Bunu yapmam yanlış mı?

Yahu bu ulkeye ne oluyor boyle
Tonla is gorusmesine girdim bir kere bile boyle bir soru sormadilar bana
Cidden anlayamiyorum artik ben

Bana da sormuşlardı "Sevgilin var mı?" diye Milana'cığım, şaşırma hiç. Evlenir mi, işini savsaklar mı, evlenirse başka yere gidip bizi bırakır mı gibilerinden soruyorlar işte. Ben "Bu soruyu neden soruyorsunuz, özel hayatımın detayları sizi neden ilgilendiriyor?" falan diye diklenmiştim, galiba o yüzden işe alınmadım

Neyse ki bu detaylara takılmayan bir iş yerim var şu anda.

İlk defa böyle birşey duyuyorum,
Neden evlenince gideceğini düşünsünler ?
Bu delili olan bir vaka mı yaşanmış vs. Yoksa tamamen senin senaryon mu?

Senaryo olur mu? Liste basi sorulardan biridir bu. Medeni durumunuzun bekar olmasi tatmin etmiyor onlari, ufukta evlilik olup olmadigini da ogrenmek istiyorlar.

Evlenmek kadar cocuk sahibi olmak da en buyuk korkulari.

Oyle acizler ki sanki sadece evlenince ayrilabilirsin firmadan.

bu soruya cevap vererek hata etmişsiniz. özel hayatım sizi neden ilgileniyor diye pat diye söyleyecektiniz.
yuh yani ona da mı karışmaya başladılar. şimdiye kadar hiçbir iş görüşmesinde bu soruyla karşılaşmadım.karşılaşırsamda cevabım bu olurdu. almazlarsa almasınlar işe. bu zihniyette bir iş yeriyle bende çalışmam zaten.

Ablamın sevgilisi de tam tersi , olgun,sorumluluk sahibi gibi görünmek için 'nisanliyim' demişti. Ama ise girdikten sonra başladı isteme - nişan döngüsüne
Sosyal medya kullanmadığı için hiçbir problem de çıkmadı:)
Bence böyle yapabilirsin. Sonuçta bu soruyu sormaları bile çok çirkin. Geçen Avrupa'da yaşayan bir üye yaZmisti; burada ozgecmislerde yas-cinsiyet belirtmek fotoğraf koymak yasak diye. Eller gider aya biz hala yaya, iş görüşmesinde sevgili soruyorlar
Bence her türlü yalanı hak ediyorlar, söyle gitsin

Bu soru sorulur. Öncelikle sahsilestirmeyin. Kaygılarınızı anlıyorum. Bu soru sorulur ama genelde doğum izni falan için.
Bana kamu kurumu mülakatında soruldu, evli misin diye. Valla dedim hayatım ders çalışmakla geçti. :)

İşin ne olduğuna bağlı sorulabilir. Ama bekar mı evli mi diye sorulur. Elbet erkek arkadaşı olacak yada bir gün evlenecek.
Bizde personel alımlarımızda dikkat ederiz. Ama en çok yeni evliyse doğum yapar da izne ayrılır diye pek istenmez ya çocuklu olsun yada bekar mümkünse deriz.

Ben erkek arkadaşın var mı sorusunu biraz sapıklık olarak hissettim görüştüğünüz yer patron şirketi ve görüştüğünüz kişi erkekse en çok bundan korkun.

nişanlıyken hiç bir şekilde işe alınmadım evlenince eşin izin vermez dediler.. evlendim yine 1 yıl kadar işsiz gezdim bu defa da çocuğun olur işi bırakırsın dediler.. bilmiyorum böyle nereye kadar..

Gizleyin tabi düğününüz yakın bi tarihte diilse. Gittiğim iş görüşmelerinde nişanlı olduğum için tercih edilmedim. Evlenince eşin çalıştırmaz çocuk olur gibi gibi.

nişanlıyken hiç bir şekilde işe alınmadım evlenince eşin izin vermez dediler.. evlendim yine 1 yıl kadar işsiz gezdim bu defa da çocuğun olur işi bırakırsın dediler.. bilmiyorum böyle nereye kadar..

20 senede ulkenin geldigi hal diyorum baska da birsey demiyorum
20 sene once kimse dusunmezdi bunlari ve kimse sormazdi

Aslında bu duruma toplum getirdi.
Çok duymadık mı işten ayrılacak çünkü evleniyor diyeni?
Bu yüzden zor durumda kalan işverenler kendi çıkarlarını düşünmek adına
evet böyle hadsizleştiler.

