• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunalıyorum artık!

la rosa

Ege- 07.08.2017
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
2.297
3.185
83
36
Kızlar benim aslında tek bir derdim yok. Sanırım her şey üst üste geldi ve ben gerçekten çok yoruldum artık. Hani dibe vurdum diyemem de kendimi çok diplerde hissediyorum artık her konuda.

Temel sıkıntılarım şöyle:

1. İşimde çok ama çok mutsuzum. Bu ofiste geçirdiğim her dakika bana işkence gibi geliyor ki toplamda 10 saat burdayım. "İşten ayrıl." demeyin, çünkü çalışmam gerek. Uzun süredir iş başvurusu yapıyorum hatta tanıdıkları da devreye soktum ama sonuç alamıyorum. İyi bir üniversiteden mezunum, 2 yabancı dilim var. Aldığım maaş çok az. Bugün işe yeni birini aldılar, eğitim seviyesi benden baya düşük. Kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlamayın, sadece aynı işi yapacaksak "Ben neden zamanında o kadar uğraştım?" diyorum ve gerçekten canım sıkılıyor. Sadece bu da değil, ofiste çok gergin bir ortam var ve artık bu gerginlikten çok sıkıldım.

2. Maalesef 5 ay önce düşük yaptım. Ocak'ta doğum yapacaktım. Bu sene ocak ayına girmekten korkuyorum, zaman geçmesin, Ocak gelmesin istiyorum. :( Bir de son 3 aydan beri hamile kalmaya çalışıyorum ama maalesef olmuyor. Artık diyorum herhalde "Benim çocuğum olmayacak." Çok istekliydim ama son zamanlarda bu düşünceden de biraz soğur gibi oldum. Hem şuan iş değiştirip hemen hamile kalırsam sorun olur mu diye düşünüyorum. Yani yeni başladığım bir yerde hemen hamile kalsam 8 ay sonra beni doğum iznine gönderirler mi? Yasalar ne der bu konuda bilmiyorum ve merak ediyorum.

Asıl sorun da bu sorunlardan dolayı canım çok sıkkın olduğundan bu durumu eşime yansıtmaya başladım. Son zamanlarda maalesef her şeyi takar oldum, hiç etmediğimiz kadar tartışıyoruz. ( Çoğu benden kaynaklı.) Eşim bana sürekli "Sen niye bu kadar tripli biri oldun?" diye sorup duruyor. En ufak şeyden tartışma çıkartıyorum. Sanki hayatımda ters giden her şeyin intikamını ondan almak istiyorum. O da bunaldı biraz. Yapmamaya çalışıyorum ama olmuyor. Her şeyi gözüme batıyor. Eşimle de aramız son bir kaç haftadır bozuk. :(

Bu durumdan dolayı ben iyice "mutsuz" biri oldum çıktım. Hayattan keyif alamıyorum, genel olarak kendimi kötü hissediyorum. Bu döngüden kurtulmayı çok istiyorum ama tek başıma başaramıyorum maalesef. Sizlere de yazıp biraz rahatlamak ve fikir almak istedim.

Ne üniv mezunları var temizlik bile yapıyorlar, kısmet bu işler inşallah uygun pozisyın bulursunuz.

Ve düşük yapalı az bizaman olmuş hamilelik için acele etmeyin ve bi psikoloğa gidin.

Eğer iş değiştirmeyle ilgili planın varsa çocuk olayını biraz ertelemelisin.Ya da çocuk olana ve doğum yaklaşana kadar iş yerinde sabretmelisin.

Merhaba,

Nedir mesleğiniz ve hangi okul? Ayıptır sorması düşük dediğiniz ne kadar? Az da olsa birşeyler söylerseniz yorum yapalım?

Eğer işiniz sizi mutlu etmiyorsa çıkın.
Eğitim düzeyi düşüktür ama işi yapabilecek ışığı almışlardır.
Korkularınızın üzerine gidin.
Belki ocak ayında daha sevinçli durumlarla karşılaşırsınız.
Negatif olmayın :KK51:

Merhaba,

Nedir mesleğiniz ve hangi okul? Ayıptır sorması düşük dediğiniz ne kadar? Az da olsa birşeyler söylerseniz yorum yapalım?

