Canım geçmiş olsun. Hepimizin başı sağolsun.
Senin KK daki aklı başında yorumlarını özlemişim.
Allah ayağa kalkmak için hepimize güç, kuvvet, sabır versin.
Nerdeydin kusura bakma hatırlayamadım?

Mersin'deyim. Sağolun, hepimize geçmiş olsun, hepimizin başı sağ olsun.
Düzelteceğiz inşallah zamanla.

sudem34 hiç kaçışı düşünmemiştim sudem o söylediğin yerlere yürüyerk gitmek kısmını hiç anlayamadım yazın terk edip gitmek lazım bu şehri ya cnm özelden mesaj attım orayada bakar mısın

Canım burda elektrik, su, gaz, gıda hiç bir şey olmayacak.
Yardım beklemekten ise günlerce yürümek bile daha mantıklı.
40.000 adım atmışlığım var. 10-12 saat yürümek demek.
Gündüz yürüyüp gece bir yerde konaklanır.

Enkaz altında yaşam üçgeninde kalırsak 7-10 gün yetecek kadar gıda ve su lazım. Bir de fener düdük.

Eğer ev sağlam olup kaçabilinir ise yardım beklemek gıda beklemek yerine şehri terketmek daha mantıklı. Salgın, hijyen riski vs.

Kızlar evinizin alt katında dükkan var ise bir kontrol edin taşıyıcı kolon var mı duruyor mu kesmişler mi diye.

Kesmişler ise riskli.

Bizi eğitime yollamışlardı afet olursa tahliye planı var şehirdışına gönderiyorlar demir yolu hava yolu deniz yolu kara yolu hangileri uygun ve yakınsa öncelik çocuk engelli kadın
Deniz yolu Zeytinburnu zeyport ve yenikapı
Sirkeci
Hava yolu malum arnavutköydekiistanbul hav limanı ve Atatür havalimanı
Demir yolu halkalı ve yeşilköy
Kara yolu 15 temmuz otogarı alibeyköy cep otogarı tabi bunlar hep avrupa yakası bilgileri
Kara yolundada belirlenen iller var onalra götürüyorlar isteyenleride kendi
İlk iller Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Manisa, İzmir, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Denizli, Samsun ve Kayseri’ye tahliye ediliyor
memleketlerine birde 2.iller var belirlenen oralarda ihtiyaca bağlıymış
Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum ve Erzincan’

Kızlar evinizin alt katında dükkan var ise bir kontrol edin taşıyıcı kolon var mı duruyor mu kesmişler mi diye.

Kesmişler ise riskli.
Bizim evin altı simit fırını. Binanın tamamı. İçime korku düştü şimdi.

Önce toplanma alanı sonra çadırkentler
Ardında otogardan kaçış uygun gibi
İmkanın varsa ve araç bulursan daha çabuk tabiki

Zeytinburnu Fatih çok riskli yerler ordan ulaşım nasıl olacak?
Karayolu zaten açık olsa kendi aracımla giderim trafik olduğu için ben önce yürüme diye düşündüm.
Çünkü tahliye 7-8 günden önce zor diye düşünüyorum. 16 milyon kayıtlı 2 milyon kayıtsız nüfus olsa 18 milyon nasıl yardım gelecek.
10 şehirde 14 milyon insana ne oldu gördük. Ki oralarda yapılaşma burdaki gibi değil. Artı bir de deprem sadece İstanbul'da olmayacak Marmara olunca çevre illeri de ekle.

Bence bulubduğun yerden otoyoldan kaçış denemek lazım yada direk havalimanına kendini atıp uçakla kaçmak araba her türlü şart hangi ili bulursan oraya uçakla kaçmak

Bizim evin altı simit fırını. Binanın tamamı. İçime korku düştü şimdi.
Canım zincir marketler de çok riskli. İstanbul'da adım başı var. İhtiyaçlar için her gün nerdeyse uğruyoruz. Bina çökebilir yani ora bile risk. Bundan sonra onlara da bakıcam kolon var mı diye her markette.

Yarın fırına gidince dikkatli bak bakalım. Eşinle yönetici ile konuş kolon kesmişler mi dükkan yapmak için duvar filan kırılmış mı.

Bence bulubduğun yerden otoyoldan kaçış denemek lazım yada direk havalimanına kendini atıp uçakla kaçmak araba her türlü şart hangi ili bulursan oraya uçakla kaçmak
Araba ile zor bence bilmiyorum. Sıradan bir gün öğle saati bile trafik var.
Burdaki havaalanı çalışır ise bura da olur. Sabiha da olur. Burdaki 40 km. Sabiha ya bakmak lazım.

Karayolu kilit diyorsan o zaman iyi ihtimalleri sıraladım ben diğer ihtimalleri değerlendireceksin deniz yolu ve demiryolu hasar almadıysa en trafiksiz rahat demir yolu

Yada hiç maceraya gerek yok çadırkentte bekleyiş … bir yol açılana kadar
Benim antepteki arkadaşım yukardaki illerden aracıyla kaçmış sonuç olarak oda kilitti yollar ve hasarlıydıda diyor 4saat yolu molalarla yavaş yavaş 10saatte kayseri üzerinden iç anadolu da bir şehre vardı onun tabi istanbuldaki gibi yoğun bi nüfusu yoktu

Gitmek lazım.
Ben direk kenti terk etmek taraftarıyım güvenlik sorunu olacak. Ev yıkılmasa bile artçı sarsıntı olacak. Ev sağlam da olsa girmeye cesaret edemeyeceğiz. Çadır nereye kurulacak boş yer mi var her yer bina.

Tılsım abin de mi annen ile aynı şehirde?
Çevre illerde gidecek kalacak yerin var mı?
Direk memlekete mi uçacaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…