Bugün tanışmamızın 4. Yıldönümü

Ben farkli bir yorum yapicam.. bence siz fazla uzerine gidiyorsunuz gibi geliyor bana.. guvenmiyorsaniz sorun sizde demek olmuyomu? Neden harcamalarini inceliyorsunuz ki? bu beni cok sinirlendirirdi sahsen, kontrol edilme duygusu bile yeterince irite edici.

Çünkü parası bitince karısından istiyo

Eski konularını göz gezdirdim,hatırladım..Mutsuz bir evliliğin var,ölene kadar bu adamla yaşabilir misin,yaşamak ister misin?Bu sorunun cevabını kendine vermelisin ve ona göre hayatını devam ettirmelisin.

Niye zorluyor sunuz? Özlemeyen adama özlemiyorsun diye kızıyorsunuz. Ne yapacak, kızmayın diye özleyecek mi? Uzun zamandır size olan sevgisini sorguluyorsunuz, bu kötü hisleriniz yeni yeni oluşmaya başlasa serzenişte bulunmanız normal ama artık anlayın. ya durumu kabul etmeli ya da yolunuzu ayırmalısınız. Devam edecekseniz kendinizi yıpratmayın artık.

bence sizin evliliğinize güven lazım. biraz renk lazım. olunduğu gibi kabullenme lazım.
siz o adamı değiştirmeye çalışmayın. olduğu gibi kabul edin o da sizi.
tartışmayı ayarında bırakın. elbette tartışacaksınız olmazsa olmaz. ama çirkefleşmemek gerek karşılıklı olarak. hele aile dışına asla yansımamalı bu tartışmalar.
bence önce kendinizi törpüleyin. bakın sizin nasıl birisi olduğunuzu asla bilmiyorum ama ben olsam madem son çırpınışlar ben kendime bakayım derdim. özellikle whatsapp takibini bırakın. evet eşler birbirinin en özeli ama adam bir adım atarken bile nefesiniz ensesinde bence yapmayın.
biraz nefes alın bu boşlukta. telefon konuşmalarınızda kısa öz hal hatır sormak için olsun. ne siz iğneleyin adamı ne onun sizi iğnelemesine izin verin kısa kesin. geldiğinde de hiçbir probleminiz yokmuş gibi yeni evli bir çift gibi hareket edin. her şey rayına oturur oturmaz bilemiyorum. ama kısa bir telafi çalışmasından sonra oturup kibar kibar abartmadan olup biteni değerlendirin. birbirinizi suçlamadan ama. belki bir sonuca ulaşırsınız. denedim deyip gönül rahatlığıyla karar vermiş olursunuz

eski konularınıza biraz gözattım, sanırım başından beri değişen bişey olmamış. bir kadın sevildiğini hissedemiyorsa gerçekten sevilmiyordur. sürekli sevildiğini sorgulamak zaten bişeylerin eksikliğine işaret. ben de yaşadım geçmişte, bana çok tanıdık bir duygu. ben okuyunca eşinizin sizi sevmediğini düşündüm. bir adam ki sevdiği kadın kar kış kıyamet yolculuk yapacak ve o adam vardın mı diye bile merak edip aramayacak. bilmiyorum. inşallah kendiniz için en dogru olan kararı verirsiniz.

Aynen adamdaki rahatlığa bak.Ne de olsa karısı çok kazanıyor ve ona aşık.

İnsan eşini seviyor diye bu kadar da suiistimal edilmez ki.Elin oğluna 1500 TL vermek nedir.Aldığı 3500-4000 civarı olsa neredeyse yarısını elin oğluna veriyor.Anası babasına verse gene hadi bir nebze.

Arkadaş dediği onun için karısını kırdığı kişide milletin sırtından geçinen bir asalak.Normal bir insan olsa birinden 2000 tlik kol saati öbüründen 1500 tl lik bir hediye istemez.

O kişiden huylanırım ve kim ne derse desin eşimden uzaklaştırmaya çalışırım.Nasılsa karısının durumu çok iyi diye adamı dolayısıyla x peria yı söğüşlemeye çalışıyorlar.Oh ne ala ben o parayı kazanmak için dünyanın emeğini vereceğim alnımdan ter akıtacağım birkaç serseriye maaşımı yedirteceğim.Eşim olacak kişide bana güvenip sorumsuzca parasını dağıtacak sonrada yüzsüz bir şekilde benden para isteyecek.

Sevmek güzel ama bunun bir fazlası enayi yerine koyulmak oluyor.

