• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar ne yapmaya çalışıyor ?

İyi de şiddet görmesiyle konunun ilgisi yok. Şiddet göstereni değil şiddet gören kadını aşağılamakla mı üste çıkacaksınız?
Kendisi bir kadin olarak hemcinsini meziyetsiz diye gayet rahat aşağılıyor bide üstune üstlük ayrılmalilar diye karar veriyor böylelerine herşey mübah ;)

Kimse sabahın köründe kız evinin kapısında beklemedi akşamdı zaten saat 5 te misafirlerimiz şehre vardı bizde 730 da trafikten dolayı varabildik. Dedim ya kız tarafının yaptıklarına hayret ederken burda onlardan beter olan kişilerden haberdar oldum bu düşünce yapısını benimsemiş kişilerin varlığını öğrenmiş oldum

Siz elalemi bırakın. Anladıgim kadarıyla mutsuz bir evliliginiz var. Başkalarıninda mutsuz olmalarına sebeb vermeden kendi hayatinizi yola koymaya baslayin. Kardesinizle övünüyorsunuz ve gelini as ağlıyorsunuz burda. Önce kendi hayatiniza ceki düzen verin. Başkalarını asaglayarak yükselemezsiniz.

Vallahi hiç anlamıyorum aileye yeni biri katılacağı zaman hemen mal bulmuş mağribi gibi atlayanları?

Benim eniştelerim nişanda tanıştıkları eşimin akrabalarını, bir dahakine anca düğünde görmüşlerdir. Ki düğünde birbirleriyle sohbet ettiklerini bile sanmıyorum.. :KK48:

Ben kv kp bile sayıyla aramışımdır evlenene kadar. Nerede kaldı bir de akrabalarım kaynaşacak.. :işsiz:

Aynen öyle bırak aramayı falan telefonları dahi yoktur birbirlerinde. :D Kızı sadece nişanda görmüşler ne ara kankeyto oldular enişteyle ailesi. :D

Sizin aile cok duzgun(!) bir yapıya sahip ama erkek kardeşinizin evlenince eşinin lafını dinleyip ailesi ile görüşmeyeceğini düşüne biliyorsunuz. Demek ki sadece insanları "eğitim almış" "iyi bir işe sahip" "düzgün fiziği var" diye ustun gormememiz gerekiyormus. En basta karakter önemliymis.
Çünkü siz kardesinizden emin olsanız karısının sözünü dinleyip ailesini arayıp sormamazlik yapmayacağını bilirdiniz. Gelin de okumamış işi olmayan sizin degiminizle meziyetsiz(!) biri olabilir ama belki de karakteri ile kardeşinizin gönlünü fethetti bunu bilemezsiniz. Ayrıca kardeşiniz size fikrini sormadigi surece ilişkilerine de karisamazsiniz.
Keske kardeşinizin de o önemli meziyetleri(!) yerine insanlığı hakkında bu kadar emin olabilseydiniz bu konuyu da acmazdiniz.
Ayrıca başlık bunlar ne yapmaya çalışıyor değil de " Ben ne yapmaya çalışıyorum?" "Kardeşimi gelinden kıskaniyorum" "Kardeşim meziyetsiz biri ile evlenemez" gibi şeyler olsa daha yakışırdı.

Son düzenleme:
Ne kadar enterasansiniz kardesiniz nisanlaniyor mutlu olmak yerine ayrilmali diyorsunuz. Kizla evlenecek olan kardesiniz ya hani o karar verse mutlu olup olmadigina. Boyle aileler oldugu surece daha cok ayrilan da olur, bosanan da. Baskasinin mutsuzlugu ile mutlu olmak ise ayrica sorgulanmasi gereken bir ruh hali.

Siz elalemi bırakın. Anladıgim kadarıyla mutsuz bir evliliginiz var. Başkalarıninda mutsuz olmalarına sebeb vermeden kendi hayatinizi yola koymaya baslayin. Kardesinizle övünüyorsunuz ve gelini as ağlıyorsunuz burda. Önce kendi hayatiniza ceki düzen verin. Başkalarını asaglayarak yükselemezsiniz.

