Bugün 17 Ağustos 😢

ferb

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
2.523
4.219
333
21 yıl önceki korkunun, paniğin, çaresizliğin ağırlığı çöktü üzerime. Sonraki günler mi? O daha acı. Binlerce ölü, yıkıntılar, bitmek tükenmeyen acı hikayeler, yarım kalan hayatlar, sakat kalanlar, evsiz barksız, canı giden analar, babalar, evlatlar, kardeşler... Hele o yıkıntılardan gelen ağır kokular. 21 yıl sonra bile hala burnumun ucunda😢

Evet aynı şekilde benim de, 7 yaşındaydım ama her bir saniyesini hatırlıyorum gözümün önünde olanlar. Annemin bir akrabası çocukları ile birlikte korkup ertesi gün yola çıkıp memleketlerine gitmeye kalktılar. Yolda kaza geçirip vefat ettiler, o an anladım ecelin bir yerde bizi beklediğini ve naparsak yapalım kaçamayacağımızı :( dışarda yattık, arabalarda kaldık, kardeşim 4 yaşındaydı hiçbirşeyden haberi yok kulağını tıkayıp uyumaya çalıştı o süre içerisinde. Allah bir daha yaşatmasın :(

21 yıl önceki korkunun, paniğin, çaresizliğin ağırlığı çöktü üzerime. Sonraki günler mi? O daha acı. Binlerce ölü, yıkıntılar, bitmek tükenmeyen acı hikayeler, yarım kalan hayatlar, sakat kalanlar, evsiz barksız, canı giden analar, babalar, evlatlar, kardeşler... Hele o yıkıntılardan gelen ağır kokular. 21 yıl sonra bile hala burnumun ucunda😢

Depremzede miydin ferb? Ben 13 yaşında İstanbuldaydım geceyi filan net hatırlıyorum çok travmatik günlerdi..

Geçmiş olsun başımız sağolsun tekrardan..

Depremzede miydin ferb? Ben 13 yaşında İstanbuldaydım geceyi filan net hatırlıyorum çok travmatik günlerdi..

Geçmiş olsun başımız sağolsun tekrardan..
Evimiz yıkılmadı, ama hasar aldı. Yakın ailemden ölen zarar gören olmadı. Çok şükür. Ama akrabalardan eşden dostdan çok acı şeyler yaşadık.

o gece gökyüzü nasıldı hatirliyor musunuz normalden farklı olarak

Evet çok yoğun yıldız yağmuru vardı bütün gece kaldırımda oturup gökyüzünü izlemiştik sallanarak, çok aydınlık bi geceydi, deprem olurken gündüz gibiydi mesela onu da çok iyi hatırlıyorum. Çok zor bi geceydi

Allah bir daha yaşatmasın çok acı günlerdi. Yakınlarından haber alamamak, sokaklarda kalmak ve o korku... Yakınlarını kaybedenlere Allah güzel bir ömür ve sabır versin. Hayatını kaybedenlere de rahmet eylesin

Evet. Ben hayatımda o kadar çok yıldızı bir arada hiç görmedim. Dehşete kapılmıştım. Işık olayını biliyorum ama ben görmedim.
Evet çok yoğun yıldız yağmuru vardı bütün gece kaldırımda oturup gökyüzünü izlemiştik sallanarak, çok aydınlık bi geceydi, deprem olurken gündüz gibiydi mesela onu da çok iyi hatırlıyorum. Çok zor bi geceydi
21 senede hiç bir önlem alınmadı :(

Allahım bir daha göstermesin çok korkunçtu, 22 yaşındaydım o zaman...
Bu konuda ancak dua edebiliyorum çünkü insanlar hiç ders almadı, aynı tas aynı hamam, aynı tedbirsizlik, aymazlık devam ediyor

Dualarımız kalanlarla. Rabbim gidenlere rahmet eylesin inşallah

11 yaşındaydım yazlıktan yeni gelmişiz. Yol yorgunu uyuyoruz annemin sesiyle uyandım. İstanbul'da olduğum için biz de hasar yoktu. Radyodan duyduk ki Sakarya-Gölcük-Kocaeli yerle bir olmuş. Anne tarafım komple Sakarya'da o korku ve dehşeti asla unutamıyorum. Malesef kayıplarımız vardı. Ah ah Allah'ım bir daha yaşatmasın o acıyı

Allah bir daha yasatmasin enkaz altinda kalmıştık gunlerce ve binamizdan sadece kurtulan biz olmuştuk. Cok cok cok zordu. Hatırlamak dahi istemiyorum.

11 yaşındaydım yazlıktan yeni gelmişiz. Yol yorgunu uyuyoruz annemin sesiyle uyandım. İstanbul'da olduğum için biz de hasar yoktu. Radyodan duyduk ki Sakarya-Gölcük-Kocaeli yerle bir olmuş. Anne tarafım komple Sakarya'da o korku ve dehşeti asla unutamıyorum. Malesef kayıplarımız vardı. Ah ah Allah'ım bir daha yaşatmasın o acıyı
Merkez üssü gölcük du galiba

Back
X