- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
aa ciddimisin neden böyle bir şey çıktı ki,
işte kuzum hepimiz sıkıntıları türlü türlü, kimi eşinden kimi başka şeyden hep bir sınav.
konu sahibiyle benim yaşadıklarımda benzer şeyler aslında, duygusal eksikli psikolojk şiddet, v.s. v.s.
hayat ne zor aslında.
korkularım tedirginliklerim çok fazla ama umudumu kesmemeliyim
Yok öğretmen değilim. Meslek direk deşifre ediyor beni o yüzden belirtmek istemiyorum. Yaşadığım yerden çok bahsettim mesleği de söyleyince direk ad soyad vermiş oluyorum burda benden başka aynı meslekte kadın olmadığından..Sen öğretmendin dimi xperia
Doğu mu batı mı? Batı tayininde Ankaranın A sını yazana geliyor diyordu benimki en son. Ki bizim de kaçıncı tercihti ankara ama ankara gelmişti. Batı olacak ve tercihle olacaksa ankara gelir inşallah yine ama tabi umarım o stresi tekrar yaşamazsınız.Sorun dedin aklıma geldi ankaraya geleli 6 ay oldu tekrar tayin olayı olabilirmiş topun ağzında olabilirmişiz ağzıma yüzüme tik geldi yeminle
Off cok dagittin simdi beniOrtada polis kalmadı ondan mı bilemedim ki...aynen öyle herkesin sınavı farklı, 4 başı mahmur olan yoktur hayatta
14 ocakta kardeşimin nişanı oldu, gelin kızımız babasıyla dans etti, elimi kolumu nereye koyacağımı şaşırdım, kalbimi kıyma makinasından geçtiler sanki, ölüm diyo insan, bi tek ona çare yok
Maaşim eşinden çokmu peki,? Benim ex odunu benden epey fazla maaş almasina ragman gözü paradaydi, cimrilikleri hesaplari off aklima geldi yineYok öğretmen değilim. Meslek direk deşifre ediyor beni o yüzden belirtmek istemiyorum. Yaşadığım yerden çok bahsettim mesleği de söyleyince direk ad soyad vermiş oluyorum burda benden başka aynı meslekte kadın olmadığından..
Doğu mu batı mı? Batı tayininde Ankaranın A sını yazana geliyor diyordu benimki en son. Ki bizim de kaçıncı tercihti ankara ama ankara gelmişti. Batı olacak ve tercihle olacaksa ankara gelir inşallah yine ama tabi umarım o stresi tekrar yaşamazsınız.
Ben özlemiyorum günlerce aramasa aklıma gelmeyecek ..aradiginda kapatsin istiyorum yanlız olmak daha iyi geldi bana bu olmayisinda.. önceden arardım aramiyorsun diye trip atardim kıyafetlerini koklardim vs..ama su an nötr durumdayım bu durumu 3 .yaşayısim 3. kez terkedisim kafamda........ ama isin en kötü yani ne biliyor musunBen aslında özlemiyor değilim ama bundan 1.5 sene önce 2 hafta gittiğinde çok çok daha fazla özlemiştim. Özlediğimden ağlamıştım yani. O zaman da benzer sorunlar vardı hayatımızda. Benimki tamemen bitmemiş ama azalmış baya...
Karşıdan göremeyince özveri , zamanla köreliyor demek duygular da... tamamen bitmesi ne kadar sürer bilmiyorum. Hala ümidim bitmeden toparlamak için çaba göstermesi yönünde...
Önümde geniş geniş gözlemleyebileceğim 2 ay var zaten. Kararım ne olursa olsun ani olmayacak.. ayrıca o para nereye gitti tek tek açıklayacak bana. Açıklamaktansa ayrılmayı tercih ederse yolumuz açık olsun...
Ss alıyorum..Xperia merhaba,
Genelde ayrılık boşanmayla ilgili konulara yazmaktan imtina ederim (ne güzel kelime yaw) çünkü insan böyle konularda etki altında kalmadan, başkalarıyla karşılaştırma yapmadan sindire sindire karar vermeli. Farklı fikirler görmek çok faydalı bazı arkadaşlar sağolsun mantıklı bakış açıları sunuyorlar ama forum kültürünün cilvesi işte üç tane makul yorum okuyacağım diye on tane faydasız yorumu da (ben olsam peheyy mahkemede soluğu alırdım, benim kocişim hiç böyle şeyler yapmaz bana vs) beraberinde okuyoruz ve ister istemez insanın beyninde yer ediyor.