Mutsuz insan veya kompleksi insan her zaman baskalari ile ugrasir.

Kardeşiniz dünyanın en meziyetli insanı değil. O yüzden havada karada kapma almıyorlar onu korkmayın. Cam fanuslara da kapatmazlar.

Eşim her gün ablasıyla konuşuyor. Benim pek umrumda değil.

Soralim burdaki hanimlara. Hanımlar eşimin kardeşleriyle görüşmesine yasak koydum . Ben izin vermediğim müddetçe kendi hür iradesini kullanıp görüşemez diyen var mı aranızda??

kardeşim nişanlandı biz kız tarafının aile yapısının bize uymaması ( giyim , Dünya'ya bakış açısı , gibi ) farklı yapılara sahibiz. Ama Türk toplumu olarak örf adet gelenek görenek aynıdır bence . Bu aile ile farklı şehirlerdeyiz. Nişan için bulundukları yere yola çıktık bu arada başka yerlerden gelecek olan yakınlarımız da vardı 2 kişi toplam bizden önce oraya vardılar. Bunlar gidip bizim misafirlerimizi almaya tenezzül etmedi insanlar 4 saat dışarıda bekledi. Bizde adet böyle dediler herkes aynı anda eve girer. Neyse anlayış gösterdik. Bayram oldu gelin hanım aramadı ben aradım cvp yok msj attım sonra cvp yazdı. Eşim ailesini aradı erkekler cvp vermedi sonradan msjına dönmediler. Bunlar şimdiden böyle evlendikten sonra kardeşimi bizle görüştürmezler bence. Daha hiç evimize gelmiş insanlar değil. Ne yapmaya çalışıyorlar. Ortada kavga yok bişey yok böyle nasıl akraba olucaz. Kardeşim onlara karşı maddi manevi çok düşünceli bize bile böyle değil . Kızın hiç bir meziyeti yok çalışmıyor okumuyor bence ayrılmalı sizin fikirleriniz nedir
Illa kiz tarafi ustunuze atlayacak diye birsey yok varsin iliskiniz mesafeli olsun kizin ailesiyle ne olacak yani. Hem kardesiniz istemese birakirdi zaten kizi demek ki seviyorlar birbirlerini. Sevenlerin arasina girmeyin lutfen kaldi ki siz mi vereceksiniz ayrilmasi gerektigi kararini ?

Bir erkeği karısı yönetecek ve sizinle görüştürmeyecekse ordaki sorun özür dilerim ama kardeşinizde demektir. Yumuşak huylu sanırım kardeşiniz bu yüzden gelinin baskın olmasından mı korkuyorsunuz. Ortada aileye yapılan bir ayıp varsa kardeşiniz bunu görüp o tepki vermeli. Bence siz karışmamalısınız.

Oğlan tarafı olarak geldim :) efffsane görümcelik yaparım :)

Kıza meziyetsiz denmesine takılmış bazıları ama meziyetsizse meziyetsizdir. Alınacak birşey var mı bunda? Meziyetsiz insan yok mu? Kardeşine denk değildir. Dengini bulamayan, bir heves evlenip sonra pişman olan yok mu? Burada meziyetsizse de kardeşiniz beğenmiş, kimseye söz düşmüyor. Hata bile yapıyorsa, hatasını anlamasını beklemekten başka çare yok. Herkesin kendi hayatı, kendi karar. En fazla yapabileceğiniz tatlı bir dille, hiç kavga etmeden, kardeşinize ters gitmeden sadece bir kez "ya oğlum daha kendine denk biri olsa daha iyi olmaz mıydı? İleride sorun olmasın, iyi düşün, biz senin iyiliğin için söylüyoruz" demek. Abla olarak bunu söylemeye hakkınız var. İleride pişman olursa, size gelip, "benim göremediklerimi gördünüz madem bana neden söylemediniz" de diyebilir. Güvenilirliğinizi kaybetmemek için bence önemli.

