Aynen ya,adamdan da ne cikacak belli degil,tanimiyor ki. Neler goruyoruz kizlarin yillarca gayet serbest gorusup de tanidigini iddia ettigi erkeklerin kendilerine attigi kaziklari da biliyoruz. Tanimadan hele hic olmaz evlilik.anlamaz canim, bosuna cabaliyoruz. ben de aynilarini yazdim onceki konularda. malesef arkadas kafayi evliliğe kitlemis. bi de ne sis yansin ne kebap derdinde. 16 yasinda tanıştığın ve bahsettigin sartlarda guc bela görüştüğün kisiden peygamber ciksa bu evlilik yürümez.
teşekkür ederim. evet okumak icin direndim. okula göndermediklerinde gizli gizli ogretmenlerime haber yolladim, babamin gözünü korkuttular polisle falan lisedeyken. arkadaşlarimin test kitaplarini aldim, sinava calistim, calismama bile kiziyorlardi disardan yansiyan isikla gizli gizli çalıştım. üniversiteyi kazandim tabi ki gidemezsin dediler. dayak yiyerek, aglaya aglaya evde hapis kalarak elde ettim bu hakki. yoksa kendimi öldürürum dedim. hic kolay olmadi. ustelik babamin maasi cok iyiydi, o yüzden devlet bursu cikmadi. ama para göndermedi, buyuk sehirde ogrenimle kıt kanaat okudum, simdi hala o borclari ödüyoruz esimle. basima gelecekleri bildigimden deli gibi kpss ales uds ne varsa çalıştım son sinifta, sirf eve geri donmeden atanabilmek icin. cok sukur mezun olur olmaz atandim.TEBRIK EDIYORUM SENI
Hemde buyuk harflerle
Ama merak etmedim degil nasil basardiniz?
Okumayi sectiniz sanirim okudugumdan bunu anladim
teşekkür ederimNe kadar güzel kendinize değer vermeniz ve kendiniz için uğraşmanız.. Çok doğru koca her zaman bulunur, hiç bi kadın dünyaya evlenmeye gelmiyor. Yapılacak o kadar çok şey var ki.. Mutluluğunuz daim olur umarım
ah ah bir anlasa... yagmurdan kacarken doluya tutulacak haberi yokAynen ya,adamdan da ne cikacak belli degil,tanimiyor ki. Neler goruyoruz kizlarin yillarca gayet serbest gorusup de tanidigini iddia ettigi erkeklerin kendilerine attigi kaziklari da biliyoruz. Tanimadan hele hic olmaz evlilik.
Kim seni gorecek kim bulacak? Arkanda koskoca kuruluslar olacak, fabrika sahipleri sana oku diye burs verecek, yurt ayarlayacak kal diye. 18inden buyuksun, baban seni dovuyor diye polise gidemiyor musun? Oraya da seni goturecek kadinlar var, bir rapor alinacak kotu muameleden dolayi devlet korumasinda olacaksin. Devleti gectim, sen soylemedigin surece kimse adresini bile bulamaz,bulundugun sehirde olmayacaksin ki. Okur ise girerdin, calismak okumak evlilikten ve dayak yemekten daha mi zor ablacim? Evlen de gorelim seni de, daha adamla dogru durust birsey paylasmamissin, paylasanlar bile kandirilmisiz diyor,30 yasindaki koca koca kadinlar bile esim degisti diyor. Cebinde paran elinde meslegin olmazsa koca da bekledigin gibi cikmazsa nereye gideceksin? Ne ile yasayacaksin? Hangi parayla nereye kadar kacabileceksin?Abla kolay değil kolay değil anlamiyorsun nerde bende o cesaret . bi duyulsun kimse yüzüme bakmaz. Ben çok mu istiyorum bile bile uzulmeyi
elbet bir gün kucaginda cocukla kocasından dayak yemis halde çalacak devletin kapisini. siginma evleri bu kisilerin bir sonraki adimlariyla dolu.Kim seni gorecek kim bulacak? Arkanda koskoca kuruluslar olacak, fabrika sahipleri sana oku diye burs verecek, yurt ayarlayacak kal diye. 18inden buyuksun, baban seni dovuyor diye polise gidemiyor musun? Oraya da seni goturecek kadinlar var, bir rapor alinacak kotu muameleden dolayi devlet korumasinda olacaksin. Devleti gectim, sen soylemedigin surece kimse adresini bile bulamaz,bulundugun sehirde olmayacaksin ki. Okur ise girerdin, calismak okumak evlilikten ve dayak yemekten daha mi zor ablacim? Evlen de gorelim seni de, daha adamla dogru durust birsey paylasmamissin, paylasanlar bile kandirilmisiz diyor,30 yasindaki koca koca kadinlar bile esim degisti diyor. Cebinde paran elinde meslegin olmazsa koca da bekledigin gibi cikmazsa nereye gideceksin? Ne ile yasayacaksin? Hangi parayla nereye kadar kacabileceksin?