Lojistik sektöründeyim, hava taşımacılığıyla ile uğraşıyorum. 2400 maaş alıyorum ve bir kısmını da elden alıyorum. İstanbul Üniversitesi mezunuyum. Şirketim gerçekten hiç kurumsal değil. Ortamdaki bu gerginlik olmasa hadi dicem ki "Azıcık aşım, kaygısız başım." Ama ortamım çok huzursuz maalesef. Gün içinde stresten başım ağrıyor bazen. Tek düşüncem bu işten kurtulmak.

Aslında benim İngilizce öğretmenlik sertifikam da var(formasyon almıştım), ama KPSS ile uğraşmamak için bu sektöre girdim ve burada da kaldım. Bazen diyorum acaba KPSS'ye mi girsem. Ama onun da ataması var, bir sürü ayrı ayrı derdi var.

Anlayacağınız bir yol ayrımındayım ama önümde bir yol yok :) Ya da ben seçemiyorum.

Eğer işiniz sizi mutlu etmiyorsa çıkın.
Eğitim düzeyi düşüktür ama işi yapabilecek ışığı almışlardır.
Korkularınızın üzerine gidin.
Belki ocak ayında daha sevinçli durumlarla karşılaşırsınız.
Negatif olmayın :KK51:

İnşallah dediğiniz gibi olur. Ocakta çocuğum olmayacak orası kesin ama belki güzel bir işim olur. İşimi oturtuktan sonra da bir dahaki Ocak'ta doğum olur inşallah. Düşüncesi bile mutlu etti.

Hım evet maaş ve nitelikler uyumsuz gerçekten. Bilmiyorum kaç senedir çalışıyorsunuz ama şuan benim şirketimde, bu niteliklere sahip 5-6 yıllık çalışan biri ortalama 4500-5000 bin net maaş alıyordur. başvurulara devam edin, ama piyasa çok çok kötü :(

İnşallah dediğiniz gibi olur. Ocakta çocuğum olmayacak orası kesin ama belki güzel bir işim olur. İşimi oturtuktan sonra da bir dahaki Ocak'ta doğum olur inşallah. Düşüncesi bile mutlu etti.

Nacizane tavsiyem.
Olumlu düşününce daha güzel gidiyor sanki herşey.
İş konusu sizi muhtemelen strese sokuyor.
Hiç sevmediğim bir mesleği uzun süre yapmıştım.
Yıllarımı verdim çıkmamalıyım demiştim ve çıktım eninde sonunda.
Şuan çok mutluyum farklı bir işteyim.
Korkmayın adım atın.
Hiçbirşey sizin canınızdan bu değerli zamanlarınızı kabus gibi geçirmenize neden olmamalı.
Herşey gönlünce olur umarım :KK37:

Hım evet maaş ve nitelikler uyumsuz gerçekten. Bilmiyorum kaç senedir çalışıyorsunuz ama şuan benim şirketimde, bu niteliklere sahip 5-6 yıllık çalışan biri ortalama 4500-5000 bin net maaş alıyordur. başvurulara devam edin, ama piyasa çok çok kötü :KK43:

Canım aynen. Bunu biliyorum ve maalesef beni çok üzüyor. Aldığım parayı küçümsemiyorum buna şükür, karnım doyuyor. Ama 5 senelik tecrübem var ve arkadaşlarım 4000-5000 civarı alıyor. Ben kendimi çok geride kalmış hissediyorum.

İnşallah güzel şeyler olur.

Nacizane tavsiyem.
Olumlu düşününce daha güzel gidiyor sanki herşey.
İş konusu sizi muhtemelen strese sokuyor.
Hiç sevmediğim bir mesleği uzun süre yapmıştım.
Yıllarımı verdim çıkmamalıyım demiştim ve çıktım eninde sonunda.
Şuan çok mutluyum farklı bir işteyim.
Korkmayın adım atın.
Hiçbirşey sizin canınızdan bu değerli zamanlarınızı kabus gibi geçirmenize neden olmamalı.
Herşey gönlünce olur umarım :KK37:

