• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar ne yapmaya çalışıyor ?

Kardeşinizle sizi görüştürür mü bilemem ama her zaman aramak sormak görüşmek zorunda değil bence. Belki telefonla konuşmayı sevmiyor, sevgilisi nişanlısı hariç tabi. Mesaj yazmayı seviyor
 
kardeşim nişanlandı biz kız tarafının aile yapısının bize uymaması ( giyim , Dünya'ya bakış açısı , gibi ) farklı yapılara sahibiz. Ama Türk toplumu olarak örf adet gelenek görenek aynıdır bence . Bu aile ile farklı şehirlerdeyiz. Nişan için bulundukları yere yola çıktık bu arada başka yerlerden gelecek olan yakınlarımız da vardı 2 kişi toplam bizden önce oraya vardılar. Bunlar gidip bizim misafirlerimizi almaya tenezzül etmedi insanlar 4 saat dışarıda bekledi. Bizde adet böyle dediler herkes aynı anda eve girer. Neyse anlayış gösterdik. Bayram oldu gelin hanım aramadı ben aradım cvp yok msj attım sonra cvp yazdı. Eşim ailesini aradı erkekler cvp vermedi sonradan msjına dönmediler. Bunlar şimdiden böyle evlendikten sonra kardeşimi bizle görüştürmezler bence. Daha hiç evimize gelmiş insanlar değil. Ne yapmaya çalışıyorlar. Ortada kavga yok bişey yok böyle nasıl akraba olucaz. Kardeşim onlara karşı maddi manevi çok düşünceli bize bile böyle değil . Kızın hiç bir meziyeti yok çalışmıyor okumuyor bence ayrılmalı sizin fikirleriniz nedir
Ay sana ne
 
Ben kızla nişanda tanıştım. Onların kendi misafirini eve alıp benimkini almaması ilk olumsuz intiba yı oluşturdu zaten buna rağmen normal ve içten davrandık. Bayramda da öyle davranmaları Soğuttu bazı yorumlara hayret ediyorum onlara biz kötü davranmışız gibi niye aradığı niye bikaç saat önce misafiri niz ordaydı demeleri çok saçma ben eleştiri değil fikir almak için konu açtım şunu anladım ki kızın yaptıkları burdakilerin söylediklerinin yanında çok masum kalıyor

Ğerçekten anlayamıyorsunuz.
Kendi misafiri dedikleriniz onları tanıyan insanlar. Belki de yardımcı olmaya bir işin ucundan tutmaya geldiler?
Ne bu ama önce biz girecektik merakı?

O hengamede benim teyzem mi önce gelir, nişanlımın hiç görmediğimiz teyzesi mi? :olamaz:
 
Ayy içim şişti neden anlamak istemiyorsunuz doktor hakim olsa kardeşime eşit olur iyi bir işi iyi bir maaşı var fiziği düzgün içkisi kumar yok böyle biri düzgün bir aileye sahip fiziği de huyu da güzel hatta okumuş iyi bir mesleği olan birini hak etmez mi

Kardeşiniz kendine denk görmüş demek. Size ne?
 
Nisan evine erken gitmek ayıp olurdu insanların telaşı içinde 4 saat orda oturmalari hoş olmazdı. Kendi misafirleri kendi insanı istediği zaman giderler. Benim nisanimda da kendi misafirlerim erkenden geldiler erkek tarafı bizim onlara söylediğimiz saatte hep beraber eve geldi.
Bunun dışında kız gerçekten boş bir kız olabilir ama kardeşi sevmiş beğenmiş uygun görmese işi buraya kadar getirmedi. Gorumcenin fikri sorulmadikca fikrini soylememeşi gerekir. Ayrıca ilerde kız baskı kurup aile ile görüşmesini engellemeye çalışırsa da buna kardeşi karar verecek. Mümkünse o kadar pasif bir karakter olmayıp eşine kırmızı çizgilerini en baştan belirtmeli. Ve nedense ben de ilerde kızın abiyi ailesi ile gorusturmeyecegini düşünüyorum. Aynı model evlilikleri etrafımda çok gördüm . Hissiyatım bu yönde. yine de görümce ayrıl diye baskı yaparsa ters teper.
 
Belli ki seviyeli bir ilişki kurmak istiyorlar. Benim eşim, erkek kardeşimin taze nişanlısının babasını neden arasın ki. Alakasız yani.
Ayrıca elbetteki misafirinizi karşılamayacaklar. 4 saat ne yapacaklar orada millet nişan yapacak hazırlık yapıyorlar sizin ahbabınız kom gibi oturacak mı yanlarında. Siz çok sıkı fıkı olmak istediniz gibi geldi bana, gerek yok bu kadarına.
Bir de kardeşimi görüştürmez ne demek, kardeşinizin kendine ait aklı yok mu?

