Bunun adı cesaret mi başka bir şey mi?

Asdfhkk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011
1.353
1.171
333
32
Merhaba

Bu konuyu en iyi burada sorabilirim sanırım. Herkes evlenmeye nasıl cesaret ediyor merak ediyorum. Bir korkan ben değilim elbette fakat yaşımız daha 25-26 olmasına rağmen bir çok arkadaşım evli ve çocuklu onları gördükçe iyi cesaret diyorum. Mesela liseden bir arkadaşım vardı sevgilisine kaçtı ne iş ne güç şuan evde üç çocuk büyütüyor...
Ben ise korkuyorum evlilikten,çoğu evliler mutsuz ve sorunlu ve gelecek kaygım var.
Değil evlenmek nişanlanmamak için bile uzattıkça uzatıyorum herkes soruyor ne zaman ne zaman diye... Ailem dışında diğerleri çok umurumda değil fakat rahatsız oluyorum bu sorulardan artık.
Eski erkek arkadaşımla 3,5 yılın sonunda beni "hadi ne zaman ciddi bir adım atacağız" diye darladığı için soğuyup ayrılmıştır. Şimdiki üzerime gelmiyor ne zaman hazırsan o zaman olsun diyor sanırım ben hazır olamayacağım.

Erkek arkadaşım farklı bir şehirde görev yapıyor özlüyorum sırf bu yüzden birlikte olmak için evlenirsem evleneceğim aynı şehirde olsak herhalde bu yıllar sürerdi :/
Ne yapacağımı hiç bilmiyorum sanırım boşanmaktan evlilikte başarısız olmaktan korkuyorum. Sizler nasıl karar verdiniz,bunun bir hazır olma aşaması var mı yoksa hissetmek mi gerekli?

yaşımız daha 25-26 olmasına rağmen bir çok arkadaşım evli
Demişsin ya. 25-26 gayet mâkul bir yaş evlilik için. Zaten evlilik te piyango gibidir kime ne çıkacağı belli olmaz. Yani kendini ne kadar uzak tutsan da başına geleceklere engel olamazsın.

Kendinize odaklanin. Kötüyü çağırmayin. Nasip, kısmet tabi nasıl çıkar bilemiyoruz. Ama eşiniz iyiyse bu sefer de niye boşuna bu kadar beklemişim ki de diyebilirsiniz. Hayırlısı olsun diyerek çıkın yola. Önyargılı olmayın.

Demek istediğim çoktan evliler yani 22-23 yaşlarından beri. Haklısınız onu da düşünüyorum olacak varsa zaten engel olamam diye ama savunma mekanizması mıdır nedir ne kadar uzatsam o kadar iyi gibi geliyor bir yandan da sevdiğim kişiyle olmamın tek yolu bu.

Bana göre Evlilik düz bir yol değil inişler çıkışlar engebeler olabiliyor. Hayatınızda nasıl erkek arkadaşınız var ve ona karşı sorumluluğunuz nasıl varsa yine eşinize karşı artarak devam ediyor. Seviyorsanız birde buna çocuk ekleniyor. Eşinizi seviyorsanız zaten sorumluluklar kasmaz insanı. Ama sevgi saygı yoksa yüzünü bile görmeye tahammülünüz olmaz. Kısacası sevgi önemli olan göz karartma cesaret falan değil. Aşk ve sevgi.

Sahiden öyle diyenler var mı acaba :)
Fazla karamsarım,en kötüsünü düşünüyorum sanki başıma gelirse daha az üzüleceğim...

Sahiden öyle diyenler var mı acaba :)
Fazla karamsarım,en kötüsünü düşünüyorum sanki başıma gelirse daha az üzüleceğim...
Var tabi duyuyorum bazen. Çoğu da göze gelirim diye söylemiyordur.
Hep kötü olan dillendirilir. Dert paylaşma babında.

