Bunun adı düşünce gücü mü ?

okurken içim gitti Allah tüm çocukları korusun. tabi bizim önce bütün tedbirleri almamız gerekiyor. çocukların her hareketine müdahale edilmesini ve kısıtlanmalarını ben de doğru bulmuyorum ama yine de onlara hissettirmeden sürekli gözümüzün üzerinde olması gerekiyor. ben komşunuzla ilgili hassasiyetinizi de çok yerinde buldum kontrol ve pimpiriklilik değil bence. apartmanda böyle bir insanın varlığını düşünmek bile insanı hasta eder.

Gelismis bir ulkede olsak o kucuk cocuk kapiyi acip annem evde yok dedigi an sosyal hizmetleri aradiniz, eve gelip cocuklari alirlardi.. ama ne yazik ki ucuncu dunya ulkesindeyiz, anca evde yangin cikarsa falan ucuncu sayfada haber olur.. bu tip durumlarda hep aklima gelir, yillar evvel 4 minik cocugu evde birakan bir dangalak anne vardi, evde yangin cikip olmustu yavrucaklar.. ah ah ah gelismisligin gozunu seveyim..

Ilgisi yok canim olacak oluyo.buyuk oglum cok aktifti 1.5-2 yaslarinda surekli arkasinda gezerdim 1 kez olsun dusmedi.diger oglum da ayni surekli gozum ustunde,o kadar dikkat etmeme ragmen ne yapip edip dusuyo.hepte kafasinin ustune.kac kere acile goturduk.beyninden darbe alacak diye aklim cikiyo.aglayasim geliyo dustukce.ikisininde annesi benim.yani ilkinde ilgilenen digerinde gamsiz oluyorum.ilgisi yok.

Bu kadar ev dinleyip sürekli evlerine çıkmanızı normal bulmadım beşiğin çok sallandığını bundan sorun olduğunu nasıl anladınız da kapıda aldınız soluğu kadında tutup yemeği koyup gezmeye gidecek hali yok belki bakkala gitmiştir.Ayrıca ilk çocuğu da değil ki 5 yaşında bir kızı var yani onu sağlıkla büyütmüş o kadar da bilinçsiz değil demek ki bir annenin de bebeği o kadar ağlarken uyuyacağını düşünmüyorum sizde o kadar üzerinde durmayın rahat relax olan insanların başına çok birşey gelmez durumuna göre rahatlar ama sakınan göze her zaman çöp bayar bu böyledir panik ataklık hiç iyi değil endişe ettikçe sorun çıkar

Bizim komşunun oğlu da öyle sere serpe büyüdü ki... Anne umursamazdı. Ablası turşu suyuna ekmek doğrar yedirirdi Diz boyu karda bir karış bacağıyla, çıplak ayak oynardı çocuk. Baktıkça ben üşürdüm ama ne hasta oldu ne ağladığını gördük. Annemle hep bu konuyu konuşurduk. Hangisi doğru diye. Düşe kalka büyüdü çocuk. Koca adam şimdi.

Benim babaannemin çok güzel bir sözü var; olay bı kere olur olduğunda da kötü bir rüyadan uyanmış gibi olursun ama elinden hiçbir şey gelmez geri döndürmek için... Ben hayatta o kadar rahat olamam gereğinden fazla pimpirikliyim ama kötü mü yok degil... Olabildiğince koruyorum çocuğumu sonrasinda Rabbime emanet ediyorum... Anne dediğin rahat olmamalı bence hep bir dikenli düşünce olacak ki o beyinde koruyabilesin evladını... Ya şuna çıkarsa,ya bunu devirirse,ya üstüne dokerse falan gibi...

Komşunuzun yaptığı tedbirsizlik ve aşırı rahatlık, yanlış ama demek ki ‘bir şey olmaz’ diye diye bu enerjiyle donatmış kendini :) öyle kodlamış demek ki inanırım ben.Sakınan göze çöp batar derler ya, bu kadın sakınmadıkça herşey yolunda gitmiş gibi. Ama adı ne olursa olsun tedbirsiz düşünce gücünün de desteği bir yere kadar...

