- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi leonunannesi
-
Ayni durumdayiz su an aglamamak icin kendimi zor tutuyorum. Psikolojim bozuldu 24 saat hic bitmeden bulanır mi bulanir....
Elhamdülillah Rabbim nasip etti inşaallah en kisa zamanda gecer. Cok zormus. Duyardım çevremden de bu denli olduğunu bilmezdim...
Kusmadım ama tıksıntı oldu hersey kokuyordu esım bıle koktu. Karnım actı hıcbırsey yıyemedım dolap bombostu sadece cubuk kraker ve muzla durdum 16. Haftada kendıme geldım. Benım mıde yanmam cok oldu. Sabah yıne yuruyordum fılan ama saat 4den sonra yatakda gecırıyordum hıc cıkadan. Yanı gecıyor ama bızde de bırsey kalmıyor sızın daha ılerı sevıye kendının sevdıgı mıdene ıyı gelenı bulursun sureklı dene sabah kalkınca ılk ısın agzına bırsey atmak olsun yoksa bulantın artar muz cubuk kraker dene zaten bu donemde meyve yenılıyor tek. Ben arada lahmacun yerdım o da yarm.Merhaba hanımlar, benim derdim mide bulantısı
Allah'ıma şükür iki buçuk aylık hamileyim, rabbim isteyen herkese nasip etsin en kısa zamanda ama bulantısı olmayanından İnşaAllah.
1 aydan fazladır bulantı ve istifra ile uğraşıyorum sabahtan akşama kadar, bazen gece bile uyutmuyor
Üç gün önce kontrole gittik bebeğimin kalp atışları hızlıydı, doktor sıvı kaybı var dedi 3 kg vermişim. 1 gün yatış yapalım dedi ama ben istemedim sonra koca Bi serum takıldı, Allaha şükür normale döndü atışları.
Şimdi suyu bolca içmeye çalışıyorum ama bulantı sudan bile tiksindirdi beni artık, zorluyorum kendimi korkuyorum tekrar bişey olur diye.
Siz hamileyken bulantı durumunda neler yaptınız ya da bilginiz var mı? Lütfen 3 aydan sonra geçiyor deyin, yoksa bazen hiç geçmicek ömür boyu bulantılı yaşıcm gibi saçma düşüncelere dalıyorum
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki.
Iki hamilelik gecirdim ikinci hamileligimi hatirlamak bile istemiyorum 20. Hafta dogum yaptim sonlandirildi gebeligim ama doguma girerken bile kusuyordum..
Ilk hamileligimde de 16. Haftaya kadar sadece sabahlari kusardim o kadar zorlamadi ama ikincisi gece gunduz kusardım.
Bir ilac kullanmistim doktor en etkilisi bu ilac demisti o bile iyi gelmiyordu.
O gunleri hatirlamak bile istemiyorum.
5 kilo vermistim bende kimse hamile olduguma inanmiyordu..
Evlat cok guzel bir duygu gercekten allah herkese nasip etsin ama valla ne yalan soyleyeyim cok korkuyorum tekrar hamile kalip o ikinci hamileligimde yasadigim bulanti kusmalari yasamaktan..
Ama cogu kisinin 12. Haftadan sonra bulantı kusması kalmiyor geciyor.
Son iki hafta gibi düşün az kalmıs cogu kisinin geciyor gercekten..
Benim annemin de her hamileliğinde 9 ay bulanırmış benim de ilkinde 3 ay ikincide 6 ay bulantıdan resmen süründüm. Arkadaşlar çubuk kraker leblebi falan ye diyorlar bu bulantıyı çekmeyen anlayamaz bir saniye bile geçmeyen resmen kemiklerime kadar hissettiğim bulantı ve evet bu bir hastalık nane limonla falan da geçmez de azalmaz da hatta onları görünce daha da çok miden kalkar. Günlük serumlarla yaşadım ben işyerinde evde kendim takıyordum artık. Birde başkasının evi başkasının yemeği insana iyi geliyor. Lafımı garipseyenler olur belki ama gerçekten sizi en çok ben anlayabilirim. Her hamileliğimde eşime yalvarırdım nolur bu evde duramıyorum taşınalım diye kendi her zamanki evim bana sürekli kokuyordu. Allah yardımcın olsun çokçok çok çok zorAmin çok sağolun, annemim 9 ay bulantısı olmuş ondan korkuyorum onun gibi olursa diye
Gerçekten mide bulantısı hiçbir şeye benzemiyor çok fena, bebeğim iyi olsun da mecbur dayanicam
İki hamileliğimde de aynı sıkıntıyı yaşadım, ilkinde 3 aya kadar, ikinci de 4 aya kadar sürdü. İlkinde hastane de kalmıştım bir gün aşırı sıvı kaybından. Bulantı için ilaç veriliyor o biraz tutuyor mideyi. Bir saat falan bulantısız geçirebiliyorsun
Anlıyorum hayat standartı bozuluyor insanın, dışarı dahi çıkmadım bulantıdan, ama yapacak birşey yok, mideniz de en azından az da olsa kalabilen yiyecekleri bulmaya çalışın, ekşi elma iyi geliyor idu mesala bana
Doğurduğum güne kadar kustum ne yazık ki
Ama benim midem çok hassastı yani hamilelikle birleşince halay çekti sağolsun
Tuzlu şeyler iyi gelir açlıkta daha çok bulanır
Aman suyu ihmal etme kussan da iç
Bebeğin sıkıntıya girmesin
Doğuma girerken bile kusuyordum.