Canım çok saol. Adım atmayı da geçtim iş bulmak için koşuyorum ama ben koştukça o da benden kaçıyor. :/ İnşallah beni de senin gibi güzel bir son bekliyordur :(

aslında en büyük problemin işin. insanın ayakalarının geri geri gitmesi kadar kötü birşey yoktur, bilirim.
bence işini önce sağlama al. ya şu anki işinde mutlu olmaya bak, çözüm üret ya da iş değişikliği yap. tabi bu arada çocuk işini rafa kaldır. stresli dönemde olduğundan çocuk olmuyordur muhtemelen.
ocak ayı gelecek, her yıl geleceği gibi. belli ki gebeliğinde karnındaki yavru sağlıklı değilmiş ki düşmüş. senin için de hayırlısı buymuş. geçmişe takılıp kalma önüne bak.
misal, Allah'tan bişey olmazsa benim işi kalıcı gibi. memurum ben. ama doğum ve sonra izinler yüzünden şubem değişir mi sorun yaşar mıyım döndüğümde diye ben de erteliyorum çocuk işini. bu da diğer sebeplerinden biri. tabi benim bir evladım daha var çok şükür Rabbim ömürler versin inş. o yüzden çocuk ve iş ikilisinde esnekliğin olması gerektiğini biliyorum. bunun için işini hallet önce diyorum.

aslında en büyük problemin işin. insanın ayakalarının geri geri gitmesi kadar kötü birşey yoktur, bilirim.
bence işini önce sağlama al. ya şu anki işinde mutlu olmaya bak, çözüm üret ya da iş değişikliği yap. tabi bu arada çocuk işini rafa kaldır. stresli dönemde olduğundan çocuk olmuyordur muhtemelen.
ocak ayı gelecek, her yıl geleceği gibi. belli ki gebeliğinde karnındaki yavru sağlıklı değilmiş ki düşmüş. senin için de hayırlısı buymuş. geçmişe takılıp kalma önüne bak.
misal, Allah'tan bişey olmazsa benim işi kalıcı gibi. memurum ben. ama doğum ve sonra izinler yüzünden şubem değişir mi sorun yaşar mıyım döndüğümde diye ben de erteliyorum çocuk işini. bu da diğer sebeplerinden biri. tabi benim bir evladım daha var çok şükür Rabbim ömürler versin inş. o yüzden çocuk ve iş ikilisinde esnekliğin olması gerektiğini biliyorum. bunun için işini hallet önce diyorum.

Canım sağol yorumların için. İnşallah önce güzel bir iş bulurum, sonra da bir çocuğum olur. Eşim de baya bir çocuk istiyor, şimdi ona da "Erteleleyim." desem onda da bir hayal kırıklığı olacak. Bir de onu düşünüyorum. :( Şu buhranlı dönem çabuk geçer inşallah.

Canım sağol yorumların için. İnşallah önce güzel bir iş bulurum, sonra da bir çocuğum olur. Eşim de baya bir çocuk istiyor, şimdi ona da "Erteleleyim." desem onda da bir hayal kırıklığı olacak. Bir de onu düşünüyorum. :KK43: Şu buhranlı dönem çabuk geçer inşallah.

inşallah çorap söküğü gibi çözülür sorunlar. çocuk dünyanın en güzel şeyi. dünyanın en büyük iyi ki olmuş denilecek şeyi. amaaaaa bakımı, büyütme dönemi de dünyanın en zor meşakkatli işi. o dönem hiçbir sorun olmamalı. en azından gözle görülür, gücün yettiği sorunlar çözülmeli. en azından tecrübem bu yönde bilginiz olsun. inş sağlıklı evlatlar nasip eder Rabbim hayırlı vakitte ;)

inşallah çorap söküğü gibi çözülür sorunlar. çocuk dünyanın en güzel şeyi. dünyanın en büyük iyi ki olmuş denilecek şeyi. amaaaaa bakımı, büyütme dönemi de dünyanın en zor meşakkatli işi. o dönem hiçbir sorun olmamalı. en azından gözle görülür, gücün yettiği sorunlar çözülmeli. en azından tecrübem bu yönde bilginiz olsun. inş sağlıklı evlatlar nasip eder Rabbim hayırlı vakitte :KK66:
Amin canım. İnşallah.

Back
X