Bulaşıkçı biriyle beraber olmak uyumsuzluk olur mu?

aşko yurt dışında yaşıyorum geleli 2,5 ay oldu bizim millet kadar kendini bir şey sanan bir millet ben daha görmedim. burada insanlar her işi yapıyor ve işini severek yapıyor statü vs. yok, müdürüm geçen eleman yok diye tuvalet temizledi yani özetle diyeceğim şu, Türkiye'dekiler kendilerini yüksek dağlarda görüyor ama o dağ o kadar da yüksek değil.

Seviyorsan birini seni ilgilendiren tek şey karakteri olmalı, işi onun karar vereceği bir durum.
Durun, daha meclisin önündeki durakta otobüsten inen milletvekili falan göreceksiniz. Yine o meclisin önünde kurulan pazardan alışveriş yapıp torbalarını da kendileri taşır siyasetçiler veya üst düzey çalışanlar.
Süper model gibi kızlar işçi tulumu giyip sıva boya yapacaklar. En zenginle en fakirin aynı kafede oturup çay kahve içebilmesine şaşıracaksınız. Bizim "şekerim Alplere kayağa gittik çok fena kazıklandık" dedikleri yerde tüm sezonluk 100-250 birime kayak takımı kiralandığını öğreneceksiniz. Çöp toplayan çalışan akşam fine dining restorana gidebilir; hem maddi hem de mental olarak. İş yerinde -genel müdür dahil- ayakkabısını çıkarıp ev terliği giyenler var.
Ne iş yaptığı hiç önemli değil herkes herkesin işine saygı duyar. Mesai saatlerinde kimsenin elinde telefon göremezsiniz. Onlar da sosyal medyayı kullanıyor mağarada yaşamıyorlar ama işlerine saygısı var.

Konu sahibi, bulaşıkçılık yapması değil sorun. Kızmış üniversiteyi yarım bırakmış, kızmış bir önceki işinden ayrılmış. Bu işi de geçici olarak bulmuş, kızmasına bakar işten çıkmak için. Ne istediği ne yapmaya çalıştığı belli değil güvenilmez biri.

Başlığı tek ben mi rahatsız edici buldum, bulaşıkçı biri nedir :KK51: Birkaç gün öncesine kadar başka bir iş yapıyormuş şimdi mi bulaşıkçı oldu yani ... yarın başka işe geçerse o zaman da başka bir şey mi olacak? Düne kadar gezdiğin, sevdiğin berbaer takıldığın adam birden 'bulaşıkçı' mı oluverdi? Bulaşıkçı olmadan önce de adma üniversite terkti, o zaman eğitim farkınız göze batmıyordu ama adam bulaşıkçı olunca birdne yerin dibine geçiverdi.

aşko yurt dışında yaşıyorum geleli 2,5 ay oldu bizim millet kadar kendini bir şey sanan bir millet ben daha görmedim. burada insanlar her işi yapıyor ve işini severek yapıyor statü vs. yok, müdürüm geçen eleman yok diye tuvalet temizledi yani özetle diyeceğim şu, Türkiye'dekiler kendilerini yüksek dağlarda görüyor ama o dağ o kadar da yüksek değil.

Seviyorsan birini seni ilgilendiren tek şey karakteri olmalı, işi onun karar vereceği bir durum.
Maalesef bizim ülkemizde bazı insanlar karaktere pek önem vermiyor ve dediğiniz gibi kendilerini bir halt zannediyorlar

Ben onlara söyledim zaten “helaliyle kazanıyor çalmıyor” diye fakat sinirlerim bozuldu sinirden konu açtım. Bir taraftanda kendimi onun yerine koydum biri mesleğimde dalga geçse çok üzülürüm
Siz, hiç haddi olmadığı halde bu konu hakkında yorum yapan kişilere "helaliyle kazanıyor, çalmıyor?" mu dediniz gerçekten?
Halbuki "sana ne" demeniz daha yerinde olurdu her biri için.
Hem onlar sizin eski çevreniz olmalı artık.
Bu ne densizlik, ne had bilmezlik?
Bence bu kadar rahatsız olduğunuz şey, sizin içten içe kompleks yaptığınız konuyu çevrem/arkadaşlarım dediğiniz kişilerin teyit etmesi olmuş.

Ekmeğini helal her yoldan çıkarmayı bilen insanların önünde eğilinir ancak.
O arkadaşlarınızın kibri, gözlerini kör etmiş.
İşin denkliği olmaz emeğin olur.
Denklik değiniz şey, hayata bakışınız, uzlaşınız, kültürünüz olabilir ancak.

Deli oluyorum ya şu işleri sebebiyle böbürlenenlere, işinizle değil, bilgi birikiminizle övünün kendinizle.
Çaycı olup bir kütüphaneyi yalamış yutmuş adamlar var dünyada, biz neyiz onların yanında!

Buaralar hastanelere hizmetli, aşçı vs alımları çok oluyor, muhtemelen sevgilinizde şuanda daimi işçi pozisyonunda çalışıyor. Belki işyerinde geleceğinin belirsiz olması veya kendini maddi anlamda güvende hissetmek istedigi için böyle bir işte çalışmak istedi? Mesleği olmadığı için gayet mantıklı bir tercih. Arkadaşlarınız insan olsaydı bulaşıkci diye dalga geçmezdi, bence arkadaşlığınızı gözden geçirin

Konu açtığına gore olur.
Eğer umursamasan,gerçekten sevsen ; bırak buraya konu açmaya etrafındakileri gözünü kulağını kapardin.
Biz bize konuşuyoruz surda.
Kendini kandirma bence.
Ayrıca arkadaşlarınin sana her uygun bulmadı kisi hakkında ikilemde kalacaksan çoktan kendi kararlarını elaleme devretmissin.
Geçmiş olsun.
Bir yerde makam mevki gitmiş aşk bitmis seninkisi.

