Aynen öyle kötü örnekler çok fazla iyi örnek deseniz bir elin parmaklarını geçmez. Özellikle kendi ailemin çok mutlu evliliği olmaması...Çevremde iyi evlilik çoktuç Korkmadım pek.
Kötü örnekler görenler korkuyor genelde
Demek istediğim çoktan evliler yani 22-23 yaşlarından beri. Haklısınız onu da düşünüyorum olacak varsa zaten engel olamam diye ama savunma mekanizması mıdır nedir ne kadar uzatsam o kadar iyi gibi geliyor bir yandan da sevdiğim kişiyle olmamın tek yolu bu.yaşımız daha 25-26 olmasına rağmen bir çok arkadaşım evli
Demişsin ya. 25-26 gayet mâkul bir yaş evlilik için. Zaten evlilik te piyango gibidir kime ne çıkacağı belli olmaz. Yani kendini ne kadar uzak tutsan da başına geleceklere engel olamazsın.
Sahiden öyle diyenler var mı acaba :)Kendinize odaklanin. Kötüyü çağırmayin. Nasip, kısmet tabi nasıl çıkar bilemiyoruz. Ama eşiniz iyiyse bu sefer de niye boşuna bu kadar beklemişim ki de diyebilirsiniz. Hayırlısı olsun diyerek çıkın yola. Önyargılı olmayın.
Var tabi duyuyorum bazen. Çoğu da göze gelirim diye söylemiyordur.Sahiden öyle diyenler var mı acaba :)
Fazla karamsarım,en kötüsünü düşünüyorum sanki başıma gelirse daha az üzüleceğim...
Bunlar güzel yanları,çocuğumun olmasını çok istiyorum mesela.Bana göre Evlilik düz bir yol değil inişler çıkışlar engebeler olabiliyor. Hayatınızda nasıl erkek arkadaşınız var ve ona karşı sorumluluğunuz nasıl varsa yine eşinize karşı artarak devam ediyor. Seviyorsanız birde buna çocuk ekleniyor. Eşinizi seviyorsanız zaten sorumluluklar kasmaz insanı. Ama sevgi saygı yoksa yüzünü bile görmeye tahammülünüz olmaz. Kısacası sevgi önemli olan göz karartma cesaret falan değil. Aşk ve sevgi.
Hep ihtimalleri düşünerek yaşarsak yaşayamayız.Bunlar güzel yanları,çocuğumun olmasını çok istiyorum mesela.
Asıl konu şu insanlara güvenmiyorum hiç beklemediğimiz insanlar bizi hayal kırıklığına uğratabiliyor,değişebiliyorlar. Umarım yıllar sonra bu konuya bakıp kuruntu yapmışım diyebilirim.
Eğer hayal kırıklığına uğramak varsa kaderinde zaten bundan kaçamazsın. Bir de insan nasıl evlendiğini falan anlamıyor bak benden demesi. Ben anlamadım sanki bodoslama oldu gibi ama herkes öyle söylüyor. Yoksa düşünerek inceleyerek olacak iş değil. Kimse kusursuz değil çünkü.Bunlar güzel yanları,çocuğumun olmasını çok istiyorum mesela.
Asıl konu şu insanlara güvenmiyorum hiç beklemediğimiz insanlar bizi hayal kırıklığına uğratabiliyor,değişebiliyorlar. Umarım yıllar sonra bu konuya bakıp kuruntu yapmışım diyebilirim.
Mutsuz aile çocukları olarak ikimiz bir evliliği yürütebilecek miyiz diye düşünüyorum. Her şeyi çok ince ayrıntısına kadar düşünüyorum kafamda muhasebe yapıyorum olumsuz huyları var ama kimin yok ki diyorum sonra..Herkes bu kadar detaylı düşünmüyor ki evlenirken. Aynı şey çocuk sahibi olurken de geçerli. Zaten bu nedenle mutsuz evlilik sayısı bu kadar fazla.
Ben de parçalanmış aile çocuğuyum. Evlilik benim için de çok korkutucuydu. Çok zor karar verdim. Evlenmeden iki gün önce odama kapanıp akşama kadar ağladım korkudan hatta. Henüz yeni evli sayılırım ama korktuğum gibi çıkmadı şimdilik :) Olumsuz bir durumda da arkamda bırakıp tekrar ayağa kalkabilecek gücü görüyorum kendimde.
Siz ince eleyip sık dokuduğunuz, ciddi olarak düşünüp artılarını eksilerini hesapladığınız için belki de evliliğiniz oldukça sağlam olacaktır. Bir de böyle düşünün.
Bu arada her evlilik bir gün son bulabilir, bunu aklınızdan hiç çıkartmadıktan sonra sorun olmayacaktır. Çevrede de azımsanamayacak oranda mutlu evlilikler var aslında.
Haklısınız normal insanlar böyle yapıyor demek ki. Beklentiyi yüksek tutmamam gerekiyor.Eğer hayal kırıklığına uğramak varsa kaderinde zaten bundan kaçamazsın. Bir de insan nasıl evlendiğini falan anlamıyor bak benden demesi. Ben anlamadım sanki bodoslama oldu gibi ama herkes öyle söylüyor. Yoksa düşünerek inceleyerek olacak iş değil. Kimse kusursuz değil çünkü.
Öyle tabi de mesafeden dolayı çok tartıştık ilişkiyi yıprattık,birlikteyken kavga etmiyoruz mesela bunlar kafama takılıyor...Her evlilik kötü olucak diye bi kaide yok hayırlısı diyip adım atmalısınız her evlilikte de kavga olur ama tatlı kavgalar aradaki saygıyı sevgiyi bitirmeyecek kavgaları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?