Bunu nasıl söyleyebilirim?

Tüm yazilanlara tamamda..gecen kedinin biri çöpte ped bulmus almış gidiyordu..beynimden vurulmusa döndüm. .sanirim burdaki sokak kedisi temizdir savunuculari hollandada falan yasiyor...

Kedi fobisi gerçekten var ama sanırım sizin ki fobi değil.Bir yakınımla bahçede mangal yapmıştık.Kardeşi de vardı .Et kokusu bu,illa ki kedi geldi.O kızın çığlık çığlığa eve kaçışı hiç aklımdan gitmez.Önce fobi olduğunu anlamadık,19 yaşındaki kız kediden korkar mı dedik,baktık ki korkudan titriyor anladık korkusunu.Bunda utanılacak ,bahane arayacak durum yok.Rahatsızsanız kvye sizin kedi sevginize saygı duyuyorum ama benim böyle bir kedilerden rahatsızlığım var,anlayış gösterirseniz sevinirim dersiniz.Anlayışlıysa art niyet aramaz.

Ben anladigim kadariyla korku degil hijyen takintisi var biraz. Oncelikle sunu soyleyeyim kedi yikanmaz. Bence kv adayiniz cok iyi yapiyor malum havalar soguk hayvanlar muhtac.
Gitmemeye calis veya tok git. Boyle bir huyu degistiremezsin

Kediler temiz hayvanlardır.. Sokak kedisi bile olsa.. Biz nasıl hergün banyo yapıyosak onlar her dakika yalanarak banyo yaparlar.. Ve onların tükürük salgılarındaki madde sizin evde kullandığın ız çamaşır suyundan bile daha hijyeniktir.. Bu kadar takıntılı olmayın.. İnsanların hayvan sevgisine müdahale etmeyin.

Hepsi tamqm da mutfak bezi ile yerleri silmek ne? Su mutfak tezgahtar tuttuğunuz beyler miiiiii

Soktayim

Evet bildigimiz klasik sari bez var ya tezgah sildigimiz, onu aldi yere sicrayan yaglari sildi sonra tezgahi sildi bi de sudan gecirip masayi sildi. Ustelik orta yasli gayet temiz görünen bir ev hanimi yapti bunu...

Kendi komşunuzla beni nasıl kıyaslıyorsunuz anlayamadım?
Hem korkuyorum hemde hijyen konusunda takıntım var oldu mu?
Evet onu kırmamak için alerjim olduğunu söylemeyi düşünüyorum.
Oğlunu kadının üstüne salmak nedir? Köpek mi bu çocukta üstüne salayım? Öyle olsa ben konuşmazdım beni muhattap etme sen konuş annenle derdim. Yazmış olmak için yazmayın.

Hanfendi kendi özel arabam haricinde belediye otobüslerine veya parklara oturduktan sonra eve geldiğimde üstümdekileri makineye atıyorum. Hem korkuyorum hemde hijyen konusunda hassasım. Kedi köpek tüyünden oluşan hastalıklar var. Siz kedi seviyorsunuz diye herkes sevmek zorunda değil. Ayrılıp ayrılmayacağım ile ne alaka? Konuya yardımınız olmayacaksa yorum yapma zorunluluğunuz da yok boşuna işgal etmeyin.

Hayır bahane değil, çok basit kedilerden korkuyorum ve sokak kedisinin evde olmasını hijyenik bulmuyorum. Herkes aynı düşünmeyebilir ama hijyen önemli birşey.

Ben Kedi köpek tuyunden karacigerimden 2 kere kist ameliyatı oldum ki kedi köpek beslemem. Kimse kusura bakmasin kedili köpekli eve gitmiyorum herkes çektiğini bilir.

İşte ağzı olan konuşuyor malesef. Hastalığın nereden geleceği belli olmuyor tabiki ama kedileri sevmiyorum ev kedisi olsa bile korkarım ama sokak kedisi herkes temiz temiz diyor ama bana göre değil. Neyi kanıtlamaya çalışıyorlar anlamıyorum hakkaten.