Sana yazıyorum çünkü anlattığın hisler bana çok tanıdık. Aniden çok aşık olmak, hemen bağlanmak, onu gerçekten tanımak yerine görmek istediğin gibi görme eğiliminde olmak, hızlıca evlenmeye karar vermek, ailenin tedirgin olması, evlendikten sonra biraz onun maskesini düşürmesi biraz benim görmek istediğim kişi olmadığını kabullenmem (ne toyluk halbuki), önce hayal kırıklığıyla çok çok çok üzülmek, sonra çok üzülmek sonra sadece üzülmek en son da artık o kadar üzülmemek, benim daha çok fedakarlık yapmam, onun rahata bindirmesi ayrılalım blöfleri yapması, iyi zamanlarımız da var hep kötü değiliz ki diye hemen karar verememek, belirsizlikten korkmak, bu arada önce güvenin sonra saygının bitmesiyle ve onun en son ayrılalım blöfüyle benim evden çıkıp gitmem üç hafta içinde de boşanmam.
Üzerinden 9 ay geçti, 40 hafta falan. İlk haftalarda boğazımdaki o yumruğun kaybolmasıyla gelen bir huzur, haklı olmanın verdiği vicdan rahatlığı, sevginin suistimal edilmesi güvenin kırılmasıyla enayi gibi hissetmenin verdiği öfke, iyi kötü bir karar vermiş olmanın verdiği kafa rahatlığı, iyi günleri hatırlayınca gelen özlem, en en en önemlisi de izzeti nefsimin zarar görmesinin verdiği bir acı (saygı bu yüzden çok önemli). Bu hisler vardı hepsini aynı anda hissettim ama inan bunlar yine de evliliğin o son dönemlerinden çok daha kolaydı çünkü ruhum eskisi gibi acı çekmiyordu. Bi kere vicdanım çok rahattı. Zamanla o hisler de birer birer azaldı zaten, normal hayata devam ettim. Eşim önceleri burnundan kıl aldırmıyordu sonradan aylarca çok pişmanım yeniden deneyelim dedi (param biterse gönderirsin hesap da vermem egosuna sahip bir adam da sonradan köpek gibi pişman olur).
Bense tek bir saniye bile pişman olmadım çünkü o kadar haklıydım ki.
Sana ikimizin de geçtiği o yolları, bir de benim yaşamış olduğum bir tık sonrasını anlatmaya çalıştım. Zaten ne olacaksa olsun aşamasına gelmişsin, bundan sonra daha fazla uğraşma dert edinme bırak ne olacaksa olsun. Emin ol su akıyor yatağını buluyor. Temenni etmem ama hayat bu ya boşanırsanız o aşamadan ve sonrasından hiç korkma. Şu anki tatminsizlikten daha kötü değil çünkü, evet çok acı çekiyorsun ama sonra bitiyor.
Allah yardımcın olsun
Cimrilik benimkinde de var. Çok zorlandım yeni evliyken onu aşmaya başladık yavaş yavaş.. Allahım beni balayı diye götürdüğü kampı düşünüyorum halaMaaşim eşinden çokmu peki,? Benim ex odunu benden epey fazla maaş almasina ragman gözü paradaydi, cimrilikleri hesaplari off aklima geldi yine
Ay yok artık. Kaç senedir doğudayız zaten daha ne doğusu... hem doğunun hizmet süresi çıkmış 2 katına. 3 sene yine diş sıkıldı da 6 sene daha üstüne , olmaz inşallah öyle bişey ya.. saçmalamasınlar yaniŞu an Ankaradayız, Doğu diyolar
Anlaşılan U dönüşü yapmış,bazılarımız buna kıvırmada diyebiliriz.Ah bu erkekler bilseler aslında bizimle anlaşmak ne kadar kolay oysa ki zora sokan bilinmeyen beyinleri:)Cimrilik benimkinde de var. Çok zorlandım yeni evliyken onu aşmaya başladık yavaş yavaş.. Allahım beni balayı diye götürdüğü kampı düşünüyorum halaönce dayısının evinde 10 kişi geçirme fikri vardı , orda kalmamak için götürdüğü kampa bile razı geliyordum. En son dedim ne yapıcaz parayı peki amaç ne? Gidelim doğru düzgün bir otele. Razı oldu neyseki..