Yook asla gidip dinleme yok,evinin içi evimde gibi.malesef oturduğum odanın yanını çocuk odası yaptı.ninni seslerini bile çok net duyuyoruz.duvarlarimiz kağıt gibi maalesef.bebegin haykırır tarzda bir ağlaması var ve bir saate yakın bile ağlatır.onun için sorun değil.siz bebek ağlarken uyuyacağıni dusunmuyorsunuzya bende bu duruma şahit olduğum halde inanamadim.gercekten uyuyor.besik her sallandiginda sesi benim evde,bi yeri bozulmusta ooyuzden duvara çarparak sallanıyor oda enteresan:)o gün o duvara çarpma olayı daha şiddetli oldu ve çocuk nasıl cildirir tarzda bağırıyor anlamiyormusun annem yoook diyor.cat Cat sesler.yani hafiye gibi başında dikilmiyorum,burada otursaniz ne demek istediğimi anlarsınız.bizim çocuklarımız çok iyi anlaşıyor,kızı ısrarla benim çocuğumla oynamak istedi ama engel olamadım.benimkide orada oynamak için ağladı filan neyse gönlüm razı değil ama gönderdim.aradan yarım saat bı saat geçti çocuğuma yemek yedirmek için alayım diye zile bastım.acmadi.cocuklar kapının arkasından anne anne filan diyor.ay dedim bu kadın yinemi yok.baya bı sure sonra geldi açtı kapıyı,ya şey uyudumda cami filan kapadiydim merak etme dedi.onlarada TV açtım gittim uyudum dedi.ogunden sonra cocugumu bir daha yollamadim.icim sizladi.ama hatalı olan benim.cocugum çok aglassda gitmek için izin vermemeliydim.

Evet aynen katılıyorum size..bişey olmayacak inancıyla donanmış ve sanki birşey olmasın mesajı veriyor farkında olmadan.

Ocakta yemek varken, 5 yaşında bir çocuk varken markete inmek sorumsuzluğun dibidir.

Daha ilk yaşadığınız olayda ben soluğu karakolda alır ve gereken yerlere şikayet ederdim. Bence siz de öyle yapmalısınız. Buradan yazmanız bir şeyi değiştirmeyecek.

Şuan düşünce gücü sizin yaptığınız bence. İnsanlarn özel hayatından elinizi çekin, sanki yıllar önce siz büyürken anneleriniz ocakta yemek varken sizi bırakmadı, hepiniz lord, hepiniz kontesss, saygılarrrrr

Buna katılıyorum ama mesela ben yaparmiyim tabiki hayır . Peki ben neden yapmam yapamam orasını cozemiyrum

Bende yapamam ama herkes aynı olamaz. Yarın biri sizide eleştirir bunun sonu yok, evrensel dogru tek değil.
Aynen katılıyorum kendim yapmadan da başkasının yapıp yapmamasını elestirmem. Yani her koyun kendi bacağından asılır mantığındayim.

Aynen katılıyorum kendim yapmadan da başkasının yapıp yapmamasını elestirmem. Yani her koyun kendi bacağından asılır mantığındayim.
Herkes kendi huzuruna baksa dünya daha mis bir hale gelirdi bile :) konu sahibemizin annesine sormak lazim acaba nasil buyudu bu kizcemiz, olay simdiki zamana gelince bir elitlesiyoruz makmezell:)

Herkes kendi huzuruna baksa dünya daha mis bir hale gelirdi bile :) konu sahibemizin annesine sormak lazim acaba nasil buyudu bu kizcemiz, olay simdiki zamana gelince bir elitlesiyoruz makmezell:)
Benarya ozaman çocuk kafaustu düşeceği zamanda mı tutmazdiniz peki? Ya ne bilim bence beni anlamıyor,karışıyor diye yazanlar,sen evinin içinde gibi olan bir saate yakın ağlama sesi olsa endişelenmezmisin bişeymi oldu diye? Bence özel hayata müdahale değil bu.kapiyi açtıktan sonraki sorgu suallerim rahatsız etti belki sizi,orada kadının nekadar rahat cevaplarını örnek verdim,yoksa o günden sonra bende sormuyorum.cunku çözdüm o böyle bı insan.annemle ne ilgisi var,onun dönemiyle şimdikini kiyasliyamiyorum bile.sartlari çok zormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…