdükten sonra yufkamızın kenarlarını içe kapatıp rulo yapıyoruz. Yaptığımız rulomuzu ortadan ikiye kesip bozdolabına kaldırıyoruz. En az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra fırına vermeden 15 dakika önce buzluğa alıyoruz. Buzluktan çıkartıp dilimliyoruz ve yağlı kağıt serili tepsimizin içine diziyoruz. Tereyağını eritip dilimlediğimiz böreklerimizin üzerine kaşık yardımı ile eşit miktarda döküyoruz. Üzerine kırmızı pul biber serpiyoruz. (Ayşe e-mailde arzuya göre kaşar peyniri yazmış ama bence mutlaka koyun ayrı bir lezzet vermiş.) Kaşar peyniri rendesi serpip 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Kozalak Tatlısı

Malzemeler:

250 gram sade mısır gevreği
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı sarelle
2 adet metro çikolata
1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz

Yapılışı:

Bir kabın içinde tereyağını eritiyoruz. Metro çikolatayı ince ince doğrayıp, bal ile birlikte, tereyağının içine ekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Mısır gevreği, ceviz ve sarelle ekleyip karıştırıyoruz. Kahve fincanlarına fazla bastırmadan koyup ters çevirerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun

Kat Kat Tat

Malzemeler:
2 adet için:

2 adet milföy hamuru
2 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata (sarelle)
1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Milföy hamurlarımızın buzunu çözdürüyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı sarelle koyup güzelce içine yaydırıyoruz. Kenarlarını birbirine birleştirdikten sonra uç kısımlarını bastırıyoruz. Üst tarafını önce yumurta beyazına sonra toz şekere batırıyoruz. Birleştirdiğimiz kenarını alta gelecek şekilde hafif yağlanmış fırın tepsimizin içine yerleştiriyoruz. Üzerine keskin bir bıçakla şekil yapıyoruz. 150 derece hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Pamuk Toplar

Malzemeler
2.5 su bardağı süt
125 gr. margarin
1 paket Dr.Oetker vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
250 gr. hindistan cevizi
2 adet muz

Hazırlanışı
Un ve margarin kavrulur. Sırasıyla süt, vanilya ve şeker eklenip muhallebi kıvamına getirilir. Muhallebiyi 1 gece dolapta beklettikten sonra sertleşir. Ceviz büyüklüğünde bir top alıp avuç içine yayılan muhallbinin içine bir dilim muz konur ve kapatılarak top şekline getirilir. Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır. Bu işlem muhallebi bitene kadar tekrarlanır.

Afiyet olsun :)

Evde Nugget

Malzemeler

• 2 adet fleto tavuk göğsü (haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • yarım su bardağı kaşar rendesi
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • yeterli miktarda tuz
  • yeterli miktarda sıvıyağ
  • 2 adet yumurt2
  • 1 su bardağı galeta unu

​Hazırlanışı

Haşlanmış tavuk göğüslerimizi blendardan yada rondodan geçirelim, ayrı bir tavada tereyağı eritip içine unu ekleyip kavuralım içerisine sütümüzü ilave edip karıştırarak pütürsüz katı kıvamlı bir hamur pişirelim. Pişirdiğimiz hamuru rondodan geçirdiğimiz etlerin içine alıp, tuz , karabiber, sarımsak ve rendelenmiş kaşar peynirlerinide ekleyip iyice yoğuralım. Elimizle (isteğe göre) yuvarlak yada oval yassı şekiller verip önce çırpılmış yumurtamıza sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda çevirerek güzelce kızartıp servis yapalım. Afiyet olsun...

Patates Köftesi

mercimekli köfteye benziyor ama daha değisikk vee guzell bir lezzett...

Malzemeler
7 ya da 8 adet patates
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1 adet soğan
istenilen kadar limon, nar ekşisi
1,5 yemek kaşığı salça
yarım demet maydonoz
Bolca marul
istenilen kadar tuz
istenilen kadar kırmızı biber
istenilen kadar kuru nane
istenilen kadar zeytinyağı

Hazırlanışı
Geniş bir kaba bulguru dökün, üzerine biraz tuz ve biraz kaynamış su ilave edin. Kabın ağzını kapatın. Bulgurun her yeri nemlenecek kadar su ilave edin, fazla su koymayın bulamaç gibi olmasın.
Bir yandan patatesleri iyice haşlayın, ne kadar yumuşak olurlarsa ezmesi o kadar kolay olur.
Soğanları küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında salça ile kavurun.
Daha sonra patatesleri ezin ve tüm malzemeleri, baharatları içine ilave edip, iyice harmanlayın. Ağız tadınıza göre ek malzeme ekleyebilirsiniz. Elinizi su ile ıslatıp kolaylıkla istediğiniz şekli verebilir, marul limon ve nar ekşisi yanında servis yapabilirsiniz.

