Yahu bu ulkeye ne oluyor boyle
Tonla is gorusmesine girdim bir kere bile boyle bir soru sormadilar bana
Cidden anlayamiyorum artik ben
İlk defa böyle birşey duyuyorum,
Neden evlenince gideceğini düşünsünler ?
Bu delili olan bir vaka mı yaşanmış vs. Yoksa tamamen senin senaryon mu?
Yahu bu ulkeye ne oluyor boyle
Gizleyin tabi düğününüz yakın bi tarihte diilse. Gittiğim iş görüşmelerinde nişanlı olduğum için tercih edilmedim. Evlenince eşin çalıştırmaz çocuk olur gibi gibi.Arkadaşlar merhaba, ben bir konuda aşırı derecede kararsızım onu sizinle paylaşmak istedim. Geçen gün iş görüşmesine gittim ve bana erkek arkadaşın var mı diye sordular. Bende evet dedim ama nişanlıyım diyemedim. Elimde mont vardı ondan yüzüğü görmediler çıkışta tokalaşırken de belli etmemeye çalıştım. Nişanlı olduğumu söylersem evlenince ayrılır gider diye işe alamayacaklarını düşünüyorum. Sizce işe girene kadar yüzüğü çıkarsam 1 2 ay sonra da yüzüğü takıp soranlara nişanlandım desem olur mu? İşe ihtiyacım var iş arıyorum diğer görüşmelerimde de nişanlı olduğumu gizlemeli miyim? Yanlış biliyorum ama nasıl davranacağımı bilmiyorum bana bir akıl verin
nişanlıyken hiç bir şekilde işe alınmadım evlenince eşin izin vermez dediler.. evlendim yine 1 yıl kadar işsiz gezdim bu defa da çocuğun olur işi bırakırsın dediler.. bilmiyorum böyle nereye kadar..
20 senede ulkenin geldigi hal diyorum baska da birsey demiyorum
20 sene once kimse dusunmezdi bunlari ve kimse sormazdi
Arkadaşlar merhaba, ben bir konuda aşırı derecede kararsızım onu sizinle paylaşmak istedim. Geçen gün iş görüşmesine gittim ve bana erkek arkadaşın var mı diye sordular. Bende evet dedim ama nişanlıyım diyemedim. Elimde mont vardı ondan yüzüğü görmediler çıkışta tokalaşırken de belli etmemeye çalıştım. Nişanlı olduğumu söylersem evlenince ayrılır gider diye işe alamayacaklarını düşünüyorum. Sizce işe girene kadar yüzüğü çıkarsam 1 2 ay sonra da yüzüğü takıp soranlara nişanlandım desem olur mu? İşe ihtiyacım var iş arıyorum diğer görüşmelerimde de nişanlı olduğumu gizlemeli miyim? Yanlış biliyorum ama nasıl davranacağımı bilmiyorum bana bir akıl verin
Valla kuzum issiz sayisi konusunda haklisin ama kadinlar gayet de is hayatinda aktifti , ben ulkenin en buyuk kurumsal sirketinde ise baslamistim , yoneticim , direktorum hepsi kadindi , mulakati yaptigim ik da kadindi sadece gmy erkekti20 sene önce bir işe talip kişi sayısı şimdikinin 10 da 1 i kadardı. (hatta daha da azı, iyimser yaklaşıyorum)
kadınlarla çalışmayı tecrübe etmemişlerdi.
şimdi çöpsüz üzümü bulana kadar eliyorlar, çünkü işsiz çok.
bir de evlilik ve ebeveynlik toplumda kadına yük hala. bu değişmedikçe böyle olması normal.
orada görüşmeyi yapan kadın/erkek, işe alacağı kadının evlendiğinde ev işlerinin tümünü yükleneceğini ve verimsiz bir eleman olacağını kabul ediyor. aynı şekilde anne olduğunda da. çok az ailede kadın-erkek gerçek manada sorumluluk paylaşıyor.
ben kadın olarak ne düşünüyorum?
kadınlar daha disiplinli ve planlı oluyor. daha çok sorumluluk alıyor olmasına rağmen erkeklerden daha verimli çalışıyor.
her iki cinsiyet için de istisnalar elbetteki var.
hamile kaldı diye hiç bir işe elini sürmeyen, evlenecek diye işleri savsaklayıp bütün gün önündeki bilgisayardan çeyiz alışverişi planlayan kadınlar var... profesyonellik hem çalışan hem işveren açısından yeni bir kavram türkiye için.
Normalde soruluyor kadınlara iş görüşmesinde.Yahu bu ulkeye ne oluyor boyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?