- Konu Sahibi MassiveStroke
-
Eşin aşırı anneciymiş, tamam anne bir tane bulunmaz ama çocuğunun annesi de bir tane...Kendi anne babası eşin küçükken kavga etmemişler mi? Hem annesi gidip anlatmış mı? Böyle mi görmüşte, kendisi böyle yapıyor? Anlatması başlı başına saçma birşey; sizin 1 saat sonra barışacağınız ve hatta unutacağınız bir kavgayı kayınvaliden hep hatırlayacaktır. Ben kaynananın eşine baskı yapabileceğini düşünüyorum; kendisini hep ailesine mutsuz gösteriyor, senin de mutsuz olmanı istiyor. Bu nedenle kime süslendin diyor olabilir. Annene söylediği aklında birşeyler var cümlesini ben aldatma potansiyeli olarak algılamadım, senin değiştiğini düşünüyordur ve bunu ifade etmek istemiştir. Kime süsleniyorsun lafıyla bunu bağdaştırma; çünkü istisnasız hiçbir erkek bunu yaşamak istemez, yaşayabilecğini düşünse bile bunu başkalarına özellikle kaynanasına üstü kapalı söylemez; aksine gizler. Kendisi de bir annenin çocuğunu aldı, onu eş yaptı ve o kadında anne oldu. Eğer annesinin bu kadar değerini biliyorsa sen de annesin senin de değerini bilsin. Terapiste giderseniz onun imalı neler söylemeye çalıştığını anlayabilirsin, karşılıklı konuşmak işe yaramayacak gibi duruyor...
Dün annesi yanımda dedi ki "oğlum lütfen artık bana bişey anlatma.. Lütfen dedi. Kv dün ağladı yaa, sizin kavgalarınızdan kalp hastası oldum dedi.
boşanmyı düşünmüyormusuz
çocuğunuzda yok
inanın boşanmak sizin için daha iyi
Yalan söylemesi, dedikodu yapması, ikili oynaması, seni beğenmemesi, milleti senin hakkında doldurması filan bunlar neyse ama süslenmene karışmayacaktı. İşte bunu yapmayacaktı... Ne demek kime süsleniyorsun? tabiiki kendime... Ayrıca ona ne? Ne yani herkes makyaj yaparken sen gerimi kalacakmışın Ya böyle bi mantık olabilir mi?
Eski konularımı okursanız, eşimle aramda bitmek bilmeyen kv sorunum vardı.. Vardı diyorum çünkü aslında ben kendimi kandırmışım.. Kv ye suç atmak kolay geldi sanırım.. Son zamanlarda eşimin çok müsama gösterdiğini düşünmeye başlamıştım. Son tartışmamız çok büyüdü, kavgaya döndü, aileler girdi araya, herşey ortaya döküldü. Annem eşimle, kv de benimle konuştu. Annemle eşim arasındaki konuşmada eşim sürekli beni kötülemiş, annemde yapmayın evladım etmeyin evladım demiş..
Gelelim benim ve kv nin görüşmesine: Kulaklarıma inanamadım, duyduklarım beni bitirdi. Eşim her kavgamızda annesini arayıp (sebep ne olursa olsun) beni kötülemiş. Yemek yapmıyor kavga ediyoruz, temizlik yapmıyor kavga ediyoruz, ütü yapmıyor kavga ediyoruz vs... YALAN.. Kavga sebebi ne olursa olsun beni kötülemiş, yalanlar söylemiş. Benim kv hakkında kavga anında sinirle söylediğim şeyleri üstüne bin ekleyerek anlatmış...
İnanamıyorum, böyle bir adama nasıl inandım, nasıl güvendim.. Dün son sözüm "yatağımdaki düşman" oldu. Etmediği hakaretler kalmadı. Sende karı mısın? Yatıp kalkmakla karılık mı olur? Bana öyle karı çok vs..
Bu arada çok bakımlı, evime özen gösteren, temiz biri olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Kv ye de söyledim, ne zaman geldinde evimi pis gördün diye? Çalışıyorsun yavrum arada olur tabi ama herzaman böyle olduğunu söylüyor dedi.
Hatta dün en son "kime süsleniyorsun böyle" dedi, anneme de "kızının aklında bişey var ama ben çözemedim" demiş.
Oysa ben annesi dışında problemimiz yok! sanıyordum. İçten içe bana düşmanlık besliyormuş. Anlayamadım. Sanırım yalancı olduğu kadar ikiyüzlü de.. Aşk sevgi herzaman hadsafadaydı! yada gibiydi...
Başkalarına benim yanımda yalan söylediğinde, evde uygun zaman kollayıp, lütfen gereksiz yere yalan söyleme falan derdim, ama bana, annesine bile yapmış bunu.
Bu laflardan ve bu olaylardan sonra çok soğudum.. Ne yapacağım hiç bilmiyorum.
En son teklifim psikolog olacak.. Bakalım ne diyecek?
Bu adam manyak midir nedir anlayamdim..
Kime susleniyorsun da ne demek!!!, kafasinda kimbilir neler kurmus.
Bence esinizin ciddi problemleri var, psikolog sart derim.
Kiziniz olmasa , zorlamayin derdim ama zorlayin, psikologta israr edin.
Allah yardimciniz olsun, benim annem de kizlari icin cok hakaretlere katlandi, insallah siz o duruma gelmezsiniz.
eşiniz çocuk gibi malesef, erkekler genelde böyle, ama sizinki sorumsuz da. evliliğinize sahip çıkmaya niyeti var mı? yoksa siz onu düzelteceğim diye ömrünüzü harcarsınız. çocuğunuz da varmış, ona ii babalık yapıyorsa bence de uğraşın, ama diilse bence bir mola verin. ailenizle aynı şehirdeyseniz onlarda kalın. psikolog sadece durumu düzeltmeye niyetli olanlara yardım edebilir. yoksa bir mucize yaratamaz, zaten ona da yalan söyleyecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?