- 27 Mayıs 2021
- 134
- 160
- 23
- 45
- Konu Sahibi Minikterminator
-
Can kaybimizda var kendi ailemden, amcalarim gelin çocuk torunlar, tahmin edilemeyecek kadar çok. Onlar daha iyi durumdadir diye kendimizi avutuyoruz. Ne yaparsak yapalım geri getiremeyecegimizide biliyoruz. Herşey o kadar zorduki bir yandan bizlerde ayakta kalmaya çalışıyoruz Ayağa kalkmamiza yardımcı olacak unsurlar, sahip olduğumuz mallarimizdi.büyük kayıp yaşıyorsunuz. canınızı kurtarmış olabilirsiniz ama malınız gitmiş. mal canın yongası derler... Allah sabır versin... can kaybı yaşayan insanlar sizi anlamacak... o şekilde yorumlar yapacak. onlarda kayıp yaşıyor, hoş görü zamanı..
bir sürü başarı hikayesi vardır netten bulabilirsiniz...
yaşamadım. Allah kimseye yaşatmasın. ama sizi anlıyorum emin olun... şükür şuan durumumuz var ama yarınımız hepimizin belirsiz... ülkede bir çok noktada büyük depremler bekleniyor. ve yaşadığımız uğradığımız binaların sağlamlığından emin değiliz... tedirginiz... bizim tedirginlik bir süre sonra unutullacak... sizin bizden daha çookk uzun zamana ihtiyacınız var. Allah sabır versin...
Allah size de kolayliklar versin, iki gün yağmur fırtına vardı umarım biran önce geçer bu günler..Yeni doğmuş gibi yeni bir sayfa açmalısın, bende bir depremzedeyim ve öyle yapmak mecburiyetindeyim.
ev kredisi ile alınan ve ödemesi devam eden evlerin mecburi sigortası ve dask ı yok mu?Hayır böyle birşey söz konusu değil
Konut kredisi kullanmadıkev kredisi ile alınan ve ödemesi devam eden evlerin mecburi sigortası ve dask ı yok mu?
ya Allah korusun da yalnızca ölen insanların kredilerini sildilerYıkılan evler için çekilen Krediler silinmeyecek mi ?
Teşekkür ederim annem rahmetli oldu, babacığım mallarını sevgili oğluna geçirdi, yaşarken öldürdü kendini... Miras alacağım birşey yok istemiyorum da, babamın evleri sağlam duruyor abim tepe tepe kullansın, mali açıdan iyi bir konuma gelme hirsim bundan kaynaklanıyordu, aylık otuz bin küsur ödemem var. Bakalım hayat devam ediyor umutlarda, belki daha iyi fırsatlar çıkar önüme. Hayat bu bir gecede çok şeyler değişiyor, önceki cizgimde devam edeceğim aynı ilkelerle..Öncelikle çok geçmiş olsun yaşadıklarınız çok zor.
Evet eski şartlara kadar belki gelemezsiniz ama bir eviniz olur ve düzenli işinizde varsa bundan sonraki birikimler para olarak bankada değerlenebilir.
Muhakkak miras gibi şeyler de az çok kalacaktır değil mi?
Mesela sadece size ait olan arsa varsa satılabilir ya da farklı şekilde değerlendirilebilir.
Aslında hayat devam ediyor hiç beklenmediğiniz şeyler de olabilir.
Allah'ım yine mi erkek kız evlat ayrımı?Teşekkür ederim annem rahmetli oldu, babacığım mallarını sevgili oğluna geçirdi, yaşarken öldürdü kendini... Miras alacağım birşey yok istemiyorum da, babamın evleri sağlam duruyor abim tepe tepe kullansın, mali açıdan iyi bir konuma gelme hirsim bundan kaynaklanıyordu, aylık otuz bin küsur ödemem var. Bakalım hayat devam ediyor umutlarda, belki daha iyi fırsatlar çıkar önüme. Hayat bu bir gecede çok şeyler değişiyor, önceki cizgimde devam edeceğim aynı ilkelerle..
Babamı asla affetmeyecegim, yıllardır herşeyiyle ben ilgileniyordum. Karşılıklı dairelerde oturuyorduk, mesela mal mülk değil ben onu gözümden bile sakinirken onun evlat ayırmış olmasi, hemde kendine hiç gün yüzü göstermeyen oğlu yüzünden..Allah'ım yine mi erkek kız evlat ayrımı?
Teşekkür ederim Allah size ve dahi kimseye yasatmasin İnsAllahÇoook çok büyük geçmiş olsun sizi tam olarak anlayamam ama elimden geldiğince empati yapıyorum şu an belki bişey ifade etmeyecek ama zamanla hepsi geçecek yeniden hayat kuracaksınız yeniden mutlu olacaksınız imkan bulursanız terapi almaya çalışın tekrardan çok geçmiş olsun kalbim sizinle
Neden neden neden diye sormuyorum artık. İnsanların aklı , fikri ve vicdanları vardır. Babanız bunları kullanmamayı tercih etmiş. Siz sağsınız eşiniz sağ evladınız sağ. Çok şükür bunlara. Para kazanılır , evler yine alınır. Ama babanız oğlu ile çoook imtihan olacaktır. Çok daha düşük şekillerde evlat ayrımına uğradım. Şimdi oğullarından çekiyorlar. Yapacak bir şey yok...Babamı asla affetmeyecegim, yıllardır herşeyiyle ben ilgileniyordum. Karşılıklı dairelerde oturuyorduk, mesela mal mülk değil ben onu gözümden bile sakinirken onun evlat ayırmış olmasi, hemde kendine hiç gün yüzü göstermeyen oğlu yüzünden..
