Bugün 3. Günüm ...

merhaba gami35, geçmiş olsun öncelikle, benim de burun ameliyatımn 2. günü, yuzum ve gözlerim çok şişti bunu anlıyorum ama ust dudağım da şişti ne alaka diyorum ya hep böyle kalırsa üst dudağım çok korkuyorum, burnum hafiften kaldırıldı o yüzden mı ust dudağım böyle şiş, sizin de boyle şişti mı üst dudak ne olur cevap yazın

üst dudak benimki neredeyse burnuma değecekti o derece şişti.
sen yine şanslısın sadece üst benim altla birlikte şişmişti ve keşke öyle kalsaydı :) çok güzeldi.
3 güne kalmaz iner.Kimse öyle kalmıyor korkma. :)

Benimde bugün6.günüm yağmur ve gami :) yağmur benimde aynı şey başımda:) üst dudak şiş ve öndişler kapatıyor. Ben düzgün konuşamıyorumda hem bu şişlikten hemde burnumun tıkanmasından

Siz normal konuşabiliyormusunuz?
Bugün burnum akmaya başladı :( sanırım biraz üşüttüm
Şişlik bende dikişler var ondan.. Sanırım seninde ondan yağmur

Kızlar dişlerinizi fırçalayabiliyormusunuz peki?
Ne yiyip ne içiyorsunuz? Beslenmeniz?

Kızlar dişlerinizi fırçalayabiliyormusunuz peki?
Ne yiyip ne içiyorsunuz? Beslenmeniz?

valla herşeyi yiyorum :) ama ilk gün bişey yiyemedim tabi şişlikten. daha çok sıvı şeyler tükettim. ama 3 gün sonra yiyebildim. ama yinede çok sert şeyler yemedim. Şuan rahatım 40 gün oldu.

Siz normal konuşabiliyormusunuz?
Bugün burnum akmaya başladı :( sanırım biraz üşüttüm
Şişlik bende dikişler var ondan.. Sanırım seninde ondan yağmur

Dikişler derken ? tamponlar 3 gün sonunda alınır. senin alınmadımı ?
Ameliyat olalı kaç gün oldu.. ilk günlerse eğer normal düzelecektir.

Benimde bugün6.günüm yağmur ve gami :) yağmur benimde aynı şey başımda:) üst dudak şiş ve öndişler kapatıyor. Ben düzgün konuşamıyorumda hem bu şişlikten hemde burnumun tıkanmasından

burun tıkanması da normal :) ben sigara kullanıyorum ve halen tıkanıyor. O tıkanlıklık 2 ay felan sürüyormuş galiba. emin değilim. Bir ilaç var burun tıkanıklığı için .dr ile konuş o verecektir sana.

Gami tamponlar ptesi alındı bugün 6.günüm yarın alçı/atel çıkacak
Dikişler öndeki burnun altındaki kesilen yerdekiler
Yarın onlarda alınacak acırmı acaba birisi forumda bayılmıştım yazmış tırstım çünkü benim hiç ağrım sızım olmadı
Bide saçlarımı yıkarsam kuaförde bişey olurmu sence

Gami tamponlar ptesi alındı bugün 6.günüm yarın alçı/atel çıkacak
Dikişler öndeki burnun altındaki kesilen yerdekiler
Yarın onlarda alınacak acırmı acaba birisi forumda bayılmıştım yazmış tırstım çünkü benim hiç ağrım sızım olmadı
Bide saçlarımı yıkarsam kuaförde bişey olurmu sence

burun dikişleri kendiliğinden düşüyor. yani benim dikişim felan alınmadı. beyaz beyaz minik miniktiler. kendi kendine düştü. 2 hafta içinde. seninkide öyle olacaktır.Ama doktorun farklı bişey yaptıysa bilemem tabi.Ama sanmıyorum. Çünkü estetik dikiş yapıyorlar.
Atel alınırken acımaz.atelden sonra bant yapıştıracak 1 haftada bantla gezeceksin.
ben atelli haliyle yani 1 haftalıkken röfle yaptırdım canım :) zaten kuaförde yıkatman gerekiyor.sadece kuaförün biraz hassas davranmasını söyle yeter.

