Bugün istifa edicem, doğru mu yapıyorum ?

cazgırsa sende ol. oyle her ınsanın ekmegıyle oynamak kolay degıl. derdinden kımse de anlamaz sende haklısın sıkayet etsen nolucak bı kendın aynı onun gibi yap bakalm ne oluyor.
bana fondotenini getirde sürsene yüzümde yara çıkmış diyor delirtcek

İstifa etme tabiki.
Önce kadına kendisini şikayet edeceğini söyle.
Düzelme olmazsa git patrona şikayet et.
Bir iki kere çemkir kadına.
İstifa 3. 4. aşama bence.
Benzer bir olay yaşayıp işten ayrıldım.
Ama patrona sezdirmeden.
1 ay sonra yanına çağırdı neden bana bahsetmedin olaylardan diye.
O arıza çıkaran elemanı da işten çıkardı.
Her seferinde de laf sokmuş.
Bana gel işin hazır dedi.
Ama ben prensip gereği çıktığım işe girmem.
Sen aynı hataları yapma.

Evli misin bilmiyorum ama eğer yeni evliysen ilk 1 yıl içinde eşim çalışmamı istemiyor diyerek istifa edersen tazminat alabiliyorsun. Evli değilsen onların seni işten çıkartmasını bekle, sözleşmede neye imza attıysan onu yap gerisine karışma. Bu kadın sana birşey söyleyince de benim iş tanımımda bu yok diyerek geçiştir. Emeklerini çöpe atma...

Evli misin bilmiyorum ama eğer yeni evliysen ilk 1 yıl içinde eşim çalışmamı istemiyor diyerek istifa edersen tazminat alabiliyorsun. Evli değilsen onların seni işten çıkartmasını bekle, sözleşmede neye imza attıysan onu yap gerisine karışma. Bu kadın sana birşey söyleyince de benim iş tanımımda bu yok diyerek geçiştir. Emeklerini çöpe atma...
bekarım ama işten çıkartmıyorlar çıkartsalar gül gibi tazminatımı alır yeni işe girerim

bekarım ama işten çıkartmıyorlar çıkartsalar gül gibi tazminatımı alır yeni işe girerim

Tamam psikolojik olarak uygulanan baskı insanı çok yıpratıyor ama duygusal değil profesyonel bakmalısın, tazminatsız çıkıp gidersen bence daha çok pişman olursun. Biraz daha sık dişini derim, bakarsın hayırlı bir kısmet çıkar :)

Tamam psikolojik olarak uygulanan baskı insanı çok yıpratıyor ama duygusal değil profesyonel bakmalısın, tazminatsız çıkıp gidersen bence daha çok pişman olursun. Biraz daha sık dişini derim, bakarsın hayırlı bir kısmet çıkar :)
etrafta hayırlı kısmette kalmadı :))

etrafta hayırlı kısmette kalmadı :))

Hakkında hayırlısı olsun bakalım... yıllık izin hakkın filan varsa bir süre izne çık kafanı dağıt, sakin kafayla bir daha düşün bakalım istifa kararını, en azından ilerde pişman olmamak için fevri bir hareket yapmamış olursun.

İstifa etme tabiki.
Önce kadına kendisini şikayet edeceğini söyle.
Düzelme olmazsa git patrona şikayet et.
Bir iki kere çemkir kadına.
İstifa 3. 4. aşama bence.
Benzer bir olay yaşayıp işten ayrıldım.
Ama patrona sezdirmeden.
1 ay sonra yanına çağırdı neden bana bahsetmedin olaylardan diye.
O arıza çıkaran elemanı da işten çıkardı.
Her seferinde de laf sokmuş.
Bana gel işin hazır dedi.
Ama ben prensip gereği çıktığım işe girmem.
Sen aynı hataları yapma.
ben bahsediyorum biraz kadın kuzu gibi oluyor sonra gene aynı

Ay arama gelince cumleyi tamamlayamadan yollamisim kusura bakmayin :) istifa etmek çözüm olmayabilir her zaman diyecektim. Önce elinizdeki olanakları zorlayin en son çözüm istifa etmek olmalı

Buradan istifa et tamam da her yerde var bu işgüzar, kendini beğenmişlerden. Gittiğin yerde farklı olacağını sanıyor musun cidden? Ben 3 yerde çalıştım, 3'ünde de vardı böyle arıza tipler. Üstelik onlar benden eskiydi. Ola ki ben eski olsam borumu öttürürdüm yani, 4 aylık elemana pabuç mu bırakacaksın?

