Bulantıdan psikolojim bozulacak bu gidişle:(

yataktan pat diye kalkmayin baş ucunuzda tuzlu biseyler olsun kraker gibi bir iki tane yiyip yavasca kalkin
su icerken suyu koklamayin
bulanti icin ilac vermedimi dr

Aynı şeyleri söylüyorum ben de, hiç bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum, rabbim yardımcımız olsun. Ben çok zorlanınca ağlıyorum, zaten durduk yere ağlama geliyor üstüne bulantı olunca hepten ağlıyorum.
İnşaAllahh bu günler geçecek, rabbim bu çektiklerimizin mükafatı olarak sağlıkla kucağımıza alabilmeyi nasip etsin evladımızı.

geçmiş olsun , sorunuza cevabım yok ancak lütfen şu bilirkişilerin önerilerine kendi kafanıza hayır demeyi bırakın demek istedim.artık hamilesiniz ve bir candan daha sorumlusunuz, gerekli görmese keyfinden gel hastanede yat demez kimse.bunun bir üst versiyonu da geçen başka bir konuda biri yazmıştı bebeğin topuk kanını vermiycem diye tutturup bütün bakanlığı eve toplayan bir kullanıcı vardı.sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Kusmadım ama tıksıntı oldu hersey kokuyordu esım bıle koktu. Karnım actı hıcbırsey yıyemedım dolap bombostu sadece cubuk kraker ve muzla durdum 16. Haftada kendıme geldım. Benım mıde yanmam cok oldu. Sabah yıne yuruyordum fılan ama saat 4den sonra yatakda gecırıyordum hıc cıkadan. Yanı gecıyor ama bızde de bırsey kalmıyor sızın daha ılerı sevıye kendının sevdıgı mıdene ıyı gelenı bulursun sureklı dene sabah kalkınca ılk ısın agzına bırsey atmak olsun yoksa bulantın artar muz cubuk kraker dene zaten bu donemde meyve yenılıyor tek. Ben arada lahmacun yerdım o da yarm.

Başınız sağolsun, çok zor Bi durum sizin için, rabbim tekrardan hayırlı rahat hamilelik nasip etsin İnşaAllah. En büyük umudum 12.haftada bitmesi yoksa devam ederse çok korkuyorum nasıl dayamacağım bilmiyorum.

Amin çok sağolun, annemim 9 ay bulantısı olmuş ondan korkuyorum onun gibi olursa diye
Gerçekten mide bulantısı hiçbir şeye benzemiyor çok fena, bebeğim iyi olsun da mecbur dayanicam
Benim annemin de her hamileliğinde 9 ay bulanırmış benim de ilkinde 3 ay ikincide 6 ay bulantıdan resmen süründüm. Arkadaşlar çubuk kraker leblebi falan ye diyorlar bu bulantıyı çekmeyen anlayamaz bir saniye bile geçmeyen resmen kemiklerime kadar hissettiğim bulantı ve evet bu bir hastalık nane limonla falan da geçmez de azalmaz da hatta onları görünce daha da çok miden kalkar. Günlük serumlarla yaşadım ben işyerinde evde kendim takıyordum artık. Birde başkasının evi başkasının yemeği insana iyi geliyor. Lafımı garipseyenler olur belki ama gerçekten sizi en çok ben anlayabilirim. Her hamileliğimde eşime yalvarırdım nolur bu evde duramıyorum taşınalım diye kendi her zamanki evim bana sürekli kokuyordu. Allah yardımcın olsun çokçok çok çok zor

Bir tek çorbalar içebiliyorum, yemek tarzı et falan onların düşüncesi bile kötü yapıyor. Kayısı iyi geliyor, normalde pek sevmem ama şu an çok iyi oluyor mideme. Kraker leblebi bunlar da iyi ama ben yemek yedikçe dah kötü oluyorum ama olunca bulantı çok fena, öyle Bi döngü yani

Son olan olaydan sonra korkumdan içiyorum suyu mecbur, normalde midem çok sağlamdır ama hamilelikte böyle olacağını tahmin bile etmezdim, şu zamanı ileri sarabilmeyi o kadar çok isterdim ki, rahat olacağım günlere gitmeyi

Doğuma girerken bile kusuyordum.
Allah kolaylık versin.
Ben armut yiyince kusma hissim biraz azalıyordu.