Tüm yazilanlara tamamda..gecen kedinin biri çöpte ped bulmus almış gidiyordu..beynimden vurulmusa döndüm. .sanirim burdaki sokak kedisi temizdir savunuculari hollandada falan yasiyor...

İşte bazıları her sokak kedisini denetim altında tutuyormuş gibi emin konuşuyor.

Kedilerden korkmam .Kedileri severim ama dışarıda.Evdeyken tüylerinin mutfakta olmasına, oturduğum koltukta olmasına tiksinirim

Malesef korkuyorum ve takıntı yaptım bunu. Ben yıkanan kedi gördüm komşumuz kedi besliyor ve yıkıyor aşısını yaptırıyor sürekli tüylerini tarıyor ama kediyle aynı ortamda duramıyorum yine de fobim var çünkü. Kendilerini yalamaları bile daha da rahatsız edici bir durum bana göre. Herkesin anlamasını beklemiyorum zaten.
Ben anladigim kadariyla korku degil hijyen takintisi var biraz. Oncelikle sunu soyleyeyim kedi yikanmaz. Bence kv adayiniz cok iyi yapiyor malum havalar soguk hayvanlar muhtac.
Gitmemeye calis veya tok git. Boyle bir huyu degistiremezsin
Yok gerçekten korku da var. Yazın da böyle kışın da. Onlara bahçede kulube yapıp doyurmakta mümkün illa eve almak gerekmiyor. Sonuçta tüm hayvanlar evlerde yaşamıyor.

Kedilerden korkmam .Kedileri severim ama dışarıda.Evdeyken tüylerinin mutfakta olmasına, oturduğum koltukta olmasına tiksinirim

Ben korkuyorum. Kedi videoları izlerim yavru kedileri tatlı bulurum yani bir düşmanlığım yok. Ama yaklaşamam. Evde tüylerinin olması özellikle sokaktaki bir kedinin eve alınması hiç doğru bulmuyorum ya beni anlayan biri çıktı sonunda.

annesine kedi tüyüne alerjin olduğunu bu yüzden gelemediğini söyle

Konu sahibi uslubunuz çok yanlış belli ki farkedilmiş ceza almışsınız!! Ağzı olan konuşuyorlar falan, sanki sokak kedilerini denetliyorlar falan.. Kedilerin hijyen yönünden denetime ihtiyacı yoktur.. Bu konudaki bilgisizliğiniz o kadar belli ki zira kedileri yıkamaktan falan bahsediyorsunuz!! Kedi yıkanmaz! Kedi eğer yıkanırsa kendini temizlemekten vazgeçer, derilerindeki mikrop geçirmeyen yağ tabakası gider ve hastalığa açık hale gelir.. Onların ağzı tükrüğü sizin bizim günde defalarca yıkadıgımız ellerimizden temizdir.. hijyenden falan bahsederken sadece siz hijyene önem veriyor gibi konuşuyorsunuz.. eğer biraz araştırsaydınız peygamberlerin eteğinde uyuyakalan sokak kedileriyle beraber namaz kıldıklarını bilirdiniz ve bu saçma hijyen muhabbetini de bu kadar uzatmazdınız.. Kediler ağzını değdikleri herşeyi zaten sizin çamaşırsuyunuzdan daha hijyenik hale getirirler.. Bu yaşınıza kadar getirdiğiniz fikirleri ben elbette değiştiremem ama belki siz döner bi kendinize bakar da normal olanın sizin fikirleriniz olmadığını anlar belki de bu konuda yardım alır bunu aşmaya çalışırsınız.. Zira ben sizin nişanlınızın ailesinin yerinde olsam bu fikirlerinizi çok yadırgarım.. Hatta sizin nişanlınız olsam ya bu mevzuyu aş ya da ayrılalım demeyi tercih ederim.. Yani sonuçta ne kadar onların evine gitmiyceksinizki bu kadıncağız sizin eşinizin annesi olduğunda evine mi gitmiyceksiniz ben anlayamadım.. Ya da üstünde sizin evinize o kedilerin tüylerini taşıdığında da ondan tiksinicek misiniz.. Bana pek mantıklı bi aile ilişkisi gibi gözükmedi.. Yine de hakkınızda hayırlısı olsun.

