Bunu hep yapıyor

Micra23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2020
343
134
53
39
İyi akşamlar..Sorunum eşim başkalarının yanında azcik sesini yükseltmesi bile beni ciddi anlamda yaralıyor.Bundan önce çok kez oldu başkalarının yanında sesini yükseltti yukseltmedigi zaman da şöyle bir arkadaş toplantısında falan grurumu oksamadi ..Bugünki sorun sesi zaten çok yüksek çıkan birisi ..Evde temizlik yapıyorum çöpe atılması gereken birkaç biseyi kapının önüne bıraktım çöp değil yani kutu vs..Çünkü yarım saat sonra dışarı çıkacaktık atarız diye düşündüm.. Kutulardan biri düşmüş tam dışarı çıktık kapının önünde bı baktım sesini yükseltti çocuğa sen attın kesin değil mi diyordu mutfaktan duydum.O atmadı ben bırakmıştım düşmüştür dedim.Ordan bağırdı koyduysan düzgün koy diye..Sonra tahammül edemedim çıktım bişey söyleyeceksin evin içinde şöyle kapının önünde değil dedim.Ben bişey söylemedim falan dedi .Bu arada komşularla pek görüşmem çünkü görüştüğünü hep başkalarının ve bizim dedikodumuzun yapıldığını duydum yakinlasmadim .Birkaç ay öncesinde de eşimle ilgili bir konuşması canımı sıkmıştı ki bunu eşime anlatmistim ve birkat daha dikkatli ol bağırma demiştim..Neyse ben bagirmadim sana öyle geldi bizi mi dinliyorlar sanki falan dedi asıl sen çıkınca duymuşlardır falan dedi ama resmen kalbim acıdı.Kac kez uyarmama ragmen aynı şey aynı şey.Sizce ben mi abartiyorum

Esin belki apartman kulturunde yetismedi ve de ailesinden nasil gorduyse oyle yapiyodur biraz torpulenmesi lazim.bende oyleyim babam yuksek sesle konusurdu oyle buyumusumki bende oyle yapiyorum kendimi.ifade ederken bile kavga eder gibi anlatiyordumcok kotuama birazcik torpuledim tabi zamanla.uyara uyara duzelecektir.

Kızarak konuşuyor galiba, hem yüksek hem tavırlı/kızgın konuşma kırıcı olur tabi. Hem de gereksiz yere.
Tekrar konuşun, olmadı aynısını yapacağınızı söyleyip, 1-2 kez siz de ona sesinizi yükseltin, mecburi empati yapmış olur. Belki anlar.

Konuşmanın yükseldiği zamanda değil de, normal keyifli bir zamanınızda tekrar dile getirin. Belki bilerek yapmıyorsun ama bu şekilde bana yükselerek konuşman beni çok üzüyor falan gibi. Ben dili ile konuşmayı öneriyorum.

Hayir abartmiyorsunuz, bana kalsa az bile tepkileriniz.
Hadi sizi geçtim çocuğunuza bile bağırıyor, çok üzücü.
Ama kendisinin farkında değil sanırım.
Sık sık hatırlatın, güzelce söyleyin belki anlar .

Sadece size degil cocugunuza da sesini yukseltiyor ofkesini kontrol edemiyor sanirim. Bir psikologla gorusmesini isteyin. Ufacik birseyde hemen bagirmasi normal degil bana gore.
Aynen öyle bir de sormadan etmeden yargıladı çocuğu kesin o kutuyu sen atmissindir dedi

Ben bağıra bağıra konuşulmasını bile doğru bulmuyorum açıkçası. Ani durumlar olur; korku, sinir, heyecan... tabi ki refleks olarak çıkar. Fakat bunu sürekli hale getirmek herkesin huzurunu bozar. Beni de her şeye bağırıp sonra da '' bağırmadım ki '' diyerek normal bulmaları rahatsız ediyor var çevremizde Ki size de sürekli bağırıyor bu da zaten stresli bir insan değilsen bile o şekle büründürüyor insanı. Eşiniz kendine çeki düzen vermeli.

Çok doğru ama nasıl çeki düzen. Verecek

O kadar çok söyledim ki bagirmadim diyor

Kaçıncı defa söyledim hesaplayamadim

Ben her zaman konuşarak her şeyin çözüleceğini savunan biriyim fakat burada siz uygun vakti kollayıp konuşsanız da eşiniz inkar durumunda. Bence keşke çift terapisine gitseniz ve bu konuyu orada açsanız. O zaman inkar dahi etse terapistiniz müdahele eder. Bağırdığını dahi kabul etmese sizin nasıl hissettiğinizi anlamaya çalışır.

acaba diğer insanların yanında güç gösterisi mi yapıyor aklınca

Bence karakteri boyle.
Bu tarz insanlar düzelmez.
Ailede ne gördüyse o.
Aynı evde yaşanmadan da bilinmez.
Bu tiplere çok sakin kadın lazim gamsız alinmayan ailede çile çekmiş vs vs.
Ancak onlar katlaniyor.

Ben kısasa kısasçı oldum. Ben de ona aynısını yaparım böyle durumlarda. Kendini kötü hissederse tekrarlamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…