Oyy öyle diyorlar doğuma giderken bile kusuyorum diye, çok zor cidden nasıl dayandınız. Bana da kayısı iyi geliyor hatta meyveleri yiyorum ama bir şeyi çıkarınca da tiksinti geliyoe yiyemiyorum bir daha

BEnimde hamileliğim başlarda çok bulantılı geçti ve ne yaptıysam işe yaramadı. Hiç geçmeyecek hep böyle sürecek diye düşünüyordum. Psikolojim alt üst olmuştu. Hamile olduğum için bile sevinemiyordum.
13. Haftamdan sonra bulantılarım azalmaya başladı, zamanla hiç bulantı kalmamıştı. Ondan sonrası hamileliğin balayı :) çok keyifli çok heyecanlı. Hele o minik tekmelerini bi hisset nasıl da unutacaksın yaşadığın o zorlukları :) umarım kısa zamanda bulantılarından eser kalmaz. Azıcık daha sabır. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaallah.

Ayy bi de bunun lohusalığı emzirmesi var
1.5 ay meme ucu yarası çektim kanaya kanaya emzirdim
Gece yarısı ağlaya ağlaya emzirdim ve artık kabus olmuştu emzirmeye yeltenirken bile ağlamaya başlıyodm
Çok şükğr geçti
Senin de geçecek rahat ol kafanı rahatlatmaya çalış
Temiz hava al
Evde koku yayan şeyler tutma
Ben eşimden tiksinmiştim mesela bi sğre birlikte yatmadık
Ondn sonrq da zaten tam olarak evliliğimiz yürümedi

yataktan pat diye kalkmayin baş ucunuzda tuzlu biseyler olsun kraker gibi bir iki tane yiyip yavasca kalkin
su icerken suyu koklamayin
bulanti icin ilac vermedimi dr

Sabahları eşimi işe uğurlamaya bile kalkmıyorum bulantı başlıcak diye, uyuyabildiğim kadar uyuyorum çünkü uyurken rahatım bir tek
İlaç var ama pek işe yaramıyor.
Kraker leblebi iyi oluyor cidden

16.haftaya kadar tek besinim yeşil olgunlaşmamış meyveydi şimdi o malum ekşi meyvelerden nefret ediyorum 16.haftada kesildi çok şükür ama 5 kg vermiştim.. Zor bir süreç ilk trimester ve son trimester 20.haftadan 28. haftaya kadar rahattım ondan sonra da uyuyamamaya hatta oturarak uyumaya başladım ama her bünye farklı tabi.. Sağlıkla kucağınıza alın inşAllah..

Açıkcası ben o kadar kötü olduğumu düşünmüyordum ve korktum bir an, yatış istemedim daha sonra serum fayda etmezse yatacaktım mecbur, eşim de öyle istedi. Ama Allaha şükür normale döndü, şimdi korkudan suyu içiyorum bol bol.

Gerçekten beni en iyi siz anladınız, kendi yaptığım yemeği yiyemiyorum, mutfağa girince kokudan duramıyorum hatta eşime sürekli mutfak kokuyor detip duruyorum o da yok kokmuyo diyo ama bana geliyor koku. Ve evet yedikçe geçmiyor çok değişik Bir şey bu, kraker yerken iyi geliyoe ama bitince tekrar başlıyor, mesela çıkarınca insan rahatlar ya o da olmuyor tekrar devam bulantıya, umarım 3 ayda biter çok zor bir durum

Heh işte ben o hamileliğin balayı zamanına geçmek istiyorum hemen, kendimi öyle avutuyorum o zamanlar gelecek diye

Eşimden değil de benim tiksinti yemekler ve kokularından oluyor, yani ben ki yemeyi seven insan bu hale geleceğimi hiç düşünmüyordum. O dediğiniz günler şu an çok uzak geliyor bana ama zaman da çabuk geçiyor gibi

Ben de bir suru sey denedim cubuk kraker filan da ise yaramadi. Dis fircalarken bile midem kalkiyordu Sadece elmadan birazcik yiyebiliyordum o da bazen. Bir de kokulu muz. Ayrica limon kolonyasi da cok kokladim hâlâ bazen kokluyorum. Bir yudum su icemezdim. Simdi eskilere gore cok sukur iyiyim. Ama hâlâ cogu sampuan ve camasir deterjanindan tiksiniyorum. Ben de gecmez saniyordum merak etme gececek☺

Şu an benim de dostum meyveler ve çorbalar başka bir şey yeme düşüncesi bile kötü yapıyor. Şu ilk trimester Bi bitirsem, geçse ileriyi düşünemiyorum daha bulantılardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…