Soruyorlar maalesef. Hatta sevgilin bu şehirde mi evlenirseniz baska sehire gidermisiniz vs .çok soran var. Konu sahibi eger evlenince isi bırakma düşüncen yoksa yalan at benceYahu bu ulkeye ne oluyor boyle
Tonla is gorusmesine girdim bir kere bile boyle bir soru sormadilar bana
Cidden anlayamiyorum artik ben
Valla kuzum issiz sayisi konusunda haklisin ama kadinlar gayet de is hayatinda aktifti , ben ulkenin en buyuk kurumsal sirketinde ise baslamistim , yoneticim , direktorum hepsi kadindi , mulakati yaptigim ik da kadindi sadece gmy erkekti
Ondan sonra 5 farkli sirket degistirdim , hepsi de kurumsal sirketlerdi ve kadin agirlikliydi calisanlari
20 sene once universitede okuyan kadinlarda evlilik hayali falan yoktu , gayet de kariyer pesinde kosan modern kadinlardik
Bence kadina bakis acisi her gecen gun kotulesiyor ulkede , artik kadinin yeri evidir gorusu hakim olmaya baslamis , cok yszik gercekten
kurumsal firmalar hakkında haklısın, o dönem özellikle kadına iş hayatında yer edindirme anlamında durum öyleydi. ama genele bakarsan kadın çalışan yüzdesi epey düşüktü
bir de çalışanlar daha idealist idi.
şimdi herkes kariyer anlamında ümidini kesmiş durumda çünkü en iyisi değil en torpillisi yükseliyor. idealizm pek çok şeyde olduğu gibi para etmiyor :)
bak henüz bu fikri irdelemedim ama dönemsel olarak bakınca, hollywood filmlerinde bile kariyer yapmaya çalışan, tırmanan kadınlar, başarı hikayeleri işlendi bir dönem.
sonra tersine döndü, kariyer yapan kadınların aslında ne kadar mutsuz olduğunu, aşk için yanıp tutuştuklarını falan işlediler.
önce kadınların başarılı olması, erkekler arasında nasıl yer edinebileceği tartışıldı, sonra ebeveynlik rolünde annenin rolü için, kadının kariyerine soru işareti koyuldu.
(burada malum türk ekollerden değil, gayet bestseller ebeveynlik kitaplarından bahsediyorum. bestseller olduğunu belirtmem doğru veya iyi olduğunu düşündüğümden de değil, geniş kitleye yayıldığından)
söylemeye çalıştığım bazı akımlar dünyada hemen her yerde aynı sıra ile ilerliyor.
bir çeşit sosyal deney gibi, toplumu istediğimiz gibi şekle sokabiliyor muyuz? kabulleri değiştirebiliyor muyuz? falan... galiba. dediğim gibi irdelemedim. biraz dönüp bakmak, kıyaslamak lazım :)
ben film, dizi, kitapların; yapımcıların, yazarların özellikle popüler olanları için amaçlı duyrulduklarını düşünüyorum. o yüzden örnekler bunlar üzerinden :)
Ayni seyi dusunuyoruz , ben sex&the city kusagi cocuguyum :)
Simdikiler ne seyrediyor , ne okuyor bilemiyorum ama kizimi kendim gibi yetistiriyorum :)
Cok siyasete girmek istemiyorum ama tum dunyada muhafazakarlasma ve ulusallasma on planda , sonucta bunlarin hepsini siyaset yonlendiriyor
Siyaseti de ekonomi yonlendiriyor , baktilar ki bebek ve cocuk piyasasinda cok para var , o zaman dogumlari tesvik edelim , anneligi yuceltelim , kadinlari eve baglayalim , bol bol para harcasinlar tesvik ediliyor
Benim anlayamadigim kadinlarin neden bunu dusunemedigi ve kendilerine bicilen rolden neden siyrilamadigi , yani ben gulup geciyorum su yeni gelin temali seyleri gorunce ama baska kadinlar hayran olup hayallere daliyor iste bunu anlayamiyorum , neden :)
akıntıya kürek çekmek daha zor çünkü.
böylesi daha kolay ve daha çok kabul görüyorsun.
sırtını sıvazlıyorlar en pembe gelin sensin, en saçını süpürge eden anne sensin diye :)
diğer türlü hem zorla boğuşuyorsun, hem kendini anlatıp kabul görmeye çalışıyorsun, hem tüm bunların farkında olarak bu toplum nereye gidiyor, geleceğimize ne oluyor, ya çocuklarımız? mutsuzluğu ile dövünüyorsun :)
aman mila boşver, gelsin bohçalar, sunumlar, pembe banyo paspasları, babyshowerlar, konsept çiçekli balonlu kutlamalar :)) bak nasıl mutluluk.
sen de insan yetiştiriyorum, örnek oluyorum diye kendini parala :))
Cok haklisin paraliyodum cidden , cok sukur su anda bulundugumiz yerde durum cok farkli :)
Turkiyede cevremde benim gibi kadinlar vardi ama mesela okulda bogusuyordum bu dusunceyle , resmen oglanin tum sosyal bilgiler odevlerini kontrol ediyordum , kadinlari adagilayici yada ayrimci bir soru gordugumde , ben cevabi yszip ogretmene de koca harflerle not gonderiyordum ustune mail atiyordum cocuklara bunlari ogretmeyin diye , saka gibiyim dimi :)
Siz ne diyorsunuz ben evliyim deyince bu dünyaya bir canlı getirmeyi düşünüyor musunuz diye sormuştu ik müdürüYahu bu ulkeye ne oluyor boyle
Tonla is gorusmesine girdim bir kere bile boyle bir soru sormadilar bana
Cidden anlayamiyorum artik ben
Aaa ne guzelmis o oyle , cok begendim bu tanimi bende kullaniyim ogluma :)eşimin ailesinden ilk defa duyduğum ‘gadın oğlum’ deyimi var, çok seviyorum. oğlumla memlekete gittiğimizde yaşlı blr teyze söylemişti.
kadın gibi olgun, ağırbaşlı, dirayetli, düzgün karakterli erkeklere böyle hitap ediyorlar :)
biz beceri gerektiren bir şeyi başardığında kullanıyoruz artık :)
bazen duyanlar ay çocuğa denir mi öyle diyor, güzel şeyler
Ahhaa evet sizin gibilerin nesli tukensin diye ben cok cogalmayi dusunuyorum deseydinizSiz ne diyorsunuz ben evliyim deyince bu dünyaya bir canlı getirmeyi düşünüyor musunuz diye sormuştu ik müdürü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?