İlişkinin başında zaten yalan üstüne yalan söylemiş ,sorumsuzca bir işe atlamış işi batırmış onun borcunuda sen üstlenmişsin.

Adamın yaptıkları için ödediği bir bedel yok ki.Nasılsa x peria var o öder.Sanki ona sponsor olmuşsun.Bu kaçıncı.Bunların üstüne akıllanmamış birde 1500 tl yediriyor.O iştede bi bit yeniği var ama bilmiyorum.

O kadar aşıksın ki ufak bir sözüne hemen herşey süt liman oluyor..Sakın ama sakın bu adamı birde baba yapma.Çok sorumsuz.

Eski konularınızı vs bilmiyorum. Bakmadım şimdilik. Ama ürküttü beni yazdıklarınız. Korktum. O 4 yıl sizin üzerinizden değil de, benim üzerimden geçmiş sanki. Sanki ben sizin başladığınız yerdeyim. Aradan 4 yıl geçmiş ve ben yazıyorum yazdıkalrınızı. Deli divane aşık olmadığını zaten biliyordum, diyorum.
Eski konuşmalarınızı bilmediğimden size yorum yapamıyorum. Ama ayrılıklar zordur. Sevmeseniz bile zordur çünkü aslında kopmak istemediğiniz alışkanlıklarınızdır. Ama hepsi gelir geçer, unutursunuz gider. Ama süreç zordur, ben de nişan atıp şehir değiştirmiştim. Zorlandım ilk yıl, ama şimdi iyi ki o benim karşıma çıkmış, iyi ki beni hayatımdan bezdirmiş ve benim buraya gelmeme vesile olmuş diyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun ancak fevri kararlar vermeyin

Arkadaşlar hepiniz yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama şunu belirteyim çok mutluyum diye konu açmıyorum yani konularıma bakınca tabiki mutsuz olduğum dönemleri görüyorsunuz. Ben bu 4 yılı tamamen mutsuz geçirmedim, bunu ben diyemiyorum. Konunun başından beri de özellikle belirtiyorum bu ataklar dışında gayet iyi anlaşıyoruz ve eğlenceli zaman geçiriyoruz. Zaten tamamen mutsuzum desem bitirmek için bu kadar uzun düşünmem. Eşimin hataları çok fazla , sevgisini hissetmediğimi söylüyorum ama belirtiyorum bana soğuk da başkasına sıcak değil. 3 haftadır annesini tek bir kere aramamış annesini de sevmiyor mu bu adam?

Neyse geldim eşimin yanına dün. Çiçekler ve hediyelerle karşıladı. 3 hafta gibi uzun bir süre ayrı olmamıza rağmen elimden geldiğince direndim konuşmak için ev taksidinin yarısını kendisinin ödemesini istediğimi söyledim , daha bir çok konu dışında. Kabul etti. Ev taksidinin yarısını verdikten sonra paran kalıyorsa istediğin arkadaşına istediğin hediyeyi alırsın , istediğin yemeği ısmarlarsın dedim.

Geldiğimden beri gözümün içine bakıyor. Başta çok soğuktum çünkü. Sabrımın artık bittiğini söyledim. İkimiz de birbirimize mecbur değiliz , eğer sen de benim kadar yorgun hissediyorsan ki olabilir daha fazla yıpratmayalım birbirimizi dedim. Ben artık kendimden hiçbir şekilde ödün vermek istemiyorum, yapmak istemediğim bir şeyi senin için yapmak istemiyorum dedim.

Cevapları tahminimin dışında değildi. Haklısın hatalıyım özür dilerim vs dedi.

penceremden bu adamı baba yapmamak direk beni de anne yapmamak oluyor ama farkında mısın? Çocuk olmuyor zaten , ve 4 senedir bu konuda bir çok sıkıntı yaşadım tedavi takip ameliyat şu bu. Yani pek iyi bir temenni değil benim için bu dileğin. Hassas olduğum o konuda bu kadar rahat yorum yapmanız üzdü beni. Ben bu adamdan ayrılırsam bir daha evliliği kesinlikle düşünmüyorum.

Çocuk yok olmuyor diyorum çocuğun masrafları çıkınca ne yapacaksın diye soruyorsunuz. Çocuk yok arkadaşlar , olmuyor. Çocuk olursa masrafını düşünecek durumda değiliz şu anda. Masrafı halledebilecek imkanımız var çok şükür. Yani çocuk konusunda en son düşünülecek şey maddi olanağımız.

