Bugün Annesi Annemi Arayacak... korkuyorum

anlamaz canim, bosuna cabaliyoruz. ben de aynilarini yazdim onceki konularda. malesef arkadas kafayi evliliğe kitlemis. bi de ne sis yansin ne kebap derdinde. 16 yasinda tanıştığın ve bahsettigin sartlarda guc bela görüştüğün kisiden peygamber ciksa bu evlilik yürümez.

Korkusundan gidemedi bence,keşke gitseydi o evden hapis hayatı yaşıyor orada..
İste bu kadar yazilan şeye verilen cevap bu. Evet korktum çok korktum.
Benim bu yasadiklarim benim akrabalrima normal anliyormusunuz.
Mesele burda.
Simdi benim bu hallerimi çoğu akrabam bilmiyor. Çünkü herkesin yüzüne gülüyorum. Beni anlayin.
Simdi siginma evine gitsem herkes beni suçlar. Çünkü benim cevrem de severek evlenen , böyle meslek sahibi olup da çalışan akrabalarim yok. Ne halalarima ne anneanneme ne dedelerime ... Kimseye birşey anlatamiyorum. Çünkü ben kötü olurum . çünkü ailem beni bi halt saymadiktan sonra ne yapar eder böyle boyle der yüze cikarlar. Kimse beni bu konuda anlamiyor.
Ben buraya yazdiklarimi kimselere anlatamadim. Akrabalrim sadece bazi şeylerin farkinda ama kimse sesini cikarmiyor. Yapamam. Anlayin. Adim nelere cikar nelere. Ben hakli olmam beni anlayin lütfen.

Muhabbet kuşu disarda yaşar mi ?
O kafese aliskin... Çok üzgünüm.

Hayir bizim yakinlasmamiz olmadi abla. Onu yaziyim . kuzenimle ortak kullandigimiz donemde bir yere yorum mu yaz di acaba. Çünkü sarilmanin ötesine hic gitmedik. Hep disarda buluştuk .

elmas actigin konulara soyle bi goz attim guzelim
ama senin tek derdin bu adamla evlilik
sana sunulan teklifde bile ailem akrabam diyosun ya aileni akrabani umursamayip cikip gideceksin yada bu adami birakip onune bakacaksin
ailen anlattigin gibi olabilirde olmayabilirde senin anlattiklarina dayanarak yorum yapiliyo
her ailede mutlaka herkesin yaptigini yapmayan herkese aykiri yasayan insanlar vardir senin akrabanda hic yok herkes annengil gibi dusunuyo oda ilginc

iyi de kaçarsan da bakmayacaklar yüzüne...
Abla iyi güzel yaziyorlar da olmaz inan ki olmaz. Bak yukarda aciklama yaptim.
Ailem beni siler yüzüme bakmaz. Ben kötü olurum valla ben kötü olurum. Zaten evlenince okumayi düşünüyorum. Akrabalrim çoktan dedikodu cikardi bile niye gelenlere bakmadan yok diyor diye. Bunu yapamam. Evlenince okuyacagm diplomam elimde olacak. İnan kimse bana hak vermez iki sulalem de.

Elmas senide anlamaya çalışıyoruz. Bir kere çok bastırılarak büyürülmüşsün. Bu yüzden kabuğunu kırman elbette zor olacaktır. Ama şiddet görüyorsan ve akrabalarında bu duruma kayıtsızsa ben oradan kurtulup huzur bulduktan sonra akrabaların ne derse desin umursama. Neden bu kadar önemli?
Ha benim gidecek cesaretim yok diyorsan. Ailende bugün sevgiline hayır derse, ailenin sana çizdiği kadere razı ol ablam. Burada ablaların onlarca sayfa onlarca cümle sana yol göstermeye çalışıyor madem yapamıyorsun burada kimsenin vicdanını sızlatma razı ol.

Hayir herkes annemgil gibi düşünmüyor abla. Ama kimse sesini cikarmiyor. Okuma mevzuma , istemedigim halde zorla vermek istemeleri mevzusuna laf eden oldu ama sadece dediği ile kaldi. Çünkü ailem kimseyi karistirmaz. Beni çocuğum benim kararim diyor. Aklima sadece babamin babasi olan dedem geliyor. Son çare ona anlatacagim

Elmascım yaşadıklarını az çok biliyoruz elbette kolay bir hayat değil yaşadıkların..
Ailen sevgi kavramını bilmiyorlar,kendilerice namus anlayışları var haa doğrumu değil elbette..
Gençsin kanın kaynıyor şu anda,ailen sevemez kendi koca bulamaz mantığındalar..
Seni anlıyoruz ama sonu ne olacak peki..

Hayir bizim yakinlasmamiz olmadi abla. Onu yaziyim . kuzenimle ortak kullandigimiz donemde bir yere yorum mu yaz di acaba. Çünkü sarilmanin ötesine hic gitmedik. Hep disarda buluştuk .

Dışarı nasıl çıktın peki elmas..

Dedene söyle o zaman bunu,belki destek olur sana..