burun dikişleri kendiliğinden düşüyor. yani benim dikişim felan alınmadı. beyaz beyaz minik miniktiler. kendi kendine düştü. 2 hafta içinde. seninkide öyle olacaktır.Ama doktorun farklı bişey yaptıysa bilemem tabi.Ama sanmıyorum. Çünkü estetik dikiş yapıyorlar.
Atel alınırken acımaz.atelden sonra bant yapıştıracak 1 haftada bantla gezeceksin.
ben atelli haliyle yani 1 haftalıkken röfle yaptırdım canım :) zaten kuaförde yıkatman gerekiyor.sadece kuaförün biraz hassas davranmasını söyle yeter.

Ayyy içime bi su serptinki gamicim çok sagol benimkilerde beyaz zaten bende estetik olup kendi düşer diye düşünmüştüm

Ayyy içime bi su serptinki gamicim çok sagol benimkilerde beyaz zaten bende estetik olup kendi düşer diye düşünmüştüm
DancingQueen bende 2 gün önce Ufuk beye ameliyat oldum.Yarın tamponlarım çıkacak.Senin nasıldı ya çok acıdımı canın.Bide ben şuan hayal edemiyorum nasıl çıkacak o tamponlar.Çünkü burnumun içi kan revan sol delikten hala sızıntı halde kan geliyor:(
Birde tamponlar çıkınca tat ve koku duygun yerine geliyormu?Biraz rahatlıyomusun?Arkadaşlar bende aylarca bu forumu okudum ama cidden çok zormuş.Yani ya benim ilk ameliyatım yada acı eşiğim düşük ama şuan eski burnumu özlüyorum.2 geçedin hiç uyuyamadım gözlerim Şişlikten kapandı:(

DancingQueen bende 2 gün önce Ufuk beye ameliyat oldum.Yarın tamponlarım çıkacak.Senin nasıldı ya çok acıdımı canın.Bide ben şuan hayal edemiyorum nasıl çıkacak o tamponlar.Çünkü burnumun içi kan revan sol delikten hala sızıntı halde kan geliyor:(
Birde tamponlar çıkınca tat ve koku duygun yerine geliyormu?Biraz rahatlıyomusun?Arkadaşlar bende aylarca bu forumu okudum ama cidden çok zormuş.Yani ya benim ilk ameliyatım yada acı eşiğim düşük ama şuan eski burnumu özlüyorum.2 geçedin hiç uyuyamadım gözlerim Şişlikten kapandı:(

benim tamponşar çıktıktan sonra tat da kokuda yerine geldi hemen nefes alışımdada sorun olmadı.
Bünye ile ilgili bir durumdur seninki. ama geçecektir.
Kanamayı bence doktorun ile konuş.

benim tamponşar çıktıktan sonra tat da kokuda yerine geldi hemen nefes alışımdada sorun olmadı.
Bünye ile ilgili bir durumdur seninki. ama geçecektir.
Kanamayı bence doktorun ile konuş.

Bana sızıntı halindeyse sorun yok ama fışkırır hale gelirse ara dedi.
O yüzden panik de yapmadım bakalım yarın görecek.Kızlar size hangi ilaçları verdiler?Antibiyotik ve ağrı kesici dışında bişey kullanıyomusunuz?

Bana sızıntı halindeyse sorun yok ama fışkırır hale gelirse ara dedi.
O yüzden panik de yapmadım bakalım yarın görecek.Kızlar size hangi ilaçları verdiler?Antibiyotik ve ağrı kesici dışında bişey kullanıyomusunuz?

benim 40 gün oldu. şuan sadece Sınus rınse kıt diye burun açıcı kullanıyorum. tıkanıklığın olursa ateller ve tamponlar çıkınca kullanabilirsin ama doktoruna sormadan kullanma.