+1
 
Karşı taraf sanıyorum Sivaslı.
Bütün dünyanın kendi geleneklerine uymasını bekliyorlar edirneden karsa bu kadar ben doğru bilirimci şehir yok ulkede
 
Kimse sabahın köründe kız evinin kapısında beklemedi akşamdı zaten saat 5 te misafirlerimiz şehre vardı bizde 730 da trafikten dolayı varabildik. Dedim ya kız tarafının yaptıklarına hayret ederken burda onlardan beter olan kişilerden haberdar oldum bu düşünce yapısını benimsemiş kişilerin varlığını öğrenmiş oldum
 
Belli ki seviyeli bir ilişki kurmak istiyorlar. Benim eşim, erkek kardeşimin taze nişanlısının babasını neden arasın ki. Alakasız yani.
Ayrıca elbetteki misafirinizi karşılamayacaklar. 4 saat ne yapacaklar orada millet nişan yapacak hazırlık yapıyorlar sizin ahbabınız kom gibi oturacak mı yanlarında. Siz çok sıkı fıkı olmak istediniz gibi geldi bana, gerek yok bu kadarına.
Bir de kardeşimi görüştürmez ne demek, kardeşinizin kendine ait aklı yok mu?

Vallahi hiç anlamıyorum aileye yeni biri katılacağı zaman hemen mal bulmuş mağribi gibi atlayanları?

Benim eniştelerim nişanda tanıştıkları eşimin akrabalarını, bir dahakine anca düğünde görmüşlerdir. Ki düğünde birbirleriyle sohbet ettiklerini bile sanmıyorum.. :KK48:

Ben kv kp bile sayıyla aramışımdır evlenene kadar. Nerede kaldı bir de akrabalarım kaynaşacak.. :işsiz:
 
E ervaduru biraz sakinleşin, ön yargılı yaklaşırsanız verdikleri tepkileri doğru yorumlamak zorlaşır. üstelik siz sevseniz de sevmeseniz de karar kardeşinizin. bu tavır sizi de onu da mutsuz eder.
misafir karşılama olayında haklı olduğunuzu düşünmüyorum. hiç tanımadıkları insanların evinde nişan öncesi ne yapacaklar? nişan evinde saatler öncesinde misafir gönderdiğinz için siz ayıp etmiş olurdunuz. Allahtan açık sözlülermiş, ayıp olmasın diye kabul edebilrlerdi çok daha kötü.

bayram meselesinde de kızı kaç kere gördünüz? nasıl bir ilişki kurdunuz? hemen can ciğer olamaması, çekinmesi, hatta nişan meselesinden sonra mesafe koymak istemesi normal bence.. görümce kimliğinizi köşeye bırakıp kadın olarak da düşünün lütfen. Bir de kızı böyle aşağıladığınız sürece onu kabul etmeniz zor. bu bakış açınız da ona yansıyordur mutlaka. bu şekilde iyi ilişki nasıl kurulur?
 
Ayy içim şişti neden anlamak istemiyorsunuz doktor hakim olsa kardeşime eşit olur iyi bir işi iyi bir maaşı var fiziği düzgün içkisi kumar yok böyle biri düzgün bir aileye sahip fiziği de huyu da güzel hatta okumuş iyi bir mesleği olan birini hak etmez mi
İçiniz sişsin zaten bulunmaz hint kumasi kardesinizi evlendirmeyin müzeye koyun....sekilci ve önyargılı,hatta kibirli tavrinizdan rahatsiz olunmustur garanti....
 
İnsanlara boş boş konuşuyorsun ölünce haber oluyorsunuz biz iyi aileyiz derken düşünücek onları :KK66:
Hep derim söyleyene değil söyletene bak diye
İyi de şiddet görmesiyle konunun ilgisi yok. Şiddet göstereni değil şiddet gören kadını aşağılamakla mı üste çıkacaksınız?
 
Meziyetli kardeşinizi kuvvetli aile bağlarınızla yanınızda tutabilirsiniz evlendiğinde. Kimse zorla sizden ayıramaz değil mi?

Eşiniz neden kızın ailesine arıyor onu da anlamadım. Fazla laçka olmak istememişlerdir belki de.
 
Karşı taraf sanıyorum Sivaslı.
Bütün dünyanın kendi geleneklerine uymasını bekliyorlar edirneden karsa bu kadar ben doğru bilirimci şehir yok ulkede
Ay yok bu sivaslı olamaz.
Bizim memleketimizde böylesini topa koyarlar. :D bu tiplerede katlanmazlar yani
 
Belki konu sahibi "bos bos yaşıyorsunuz" diye etraf saydirmasa kibirli şekilde böyle tepki gelmezdi
İki konu birbirinden çok farklı. Söylediği yanlış, ordan vurun. Şiddet görmesiyle aşağılamak yanlış. Şahsen kızdığım için veya haklı olduğumu ispatlamak için her yol mübah olarak görmüyorum. Neyse siz bilirsiniz.
 
İki konu birbirinden çok farklı. Söylediği yanlış, ordan vurun. Şiddet görmesiyle aşağılamak yanlış. Şahsen kızdığım için veya haklı olduğumu ispatlamak için her yol mübah olarak görmüyorum. Neyse siz bilirsiniz.

Yorum benden değildi, sadece neden tepki aldigini yazdim. Bence konu sahibi kendisi mutsuz ve takacak yer arıyor.
 
Back
X