Şu bayramda aramaları açmama mevzusu bana çok masum gelmedi. Sizin ona karşı tavır almanız için, kardeşinizin olmadığı yerlerde size ters davranabilir. Aynı burada olduğu gibi. Siz ona soğuk davranırsanız yada kardeşinize durumu şikayet ederseniz "Ben ne yaptım ki şimdi? Bayramda yoğundum duymamışım" ayağına yatıp sizi sorun çıkarmaya meraklı durumuna düşürebilir. Kardeşinize sizin onu sevmediğiniz için ona karşı tavırlı olduğunuzu söyleyebilir. Böylece kardeşinizi size karşı dolduracak malzeme vermiş olursunuz. Burada yapmanız gereken sanki gerçekten duymamış da açmamış gibi savranmak, ki belki de gerçekten öyledir (hiç sanmıyorum ama...). Bu olayı büyütmeyin, hiçbir olayı büyütmeyin. Kardeşinize sorun yokmuş gibi olayı anlatabilirsiniz ama ses tonunuzda dahi en küçük kızgınlık belirtisi olmamalı.

En önemlisi ASLA kızla karşı karşıya gelmeyin. Onunla kavga etmeyin. Sorun çıkarmak istese de hep toparlayıcı olun. Size bariz kötülük yapsa da asla bunun için onunla yada kardeşinizle kavga etmeyin. Çok büyük bir olay olursa anlatın bilsin. Küçük şeylerden şikayet ederek "herşeyden şikayet eder" durumuna düşmeyin. Bu sefer söyledikleriniz değerini kaybeder. Eğer ki kız kötü tavırlarına devam eder ve siz de karşılık vermezseniz, her seferinde hırslanıp kötülüğün dozunu arttırır ve sonunda öyle bir şey yapar ki kendini bitirir, foyası ortaya çıkar. Siz de çizginizi hiç bozmadan, kimsenin yüzüne bakamayack kötü birşey yapmamanın verdiği ferahlıkla olayların sizin istediğiniz yere gelişini izlersiniz :) Burada bol köpüklü kahvenizi unutmayın :)

Kardeşiniz başkasının lafıyla ailesinden vazgeçecek kadar karaktersizse onun için sizin de yapabileceğiniz birşey yok. Çeksin çilesini. Olayların bu noktaya gelmemesi için kızla yüz göz olmamanız yeterli. Akıllı, soğukkanlı ve toparlayıcı davranın. Büyüklük yapın ki büyük gibi sayılasınız. Kardeşinizin de yeni ailesini kurduğunu ve koşulsuz şartsız o kıza sahip çıkmak zorunda olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kötülükle karşılık verirseniz, kız haklı olur. Ben de kız tarafına geçerim :)

Çok muhabbet tez ayrılık getirir. Çok samimi olmasanız da olur, hatta daha iyi olur. Karşılıklı saygı dairesinde kalmak dünürlük için yeterli bence.

Bütün bu tavsiyeleri bizzat kendi tecrübelerime dayanarak verdim. Denenmiş, %100 başarılı sonuç alınmıştır :)

Evli mi siniz degilmisiniz bilmiyorum ama insanlar ustunluk kurmak veya bir ailenin kolesi olmak icin evlenmiyor karsilikli mutlu olup mutlu etmek icin evleniyorlar haa bu sizin amaciniza uymadi ise kendinizi sorgulayin derim. Nihayetinde kirmizi halilar serilmemis kraliyet ailesine yakisir davranilmamis neticede. Siz kendinizi cok ozel hissedebilirsiniz fakat biraz saygi!

Oğlan tarafı olarak geldim :) efffsane görümcelik yaparım :)

Kıza meziyetsiz denmesine takılmış bazıları ama meziyetsizse meziyetsizdir. Alınacak birşey var mı bunda? Meziyetsiz insan yok mu? Kardeşine denk değildir. Dengini bulamayan, bir heves evlenip sonra pişman olan yok mu? Burada meziyetsizse de kardeşiniz beğenmiş, kimseye söz düşmüyor. Hata bile yapıyorsa, hatasını anlamasını beklemekten başka çare yok. Herkesin kendi hayatı, kendi karar. En fazla yapabileceğiniz tatlı bir dille, hiç kavga etmeden, kardeşinize ters gitmeden sadece bir kez "ya oğlum daha kendine denk biri olsa daha iyi olmaz mıydı? İleride sorun olmasın, iyi düşün, biz senin iyiliğin için söylüyoruz" demek. Abla olarak bunu söylemeye hakkınız var. İleride pişman olursa, size gelip, "benim göremediklerimi gördünüz madem bana neden söylemediniz" de diyebilir. Güvenilirliğinizi kaybetmemek için bence önemli.

