Ende çok korkarken eşimle tanıştığımda geçmişti korkum ben karşımdakinden emin olunca geçti sanırımMerhaba
Bu konuyu en iyi burada sorabilirim sanırım. Herkes evlenmeye nasıl cesaret ediyor merak ediyorum. Bir korkan ben değilim elbette fakat yaşımız daha 25-26 olmasına rağmen bir çok arkadaşım evli ve çocuklu onları gördükçe iyi cesaret diyorum. Mesela liseden bir arkadaşım vardı sevgilisine kaçtı ne iş ne güç şuan evde üç çocuk büyütüyor...
Ben ise korkuyorum evlilikten,çoğu evliler mutsuz ve sorunlu ve gelecek kaygım var.
Değil evlenmek nişanlanmamak için bile uzattıkça uzatıyorum herkes soruyor ne zaman ne zaman diye... Ailem dışında diğerleri çok umurumda değil fakat rahatsız oluyorum bu sorulardan artık.
Eski erkek arkadaşımla 3,5 yılın sonunda beni "hadi ne zaman ciddi bir adım atacağız" diye darladığı için soğuyup ayrılmıştır. Şimdiki üzerime gelmiyor ne zaman hazırsan o zaman olsun diyor sanırım ben hazır olamayacağım.
Erkek arkadaşım farklı bir şehirde görev yapıyor özlüyorum sırf bu yüzden birlikte olmak için evlenirsem evleneceğim aynı şehirde olsak herhalde bu yıllar sürerdi :/
Ne yapacağımı hiç bilmiyorum sanırım boşanmaktan evlilikte başarısız olmaktan korkuyorum. Sizler nasıl karar verdiniz,bunun bir hazır olma aşaması var mı yoksa hissetmek mi gerekli?
Emin değilim işte belki de bilemiyorum..Ende çok korkarken eşimle tanıştığımda geçmişti korkum ben karşımdakinden emin olunca geçti sanırım
Bence önce bu konuyu düşünün derim ben sürekli nişanlıyken kendimi yokladım hala korkuyormuyum hayır onunla olmak istiyorum cevabını aldım bu cevap bence asıl önemli olanEmin değilim işte belki de bilemiyorum..
Teşekkür ederim inşallah,bir ablam da bana fazla uzatmayın bku çıkar demişti çıkıyorsa erkenden çıksın diyorum bende daha iyi değil mi? Psikiyatrın tabiri de garip geldi.Merhaba ben evlenmeden önceki iç sesim
Ben eşimle tanıştığımda benimle evlenmeyi düşünüyorsan şu an zamanı değil,O gün bugün değil demistim kısaca..Kabul etti Ilişkimiz başladı falan filan.. zaman geldi geçti derken...
Bi psikiyatr bana; Senin artık doğum zamanın gelmiş Arttık doğum yapmalısın Yapmazsan bu çocuk özürlü olur demişti Özürlü ve daha sağlıksız bi ilişkiye zemin hazırlamaktansa sağlıklı başlangıçlar yapmak daha evladır.
Sonuç Evliyiz ve çok mutluyuz Darısı başıniza ...
Birlikte olmak istiyorum elbette hemde çok... Ben bu adamla evlenmek istiyor muyum diye sormuyorum ondan başkasını düşünemem bile. Benim derdim komple evlilik yani karşımdaki kim olursa olsun evlenince değişecek gibi hissediyor güvenemiyorumBence önce bu konuyu düşünün derim ben sürekli nişanlıyken kendimi yokladım hala korkuyormuyum hayır onunla olmak istiyorum cevabını aldım bu cevap bence asıl önemli olan
Teşekkür ederim inşallah,bir ablam da bana fazla uzatmayın bku çıkar demişti çıkıyorsa erkenden çıksın diyorum bende daha iyi değil mi? Psikiyatrın tabiri de garip geldi.
Bizimki rest de çekmez sen ne zaman hazırsan diyor hep. Sizin gibi yazanlar cesaret verdi sağolsunlar :)Anne babamın evliliği babamın ailesi yüzünden sürekli sınandı, annem jem issizdi hem cesaretsizdi boşanamadı, yer yer şiddetli kavgaları oldu, hem bu sebeple hem de bireysellik bende ön planda olduğu için evlilik uzak geliyodu bana
Esimle 9 sene flört ettik yaşlar küçüktü hep bi bahane vardı okul, kpss, askerlik,atanma derken bahanem kalmadı, ama hala istemiyodum eşim bana rest çekti bir daha sana evlilik lafı edenin...diye bir cümle kurdu, 9 sene boyunca ağzından küfür duymamıştım şok oldum, harbiden de gezdik tozduk evlere dağıldık, hani bigün bana gelip ben evleniyorum hoşçakal diyecek gibiydi, ben dedim hadi yüzükleri alalım diye,öyle işte
Rest çekmese evlenemezdim sanırım ama iyiki çekmiş o resti
Çok tutkulu bir cevap oldu bu etkilendim :))Ben hergün ayrılıp ayrı evlere gitmekten bıkmıştım. Ben seviyorum, o seviyor. Neden aynı yatakta uyanmak varken, birlikte dünyanın öbür ucuna gidebilecekken, istediğim an çocuk yapabilecekken vakit kaybedeyim?
“Ben seni seviyorum ve gitmeyeceğim. Hayatımın geri kalanını sana verebilirim” demenin en cesur yolu evlilik. Daha ait, daha sahip bi sevgi yaşanıyor bence.
Ya birde insanları en çok yanıltan o mutsuz evlilikler. Siz başka tanımlarsınız sevgiyi onlar başka. Beklentiler farklı, mutsuzluklar nasıl aynı olsun ki. Bi yerlerde evli ve deliler gibi mutlu insanlar yaşıyor yani bilin. :)Çok tutkulu bir cevap oldu bu etkilendim :))
Biz farklı şehirlerdeyiz mesela bu bile çok iyi bir bahane. Konuyu açtıktan sonra daha sıcak bakmaya başladım.
Ay çok teşekkür ederim darısı başıma sizinkinin de devamlı olması dileğiyleYa birde insanları en çok yanıltan o mutsuz evlilikler. Siz başka tanımlarsınız sevgiyi onlar başka. Beklentiler farklı, mutsuzluklar nasıl aynı olsun ki. Bi yerlerde evli ve deliler gibi mutlu insanlar yaşıyor yani bilin. :)
İnşallah evlenir ve daha da mutlu bir hayat yaşarsınız.
Bizimki rest de çekmez sen ne zaman hazırsan diyor hep. Sizin gibi yazanlar cesaret verdi sağolsunlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?