Asena merhaba
Biliyosun sanırım Ufuk beye bende cuma oldum yarın atel/alçı çıkacak öğlen 12de Gazi'de senin tamponlar nezaman çıkıyor?
Tatlım bikere rahat ol emin ellerdeyiz ufuk bey bu konuda çok ama çok iyi.İnan buraya takılmadan gitsen ne stres olursun ne bişey.burda okuduklarımız bazen faydalı bazen insanı strese sokuyor
Unutmamamız gereken bişey var herkesin bünyesi farklı dolayısı ile herkesin geçireceği süreç de farklı olacak ki bi de geçirdiğimiz işlemler de farklı
Benim sol kısımda et ve septum deviasyon vardı ve estetik istedim ön kısıma
Çok rahattım çünkü estetik olmasada çok şahane bi burnum yoktu zaten saglık problemim vardı illaki olacaktım ve gördümki burdan okuduklarım ,hastslarla konuşmam ve abimden edindiğim bilgiler(Abi'm estetik plastik cerrah asistan Dr uzmanlığına çok az kaldı) bu iş tamamen güvenilir ii bi Dr ardından şans evet tamamen şans ;) oyüzden bol bol dua edin :)
Cuma oldum çıkınca dedimki allam hiçbişeyîm yok ağrı sızı hatta tıkanıklık bile çok azdı nefes alıyodum az Ufuk bey gelince sordum nefes alıyorum bişey olurmu diye
Ama akşama doğru şişlikler başladı buz koymaya başlamıştık ;sadece alnıma koymayı söylemiş hemşire ,Ufuk bey sabah gelince gözünede koy dedi..o an o biraz toplu sarışın hemşireyi gebertebilirdim acaip sinir oldum gıcık bişeydi geceki hemşire çok şekerdi esmer olan:) yani siz siz olun sadece alnınıza değil göz üstünüzede koyun şükür morlupum olmadı sadece 1. Ve 2. Gün koyduk 3. Gün buz kesiliyor

Şişlikler ilk gün akşam başlamıştı 3.gün sabah kalktığımda sol gözüm kapanmıştı ama akşama geçti en şiş günlerim 2 ve 3. Günlerdi
Pazartesi tamponlarım alınacaktı ki şişlikler bayağı azalmıştı
Tampon alınırken hiç korkma acımıyor çektiğini hissediyorsun ama sanki sağlıklı iken düşün burnunun içinden bişey çektiğini Can'ın acırmı yoo ama bişeyin alındığını hissedersin
Aynı bu his işte tamponu tutan dikişleri alıyor bu da korkutmasın hissediyorsun ama acımıyor
Yani bak gün üç oldu hala acı yok :)))
Sızıntı akıntı benimde var hala bak bugün 6. Günüm
Hava akımı olursa ,açık pencere,kapı açılıp kapanması gibi ,dışarı çıkarsan burnun akar gibi oluyo dışarı akan bişey yok ama burnun içinde hissediyorum bunlarda normal
Burnum çok tıkalı halen tıkanık
Tampon alınıncada nefes alabiliyordum ama halen en çok ağzımdan alıyorum burnumu kullanmıyorum pek ..zorlanmasın diye :)))
Tat duyusuna gelince çok zayıf..burun tıkalı olunca net değil tabi ama olsun bukadarcık yaa geçecek bunlar..
Yarın alçım çıkacak heyecanlıyım..

Aslında şöyle bi gercek var ben çok güçlü sağlam bi bünye ve yapıya sahibim acı eşiğimde çok yüksektir..acı ağrı olmadan diğer bu şeylere(tıkanıklık vs gibi acıymayan ama bıktıran haller) sanırım buyüzden hiç sallamıyorum bana çok basit geliyo:))

Benim naçizane tavsiyem pozitif ol , sabırlı ol..bu geçici bi süre geçecek..

Asena bi antibiyotik bi ağrıkesici bi tane de sprey illiadin verdi bana antibiyotık bu sabah bitti ağrı kesiciye devam edecem spreyede yarına kadar yani alçı alınana kadar
Takıldığın şeylerde yaz Ufuk beye sor
Ben öle yapıyorum sagolsun bıkmadan cevaplıyor :)

Kızlar gami ganos yağmur beni eklermisiniz? Yeniyim tam bilmiyorum

canım ben de yeniyim. inanın benım de burnum cok tıkalı, burnumdaki silikonlu tamponlar bir hafta kalması gerekiyormuş, pazartesi cıkartılacak, bi tek benim mi böyle tıkalı ters bişey var mı diye cok endişelendim

Back
X