Meslek sahibi ol para kazan aradan zaman gecsin hala istiyorsan bu adami kimse sana evlenme demez. Her sey zamaninda guzel
bravo tek kelimeyleteşekkür ederim. evet okumak icin direndim. okula göndermediklerinde gizli gizli ogretmenlerime haber yolladim, babamin gözünü korkuttular polisle falan lisedeyken. arkadaşlarimin test kitaplarini aldim, sinava calistim, calismama bile kiziyorlardi disardan yansiyan isikla gizli gizli çalıştım. üniversiteyi kazandim tabi ki gidemezsin dediler. dayak yiyerek, aglaya aglaya evde hapis kalarak elde ettim bu hakki. yoksa kendimi öldürürum dedim. hic kolay olmadi. ustelik babamin maasi cok iyiydi, o yüzden devlet bursu cikmadi. ama para göndermedi, buyuk sehirde ogrenimle kıt kanaat okudum, simdi hala o borclari ödüyoruz esimle. basima gelecekleri bildigimden deli gibi kpss ales uds ne varsa çalıştım son sinifta, sirf eve geri donmeden atanabilmek icin. cok sukur mezun olur olmaz atandim.
Tabi ki hic bir zaman ailemin yukunden kurtulamadim tam olarak. hep uzaktan da olsa zararlari dokundu. en son esimi istemediler, baskasiyla evlendirmek istediler düşünün 28 yasinda 5 senedir yalniz yasayan bir akademisyene yapiyorlar bunu! tabi ki basaramadilar. Çünkü onlara hic eyvallahim yoktu. konu sahibi de isterse bir gün bu kivama gelebilir. ama emeksiz yemek olmuyor.
ben de sizi tebrik ederim basarili kadin oldugunuz icin. tek hedefimiz kendine yeten birey olmak olmali bana kalirsa. aile buna destek olursa en guzeli, ama olmazsa da hayatin sonu degil. kadin isterse yapamayacağı sey yoktur. hele ki artik bu konularda devlet ve kurumlar bu kadar imkan sunuyorken.bravo tek kelimeyle
Bende kendimi hep basaran kadinlar kategorisine koydum ama boyle aile destegi olmadan ayakda durmayi basarmis sizin gibi insanlari gorunce sizlere haksizlik yaptigimi dusunup adim adim arka safa geciyorum
onunuzde saygi ile egiliyorum
Allah'in izniyle kadin istedikden sonra butun sanslari zorlarben de sizi tebrik ederim basarili kadin oldugunuz icin. tek hedefimiz kendine yeten birey olmak olmali bana kalirsa. aile buna destek olursa en guzeli, ama olmazsa da hayatin sonu degil. kadin isterse yapamayacağı sey yoktur. hele ki artik bu konularda devlet ve kurumlar bu kadar imkan sunuyorken.