Ülke durumunu bilmesem çık uğraşma derim ama garantin yok, kal ve savaş.

valla dedim nasıl ben mi sürücem dedim ya sürüversene ben hiç anlamam bu işlerden dedi sürdüm ben de biraz safımdır

Cok hatta hatta fazla iyisiniz.

Size mobing yapan birine neden bu kadar iyi ,mesafesiz davraniyorsunuz ?

Uzgunum ama bu yaptiginiz 'sen beni bu is yerinde mutsuz ediyosun,beni haksiz yere elestirip yapmamam gereken isleri yaptiriyorsun ama ben seni anliyorum,seviyorum bu yaptiklarinda cok buyuk bi problem gormuyorum bana boyle davranmaya devam edebilirsin ' demek.

Uzgunum ama davranislarinizi

Sen.naparsim bilemiyorum canim ama yaklasik 3 ay oncr ayni durumu yasadim gucsuzluk acizlik yada artik.ne dersen bilemiyorum.ben istifa ettim ve iyi ki etmisim kendimi zayiflamis gormuyorum daha fazla dayanir onlarada boyun egmezdim ama ugrasmaya degmeyecek kadar kücuk gordum.onlari ve hickimse benim sagligimdan daha degerli degil diyerek cat diye yazdim istifami simdi ise bebis bekliyorum iyiki de cikmisim diyorum kafam o kadar rahat ki...hayatimda bir daha o insanlar asla gormicem bu benim icin para is kariyer herseyden daha onemli

Uzgunum ama bu yaptiginiz 'sen beni bu is yerinde mutsuz ediyosun,beni haksiz yere elestirip yapmamam gereken isleri yaptiriyorsun ama ben seni anliyorum,seviyorum bu yaptiklarinda cok buyuk bi problem gormuyorum bana boyle davranmaya devam edebilirsin ' demek.

hadi ya tamam bundan sonra yapmıcam söz teşekkürler

Çaycı mesai ücreti alıyor da biz beyaz yakalılar almıyoruz.
Patronlarım çok iyiler emir bile vermezler, hep rica ederler.
Şikayet edersem şirkete ceza gelirse çok üzülürüm
ekmek yediğim kapıya bunu yapamam
o kadını bireysel olarak şikayet edebilir miyim ?

iş kanununa göre sizin de almanız gerekiyor fazla mesai ücretini
mobbing uygulanıyor diye şikayet edebilirsin çalışma bakanlığına ama mobbinge karar vermeyebilirler hem zaten geldiklerinde ücret ve ceza da açığa çıkabilir ki sen bunu istemiyorsun.

İşin de hazırmış bilemedim aslında sen patronlarınla konuş ona göre karar ver

Ay arama gelince cumleyi tamamlayamadan yollamisim kusura bakmayin :) istifa etmek çözüm olmayabilir her zaman diyecektim. Önce elinizdeki olanakları zorlayin en son çözüm istifa etmek olmalı

Buradan istifa et tamam da her yerde var bu işgüzar, kendini beğenmişlerden. Gittiğin yerde farklı olacağını sanıyor musun cidden? Ben 3 yerde çalıştım, 3'ünde de vardı böyle arıza tipler. Üstelik onlar benden eskiydi. Ola ki ben eski olsam borumu öttürürdüm yani, 4 aylık elemana pabuç mu bırakacaksın?

Ülke durumunu bilmesem çık uğraşma derim ama garantin yok, kal ve savaş.

Sen.naparsim bilemiyorum canim ama yaklasik 3 ay oncr ayni durumu yasadim gucsuzluk acizlik yada artik.ne dersen bilemiyorum.ben istifa ettim ve iyi ki etmisim kendimi zayiflamis gormuyorum daha fazla dayanir onlarada boyun egmezdim ama ugrasmaya degmeyecek kadar kücuk gordum.onlari ve hickimse benim sagligimdan daha degerli degil diyerek cat diye yazdim istifami simdi ise bebis bekliyorum iyiki de cikmisim diyorum kafam o kadar rahat ki...hayatimda bir daha o insanlar asla gormicem bu benim icin para is kariyer herseyden daha onemli