Evlilik işten ayrılma sebebi olunca işe alınmama sebebi de oldu.
Ve bence artık çok garip değil.

Haaa kurunun yanında yaş yanıyor üzücü olan o..

böyle haddini aşan soruları soranlar yalan söylenmeyi hak ediyor.
duymak istedikleri cevap neyse onu verin geçin.
sonra o zaman yoktu şimdi var dersiniz.

bir de tavsiyem, görüşmelerde beden dilinizi kullanın. görüşme boyunca elinizi görmeyecek şekilde elde montla durmak biraz çekimser bir profil. hatta montun elinizde kalmaması gerekir.
üzerinizdekileri uygun bir yere asın, bırakın, hiç koyacak yer yoksa düzgünce oturduğunuz sandalye/koltuğun sırt kısmına asın.

20 senede ulkenin geldigi hal diyorum baska da birsey demiyorum
20 sene once kimse dusunmezdi bunlari ve kimse sormazdi

20 sene önce bir işe talip kişi sayısı şimdikinin 10 da 1 i kadardı. (hatta daha da azı, iyimser yaklaşıyorum)
kadınlarla çalışmayı tecrübe etmemişlerdi.

şimdi çöpsüz üzümü bulana kadar eliyorlar, çünkü işsiz çok.

bir de evlilik ve ebeveynlik toplumda kadına yük hala. bu değişmedikçe böyle olması normal.
orada görüşmeyi yapan kadın/erkek, işe alacağı kadının evlendiğinde ev işlerinin tümünü yükleneceğini ve verimsiz bir eleman olacağını kabul ediyor. aynı şekilde anne olduğunda da. çok az ailede kadın-erkek gerçek manada sorumluluk paylaşıyor.

ben kadın olarak ne düşünüyorum?
kadınlar daha disiplinli ve planlı oluyor. daha çok sorumluluk alıyor olmasına rağmen erkeklerden daha verimli çalışıyor.
her iki cinsiyet için de istisnalar elbetteki var.

hamile kaldı diye hiç bir işe elini sürmeyen, evlenecek diye işleri savsaklayıp bütün gün önündeki bilgisayardan çeyiz alışverişi planlayan kadınlar var... profesyonellik hem çalışan hem işveren açısından yeni bir kavram türkiye için.

Hala var mı bilmiyorum ama önceden evlenince eşim çalışmama izin vermiyor diyerek evlendikten sonraki beş ay içinde tazminat alarak ayrılabiliyordun.Buna istinaden üstelemiş olabilirler ama her türlü yersiz ve hadsiz sorular.

Tabiki de olur. Size bu soruyu sorması bile yanlış zaten. Eğer tedirginseniz, diğer iş görüşmelerinizde de nişanlı olduğunuzu söylemeyebilirsiniz.

Valla kuzum issiz sayisi konusunda haklisin ama kadinlar gayet de is hayatinda aktifti , ben ulkenin en buyuk kurumsal sirketinde ise baslamistim , yoneticim , direktorum hepsi kadindi , mulakati yaptigim ik da kadindi sadece gmy erkekti
Ondan sonra 5 farkli sirket degistirdim , hepsi de kurumsal sirketlerdi ve kadin agirlikliydi calisanlari
20 sene once universitede okuyan kadinlarda evlilik hayali falan yoktu , gayet de kariyer pesinde kosan modern kadinlardik
Bence kadina bakis acisi her gecen gun kotulesiyor ulkede , artik kadinin yeri evidir gorusu hakim olmaya baslamis , cok yszik gercekten

Yorum yazan herkese katılıyorum. İnsanlar iyice saçmalamaya başladı. Nişanlım deniz subayı mesleğini söyleyince askerlik yaptı mı diye sormama gerek kalmadı dedi ik daki erkek bir de yanında mali işler müdürü kadın vardı. Bana bu sorular çok itici ve olmaması gereken sorular olarak geldi. Bu ortamda tekrar görüşürsek bende istedikleri gibi cevap vereceğim.

Normalde soruluyor kadınlara iş görüşmesinde.
Nişanlı mısın? Evlenecek misin? Kocan izin verir mi? diye soruyor iş verenler,çıkacak elemana masraf yapmak ve sigorta başlatmak istemiyorlar. Hatta bebek düşünüyor musun? Diye soranı gördüm.

Bana 9 sene önce sordular bu soruyu.
Hatta görüşmeyi yaptığım kişi bak biz yetiştirmek için öğretmen alıyoruz kendini gelistirip yetistirdikten sonra evlendim gidiyorum dersen papaz oluruz bile demisti .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…