• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu niye doğurdun?

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1907
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öncelikle tabi ki çocuk bakmak zor
Ama bence neden doğurdu, çocuk yapma demek yerine anneyi motive edici şeyler söylemek gerekiyor
Çünkü artık o çocuk dünyaya geldiyse illaki bakılacak ve anne bakacak
Ne bileyim büyüyecekler, geçecek, güzel olacak felan demek gerekmez mi doğurmasaydın demek yerine

İkincisi ise ben asla çocuklarımdan şikayet etmiyorum
Yorulsam da ağzımı açmıyorum ama annem oturduğu yerden rahatsız oluyor

Tekrar ediyorum benim annem torunlarını elinden tutmuş değil
1 saat bakmadı ikisine de ben 40 derece ateşle süt ateşi oldum iki çocukla eşim yurtdışında çocuklara yalnız baktım
Çünkü annemi çağırmam gelmez
Ancak çocukları ayda bir görüşünce görüyor
O zamanda niye doğurdun diyor
Yani şimdi benim ki alınganlık mı yoksa kızmakta haklı mıyım
Bari karışmasın ya
Kızmak değil ama kırılmakta haklısınız.
Sizin için üzülüyor olsa köstek olmak yerine destek olur. Duymazdan gelemeye çalışın.

Konu sahibi.bir sorum olacak size...sizin erkek kardesiniz varmi...eyer var ise cocuklari varmi...varsa onun cocuklara nasil davraniyor...

insan alınır tabi alınmaz mı
bunu niye doğurdun ne demek ya
kızının yorulduğunu görüyorsa yardımcı olsun, torun bu can bu öyle denir mi hiç.

Diyebilir ne var ki. Sizin yoruldugunuzu dusunmus olabilir.neden art niyet ariyorsunuz ki anneniz sonucta. Benim annem ablamin yaninda yigenime catır çatir beddua eder :KK70: ablami bebegi cok yordugu icin tabiki. Ablam da guler geçer.:)
Beddua eder derken :KK57:

hayır canım erkek kardeşim de yok benimkiler dışında başka torunda yok
Ilginc...hani bazi cahil anneler var ogullarindan olan cocuklari torun olarak sayip sever...kizlarindan olan cocuklar torun olarak saymayan sevmeyen anneler var..o yüzden sordum..birde sizden olan cocuklar ilk torunlari..

Abartmayın yahu bi an size kıyamamıştır çıkmıştır ağzından.anneler söyler öyle arada herşeyide takmamak lazım.şimdi burda annenizi yerden yere vursak hoşunuzamı gidecek anlamadım

Belki kadin bunalimdadir menepozdada olabilir..o durumdaki kadinlar sikintiya gelemez zaten....kac kardeşsiniz bilmiyorum ama..belki dinlenmeye ihtiyacida vardir.....hani cok cocuklu anneler var..cocuklarini büyütüp evlendirdikten sonra rahat etmek dinlenmek ister sikintiya gelemezler...eyerki böyle bir durum var ise..inaniyorumki ileriki zamanlarda durum değişebilir anneniz kendisini toparladiktan sonra..size ve torunlarina daha sicak davranip ilgilenebilir...zamana birakin insallah hersey daha iyi olur

Diyebilir ne var ki. Sizin yoruldugunuzu dusunmus olabilir.neden art niyet ariyorsunuz ki anneniz sonucta. Benim annem ablamin yaninda yigenime catır çatir beddua eder :KK70: ablami bebegi cok yordugu icin tabiki. Ablam da guler geçer.:)

ben beddua olayını kaldıramazdım şahsen. yok öyle bi dünya

Kirilmakta haklisiniz ama annenizin kotu niyetle soyledigini sanimiyorum..o an yorgunlukla bir sebeple cikmistir agzindan.

Uzerinde.durmayin ama bir daha derse kirildiginizi soyleyin

Ben kızına üzülen bir anne göremedim. Zira konu sahibinin verdiği detay ile her şey ayan beyan ortada.. Torunları için hiç emek vermemiş ki. Kimisi diyebilir ki 'anneye güvenip mi çocuk doğurmuş?' Eğer lohusayken yardımı bile çok görüyorsa düşünmeden bu lafı da etmemeli.. Evlat bu niye doğurdun denmez..

Gerçekten de iyi niyet yok. Konu sahibi inşallah anneniz bu densizliği çocuğunuz büyüyüp duyduğunu anlayacak duruma gelince de yapmaz. Dikkat edin.. Sonuçta çocuk bu istenmeyen çocukmuş gibi düşünmesin kendini..
Anneniz densizlik etmiş boşverin..