Kuruş hesabı yapardı şimdi arkadaşlarına hediyeler dağıtıyorbenim maaş onunkinden baya fazla. 2.5-3 katı nerdeyse. Valla kendimi "3yüz milyon milyar sen o paraları ne yaptın " diyen teyze gibi hissediyorum şu an. Az önce baya baya mesajlaştık. Aradı açmadım. Bu defa tutuşmuş halde.. çarşamba gel konuşalım böyle mesajla olmaz bu iş dedi. Sonra tlf edince açtım. Biraz konuştuk hala bana niye güvenmiyorsun demeye devam edince dedim biliyorum ne yaptığını , ısrarla yalan söylüyorsun hatırlamıyorum diye. Sana son kez soruyorum ne yaptın o parayı. Bu defa döküldü. Xin gittiğini sözü olduğunu saat aldığını ve güzel bir yerde yemek yediklerini 3-5 kişi , hesabı da onun ödediğini anlattı. Dedim ki zaten biliyordum ne yaptığını , ama o kadar rahat yalan söylüyorsun ki kendimden şüpheye düşüyorum. Bir şekilde ben öğrenmiştim zaten , sen bana bu kadar kolay yalan söylerken , beni para hesabı yapmakla eleştirirken hiç mi utanmıyorsun.. kızarsın diye anlatmadım , x i sevmediğini biliyorum dedi. Evlendiğimizden beri x için bana kaçıncı yalan söylemen beni kaçıncı kırman dedim.. ne desen haklısına bağladı...
Sana inanmıyorum güvenmiyorum bunlar anlık sinirle edilmiş sözler değil. Önümüzdeki iki ay ayrı iken ben mercek altına alıyorum evliliğimizi. Bir daha ayrılalım lafını kim ağzına alırsa alsın bu defa şakası olmayacak haberin olsun dedim.
Ayrılık yüzünden böyle hassaslaştığımı , benim özlemeye hiç dayanamadığımı falan söyledi.. beni çok sevdiği çok aşık olduğu falan... ama dünün ne olduğunu da hatırlamadı. Geçen hafta da doğum günümdü onu da hatırlamamıştı zaten...ama çok aşık.... deli gibi seviyor
Bilmiyorum ya nerden anlayacağımı da bilmiyorum sevgisi gerçek mi değil mi... ama bu 2 ay iyi oldu.. sonunda inşallah en doğrusu ne ise hakkımda en hayırlısı ne ise o karara varırım...
öyle , kendine güvenine aşıktım ben, şimdi derdim olduAnlaşılan U dönüşü yapmış,bazılarımız buna kıvırmada diyebiliriz.Ah bu erkekler bilseler aslında bizimle anlaşmak ne kadar kolay oysa ki zora sokan bilinmeyen beyinleri:)
Çok güzel konuşmuşsun,yeterince de anlaşılır olmuş ama doğum gününü, tanışma gününü unutması sana sanki daha bir kırgınlık vermiş.Anlayamadığım senin sevginden o kadar emin ki,bunu asla seni gaza getirmek için söylemiyorum ama kendine çok güveniyor ya...
Konuyu açıp açmamakta uzun tereddütler yaşadım , eski konularımı kes kopyala yapacak olanlar , en son ihtiyacım olan şey bu şu anda , lütfen yapmayın diyerek konuya giriyorum..
Bugün eşimle tanışmamızın 4. yılı. Ve biz dargın kırgın ve kötü durumdayız. Ayaklarım yerden kesilmişti 4 sene önce tam da bugün , bundan bikaç saat sonra. Bir insan nasıl bu kadar mükemmel olabilir demiştim... şimdi ise o mükemmelliğin aslında hic olmadığını , hepsinin beynimin oyunu olduğunu anlıyorum.. her sessizliğine anlam kattığımı , nasıl görmek istiyorsam öyle gördüğümü...
Eşim bir kaç haftadır şehir dışında ve 2 ay daha devam edecek bu durum. Yalnız kalmak iyi gelecek diyordum ama hiç öyle olmadı. Hiç iyi gelmedi evliliğimize.. sanki daha uzaktan bakabiliyorum şimdi ve hep boşa kürek çekmişim en başından beri bunu görüyorum..