Arkadaşlarınız alay etmiş ama sizde kendinize denk görmüyorsunuz ki etkilenmişsiniz.
Bulaşık yıkayan biri ile beraber olmak istememe hakkınız da var, fakat sevgilinizin bence asıl sorunu yaptığı işten de ziyade sergilediği tavır.
İlerde evlendiğinizde de fevri tavırları ile sık sık iş değiştirebilir.
Her zaman kolay iş bulamayabilir.
Fevri,sorumsuz insanla evlilik/ilişki çekilir gibi değil.

Sizin anaokulu öğretmenliği okudum dediğiniz bölüm büyük ihtimal lise veya önlisans falan sanırım. Ya da açıktan çocuk gelişimi falan mı okudunuz.

Sanmıyorum ki hiçbir öğretmen bölümü olan okul öncesi öğretmenliğine ,ana okulu öğretmenliği desin

Arkadaşları dedikodu yapıp duruyor. Bunların hepsi kahpe diyordu . Bide beni tanıyorlar az çok iş arkadaşlarını yolda gördüğümde “X bir müşteriye hoşgeldin falan deyip gülüyor kız da çok güzel” demişlerdi ben de kıskançlık krizine girmiştim. Bunu söylemeleri yanlış dedi sinirlendi

Çok manasız bahaneler bunlar. Farkıdasınızdır umarım.

Arkadaşlarım bulaşıkçı mı diye dalga geçti biraz canım sıkıldı
Eski eşim bni hiç çalıştırmadı. Mecbur çocuklarım için kendim için çalışmalıyım. Ayrıldıktan sonra, diş hekim asiatanlığı yaptım, ordan çıkınca fabrikada hamallık, kantinde temizlik ve satış,, daha bir çok şey.... Ağlaya ağlaya gece vardiyaları. Sınra gelinlik mağazası, ve mağaza sahibi. Arkadaşınızında geçici maddi olarak kendini desteklemesi gerekli, ona uygun mutlu çalışabileceği bir iş arayışında olun. Bu arada Çok zengin fabrikada 100 işçisi olan bir arkadaşım şimdi opette pompacı... Düşmez kalkmaz bir Allah 🤲

Sana olur demeye geldim baskada birsey demiyixem.buyuklerinin sozunu dinle

Hayır hayır 2 sene önce nişan attı. Ve şu an 45 yaşında gözüküyor çöktü iyice herkese güveni falan gitmiş, insanların kötü olduğunu falan söyleyip duruyor
Sanki mesleginin begenilmemesinden daha ciddi sorunlarınız var gibi?

İnsanlara bakın ne kadar iyi ve fedakar bir insanım ben, aşk önemlisi'nin ispatı için size hiçbir anlamda uygun olmayan insanlar ile ilişkiye girmeyin, devam ettirmeyin.

Hayat o eski filmlerdeki gibi değil artık, kendinizi harcamış olursunuz sadece

Niyetim asla küçümsemek değil. Haddime de değil fakat bir süredir görüştüğüm biri vardı. Konusu da bazen açardım. Bir anlık öfke ile işten çıktı. Ve hastanede bulaşıkçılık işi buldu 30 yaşında adam. Bilgisayarda masa başında çalışırken çıkıp bu işe girmesi bana çok ilginç geldi. Arkadaşlarım şimdiden alay etmeye başladı bile benimle. Ben ise onun o zor işte çalışacağına çok üzülüyorum attan inip eşşeğe bindi sanki. Ben anaokulu öğretmenliği mezunuyum fakat şu an başka işte çalışıyorum (masa başında). Herkes kendine onu nasıl layık görüyorsun diyor. İlerde sorun olur mu bilmiyorum. O işte uzun çalışır mı istifa eder mi onu da bilmiyorum duygusal olarak yoğun olduğum biri. Ne yapsam bilemedim ailemde asla kabul etmez
Siz ne iş yapıyorsunuz eğitiminiz nedir bilmiyorum ama erkeğin kadından düşük maaş alması ya da eğitimini tamamlamaması ilerde erkekte aşağılık kompleksine sebep oluyor ve birçok probleme sebep oluyor. Yani siz sorun etmeseniz bile erkek sorun edip her küçük olayda sorun çıkarıyor. Kaldı ki siz de rahatsız olup konu açmışsınız. Ayrıca masa başı bir işi bırakıp anlık bir duygu ile, bu işe başlaması da bana tuhaf geldi. Demek ki anlık duygu değişimleri, ani çıkışlar yaşıyor bu da ilerde sizin için sorun olabilir. Bu sizi rahatsız ediyorsa bence ilişkiyi çok da uzatmayın derim. İş ve eğitim konusu bu devirde önemli çünkü. Aşktan sevgiden toz pembe olunduğu dönemler geçmiş maalesef, maddiyat ve iş önemli.

Arkadaşları dedikodu yapıp duruyor. Bunların hepsi kahpe diyordu . Bide beni tanıyorlar az çok iş arkadaşlarını yolda gördüğümde “X bir müşteriye hoşgeldin falan deyip gülüyor kız da çok güzel” demişlerdi ben de kıskançlık krizine girmiştim. Bunu söylemeleri yanlış dedi sinirlendi
Ne tuhaf insan ilişkileri var, her şeyle dalga geçen, her şeyi değersiz gören bir millet olduk.

Anladigim kadariyla adamin belli bir meslegi yok, universte mezunu da degil. Yani masanin başinda dursa noluyor devamli bir masa başi masa başi diyorsunuz da masanin başinda durunca cok buyuk bir şey mi yapiyordu sanki. 😁
Siz bilirsiniz tabi ki.

Back
X