Kedi Dili Ekler

Malzemeler
1 paket kedi dili bisküvi
Yeteri Kadar süt (ıslatmak için)
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
yarım adet portakal rendesi
yarım adet portakalın suyu
1 paket çikolatalı sos
isteğe göre hindistan cevizi

Hazırlanışı
Öncelikle bir tencereye un,şeker,süt,nişasta,portakal rendesi ve suyu ilave edilerek muhallebi pişirilir.Daha sonra dikdörtgen borcama kedi dilini süte hafifçe batırıp hemen alıp şekerli kısmı alta gelecek şekilde diziyoruz ve üstüne pişirdiğimiz muhallebiden gezdiriyoruz,sonra tekrar kedi dilini süte hafifçe batırıp bu defa şekerli kısım üste gelecek şekilde muhallebinin üstüne kapatıyoruz.Tarifine göre pişirdiğimiz çikolatalı sostan her bir kedi dillerinin üstüne döküyor ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapıyoruz.

Filmi izledim gerçekten güzel bi filmdi :))

Aman allahımmm çocukluğumun kat kat tatı Hemen yapıyorum :)

Yaptım az önce vee afiyetle mideme indirdim Çok teşekkür ederim. Sayende bir sürü şey yapıyorum

Patates Oturtma
8 Kişilik

Sunumu ve lezzetiyle beğendiğim bir tarif misafirlerinizede gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

Malzemeler
4 adet büyük patates
250 gr kıymı
1 büyük soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
mısırözü yağı
maydonoz
tuz
karabiber

Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölüyoruz . İçinide çay kaşığıyla oyup kararmaması için suyun içerisene koyuyoruz. Hepsini hazırladıktan sonra kurulayıp yağda kızartıyoruz. Kıymayı kendi yağında kavuruyoruz. Sonra yağını ve küp küp doğranmış soğanları ekliyoruz. Soğanda kavrulduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleride ekliyoruz. Biraz piştikten sonra karabiber, tuz ve incecik doğradığımız maydonozları katıp altını kapatıyoruz. Bu içten patateslerin içerisine pay edip fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine salçamızı suda eritip döküyoruz. Fırında 20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

Maydonoz Çorbası

Maydonoz’dan dolayı biraz tereddüt edebilirsiniz ama gerçekten güzel bir çorba. Bende tarifi ilk okuduğumda acaba demiştim ama pişirdikten sonra beğendim . Aynı zamanda maydonoz saplarıda değerlenmiş oluyor :) Ve çocuklar için çok faydalı bir çorba…

Malzemeler
Bir küçük demet maydonozun sapı
2 adet küçük patates
6 su bardağı etsuyu yoksa 1 adet etsuyu tablet
1 tatlı kaşığı limon (asıl tarifte yarım limon suyu diyor ama çok ekşi oluyor)
biraz mısırözü yağı
karabiber
tuz

Yapılışı:

Maydonozun saplarını ince ince doğrayıp yağda biraz öldürüyoruz. Suyunu ekliyoruz, etsuyu tablet koyarsak tuz ve karabiberi çorbanın tadına bakarak ekliyelim. Patatesleri küçük küçük doğrayıp suya ekliyoruz 20 dakika pişirdikten sonra limon suyunuda ekleyip blendırdan geçiriyoruz. Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekliyebilirsiniz. Üzerine ince ince kıyılmış maydonoz ekleyip servis yapıyoruz…

Afiyet olsun…

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı
8-10 Kişilik

Malzemeler
1adet haşlanmış tavuk göğüs eti
2 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy kırmızı biber
2 su bardağı baldo pirinç
kızartmak için sıvıyağ
mısır özü yağı
2,5 su bardağı su
tuz
karabiber

Yapılışı:

Pirincimizi bir saat kadar önceden ıslatıyoruz. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletiyoruz. Kırmızı biberlerimizi yıkayıp çekirdeklerin çıkardıktan sonra eşit büyüklükte kare kare kesiyoruz. Patlıcanlarımızıda eşit büyüklükte kare kare kestikten sonra ısıttığımız sıvı yağda kızartıyoruz. Önce kırmızı biberleri daha sonra patlıcanları kızartalım patlıcan yağımızı kirletecektir.Kızarttıklarımızı kağıt havlu serdiğimiz bir tepsi içerisine alırsak fazla yağından birazda olsa kurtarmış oluruz. Kızarttığımız sebzelerin üzerine biraz tuz serpelim. Diğer tarafta göğüs etimizi düdüklüye üzerini geçecek kadar su koyup bir iki taşım kaynatıp o suyu döküp tekrardan temiz su koyup düdüklümüzü kapatıp 20 dakika kadar (herkes kendi düdüklüsüne göre bunu ayarlamalıdır) pişiriyoruz. Göğüs etimiz piştikten sonra soğuması için bir tabağa alıp soğuduktan sonra derisini ve kemiklerini temizleyip küp küp kesiyoruz. Pilavı pişireceğimiz teflon tenceremize 2,5 su bardağı tavuk suyumuzu ve tuzumuzu koyup kaynamasını bekliyoruz. Bu esnada pirincimizi iyice yıkıyoruz. Kaynayan suya pirincimizi koyup suyumuz tekrardan kaynamaya başlayınca altını kısıp pilavımız pişinceye kadar bekliyoruz. Pilavımız piştikten sonra kapağını açıp kızarttığımız patlıcan ve biber ayrıca tavuğumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp servis anına kadar sıcak kalmasını sağlıyoruz. Arzuya göre karabiber dökerek servis ediyoruz…

Afiyet olsun…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…