Bunu yapmam yanlış mı?

Yahu bu ulkeye ne oluyor boyle
Tonla is gorusmesine girdim bir kere bile boyle bir soru sormadilar bana
Cidden anlayamiyorum artik ben
Soruyorlar maalesef. Hatta sevgilin bu şehirde mi evlenirseniz baska sehire gidermisiniz vs .çok soran var. Konu sahibi eger evlenince isi bırakma düşüncen yoksa yalan at bence ama diger turlu 3ay sonra isi bırakırım diyorsan o ise ve işçiye grrcekten ihtiyaci olablar vardır bunu dusun.

Bunu ben de yaşadım. Hatta evlendikten sonra eşin çalışmana müsade edecek mi dite sordular tabi ki dedim. Aslında iş için en uygun aday bendim ama sırf nişanlı olduğum için lise mezunu birini almışlardı. Değişik ne deyim bilemedim

"Erkek arkadasin var mi?" seklinde degil ama "yakin zamanlarda nisan, evlilik planlariniz var mi? Varsa isi bırakacak olmaniz bizi olumsuz etkiler." diye soruyorlardi ve ben her zaman doğruyu soyledim. Durust olmak onemli diye düşünüyorum. Eger evlenince işten ayrılma gibi planıniz yoksa cok onemli degil nisanli olmaniz. Isverene bu güveni verin bence.

kurumsal firmalar hakkında haklısın, o dönem özellikle kadına iş hayatında yer edindirme anlamında durum öyleydi. ama genele bakarsan kadın çalışan yüzdesi epey düşüktü

bir de çalışanlar daha idealist idi.
şimdi herkes kariyer anlamında ümidini kesmiş durumda çünkü en iyisi değil en torpillisi yükseliyor. idealizm pek çok şeyde olduğu gibi para etmiyor :)

bak henüz bu fikri irdelemedim ama dönemsel olarak bakınca, hollywood filmlerinde bile kariyer yapmaya çalışan, tırmanan kadınlar, başarı hikayeleri işlendi bir dönem.
sonra tersine döndü, kariyer yapan kadınların aslında ne kadar mutsuz olduğunu, aşk için yanıp tutuştuklarını falan işlediler.

önce kadınların başarılı olması, erkekler arasında nasıl yer edinebileceği tartışıldı, sonra ebeveynlik rolünde annenin rolü için, kadının kariyerine soru işareti koyuldu.
(burada malum türk ekollerden değil, gayet bestseller ebeveynlik kitaplarından bahsediyorum. bestseller olduğunu belirtmem doğru veya iyi olduğunu düşündüğümden de değil, geniş kitleye yayıldığından)

söylemeye çalıştığım bazı akımlar dünyada hemen her yerde aynı sıra ile ilerliyor.
bir çeşit sosyal deney gibi, toplumu istediğimiz gibi şekle sokabiliyor muyuz? kabulleri değiştirebiliyor muyuz? falan... galiba. dediğim gibi irdelemedim. biraz dönüp bakmak, kıyaslamak lazım :)

ben film, dizi, kitapların; yapımcıların, yazarların özellikle popüler olanları için amaçlı duyrulduklarını düşünüyorum. o yüzden örnekler bunlar üzerinden :)

Ayni seyi dusunuyoruz , ben sex&the city kusagi cocuguyum :)
Simdikiler ne seyrediyor , ne okuyor bilemiyorum ama kizimi kendim gibi yetistiriyorum :)

Cok siyasete girmek istemiyorum ama tum dunyada muhafazakarlasma ve ulusallasma on planda , sonucta bunlarin hepsini siyaset yonlendiriyor
Siyaseti de ekonomi yonlendiriyor , baktilar ki bebek ve cocuk piyasasinda cok para var , o zaman dogumlari tesvik edelim , anneligi yuceltelim , kadinlari eve baglayalim , bol bol para harcasinlar tesvik ediliyor

Benim anlayamadigim kadinlarin neden bunu dusunemedigi ve kendilerine bicilen rolden neden siyrilamadigi , yani ben gulup geciyorum su yeni gelin temali seyleri gorunce ama baska kadinlar hayran olup hayallere daliyor iste bunu anlayamiyorum , neden :)

akıntıya kürek çekmek daha zor çünkü.
böylesi daha kolay ve daha çok kabul görüyorsun.
sırtını sıvazlıyorlar en pembe gelin sensin, en saçını süpürge eden anne sensin diye :)
diğer türlü hem zorla boğuşuyorsun, hem kendini anlatıp kabul görmeye çalışıyorsun, hem tüm bunların farkında olarak bu toplum nereye gidiyor, geleceğimize ne oluyor, ya çocuklarımız? mutsuzluğu ile dövünüyorsun :)

aman mila boşver, gelsin bohçalar, sunumlar, pembe banyo paspasları, babyshowerlar, konsept çiçekli balonlu kutlamalar :)) bak nasıl mutluluk.