mesela siz oradayken bir kedi görseniz ve herzaman verdiğiniz tepkiyi verip korksanız ve anlasalar sonrada onlara bu konu ile ilgili rahatsızlığınız olduğunu, hem fobinizin hem de kedi tüyüne karşı hassasiyetinizin olduğunu söyleseniz, kadına kedilere bakma demeyeceksiniz, zaten hayvan seven bi insan evine alarak ya da almayarak yapar yine sevgisini eksik etmez, ama hiç değilsen eve almaz veya daha dikkatli olur kediler konusunda. Hassasiyetinizi bilmeden kendinizi onlardan çekmeniz de başka sorunlara gebe ben söyleyeyim size açık açık konuşun, sonunda vay sen bizi beğenmiyor musuna doğru gider bu uzak durmalarınız.

aaayy ne tatli bi kayinvalide :) cok seviyorum boyle hayvanlara yardim eden insanlari gordukce umudum artiyo :)

Sevgilinin annesinin evine neden bu kadar cok gidilir ki bence cok gereksiz ve erken bir samimiyet, daha resmi kv niz bile olmamisken cok fazla yuz vermissiniz. Isabet olmus gitmeyin.

agzina saglik :)

Kedilerden korkuyorsun diye kadın evinde istediği gibi davranamayacak mı? Ne kadar daha gitmeyeceksin evine? O zaman sokağa da çıkmaman lazım. Sokak kedilerinden hastalık geçse kuzenim ve ben ölmüştük herhalde şimdiye kadar. Beslediğim, hasta iken iyileştirdiğim kedilerin haddi hesabı yok. Kedi yıkanır mı? Elma mı bu, armut mu? Herkes sizinle aynı görüşte olmaya mecbur mu cevaplarınız da bir o kadar itici-ki bu yüzden ban yemişsiniz.
Sanki parka oturduğun durakta, bankta kedi köpek gezmiyor, ben gece yarısı banka işeyen insan bile gördüm.
Bindiğin otobüslerde tutunduğun direkten, elinden düşmeyen telinden, cüzdanında ki paradan daha mı pis sanıyorsun kedileri? B
Ne kadar güzel kv ADAYINIZ var. Bizim peygamber efendimiz, fakirlere yemek dağıtırken, evde kedi-köpek var mı dermiş. Varsa onlara da bir kişilik hak verirmiş, onları da birey sayarmış. Hırkasının üzerinde uyuyan kedisi Müezza'yı uyandırmaya kıyamazmış. Evlendiğinizde de kadının evine gitmeyecek misin? O da sen gelmiyorsun diye belkide en büyük zevki, belki de huzur bulduğu şey, belkide ona cennetin kapılarını açan şeyden vazmı geçecek, kimin için, ne için? Ev onun evi!

agzina saglik :)
Biz hergün bi kedi-köpek evi yapıp sokaklara koyalım, ertesi gün kalkalım evler bozulmuş olsun atılmış olsun, Su mama koyalım her gün kaplar bazı vicdansızlar tarafından çöplere atılsın.. soğuk oldu diye evimize alalım, birileri tiksinsin rahatsız olsun falan.. İşte kötülük olmasa iyilik nasıl belli olucak böyle insanlar da var ne yazıkki.. Ben yine de mücadeleme devam ederim böyleleri de bana vız gelir tırıs gider.. Onlar bi tane kedi evimi yıksa atsa ben ertesi gün 3 tane yapıyorum.. Onların da canı olduğunu asla unutmam kimseye de unutturmam

İleride evimdeki hayvanlardan rahatsız olan bir gelinim olursa (ki sanmıyorum oğlumun öyle biriyle beraber olacağını), kendi bilir gelmezse gelmez evime...Onun için çocuklarımdan vazgeçmem asla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…