Eşimin yaptığı harcamaya rağmen ihtiyaçlılara yardımcı olmak için de , canımın istediği her neyse almak için de yeterli bütçe var. Küçücük bir yerde yaşıyoruz 400 kira veriyoruz koca eve. Öyle büyük harcamalarımız olmadığı için de yetiyor herşeye. Gezme tozma imkanı iş nedeniyle zaten çok kısıtlı. Yani burda bu kadar bunalmamın nedenlerinden biri de bu, kazandığımızı yiyemiyoruz. Maddi olarak giden para yada miktarı önemli değil , sadece bu da nereye gitti bilmiyorum denecek bir miktar değil bunun için belirttim miltarı. Giden para değil manevi boyutu beni kıran. O paranın gitmesi benim hiçbir ihtiyacımı ertelemedi bunu belirttim zaten. Yalan söylemesi üzdü beni. Güvenimi kırdı.

Ben kendimi ifade edemiyorum sanırım , her konuda bu oluyor. Sonunda ben eşimi savunur pozisyonda buluyorum kendimi benim rahatsız olduğum nokta işin maddi boyutu değil , bu adam baba olsa çok da şahane baba olur, ben bu evlilikte tamamen mutsuz değilim. Yine aynı yere geldik her konu gibi. Oysa kendimi çok da güzel anlattığımı düşünüyordum ama yine olmadı sanırım

Görmek istediğin gibi görüyorsun x peria.Ne oldu gene sen gittin onun ayağına.Vazgeçemiyorsun o da bal gibi biliyor.Ondan bu rahatlığı.

Sen gidene kadar pişman olduğuna hata yaptığına dair bir şey duydun mu. Olaylar ortaya çıktığı zaman üstüne birde blöf yapmıştı.Boşanacakmış mış...Seni bırakırmı gerçekten inanıyormusun.

Bir çiçekle uyduruk bir özürle tav oldun.

Annelik konusunda ne kadar çok istediğini mücadele ettiğini biliyorum.İnşallahta olur .Ama yanlışlarını bile bile göre göre eşin gerçekten pişman değilken , bu kadar sorumsuz ve bencil davranıyorken ,arkadaşı için seni kırıyorken şu durumda anne olman ne kadar doğru.

Adam yaptığı hiçbirşeyin bedelini ödemiyor.Sende taviz üstüne taviz veriyorsun.

onun gelme gibi bir imkanı yok. Keyfiyetten gelmiyor değil. Şu an bir eğitimde ve 3 ay çıkma imkanı yok. Gelebilecek imkanı olsa ben bu kadar kızgınken niye geleyim yanına? Allah Allahhh yok ben gerçekten anlatamıyorum kendimi. Olmuyor diyorum hala anne olman ne kadar doğru diyebiliyorsun pes artık. Lütfen çocuk konusunda şahane yorumlarınız sizde kalsın en iyisi kalpler kırılmasın.

Neden beni eşime bu kadar dargınken hala onu savunmak pozisyonunda bırakıyorsunuz anlayamıyorum. Bak bu mesajıma demiş mi ben gelmeden pişmanlığını yazıyor. Hani şimdi uydurmuyorum.

Uyduruk bir özür nedir? Özrün uyduruk olmayan versiyonu mu var?

Benden ayrılmak istemediğine emin olduğumu da söyledim daha önce. Evet konuyu kapatmak için boşanalım dedi bunun da farkındayım. Ha sevgisinden mi yoksa çıkarları mı ağır basıyor bunu bilmiyorum. Pişmanlığında samimi , beni kaybetmek istemediğine eminim ama beni kaybetmemek istemesinin nedenini bilmiyorum

Ama işte asıl sorun o değil mi xperia, uyduruk ya da değil bir özür geldi ama sebebi seni sevmesi mi çıkarları mı bilemiyorsun, 4 senede hala emin olamadığın bir durum bu, ziyadesiyle sevimsiz bişey, hani arkadaşın olsa anlaşılabilir, işyeridir senin birilerinden çıkarın vardır birilerinin senden çıkarı vardır al gülüm ver gülüm yürür, mesai biter kalkar gelirsin evine ama eş olunca acaba benimle çıkarları için mi beraber sorusu o ikilem...

Senin önceki konularını okuduğumda da acayip üzülüyordum eşine çok sinirleniyordum.Bu kız bunca şeyi neden yapıyor diyordum.Yapma Mihail şu adama para göndermeyi bırak diyordum içimden.Sürekli huzursuzdun ,mutsuzdun, ikilemli bir hayatın içindeydin. Neyseki sana zarar verdiğini geç olmadan farkettin.Kurtuldun.