sen de insan yetiştiriyorum, örnek oluyorum diye kendini parala :))

Cok haklisin paraliyodum cidden , cok sukur su anda bulundugumiz yerde durum cok farkli :)

Turkiyede cevremde benim gibi kadinlar vardi ama mesela okulda bogusuyordum bu dusunceyle , resmen oglanin tum sosyal bilgiler odevlerini kontrol ediyordum , kadinlari adagilayici yada ayrimci bir soru gordugumde , ben cevabi yszip ogretmene de koca harflerle not gonderiyordum ustune mail atiyordum cocuklara bunlari ogretmeyin diye , saka gibiyim dimi :)

eşimin ailesinden ilk defa duyduğum ‘gadın oğlum’ deyimi var, çok seviyorum. oğlumla memlekete gittiğimizde yaşlı blr teyze söylemişti.
kadın gibi olgun, ağırbaşlı, dirayetli, düzgün karakterli erkeklere böyle hitap ediyorlar :)
biz beceri gerektiren bir şeyi başardığında kullanıyoruz artık :)
bazen duyanlar ay çocuğa denir mi öyle diyor, güzel şeyler

Aaa ne guzelmis o oyle , cok begendim bu tanimi bende kullaniyim ogluma :)

İlk defa böyle soru sorulduğunu duydum. Öyle yerlerden uzak dur. Kimsenin özeli kimseyi ilgilendirmez. İyi bir iş yeri sormaz bence. O kadar iş görüşmesi yaptım, hem iş arayan hem işveren tarafındaydim. Sorulamaz böyle bir soru.

Çok kurumsal çok ünlü bir bankanın çağrı merkezi için iş görüşmesine 800 km yol gidip eli boş döndüm. Çünkü ilişkim vardı.

Mülakat harika geçti. Hatta karşımdaki kişi bir sonraki mülakat hakkında aramızda kalsın ama diyerek bilgi bile verdi hazırlanmam için. Sonra ilişkim olup olmadığını sordu. Bende var dedim. Evlilik düşünüp düşünmediğimizi sordu. Ben de şimdilik planlarımızda yok dedim ki gerçekten yoktu. Dedi ki biz işe alıyoruz, masraf yapıp eğitim veriyoruz ama kadın çalışanlarımız evlenmek için işten ayrılıyorlar. Biz her şeyi sil baştan yapmak zorunda kalıyoruz süreklilik olmuyor dedi. Haklısınız ama dediğim gibi şimdilik bir evlilik yok planlarımızda dedim. 2 yıllık sözleşme imzalanacaktı. İki yıldan önce ben işten ayrılırsam tazminat ödeyecektim. Ona rağmen istemiştim işi. Akşam bana sms geldi mülakat başarısız geçmiş. Karar senin.

Şaşıranlara şaşırdım bende :) evet dünyanın en gereksiz soruları olmasına rağmen en çok sorulan soruları bunlar. Keza bana da sorulmustu ise girerken etkke arkadaşımın olup olmadığı olursa ne zaman evlenmeyi düşündüğüm hemen çocuk yapmazsın dimi diye de devam etmişti maalesef. Yerinizde olsam yüzüğü çıkarırdım. Üzgünüm böyle birsey dediğim için ama gerçekler bunlar..

Kadınlar evlenir evlenmez işi birakmasa ya da kadının işi veya memleketi daha az önemsiz görünüp hep eşin yaşadığı yere tasinilmasa böyle soru sorulmazdi sanırım.

OZel bir hastanede ise girmisdim.
Nisan evlilik durumlari yasak 2 sene icinde dendi okey dedim zaten erkek arkadasim bile yoktu. Sonra evlendikten 2 sene icinde cocuk yasak tazminatsiz direk cikartilirsin dendi. Okey problem yok dedim. Ise girdim 3.4 ay gecti beyin cer. Sekreteri vardi 5 yil once evlenmis. Gitmis konusmus ben artik hamile kalmak istiyorum doktorla goruscem bilginiz olsun demis. Karsidaki kisi de demiski, BTHCG yuksek gordugum anda cikartirim seni isten demis. Hastanede bi suru hamile var vs demis.
7 ayin sonunda ciktim isten cunku esimle tanismisdim vs.
Boyle isyerleri var malesef. Girmek yada girmemek sana kalmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…