Bunun adı cesaret mi başka bir şey mi?

Evlilik sadece gül bahcesi degil.
Her evlilikte illa ki inisli cikisli zamanlar olur hem maddi hem manevi.

Bunlar cok normal.
Kendinizi durduk yere doldurmayin hep kotuyu dusunmeyin.

Hayirli zamanda hayirli insanla olsun diye dua edin.
Zamani gelince olur zaten

Aynen cok dogru noktalari yazmissiniz

Bir de bazilari sevgililerini nikaha oturtuyor.Erkek sevdiginden degil ama kiz cok seviyor tapuma aliyim derdinde.

Sonra beni aldatti saygisizlik yapti diye yakiniyor.
Bastan sen zorladin sitemin neden??
Herkes akillilik kapma derdinde..
Bunun adi da evlilik.

Bir de su var her evlilik gercek degil disardan oyle gozukuyor.

İnanın böyle hikayeler okudukça çok hüzünleniyorum. Hayat memat meselesi değil belki böyle bir hayat arkadaşı bulamamak belki ama nedense yüreğime dokunuyor. Bir söz vardı aklıma geldi "Biz kimsenin Vera'sı, Milena'sı, Tomris'i veya Lavinia'sı olamadık. Biz bu çağın hiç sevilmeyen kadınlarıyız." 

Teşekkür ederim inşallah öyle olur.

Kontrolcü bir karakterse kaç kaç derim. Böyle insanların da öyle sorunları olabiliyor.
Yok tam tersi kontrolcü ve çok düşünen benim o daha rahat bir karakter.
Bir kaç erkek arkadaşın fikirlerini ve sadakatsizliğini öğrendikçe soğudum iyice ciddiye binmesi fikrinden. Oysa ailesi benden haber bekliyor gelin diyeceğim istemeye gelecekler erteliyorum sürekli.

Denemeden onunu goremezsin insallah istedigin gibi biri olur hayatinda mutlu olursun kucuk cünyurlarin olur :)

Yas 30 olucak cevremde iyi evlilikler cogunlukta bende korkuyorum istememe ragmen kolaymi hayat bastan asagi degisiyor

Cok akıllı bir kızmışsın vesselam

Eşim iyi biri diye evlendim anlatıldığı kadar mükemmel olmasada şükür yani...Evliliğe hazır olma aşaması ailenle olan yakınlığına bağlı ben çok düşkünüm mesela başka bir şehirde olsam sanırım kafayı yerdim...Sevgilinin ailesini iyi anla o dünyanın en iyiside olsa ailesi kötüyse bin pişman olursun sinek küçük mide bulandırır hesabı...

Bende evlenirsem şehir değiştireceğim,anneme düşkünüm biraz ama ondan ayrılmayı kabullendim sürekli annemizin dizinin dibinde olamayız sonuçta

Yaş bu korkular için normal.
Ama bu korkulardan sıyrılamayıp 30larında yalnız ve mutsuz çok tanıdığım da oldu.

Nasıl anlanır ailesi

En kötü karar vile kararsızlıktan daha iyidir modundasiniz .sanki.burada kararsizda siz oluyorsunuz.kimi evlilikler bir sorunla tepetaklak iken kimisi yüzbin sorunla kör topal gidiyor.ne bileyim bu konuda da herkesin evlilikten soğuma şekli farkli.örnek vereyim kadin kocası dövüyor diye ayrilmak istemiyorda.ayakları kokuyor diye evlilikten soğuyor.

İlişkide bile o kadar sorun yaşadık ayrılmadık sevgimiz ağır bastı. Hani her şey birikir ayrılmazsın da birden ufak bir sorun taşma noktası olur ya ondan çekiniyorum.
Ben konuşulup halledilecek şeylere takılmıyorum saygının sevginin bitmesi kötü. Bunlar için de karşılıklı özveri göstermek gerekiyor,yaşayıp görmekten başla çare yok.

Nasıl anlanır ailesi
Samimi davranıyorlar mı bunu çöz bilmiyorum ya olacağı varsa oluyor yaaa kaynanama görümceme bayılan ben tiksiniyorum şuan onlardan yani olacağı varsa oluyor zaten kaderde varsa ne bileyim gittikleri ortama gir akrabalarıyla çevreleriyle olan ilişkilerine bak...

Bende evlenirsem şehir değiştireceğim,anneme düşkünüm biraz ama ondan ayrılmayı kabullendim sürekli annemizin dizinin dibinde olamayız sonuçta
Ben hiç ailemden uzak kalmadım tatil okul vs. gibi birkez bir haftalığına gittim oda iki saat uzaktaki teyzemdi zaten bilmiyorum şuan için hiç hazır değilim...

Evlilik karari cesaret göstergesi degil. Ama evlilikten bu kadar kaçmak, bu kadar kaygılanmak bana göre korkaklik. Yani bir adim atacaksiniz ve hayat size iyi kotu bir seyler sunacak. Elimizi taşın altına koymak gerekiyor bazen. En yakin arkadasim da sizin gibi. O kadar korkuyor ki evlilikten. Nerdeyse kac yillik iliskisini bitirecek bu yuzden. Cok istiyor evlenmek ama korkulari yuzunden de bir o kadar erteliyor. Yani hayat bekarken de karsimiza mutsuzluk umutsuzluk cikartabilir evliyken de. Ayni sekilde hic beklemediginiz kadar mutlu da olabilirsiniz bu kaygilar icinde. Ben yasanmasi gerektigini dusunuyorum. Yasiniz gecmemis evlilik icin, ama biraz daha karar veremeyip uzatirsaniz sizin icin daha zorlu donemler girer araya. 30 lu yaslara geldiginizde bu korkulariniz daha fazla artar. Guveniniz daha cok yıpranır. Bilmiyorum benim dusuncelerim bu yönde. Hayati akisina birakin. Bir sekilde uyum saglarsiniz. Her sey mukemmel olmak zorunda degil.

Merhaba ben evlenmeden önceki iç sesim

Ben eşimle tanıştığımda benimle evlenmeyi düşünüyorsan şu an zamanı değil,O gün bugün değil demistim kısaca..Kabul etti Ilişkimiz başladı falan filan.. zaman geldi geçti derken...

Bi psikiyatr bana; Senin artık doğum zamanın gelmiş Arttık doğum yapmalısın Yapmazsan bu çocuk özürlü olur demişti Özürlü ve daha sağlıksız bi ilişkiye zemin hazırlamaktansa sağlıklı başlangıçlar yapmak daha evladır.

Sonuç Evliyiz ve çok mutluyuz Darısı başıniza ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…