Bunlar güzel yanları,çocuğumun olmasını çok istiyorum mesela.
Asıl konu şu insanlara güvenmiyorum hiç beklemediğimiz insanlar bizi hayal kırıklığına uğratabiliyor,değişebiliyorlar. Umarım yıllar sonra bu konuya bakıp kuruntu yapmışım diyebilirim.

Hep ihtimalleri düşünerek yaşarsak yaşayamayız.

Herkes bu kadar detaylı düşünmüyor ki evlenirken. Aynı şey çocuk sahibi olurken de geçerli. Zaten bu nedenle mutsuz evlilik sayısı bu kadar fazla.

Ben de parçalanmış aile çocuğuyum. Evlilik benim için de çok korkutucuydu. Çok zor karar verdim. Evlenmeden iki gün önce odama kapanıp akşama kadar ağladım korkudan hatta. Henüz yeni evli sayılırım ama korktuğum gibi çıkmadı şimdilik :) Olumsuz bir durumda da arkamda bırakıp tekrar ayağa kalkabilecek gücü görüyorum kendimde.

Siz ince eleyip sık dokuduğunuz, ciddi olarak düşünüp artılarını eksilerini hesapladığınız için belki de evliliğiniz oldukça sağlam olacaktır. Bir de böyle düşünün.

Bu arada her evlilik bir gün son bulabilir, bunu aklınızdan hiç çıkartmadıktan sonra sorun olmayacaktır. Çevrede de azımsanamayacak oranda mutlu evlilikler var aslında.

Eğer hayal kırıklığına uğramak varsa kaderinde zaten bundan kaçamazsın. Bir de insan nasıl evlendiğini falan anlamıyor bak benden demesi. Ben anlamadım sanki bodoslama oldu gibi ama herkes öyle söylüyor. Yoksa düşünerek inceleyerek olacak iş değil. Kimse kusursuz değil çünkü.

Mutsuz aile çocukları olarak ikimiz bir evliliği yürütebilecek miyiz diye düşünüyorum. Her şeyi çok ince ayrıntısına kadar düşünüyorum kafamda muhasebe yapıyorum olumsuz huyları var ama kimin yok ki diyorum sonra..
Sizin adınıza sevindim umarım hep sorunsuz ilerler :) O dediğiniz bir gün bitebilir düşüncesi ya kötü biterseyle bağdaşıyor ikisinin ayrımını yapamıyorum ilişkilere kutsalmış gibi muamele yapıyorum olumsuz bir şey görünce de yıkılıyorum :/ önce bunu aşmam lazım sanırım.

Haklısınız normal insanlar böyle yapıyor demek ki. Beklentiyi yüksek tutmamam gerekiyor.

Her evlilik kötü olucak diye bi kaide yok hayırlısı diyip adım atmalısınız her evlilikte de kavga olur ama tatlı kavgalar aradaki saygıyı sevgiyi bitirmeyecek kavgaları

Her evlilik kötü olucak diye bi kaide yok hayırlısı diyip adım atmalısınız her evlilikte de kavga olur ama tatlı kavgalar aradaki saygıyı sevgiyi bitirmeyecek kavgaları
Öyle tabi de mesafeden dolayı çok tartıştık ilişkiyi yıprattık,birlikteyken kavga etmiyoruz mesela bunlar kafama takılıyor...

evlenirken kimsenin evliliğine bakmadım iyi mi kötü mü
herkesin ilişki yürütmesi farklı
sen kendi kalbine bakacaksın
bir de ekonomik özgürlüğüne

Temmuz da evlendik 9 yıl sevgili 6 ay nişanlı kaldık. Herşey şahane gitti bizde . Evlendikten sonra şunu anladık ki evlilik sevgililikten daha güzel bizim ilişkimizde. Şimdi eşim görevde olduğu için birbirimizden uzaktayız ne yazikki . Az önce mesaj yazmış ki karıcım diye sonra gülüyor sana karıcım demek ne kadar güzel diye evlilik doğru insanı bulduğunda inanılmaz güzel birşey bizce artık kocamı özledim sağlıkla kavuşsak istiyorum Allah Darısı size böyle bir evlilik nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…