Bir de oyle lanet bir kader var ki babasinin saymadigini koca da adam yerine koymuyor. Yarin bir gun basina kakiyor adam, sen de adam olsan baban seni dovmezdi deyiveriyorlar insana, hic dusunmeden. Buraya yaziyorum ki bunlarin hepsini yasayacak elmas.elbet bir gün kucaginda cocukla kocasından dayak yemis halde çalacak devletin kapisini. siginma evleri bu kisilerin bir sonraki adimlariyla dolu.
ben bu konu ustunde arastirma yapiyorum akademik anlamda. ailenin onayi olmadan, mutsuz aileden kacarak evlenen kadinlarin evlilik tecrubeleri üzerine. yuzlerce kadinla görüştüm. daha bir tane iyi ki yapmisim, kocam çok kiymetimi bildi diyene rastlamadim.Bir de oyle lanet bir kader var ki babasinin saymadigini koca da adam yerine koymuyor. Yarin bir gun basina kakiyor adam, sen de adam olsan baban seni dovmezdi deyiveriyorlar insana, hic dusunmeden. Buraya yaziyorum ki bunlarin hepsini yasayacak elmas.
çünkü derdi sadece evlilik. bizim yorumlara kulak asmiyor. evlenince okuyacakmis ya! evlenince master doktora bile en kaliteli es ile zor oluyorken tanimadigi adamla ogrenim hayati hayal ediyor.Allah'in izniyle kadin istedikden sonra butun sanslari zorlar
Yukarida elmasa yapma cok gencsin bende yaptim ayni hatayi dedim bana anlatirmisin kac yasindaydin dedi satirlarca yazdim kaideye bile almadi
cunku tek derdi o adamla evlenmek ve burada ailesini bize farkli sekilde gostermek istiyor canavar gibi tanitiyo belki oyledirler aksini iddia etmiyorum ama bi sekilde o evden cikacaksa evlilkle olmamali
Ablacim erkek kardeşim yardim etti hep. Zaten normalde disari ya erkek kardesimle yada annem le cikiyorum.Elmascım yaşadıklarını az çok biliyoruz elbette kolay bir hayat değil yaşadıkların..
Ailen sevgi kavramını bilmiyorlar,kendilerice namus anlayışları var haa doğrumu değil elbette..
Gençsin kanın kaynıyor şu anda,ailen sevemez kendi koca bulamaz mantığındalar..
Seni anlıyoruz ama sonu ne olacak peki..
Dışarı nasıl çıktın peki elmas..
Aynen bide aile ne kadar karsi cikip onune sebepler sunuyorsa bu is olmaz bunlari yasarsin dedigi ne varsa karsina cikiyor.Bir de oyle lanet bir kader var ki babasinin saymadigini koca da adam yerine koymuyor. Yarin bir gun basina kakiyor adam, sen de adam olsan baban seni dovmezdi deyiveriyorlar insana, hic dusunmeden. Buraya yaziyorum ki bunlarin hepsini yasayacak elmas.
Aaa ne guzel bir alan,tebrik ederim. Benim seninki kadar arastirilmis net bilgim olamaz sadece duyduklarim gorduklerim iste. Ailesinden gizli gizli sevgilisiyle gorusen kadinlar ileride kocalarinin "sen de adam olsaydin ailenin sozunu dinlerdin" dediklerini cok iyi bilirim. Veya aileden onaysiz kacarak evlenenlere kocalari aynensu gozle bakar "bana kactiysa benden de baskasina kacar bu kadin, yularini saglam tutup baglayayim pencereden bile bakaMasin"ben bu konu ustunde arastirma yapiyorum akademik anlamda. ailenin onayi olmadan, mutsuz aileden kacarak evlenen kadinlarin evlilik tecrubeleri üzerine. yuzlerce kadinla görüştüm. daha bir tane iyi ki yapmisim, kocam çok kiymetimi bildi diyene rastlamadim.
kaç kere görüştünüz ki bu adamla?Ablacim erkek kardeşim yardim etti hep. Zaten normalde disari ya erkek kardesimle yada annem le cikiyorum.
Ablacim erkek kardeşim yardim etti hep. Zaten normalde disari ya erkek kardesimle yada annem le cikiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?