Uzak durun oyle bir insan zarardan baska bisi vermez size. Konusuyorsa bile sizinle emin olun ki cikarlari icin konusuyordur..
böylelerine toksik aile üyesi deniyor.
daha yaşın ne başın ne ne vicdanı bu? sanırsın gelmişin 50 yaşına baban da ölüm döşeğinde.
seni böyle büyüttükleri için vicdan yapıyorsun şu an. ne olursa olsun aile lafına kanma sakın herkes aynı şeyi söylüyor ama kimse kendini zora sokmuyor herkesin dilinde bu laflar.
kalmasın gözün arkada, onlar seni dünyaya getirdi sen onları değil. şu an kendi hayatına odaklanman doğru olan, fazla düşünme.
Bazen cok aptal oluyorum galiba. Herkesi kendimden cok dusunuyorum gereginden fazla uzuluyorum. Az once beni aradi ne yaptigimi nasil oldugumu sordu. Annemin yanindayim yarin gidicem dedim. Gezdin mi dinlendin mi falan diye sordu hayir dedim geldigim gunden beri bankayla, borclarla onla bunla ugrasiyoruz hicbisey yapamadim dedim. Annen hakediyor dedi. Neyi hakediyor senin borclarini odemeyi mi bu cocuklari tek basina dunyaya getirmemesine ragmen hepsi icin cirpinmayi mi dedim. Bizim icin kendi istikbalini oldurmus beyefendi, ki ne maddi anlamda bana bir kurus vermisligi vardir , ne manevi anlamda bir kez olsun sacimi oksamisligi vardir.. Sanirsiniz onu dolandirip terkeden bizdik. Konustu konustu zeytinyagi gibi uste cikmayi basardiktan sonra hadi hadi Allah isini rast getirsin diyip telefonu yuzume kapatti. Bu is bu kadar basit . Bundan sonra onun icin kilimi kipirdatmayacagim.
Maalesef adi BABA iste. Dogarken secemiyoruz annemizi babamizi. Annenizi kotuluyor sizi ondan sogutup kendine cevirmek icin. Silin gitsin boyle babayi olmaz olsun. Bende evladim var 22 yasinda 5 yasindan beri ne maddi ne manevi yaninda oldu. Oglum meslek sahibi olduktan sonra karsisina cikmak icin 40 takla atti maalesef basaramadi. Baba nasil birsey bilmiyorum bile niye baba dicem diyor. Benim babam yok d3di sildi gecti..Az once yasadigim olaya bu cevabiniz cuk diye oturdu biliyor musunuz. Gercekten oyleymis. Az once beni aradi ne yaptigimi nasil oldugumu sordu. Annemin yanindayim yarin gidicem dedim. Gezdin mi dinlendin mi falan diye sordu hayir dedim geldigim gunden beri bankayla, borclarla onla bunla ugrasiyoruz hicbisey yapamadim dedim. Annen hakediyor dedi. Neyi hakediyor senin borclarini odemeyi mi bu cocuklari tek basina dunyaya getirmemesine ragmen hepsi icin cirpinmayi mi dedim. Biz dogdugumuz icin kendi istikbalini oldurmus beyefendi, ki ne maddi anlamda bana bir kurus vermisligi vardir , ne manevi anlamda bir kez olsun sacimi oksamisligi vardir.. Sanirsiniz onu dolandirip terkeden bizdik. Konustu konustu zeytinyagi gibi uste cikmayi basardiktan sonra hadi hadi Allah isini rast getirsin diyip telefonu yuzume kapatti.
Babana hiiiç acıma annene acı. berbat koca ol git kadının üstüne onca borç yık sonra otur emrahlık yap kendini acındır yemezler.
Adamsa annene maddi yardım etsin, evladına maddi yardım etsin. İş elini taşın altına koymaya gelince şam babası modu tabi.
Maalesef adi BABA iste. Dogarken secemiyoruz annemizi babamizi. Annenizi kotuluyor sizi ondan sogutup kendine cevirmek icin. Silin gitsin boyle babayi olmaz olsun. Bende evladim var 22 yasinda 5 yasindan beri ne maddi ne manevi yaninda oldu. Oglum meslek sahibi olduktan sonra karsisina cikmak icin 40 takla atti maalesef basaramadi. Baba nasil birsey bilmiyorum bile niye baba dicem diyor. Benim babam yok d3di sildi gecti..
İster istemez içten içe vicdanı sızlıyabiliyor insanın her ne kadar öyle olmadığını zannetse de.Bence üzülmemelisin baban için çünkü hayat ekmek elden su gölden değil.Bazıları iyi insanları sömürüp bu yolla geçiniyor ne yazık ki.Elini ayağını tamamen çek diyemem sonuçta baban ama fazla yüz göz olma sonuçları kötü olabilir hayır demesini bilmelisin bence.
Soyle ki is aclik boyutundaysa ben de duramam yani, o zaman en azindan asgari ihtiyacini karşılayacak sekilde olabilir. Aksi bir durumu da vicdanimiz kabul etmez. Ah ayni vicdandan onlarda da olsaydi zamaninda..Bi ara gercekten elimi etegimi cektim 5 ay gibi bir sure arayip sormadim sonra dayanamadim gormeye gittim o perisan halini gorunce de kendimi kaybettim. Bi tane yumurtayla, bi sokum ekmekle kahvalti hazirlamaya calisti kendine bile yetmezdi ki onlar3 gun kendime gelememistim aglamaktan uzulmekten. Gecmisi dusunup ona cok kiziyorum ama simdiki haline de bakip uzuluyorum vicdanim sizliyor. Bazen diyorum ki keske yine ayni durumda olsaydi konusmasaydi ilgilenmeseydi bizle ama kendi durumu iyi olsaydi, en azindan yedigi onunde yemedigi arkasinda der gecerdim uzulup kafama takmazdim.
İnşallah sana yük olmaktan çıkar Allah yardımcın olsun cnm.Haklisiniz en azindan mesafeli olmaliyim cunku ne zaman yakin olmak yaninda olmak istesem hep zararli ciktim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?