Herkes aynı şekilde sevmez , aşık olmaz.. herkes duygusunu farklı yaşar diye eşimin aslında beni sevdiğini ama gösteremediğini düşünüyordum. Deli divane aşık olmadığının zaten farkındaydım. Ama şimdi o yokken o kadar anlamsız geliyor ki bu evliliği devam ettirmek... kaybetme korkusu kalmamış belki de hiç olmamış bir adam karşımdaki... ve bikaç gün önce nereye gittiğini açıklayamadığı bir miktar para için başlayan kırgınlığım iyice derinleşti.. sana hesap mı vericem demesi aklımdan çıkmıyor. Bana güvenmiyorsun bıktım artık ayrılalım demesi... (son zamanlarda bu ayrılık kelimesi zaten sakız oldu ağzına)
Ayrılmak istiyorsan yolun açık olsun , bir kere bile dur diyecek değilim dedim. Hiçbişey olmamış gibi ertesi gün yazdı , ama artık ben bu saçmalıkları görmezden gelmekten yoruldum.. cevap vermedim. Bugün de mutlu musun diye sormuş... benim tercihimdi bu sanki...
Kızlar blöf değil amacım ama ayrılmayı da içime sine sine istemiyorum. Eğer yolun sonu boşanmaya giderse üzüleceğim ama hazırım. Bu adamın değişeceğini de düşünmüyorum.. onsuz mu daha mutluyum onla mı , buna karar veremiyorum.. evlendiğimizden beri küçücük ve hiçbir sosyalliği olmayan bir şehirdeyiz. Ayrıca çocuk mevzusu da var bizi yıpratan. Şimdi bikaç ay sonra tam büyük şehire gidecekken o kadar yıl sabretmişken birkaç ay daha saçmalıklarını görmezden mi gelsem , yoksa dananın kuyruğu kopuyorsa kopsun deyip tamamen akışına mı bıraksam bilmiyorum...
Ki karşı taraftan da bir özür gelmedi gerçiaffedeyim diyeceğim bir bahanem bile yok bu defa...
Ay semurcan çok tatlısın , o kadar naif yorumların var kiesimle birkac kez aksam evi supurmem ile ilgili gerilimimiz oldu. bana bu ugurda tepki gosterdiginde sebepsizce ben de seslendim:
- ayrilalim o zaman.
bu cumleyi istedigim icin degil, sadece butun bu yorgunluklarin uzerine daha artik bir seyle ugrasacak gucum kalmadigindan soylemistim.
esiniz de bu mayette konusmus olabilir.
yasadiginiz gerilim sadece yorgunluktan. lutfen harcamayin yok yere size bahsedilmis bu yuvayi.
Ay semurcan çok tatlısın , o kadar naif yorumların var kimesajlarını okurken bile bir huzur geliyor bana.
O da konuyu kapatmak için ayrılalım dediğini söyledi , ama son zamanlarda çok sık duyduğum için bunu kırılıyorum , ciddi olduğunu düşünüyorum. Hani büyük büyük tartışmalar olsa sinirle söyledi ciddiye almayayım diyeceğim ama ufacık bişeyde çıkıyor bu.
O x arkadaştan nefret ediyorum. Daha önce de pek çok kez tartıştık onun yüzünden. Ama galiba artık arkadaşlıklarına müdahil olmamalıyım. Her ne kadar zerre güvenilmeyen , her tür çirkin huya sahip bir insan olsa da , zamanında bizi maddi kayba uğratmış olsa da bir şekilde frekansları tutuyor eşimle ve eşim hala arkadaşlığına devam ediyor. Yine de eşimin yalan söylemesini haklı göstermez bu durum tabi.. ama kendisi de şu anda çok pişman. Söyleseydim bu kadar üzmeseydim seni keşke diyor..
Umarım tekrarı olmaz, bir daha yalan söylemeyeceğine de , ayrılık lafını kullanmayacağına da söz verdi. Umarım herşey yoluna girer..
Ben hep senin banlı zamanına denk getiriyorum bu sorunları yaBanliydim yazamadım :)
Bugün nasılsın xperia?
Sevgili xpreia..arkadaş olayıyla ilgili şunu söylemek istiyorum;benim de pek zararlı bi arkadaşım vardı. Eşim o kadar uyarırdı ki beni,ben asla dinlemezdim eşimi. Bi yerden sonra gizli görüşmeye başladım taaa ki kendi gözlerimle bana verdiği tahribatı anlayana kadar. Ama o süreçte eşim arkadaşımla ilgili müdahil olmaktan ya da bişey söylemekten çekmişti kendini. Ben bizzat kendim yüzyüze kalınca anladım. Diycem şu ki; bırak eşin görsün,anlasın. Sen söyledikçe daha da bırakmayası gelir eşinin o arkadaşı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?