Bulantıdan psikolojim bozulacak bu gidişle:(

leonunannesi

Loliş
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
572
824
103
28
Tokat
Merhaba hanımlar, benim derdim mide bulantısı

Allah'ıma şükür iki buçuk aylık hamileyim, rabbim isteyen herkese nasip etsin en kısa zamanda ama bulantısı olmayanından İnşaAllah.

1 aydan fazladır bulantı ve istifra ile uğraşıyorum sabahtan akşama kadar, bazen gece bile uyutmuyor
Üç gün önce kontrole gittik bebeğimin kalp atışları hızlıydı, doktor sıvı kaybı var dedi 3 kg vermişim. 1 gün yatış yapalım dedi ama ben istemedim sonra koca Bi serum takıldı, Allaha şükür normale döndü atışları.

Şimdi suyu bolca içmeye çalışıyorum ama bulantı sudan bile tiksindirdi beni artık, zorluyorum kendimi korkuyorum tekrar bişey olur diye.

Siz hamileyken bulantı durumunda neler yaptınız ya da bilginiz var mı? Lütfen 3 aydan sonra geçiyor deyin, yoksa bazen hiç geçmicek ömür boyu bulantılı yaşıcm gibi saçma düşüncelere dalıyorum

Benim bulantı ataklarim olmadi öyle ama tuzlu kraker, leblebi vs iyi gelir diyorlar. Su an icemiyorsaniz içine bir dilim limon attığınız maden suyu, limonata, komposto, doktorun onerdigi bitki çayı, ayran vs gibi içecekler içebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun mide bulantısı çok zor. Kimisininki 3 ayda biterken kimi 9 ay çekiyor. Herkesin hamileliği çok farklı inşallah sizinki çabuk geçer. Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Amin çok sağolun, annemim 9 ay bulantısı olmuş ondan korkuyorum onun gibi olursa diye
Gerçekten mide bulantısı hiçbir şeye benzemiyor çok fena, bebeğim iyi olsun da mecbur dayanicam

Benim 4 aydan sonra olmamisti ama herkesin farkli oluyo doğuma kadar bulantisi olanlar var bol sıvi almaya calisin kraker leblebi sonrasi ayran icin bazen meyvelerde iyi geliyo deneyerek neyin iyi geldigini siz bulacaksiniz susuz kalmamaya calisin gerekirse serum taktirirsiniz yine sabirli olun gececek mutlaka öyle gitmiyor

Amin çok sağolun, annemim 9 ay bulantısı olmuş ondan korkuyorum onun gibi olursa diye
Gerçekten mide bulantısı hiçbir şeye benzemiyor çok fena, bebeğim iyi olsun da mecbur dayanicam
Deneme yanılma yapın bakalım. Ben mesela şu formun mukavvaya benzeyen bisküvisinden yerdim rahatlatır içimi bastirirdi. Hiç de sevmem oysa siz de değişik şeyler deneyerek rahatlatan şeyleri bulabilirsiniz belki. İçecek çeşitlerini denemeyi ihmal etmeyin. Düz su an mide bulandırıyorsa içine salatalık, elma, nane, limon, tarçın vs koyabilirsiniz. Maden suyuna değişik meyveler sikabilirsiniz vişne, kayisi, elma kompostosu olabilir işte deneye deneye midenizi bulandırmayacak alternatif bulursunuz inşallah.

Canim cok gecmis olsun. Seninle ayni durumdayiz. Benim de 9+5 gunluk.
Ben bulanti ilaci kullaniyorum yoksa surekli ogurme ve cikarma mevcut.
Doktoruma suyun aci geldigini soyledim. Bulantisi olana su önermiyorum zaten ancak sivi al. Ne icebilirsen maden suyu, ayran, meyve suyu yeter ki sivi al dedi.

Suyu içmeye çalışıyorum zor oluyor ama mecbur, korkuyorum yine bir şey olur diye. İnşaAllah geçecek ama gurbette o kadar zor oluyor ki

İnşaAllahh çok sağolun, en kısa zamanda geçmesini umuyorum

Benim bulantım çok kısa sürdü ve hiç istifra etmedim . Ben hep o süreci katı şeyler yiyerek atlattım tost gibi

Ilk kızımda 3.5 aylıkken ikincisinde 3 aylıkken tık diye kesti bulantılarım. Inş sizinde en geç 3 aylıkken biter.kimi 9 ay çekiyor ama çok çok nadir gördüm öyle olanı.suyu limonla ve biraz soğuk için.nane falan koklayabilirsiniz.

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki.
Iki hamilelik gecirdim ikinci hamileligimi hatirlamak bile istemiyorum 20. Hafta dogum yaptim sonlandirildi gebeligim ama doguma girerken bile kusuyordum..
Ilk hamileligimde de 16. Haftaya kadar sadece sabahlari kusardim o kadar zorlamadi ama ikincisi gece gunduz kusardım.
Bir ilac kullanmistim doktor en etkilisi bu ilac demisti o bile iyi gelmiyordu.
O gunleri hatirlamak bile istemiyorum.
5 kilo vermistim bende kimse hamile olduguma inanmiyordu..
Evlat cok guzel bir duygu gercekten allah herkese nasip etsin ama valla ne yalan soyleyeyim cok korkuyorum tekrar hamile kalip o ikinci hamileligimde yasadigim bulanti kusmalari yasamaktan..
Ama cogu kisinin 12. Haftadan sonra bulantı kusması kalmiyor geciyor.
Son iki hafta gibi düşün az kalmıs cogu kisinin geciyor gercekten..

İki hamileliğimde de aynı sıkıntıyı yaşadım, ilkinde 3 aya kadar, ikinci de 4 aya kadar sürdü. İlkinde hastane de kalmıştım bir gün aşırı sıvı kaybından. Bulantı için ilaç veriliyor o biraz tutuyor mideyi. Bir saat falan bulantısız geçirebiliyorsun

Anlıyorum hayat standartı bozuluyor insanın, dışarı dahi çıkmadım bulantıdan, ama yapacak birşey yok, mideniz de en azından az da olsa kalabilen yiyecekleri bulmaya çalışın, ekşi elma iyi geliyor idu mesala bana

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, çok zor ama evladımız için katlanıyoruz. Bana günde 3 lt su iç dedi, en son kontrolde öyle olunca korktum içmeye çalışıyorum ama bazen 1. 5 lt falan anca oluyor. İlacı pek kullanmak istemiyorum, zaten çok fayda etmiyor bana, hayırlısı en kısa zamanda bulantılardan kurtuluruz İnşaAllah

Çok zor seni çok iyi anlıyorum 20 haftaya kadar şiddetli bulantı kusma yaşadım 2 gebeliğimdede 20 haftadan sonra kusmalar kesildi ama bulantı devam etti Sakız’la yaşıyordum 7. Aydan den sonra sakız çıktı ağzımdan Doğuma kadar mide problemi yaşadım dış fırçalamakta nefret ettim macun aroması beni mahvediyordu Doğum yaptıgım gün bütün şikayetlerim geçti şuan kızım 3.5 aylık sağlıkla kucağımda sabret canim bol bol uyu dinlen geçecek meleğini kucağına aldıktan sonra hic birini hatırlamayacaksın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…