Allah kolaylık versin.
Ben armut yiyince kusma hissim biraz azalıyordu.
BEnimde hamileliğim başlarda çok bulantılı geçti ve ne yaptıysam işe yaramadı. Hiç geçmeyecek hep böyle sürecek diye düşünüyordum. Psikolojim alt üst olmuştu. Hamile olduğum için bile sevinemiyordum.Merhaba hanımlar, benim derdim mide bulantısı
Allah'ıma şükür iki buçuk aylık hamileyim, rabbim isteyen herkese nasip etsin en kısa zamanda ama bulantısı olmayanından İnşaAllah.
1 aydan fazladır bulantı ve istifra ile uğraşıyorum sabahtan akşama kadar, bazen gece bile uyutmuyor
Üç gün önce kontrole gittik bebeğimin kalp atışları hızlıydı, doktor sıvı kaybı var dedi 3 kg vermişim. 1 gün yatış yapalım dedi ama ben istemedim sonra koca Bi serum takıldı, Allaha şükür normale döndü atışları.
Şimdi suyu bolca içmeye çalışıyorum ama bulantı sudan bile tiksindirdi beni artık, zorluyorum kendimi korkuyorum tekrar bişey olur diye.
Siz hamileyken bulantı durumunda neler yaptınız ya da bilginiz var mı? Lütfen 3 aydan sonra geçiyor deyin, yoksa bazen hiç geçmicek ömür boyu bulantılı yaşıcm gibi saçma düşüncelere dalıyorum
Ayy bi de bunun lohusalığı emzirmesi varSon olan olaydan sonra korkumdan içiyorum suyu mecbur, normalde midem çok sağlamdır ama hamilelikte böyle olacağını tahmin bile etmezdim, şu zamanı ileri sarabilmeyi o kadar çok isterdim ki, rahat olacağım günlere gitmeyi
yataktan pat diye kalkmayin baş ucunuzda tuzlu biseyler olsun kraker gibi bir iki tane yiyip yavasca kalkin
su icerken suyu koklamayin
bulanti icin ilac vermedimi dr
geçmiş olsun , sorunuza cevabım yok ancak lütfen şu bilirkişilerin önerilerine kendi kafanıza hayır demeyi bırakın demek istedim.artık hamilesiniz ve bir candan daha sorumlusunuz, gerekli görmese keyfinden gel hastanede yat demez kimse.bunun bir üst versiyonu da geçen başka bir konuda biri yazmıştı bebeğin topuk kanını vermiycem diye tutturup bütün bakanlığı eve toplayan bir kullanıcı vardı.sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Benim annemin de her hamileliğinde 9 ay bulanırmış benim de ilkinde 3 ay ikincide 6 ay bulantıdan resmen süründüm. Arkadaşlar çubuk kraker leblebi falan ye diyorlar bu bulantıyı çekmeyen anlayamaz bir saniye bile geçmeyen resmen kemiklerime kadar hissettiğim bulantı ve evet bu bir hastalık nane limonla falan da geçmez de azalmaz da hatta onları görünce daha da çok miden kalkar. Günlük serumlarla yaşadım ben işyerinde evde kendim takıyordum artık. Birde başkasının evi başkasının yemeği insana iyi geliyor. Lafımı garipseyenler olur belki ama gerçekten sizi en çok ben anlayabilirim. Her hamileliğimde eşime yalvarırdım nolur bu evde duramıyorum taşınalım diye kendi her zamanki evim bana sürekli kokuyordu. Allah yardımcın olsun çokçok çok çok zor
BEnimde hamileliğim başlarda çok bulantılı geçti ve ne yaptıysam işe yaramadı. Hiç geçmeyecek hep böyle sürecek diye düşünüyordum. Psikolojim alt üst olmuştu. Hamile olduğum için bile sevinemiyordum.
13. Haftamdan sonra bulantılarım azalmaya başladı, zamanla hiç bulantı kalmamıştı. Ondan sonrası hamileliğin balayı :) çok keyifli çok heyecanlı. Hele o minik tekmelerini bi hisset nasıl da unutacaksın yaşadığın o zorlukları :) umarım kısa zamanda bulantılarından eser kalmaz. Azıcık daha sabır. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaallah.
Ayy bi de bunun lohusalığı emzirmesi var
1.5 ay meme ucu yarası çektim kanaya kanaya emzirdim
Gece yarısı ağlaya ağlaya emzirdim ve artık kabus olmuştu emzirmeye yeltenirken bile ağlamaya başlıyodm
Çok şükğr geçti
Senin de geçecek rahat ol kafanı rahatlatmaya çalış
Temiz hava al
Evde koku yayan şeyler tutma
Ben eşimden tiksinmiştim mesela bi sğre birlikte yatmadık
Ondn sonrq da zaten tam olarak evliliğimiz yürümedi
16.haftaya kadar tek besinim yeşil olgunlaşmamış meyveydi şimdi o malum ekşi meyvelerden nefret ediyorum16.haftada kesildi çok şükür ama 5 kg vermiştim.. Zor bir süreç ilk trimester ve son trimester 20.haftadan 28. haftaya kadar rahattım ondan sonra da uyuyamamaya hatta oturarak uyumaya başladım ama her bünye farklı tabi.. Sağlıkla kucağınıza alın inşAllah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?