Çok geçmiş olsun ,evim yikilmadi ,hasarli kaldi ama beni bu yasadiklarim cok daha minimalist bir yaşama arzusuna yönlendirdi. Siz de bu şekilde yapmaya çalışsanız bence daha mutlu olursunuz.Eskisi gibi olan yasantimizin asli da pamuk ipliğine bağlı olduğunu ve aslinda hicbir şeyin bana ait olmadığını anladım ben.Sizin gibi zengin değilim ama benim artik gelecekle ilgili, saglik ,huzur ve güvenden baska bir talebim yok,rabbim nasip ederse.Bunu bir süreç olarak görüyorum muhakkak herkesi dönüştürecek değiştirecek bir süreç, hepimiz için kolaylıklar diliyorumTeşekkür ederim annem rahmetli oldu, babacığım mallarını sevgili oğluna geçirdi, yaşarken öldürdü kendini... Miras alacağım birşey yok istemiyorum da, babamın evleri sağlam duruyor abim tepe tepe kullansın, mali açıdan iyi bir konuma gelme hirsim bundan kaynaklanıyordu, aylık otuz bin küsur ödemem var. Bakalım hayat devam ediyor umutlarda, belki daha iyi fırsatlar çıkar önüme. Hayat bu bir gecede çok şeyler değişiyor, önceki cizgimde devam edeceğim aynı ilkelerle..
Size kocaman kalpten sarılıyorum dilerim herşeye misliyle sahip olursunuz, geçmiş olsun çok güzel bir kalbiniz varÇok geçmiş olsun ,evim yikilmadi ,hasarli kaldi ama beni bu yasadiklarim cok daha minimalist bir yaşama arzusuna yönlendirdi. Siz de bu şekilde yapmaya çalışsanız bence daha mutlu olursunuz.Eskisi gibi olan yasantimizin asli da pamuk ipliğine bağlı olduğunu ve aslinda hicbir şeyin bana ait olmadığını anladım ben.Sizin gibi zengin değilim ama benim artik gelecekle ilgili, saglik ,huzur ve güvenden baska bir talebim yok,rabbim nasip ederse.Bunu bir süreç olarak görüyorum muhakkak herkesi dönüştürecek değiştirecek bir süreç, hepimiz için kolaylıklar diliyorum
Ben de size sarılıyorum, umarım yüreğinizde ki sızı geçer ve küllerinizden doğarsınızSize kocaman kalpten sarılıyorum dilerim herşeye misliyle sahip olursunuz, geçmiş olsun çok güzel bir kalbiniz var
Ben varım. Hayatımın bir noktasında Kabus gibi yıllar yaşadım. O, dönem allahım ne olur bunların hepsi bir kabus olsun ve uyanayım dedim. Sonrasında hayatım değiştive öyle bir değişti ki, bu defa da korkmaya başladım ya bütün bunlar bir rüyaysa ve uyanırsam diye korktum. Yani geçiyor, hayat bir sarkaç gib, i bir olumsuzluklara doğru salınıyor sonra düzeliyor birer birer ve mutlu tarafa doğru salınıyor. Asla ümitsizliğe düşmeyin. Hiç bir acı sonsuza dek sürmiyor. Allahın izniyle feraha çılacaksınız inşaallahBütün yaşama motivasyonumu kaybettiğimi söylesem umarım beni yargilamazsiniz. Çok değil birkaç hafta öncesine kadar, mükemmel bir hayatım vardı. Bir gecede herseyimizi kaybettik ve hicbirsey eskisi gibi olmayacak. Umut verecek hikayelere ihtiyacım var. Çok kötü şeyler yaşayıp, eskisinden daha güzel günler görenler varmı? Rica etsem yazarmisiniz, umutlarımı yesertirmisiniz? Sehrimi terk etmedim, dilim varmıyor bir türlü yaşadıklarımı anlatmaya...
Size özel değildi ki, kimse hak etmedi bu yaşananları. Biz cenazelerimiz bulunduğunda birbirimize sarıldık sevinçten, eşim aradı şükürler olsun annemi kardeşimi bulduk dedi. Cenazeye şükürler olsun denir mi, dedik işte. Artık yerleri belli en azından diye şükrettik.İnsAllah kurtulduğunu sevinemiyor, yaşamaya utanıyor insan... Sonra diyorum ki Allah im hep ölçülü oldum elden geldiğince iyi bir insan olmaya uğraştım, her darda olan insana kostum, kimsenin hakkına göz dikmedim, kazandığım her kuruş helal sanıyordum, bu gazabı neden hakettim diye sorgulamaktan çıldıracağım...
Çok ama çok teşekkür ederim içimi ferahlattiniz İnsAllah.Ben varım. Hayatımın bir noktasında Kabus gibi yıllar yaşadım. O, dönem allahım ne olur bunların hepsi bir kabus olsun ve uyanayım dedim. Sonrasında hayatım değiştive öyle bir değişti ki, bu defa da korkmaya başladım ya bütün bunlar bir rüyaysa ve uyanırsam diye korktum. Yani geçiyor, hayat bir sarkaç gib, i bir olumsuzluklara doğru salınıyor sonra düzeliyor birer birer ve mutlu tarafa doğru salınıyor. Asla ümitsizliğe düşmeyin. Hiç bir acı sonsuza dek sürmiyor. Allahın izniyle feraha çılacaksınız inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?