Patronumla konuştum.
Burda kalmıcaksın nerde olursam olayım beni ara ben seni bıraktırıcam dedi
Ve seni onunla fazla muhattap etmicem dedi
Kaçarsan sen kaybedersin pes etme dedi

Çaycı mesai ücreti alıyor da biz beyaz yakalılar almıyoruz.
Patronlarım çok iyiler emir bile vermezler, hep rica ederler.
Şikayet edersem şirkete ceza gelirse çok üzülürüm
ekmek yediğim kapıya bunu yapamam
o kadını bireysel olarak şikayet edebilir miyim ?

google'a çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı mobbing yaz güzel bir rehber çıkıyor karşına

Tanımı şüöyle yapmışlar,

"

1.1. Tanımı

1

) İşyerlerinde bir veya birden fazla kişi tarafından diğer kişi ya da kişilere yönelik

gerçekleştirilen, belirli bir süre sistematik biçimde devam eden, yıldırma,
pasifize etme veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan; mağdur ya da mağdurların
kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine veya sağlıklarına
zarar veren; kötü niyetli, kasıtlı, olumsuz tutum ve davranışlar bütünüdür.

1.2. Unsurları

1)

İşyerinde karşılaşılan her türlü olumsuz davranış psikolojik taciz olarak

algılanmamalıdır. İşyerlerinde psikolojik tacizden söz edebilmek için sergilenen
olumsuz davranışların bazı unsurları içermesi gerekmektedir.

2)

İşyerlerinde psikolojik taciz aşağıdaki unsurları içermelidir:

• İşyerinde gerçekleşmelidir.
• Üstler tarafından astlarına uygulanabileceği gibi, astları tarafından üstlerine
de uygulanabilir ya da eşitler arasında da gerçekleşebilir.
• Sistemli bir şekilde yapılmalıdır.
• Süreklilik kazanmış bir sıklıkla tekrarlanmalıdır.
• Kasıtlı yapılmalıdır.
• Yıldırma, pasifize etme ve işten uzaklaştırma amacında olmalıdır.
• Mağdurun kişiliğinde, mesleki durumunda veya sağlığında zarar ortaya
çıkmalıdır.
• Kişiye yönelik olumsuz tutum ve davranışlar gizli veya açık olabilir."

rehberi oku değerlendir ona göre şikayet edebilirsin.

Hatta çaycıyla beraber de şikayet edebilirsiniz.

google'a çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı mobbing yaz güzel bir rehber çıkıyor karşına

Tanımı şüöyle yapmışlar,

"

1.1. Tanımı

1

) İşyerlerinde bir veya birden fazla kişi tarafından diğer kişi ya da kişilere yönelik

gerçekleştirilen, belirli bir süre sistematik biçimde devam eden, yıldırma,
pasifize etme veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan; mağdur ya da mağdurların
kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine veya sağlıklarına
zarar veren; kötü niyetli, kasıtlı, olumsuz tutum ve davranışlar bütünüdür.

1.2. Unsurları

1)

İşyerinde karşılaşılan her türlü olumsuz davranış psikolojik taciz olarak

algılanmamalıdır. İşyerlerinde psikolojik tacizden söz edebilmek için sergilenen
olumsuz davranışların bazı unsurları içermesi gerekmektedir.

2)

İşyerlerinde psikolojik taciz aşağıdaki unsurları içermelidir:

• İşyerinde gerçekleşmelidir.
• Üstler tarafından astlarına uygulanabileceği gibi, astları tarafından üstlerine
de uygulanabilir ya da eşitler arasında da gerçekleşebilir.
• Sistemli bir şekilde yapılmalıdır.
• Süreklilik kazanmış bir sıklıkla tekrarlanmalıdır.
• Kasıtlı yapılmalıdır.
• Yıldırma, pasifize etme ve işten uzaklaştırma amacında olmalıdır.
• Mağdurun kişiliğinde, mesleki durumunda veya sağlığında zarar ortaya
çıkmalıdır.
• Kişiye yönelik olumsuz tutum ve davranışlar gizli veya açık olabilir."

rehberi oku değerlendir ona göre şikayet edebilirsin.

Hatta çaycıyla beraber de şikayet edebilirsiniz.
çok teşekkür ederim zahmet edip yazmışsın

Back
X