Şu andaki sakinliğin ,huzurun bizlere o kadar yansıyor ki.Karşımda önceki kadından çok farklı bir kadın görüyorum.Güçlü ,mutlu, dingin bir kadın.

Son düzenleme:
Herkes kendi hayatiyla ya da bakis acisiyla yorum yapiyor.
Ornegin sizin ciceklerle karsiladi demeniz benim gundelik rutinimdir, bir baskasinin belki omrunde bir kere yasayacagini sanarak siki sikiya tutunacagi bir seydir.
Bu yuzden kimi iki cicege tav oldun der, kimi vaooav ne kadar seviyormus, der.

Ancak onemli olan sizin ne hissettiginiz, di mi?
Siz sevildigimi hissetmiyorum, diyorsaniz iki cicege uc hediyeye tav olma, cevabini duyabilirsiniz.
Demek ki aslında sizi de o anlik tatmin ediyor.

Kimse size tamamen mutsuzsun demiyor, elbette sizi tutan sebep/ler vardir.
Ama eger macera aramiyorsaniz sizi mutsuz eden sebepler cogunlukta ki bosanmayi dusunuyorsunuz karar verememis olsaniz da ya da bunca zamanda bu duzelmis hali ama sabrim bitmeye yakin, diyebiliyorsunuz.

Tabii ki umarim mutlu olursunuz ama bu yine sadece sizi ilgilendirir.
Insanlar yorum yapar gecer, yasayan sizsiniz.

Hayirlisi..

Tamam işte ortada böyle koskoca bir sorun var zaten , bunun üzerinde yorum yapılsın amenna. Ki benim derdim bu zaten. Yoksa konu başlığı olarak eşim benden gizli 1500 harcamış ne yapmalıyım olurdu. Size emin olduğum noktaları söylüyorum başka kadın yok , bu adam boşanmak istemiyor kesinlikle. Ama yine de konuyu kapatmak için dahi olsa boşanalım demesi beni üzüyor, değersiz hissettiriyor. Maddi kayıp da önemli değil. İşin duygusal bölümü beni üzen ve düşündüren.

Ama ısrarla başka kadın olabileceği imaları , yok sen bunu baba yapma sözleri anlamsız yani. Bu adam sorumsuz da değil. Sorumsuzluğu nerden çıkardılar onu da anlamadım, baba olsa şahane de baba olur. Sorun neyse onu yazıyorum söylüyorum zaten. Olmayan şeyi de kabul etmemi beklemeyin sırf eşime kızgın olduğum için. Temizliği de yemeği de tek başıma yapmadım 4 senedir. Ben silersem o süpürür, alışverişe gider , memlekete gitmemiz dışında akşam dışarı çıkmaları ayda 2-3 olur. Akşamları birlikte yemek yapar yer birlikte film izleriz. Gayet esprili konuşkan olur, iş arkadaşlarım da sülalem de kendisine bayılır. Girdiği ortamda da gayet konuşkan neşeli. Ailesinin yanında beni tek bir sefer olsun ezdirmedi, mahçup etmedi. Bu adamın iyi tek bir huyu yok değil.

Sorun; 4 sene geçmiş olmasına rağmen ben bu adam beni çok seviyor yada bana aşık diyememem. Buna sebep olan şey ise maddi anlamda kazancımın ondan fazla olması , onun da çekinmeden benden maddi talepleri olması , tek seferlik değil evlendiğimizden beri anlattığım durumlar ortada. Ha belki buna da evlilikte ayrı gayrı olmaz yorumu yapabilecek olan vardır. Sonuçta bu ay hariç böyle büyük harcamaları ev dışına yapmış değil. Bu sınavı da gerçekten çok önemsiyordu. Kazanmasına çok sevindi. Arkadaşına hediye almasını benden gizlemese hiç bu kadar büyümezdi. Hani her ay o kendi maaşını benim bilmediğim yerlere harcıyor da ben tamamen eve yatırıyor değilim. Normalde o çok daha tutumlu da benden. Ama onun kazandığı benden az olduğu için benim ödeme yaptığım şeyler daha fazla.

Ben de salak değilim "uyduruk bir özre" kanayım. İş ortaklığı da değil bu dediğin gibi. Ortada bunca yaşanana rağmen bitmeyen duygularım var. Karşının duygularından emin olamıyorum. Sorun bu işte

İsterse çıkarı için ayrılmak istemesin sorun değil anlamı çıkardıysan benim artık kendimi anlatmama gerek yok bence.. anlatamıyorum demektir çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…