Ailen sana değer vermezken sen neden bu kadar umursuyorsun ki akrabaları. Hayatta her zaman teksin. Ne ailen ne eşin kimse seni kurtarmaz önce sen kendini kurtaracaksın. Korkularını bırak bir kenara. Ne demek bizim akrabalarda bu durum normal?! Allah aşkına dayağın nesi normal? Evlenip daha Mutlu mu olacaksın? Bu hayat hep birilerinin derdini çekmekle geçmiyor. Gün gelecek sen de değerli olmak isteyeceksin. Yaşın gençken kendini kurtarmaya bak. Bırak suçlu görsünler seni sen kendini haklı buluyorsan boşver başkalarını.

Sen niye birilerinden hak istiyorsun. Okumak senin hakkin zaten ve bu hakki sana tanimayan aile akraba kim varsa suclu.

1 telefonuna bakar ordan kurtulmak ki sana burda yrd etmek isteyen guzel yurekli insanlar bile var.

Korkmakta haklisin bilmedigin bir baslangic olacak ama sen olacaksin yıllardır kiyida kosede kalmis benligini cikaracaksin.

Evlilikten nasil korkmuyorsun ben ona sastim. Taniyip severek evlenince bile ne sorunlar yasaniyor ya da erkekler nasil degisiyor.

Su durumda ben senin evlenmenide saglikli bulmuyorum. Sirf kacmak icin evleniyorsun. Seviyorum diyorsun da baska birini gordun mu? Ne yasadin nasil sevdin sen siginmissin sadece. Sevgi paylasimdir birikimdir. Sarildiginda hissettikleriniz sevgi degil baska duygular.

Evlenecegin erkegin durumu seni okutmaya yetecek mi ailesi izin verecek mi?

Simdi sana verdigi sozler vaadler inan degisecek ve sen bunu o gun anlayacaksin.

Size kiziyorum çünkü aynilarini yasadim. hatta benim böyle sitelere girip akil alabileceğim telefonum bile yoktu! asla dışarı adım atamadigim dönemler oldu, bırak sevgili bulup isi ilerletmeyi yemek bile yiyemedigim esaret gunleri yasadim.
Tipki anlattigin gibi benim de cevrem o örümcek kafalardan doluydu, kimse calismiyor, herkes kocadan dayak yemeyi normal kabul ediyordu. ama bir an olsun bir erkek icin bu kadar kendimi riske atmadim. riske gireceksem bu kendim icin, gelecegim icin, okumak, calismak icin olmaliydi ve oyle de yaptim. tek basima ayakta durdum. ha diyeceksin ki ben senin kadar güçlü degilim, senin de suan imkanlara erisimin daha rahat. eskiden devlet bu kadar kadina destek degildi, olsa bile benim bunu ogrenecek bir bilgi kaynağım yoktu. kendi tirnaklarimla kazidim, simdi seni anlamıyorum. evet malesef anlayamiyorum! bana kalirsa senin tek derdin o adamla evlenmek. baska türlüsune bahaneler siraliyorsun ama onun icin riske girmeyi kabul ediyorsun. bak simdiden biliyorsun dayak yiyeceğini, vs.. okumak icin ayni riske girdin mi? girmedin. ailen onay vermezse o kisiye kacacaksin bu belli. okumak ve ya calismak icinse evden cikamazsin cunku ailen yüzune bakmaz oyle mi?
Aklini basina al. bu kadar güçsüz olmayin be. güçsüz kadina tahammulum kalmadı benim artik.

Helal olsun size...

Helal olsun size...
tesekkurler. insan isterse yapar. bak isteyince sevgili icin ne riskler alınıyor... evlenmek marifet mi anlamiyorum. kur hayatini elbet o zaman yine karsina birileri cikar. ben o zor zamanlari atlatip okuyup calismaya basladim. hatta uzun bir sure yalniz ve özgür olmanin tadini cikardim, yasayamadigim cocuklugum ve gencligimi yasadim, 30uma yakin evlendim. ve cok sukur cok mutluyum. koca her zaman bulunur.

buraya neden konu açıyorsunuz anlamıyorum.
yani bütün çözümlere kapalısın .
darkmore nin ettiği teklifi sana hayatta kimse etmez. Allah razı olsun ondan. bu insanlığı çoluğuna çocuğuna dönsün inş.
ananın babanın yapmadığını yapmaya kalkıştı senin için. sen de elinin tersiyle itiyorsun.
evet geleceği Rabbim bilir ama görünen köyde kılavuz istemez. yazık edeceksin kendine.
burda birileri sana sevdiğine kaç deyip yardım edicez dese atlardın bu teklife.
ailenden sevgi görmemişsin, iki güzel sözü sevgi sanıyorsun belli.
o kadar boş ki anlattığın şeyler. bak ben memurum. memur olmak o kadar da kolay ve sorunları çözecek birşey değil. hele de lise mezunlarının atanması çok ciddi performans çalışma gerektirir. onunda sevgilinde olmadığını düşünüyorum.
evlendikten sonra okumak da her babyiğidin harcı değil. sende de o ışık yok.
ne diyeyim inş sevdiğin! adam sana zarar vermez. artık bu zararı açık açık yazmıyorum sen anla.

TEBRIK EDIYORUM SENI
Hemde buyuk harflerle
Ama merak etmedim degil nasil basardiniz?
Okumayi sectiniz sanirim okudugumdan bunu anladim

Ne kadar güzel kendinize değer vermeniz ve kendiniz için uğraşmanız.. Çok doğru koca her zaman bulunur, hiç bi kadın dünyaya evlenmeye gelmiyor. Yapılacak o kadar çok şey var ki.. Mutluluğunuz daim olur umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…