Yok artık.. Bunun neresi komik?! :KK57:

sebep her ne olursa olsun ozellıkle evlat sevgısını bılen bır kadının baska bır kadına hele kı bu cocuguysa canının canıysa boyle bır cumle kuramaz arkadaslar

kayınvalıdem 5 aylık hamıleydım cok zorlu sıkıntılı bır hamılelıgım vardı 38 cm kıst sag yumurtam komple alındı dusunun... acıdan nefes alamıyorken bana altından kalkamayacaksanız neden cocuk yaptınız dedı ! bu asla unutamayacagım ve yerı geldıgınde ÇAAT dıye yuzune vurmak ıcın bekledıgım bır acıdır.
annem bana annenızın kurdugu cumleyı kursaydı aynı sekılde tepkımı alırdı

burda konu sahıbı bu sozu kayınvalıdem dedı dese hepınız baska turlu yorum yapardınız

cocuk bu tabıkı yorar hangı cocuk kolay buyuyor kı ''bunu nıye dogurdun'' dıyebılmek kımsenın haddı degıl

ben bu gıbı konularda cok katıyım malesef mesafemı koyardım
Evet aynı düşünüyorum,annem eğer beni düşünüyorsa,benim de yavrumu düşüneceğimi bilmeli,ona göre davranmalı.Yardımcı olur,olmaz,o ona ait bir karar,ama niye doğurdun demek ona düşmez,o benim eşimle aramda bir karar,bir tercih,bir seçim,herneyse...Ancak başına atıp gidersem,o zaman yerden göğe kadar desin,haklıdır...

Yorulduğunuzu gördüğü için demiş, biraz da sizin bu kararı vermenize sinirlenmiş olabilir. Torun he rne kadar can parçası da olsa insan kendi evladının eriyip bittiğini görmek istemez, ayrıca annem de bana bir tane yeter 2.yi doğurma diyor ki kendi 3 tane doğurmuş ben de mi alınayım şimdi:işsiz:

Ama size kendi tecrübelerinden kaynaklı İYİ NİYETLE tavsiye veriyor. Ben de ikinci konusunda kararsızım her gün fikrim değişiyor ve bana tavsiye verenleri dinliyor ve not ediyorum.

Konu sahibinin annesi çocuk bakımı konusunda hiç bir faydası, yorgunluğu olmadığı halde Allah'ın verdiği annesinin hediye olarak gördüğü bir bebeğe saygısızca laf ediyor. Bu Allah'ın da gücüne gider. Ayıptır günahtır..

Ama size kendi tecrübelerinden kaynaklı İYİ NİYETLE tavsiye veriyor. Ben de ikinci konusunda kararsızım her gün fikrim değişiyor ve bana tavsiye verenleri dinliyor ve not ediyorum.

Konu sahibinin annesi çocuk bakımı konusunda hiç bir faydası, yorgunluğu olmadığı halde Allah'ın verdiği annesinin hediye olarak gördüğü bir bebeğe saygısızca laf ediyor. Bu Allah'ın da gücüne gider. Ayıptır günahtır..
Belki onun elinden içecek son suyunu,büyük konuşmamalı...

Babam da bana hamileyken hemen evlendiğin yetmedi bir de hemen çocuk yaptın demişti. Bir yıl nişanlı kaldım. 25 yaşımı bitirmek üzereydim evlendiğimde işi gücüm vardı üniversite de bitmişti. 15 aylık evliydim hamile kaldım. Ne kadar da hızlı değil mi. Boşverin hiç takmayın. Sizin evladınız siz büyütüyorsunuz kimseyi ilgilendirmez

Aynen oyle. Babaannesi dese oldukca kotu niyetli derim ve gozunu de oyarim. Ama benim annem ablam cok yoruldugu icin cok uzuluyor sabri tasabiliyor bazen. Ablam dogumdan beri 15 kilo verdigi icin anne yuregi dayanamiyor ve agzindan oyle kelimler cikabiliyor.
Beddua ne demek farkında mısın acaba guluyosun bide hi hi çok komik

benim annem ve babsm da baya kizmislardi ikinci kizim surpriz yaptiginda.19 aylik di ilk prensesim.ben hamile kaldim yine annem baya bir saymisti bende aaaaaa size ne be anasi var babasi var siz niye uctane yaptiniz demistim uc kardesiz.
simdi ikinci prensesimiz 5 aylik olacak anane ve dedesi bayiliyolar sevmeye doyamiyolar ve annemden hic yardim almadim ikinci kizimda tamamen benim kizim derim hep..

Back
X