Şu bayramda aramaları açmama mevzusu bana çok masum gelmedi. Sizin ona karşı tavır almanız için, kardeşinizin olmadığı yerlerde size ters davranabilir. Aynı burada olduğu gibi. Siz ona soğuk davranırsanız yada kardeşinize durumu şikayet ederseniz "Ben ne yaptım ki şimdi? Bayramda yoğundum duymamışım" ayağına yatıp sizi sorun çıkarmaya meraklı durumuna düşürebilir. Kardeşinize sizin onu sevmediğiniz için ona karşı tavırlı olduğunuzu söyleyebilir. Böylece kardeşinizi size karşı dolduracak malzeme vermiş olursunuz. Burada yapmanız gereken sanki gerçekten duymamış da açmamış gibi savranmak, ki belki de gerçekten öyledir (hiç sanmıyorum ama...). Bu olayı büyütmeyin, hiçbir olayı büyütmeyin. Kardeşinize sorun yokmuş gibi olayı anlatabilirsiniz ama ses tonunuzda dahi en küçük kızgınlık belirtisi olmamalı.

En önemlisi ASLA kızla karşı karşıya gelmeyin. Onunla kavga etmeyin. Sorun çıkarmak istese de hep toparlayıcı olun. Size bariz kötülük yapsa da asla bunun için onunla yada kardeşinizle kavga etmeyin. Çok büyük bir olay olursa anlatın bilsin. Küçük şeylerden şikayet ederek "herşeyden şikayet eder" durumuna düşmeyin. Bu sefer söyledikleriniz değerini kaybeder. Eğer ki kız kötü tavırlarına devam eder ve siz de karşılık vermezseniz, her seferinde hırslanıp kötülüğün dozunu arttırır ve sonunda öyle bir şey yapar ki kendini bitirir, foyası ortaya çıkar. Siz de çizginizi hiç bozmadan, kimsenin yüzüne bakamayack kötü birşey yapmamanın verdiği ferahlıkla olayların sizin istediğiniz yere gelişini izlersiniz :) Burada bol köpüklü kahvenizi unutmayın :)

Kardeşiniz başkasının lafıyla ailesinden vazgeçecek kadar karaktersizse onun için sizin de yapabileceğiniz birşey yok. Çeksin çilesini. Olayların bu noktaya gelmemesi için kızla yüz göz olmamanız yeterli. Akıllı, soğukkanlı ve toparlayıcı davranın. Büyüklük yapın ki büyük gibi sayılasınız. Kardeşinizin de yeni ailesini kurduğunu ve koşulsuz şartsız o kıza sahip çıkmak zorunda olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kötülükle karşılık verirseniz, kız haklı olur. Ben de kız tarafına geçerim :)

Çok muhabbet tez ayrılık getirir. Çok samimi olmasanız da olur, hatta daha iyi olur. Karşılıklı saygı dairesinde kalmak dünürlük için yeterli bence.

Bütün bu tavsiyeleri bizzat kendi tecrübelerime dayanarak verdim. Denenmiş, %100 başarılı sonuç alınmıştır :)
Beni anladığınız için teşekkürler kendime sorular sorarken bulmak istediğim cevaplar bunlar ama bazılarına derdimi anlatamadım aslında onların işlerine öyle geldi anlamamak yani bende kimseyle yüz göz olmak istemiyorum bayramdan bayrama bayramlaşmak samimiyet lacka bir ilişki değil tanışma açısından gereklilik kavunmuyuz biz bir birimizi koklayıpta mı iletişim kurucaz.hiç mi selam vermicez özel günlerde ayrılmalarını istemem yanlış yapıp dediğiniz gibi siz bana doğruyu yanlışı anlatmadınız demesin ilerde pişman olmasın beni bel altı vurmaya çalışanlar önce kendi hayatlarına baksın ben zor şeyler yaşadım belki kardeşim yaşamasın istiyorum toplu cvp olsun yazanlarada

