Bulaşık makinesindeki koku

bende ayda bir oyle bos calistirmak icin deterjanlardan aldim...ve kokusu gitti tamamen. bir cok kisi gibi bende sirke kullaniyorum parlatici yerine...gerci bu sekildede ne kadar saglikli bilemiyorum...filitresini temizlemek gerekiyor birde ben zaten bulasiklari makinaya koymadan tamamen yikiyorum sayilir filitresi pek pis olmuyor...

sadece makinayi temizlemek icin ilaclar var takiyorsun bos makinayi calistiriyorsun ici tertemiz oluyor
markasini sorarsaniz unutum valla makina ilaclarinin satilan bölümde vardir

Evet onları biliyorum ama şuan markete gidi alamayacağım için daha ucuz ve hemen bir yol bulmaya çalıştım.

Tek sebep yumurta,o bir lokma yumurta kırıntısı tüm bulaşıkları ve makineyi kokuya buluyor malesef.o yüzden bu derttten muzdarip olan tüm arkadaşlarıma önerim şu oldu
öncelikle domestosla yumurtalı tava tencere ne ise onu yıkayıp öyle koyuyoruz makineye ,sonra parlatıcı gözüne sirke ,sonra tablet deterjan ardından da çalıştırmadan önce iki rafınada üstten şöyle bir domestos gezdir ve çalıştır,bişey kalmayacak emin ol.birçok kişide tecrübe edildi.başarılı,tamamen kurtulacaksın kokudan.

bütün filtrelerini temizleyin boş olarak bol sirkeyle çalıştırın kireç, yağ, koku hepsi gidiyor.
ben dahaq şimdi yaptım. ayda bir yapsanız yeter zAten

ben de bu dertten muzdaribim
önerilerinizi uygulıyc[/FONam:16:T]

Tek sebep yumurta,o bir lokma yumurta kırıntısı tüm bulaşıkları ve makineyi kokuya buluyor malesef.o yüzden bu derttten muzdarip olan tüm arkadaşlarıma önerim şu oldu
öncelikle domestosla yumurtalı tava tencere ne ise onu yıkayıp öyle koyuyoruz makineye ,sonra parlatıcı gözüne sirke ,sonra tablet deterjan ardından da çalıştırmadan önce iki rafınada üstten şöyle bir domestos gezdir ve çalıştır,bişey kalmayacak emin ol.birçok kişide tecrübe edildi.başarılı,tamamen kurtulacaksın kokudan.

bu kadar sey yaptiktan sonra ben o yumurtali seyi elde yikarim tamamen sanirim :9:

parlatıcı kısmına elma sirkesi herzaman , makinenin içine domestos ,limon arada koyuyorum.
birde en sıcak proramda yıka içine bol detarjan atıp.
tuzunu kontrol ettinmi. ben orayı açıp uzun bir kaşık arakası ile karıştırıyorum hem tuzunu kontrol ediyorum hemde karıştırmak iyi oluyor.

parlatıcı kısmına elma sirkesi herzaman , makinenin içine domestos ,limon arada koyuyorum.
birde en sıcak proramda yıka içine bol detarjan atıp.
tuzunu kontrol ettinmi. ben orayı açıp uzun bir kaşık arakası ile karıştırıyorum hem tuzunu kontrol ediyorum hemde karıştırmak iyi oluyor.

Bize gelen teknik servis bulaşık makinası tuzunun gereksiz olduğunu söylemişti. KAç yıldır tuz kullanmıyoruz :26: Yanlış mı yapıyoruz acaba :26:

Bize gelen teknik servis bulaşık makinası tuzunun gereksiz olduğunu söylemişti. KAç yıldır tuz kullanmıyoruz :26: Yanlış mı yapıyoruz acaba :26:

Makinamı yeni aldığımızda servis gelmiş ve tuzu da makinanın içine kendileri koymuştu.
Ayarlamaları yapıp gittiler.O tuz hiç bitmek bilmedi.Ben arada üstüne ekleme yaptım ama
çok az.Arkadaşlarım sık sık tuz aldıklarından bahsediyorlardı.Biliyordum benim makinamın tuz
bölümünde bir sorun var diye düşünüyordum.Fakat yıkamada bir sorun olmadığı için servis
çağırmadık.Bu şekilde 5 yıl kullandım.Aynı marka televizyonum bozulup servis çağırdığımızda,
bir de bulaşık makinasına bakar mısınız dedik.Adamlar baktı ve abla bunun tuz ayarı hiç
yapılmamış dedi.Ayarlamasını yaptılar.Çok şaşırdık.Şimdi yıkama temizlik yönünden aynı ama
cam eşyalarda çizikler oluşmaya başladı.Ben çok bir fark göremedim yani çizikler dışında.

Bulaşıkları makineye koymadan önce kabasını almak gerekiyo makineye bulaşıgıyla konunca makine çok kötü kokuyo. Ben bulaşıklarımı mutlaka sudan geçirip öyle dizerim makineye birde yumurtalı kaplar varsa onlarıda çamaşır suyuyla yıkayıp öyle koyarım makineye koku olmaz.

Yumurta ve balık bulaşıkları sıcak suya veya buhara maruz kalınca kokusu fikse
oluyor yani bulaşıklara ve makinenin iç yüzeyine tutunuyor. Çok fazla deterjanla
muhatap olmak istemiyorsanız, soğuk suyla akıtın o tarz bulaşıkların kirini ve hafif
limonla ovup öyle atın makineye. Bir de makineden çıkan bulaşıkları her zaman
tekrar sudan geçirin. Özellikle çocuklarınızın kullanacaklarını. Deterjan kalıntısı
kalıyor mutlaka. Parlatıcı olarak sirke kullanmak da yapılacak en doğru hareket.
Oldukça doğal ve etkili bir yöntem.

günaydın arkadaşım biz geçen yıl bulaşık makinesi aldık makinemizi eve getiren servis bulaşıklarınızda tablet deterjan kullanmayın dedi annemde neden diye sordu serviste tablet deterjandan çok şikayet aldık dedi toz yada jel deterjan kullanın dedi biz şuan toz kullanıyoruz bingonun deterjanı ve çok güzel çıkıyor sadece 2 kere deneme amaçlı tablet kullandık makinenin içinde çıkan deterjanı ve 3 tane bardak ile 2 tane tabak çizildi toz deterjan kullanıyoruz birde makinenin bakımı için marketlerde satılan makinler için koruyucu var paslanmya ve kireçlenmeye karşı ayda bir kere bunu kullanabilirsiniz makineyi boşken çalıştırıyorsunuz

ay domestos falan koymayın sakın makineye:53::53::53::53:

sağlığa o kadar zararlı ki ellerinizi bile temas ettirmeyin derken millet bulaşık makinesindeki bulaşıkların üzerinde gezdiriyor :53:

kansere davetiye, şaka gibi

bende limon diyorum canım....
boş çalıştır bakalım limon koyup...

Back
X