Beni anladığınız için teşekkürler kendime sorular sorarken bulmak istediğim cevaplar bunlar ama bazılarına derdimi anlatamadım aslında onların işlerine öyle geldi anlamamak yani bende kimseyle yüz göz olmak istemiyorum bayramdan bayrama bayramlaşmak samimiyet lacka bir ilişki değil tanışma açısından gereklilik kavunmuyuz biz bir birimizi koklayıpta mı iletişim kurucaz.hiç mi selam vermicez özel günlerde ayrılmalarını istemem yanlış yapıp dediğiniz gibi siz bana doğruyu yanlışı anlatmadınız demesin ilerde pişman olmasın beni bel altı vurmaya çalışanlar önce kendi hayatlarına baksın ben zor şeyler yaşadım belki kardeşim yaşamasın istiyorum toplu cvp olsun yazanlarada
Ben bi soru sordum meziyetsiz diye ayrılsınlar istiyorsun kardeşin, sen neden kocandan ayrılmıyorsun meziyetleri varda iyi şeyler değil onlar ;)

Nişanlımın ablasının eşi ailemdeki erkekleri aramasın

Kim bu ailedeki erkekler

Mesafe candır

Dıdının dıdısı olan eşiniz neden kızın ailesinin erkeklerini arıyor

Düğünde görüşünce merhaba denilir yeter

Neden ilişki kurmaya çalışıyorsunuz

Bir de madem gelenek vs önemli geline Koç alıp gitmesi lazımdı kardeşinizin

Dönüşte de kızı alır el öpmeye getirirdi

Evet güvenmiyorum ondan endişeliyim

O zaman kıza ve adetlerine takılma gibi bir durumunuz olmamalı. Bu kız olmasa başkası olacak. Kardeşinizde iş biter.

Kızı kardeşinize layık görmemek ayrı bir şey... meslegi, egitimi, fiziği, hatta daha başka sizin önemsediğiniz her şey kardeşiniz için önemsiz demek ki.. evlilik başka bir şey. Aileler, adetler, her şey kapının dışında kalıyor o kapı kapanınca. Sarılıp yatacak olan, eşi ile yaşayacak olan kardeşiniz...

Bir de misafirinize terbiyesizlik yapıldı diye düşünmeyin.
Sonuçta orası nişan evi, o saate kadar telaş olur o evde. Hazırlık olur. Sizi bile ilk defa nişanda görmüşler. Dıdının dıdısı akrabanızın saatinden önce oraya gitmesi daha büyük ayıp bence. Keşke hiç teklif etmeseydiniz...

Sizde meziye olarak gelin hanımami takdiniz?
Alisma evresindedir..Belki tavrinizi farkedip meaafe koymuştur.

Konunun sonunu okuyana kadar sizw hak veriyordum ama son cümlede esas niyetinizi belli ettiniz

Çok haklısınız, bayramlaşmak dünürlükte asgari iletişimdir. Yanlış birşey yapmamışsınız.
Misafirleri almamak da ayıptır, onların evine misafir geldiler sonuçta, kendileri meşgulse bile bir yakınları ilgilenebilirdi. Ya iyi niyet eksik yada görgü. Bizde misafir sokakta bırakılmaz. Herkesin görgüsü kendine tabii. Kendileri de oğlan evi olarak kapıda kalınca anlarlar ;)
Siz kardeşiniz bile olsa bir yere kadar karışabilirsiniz. Alnına yazılmışsa kimse engel olamaz. Ama yaşanacakları akıllıca yönetip, sorunları azaltabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun. Kötü niyetli insanla baş etmek zordur.

Ben kötü şeyler yaşadım diye kardeşim de mi yaşayacak onun için her şeyin en iyisi olsun benim yaşadığım sıkıntıları yaşamasın isterim ondan bu aile içime sinmedi bu yaptıklarıyla

Ya pardon da siz bunları yaptığınız için meziyetlisiniz gelin adayı meziyetsiz. Sizin meslek neydi hanımefendi? Maşallah her şeye bir bahane

Back
X