Ilgisi yok canim olacak oluyo.buyuk oglum cok aktifti 1.5-2 yaslarinda surekli arkasinda gezerdim 1 kez olsun dusmedi.diger oglum da ayni surekli gozum ustunde,o kadar dikkat etmeme ragmen ne yapip edip dusuyo.hepte kafasinin ustune.kac kere acile goturduk.beyninden darbe alacak diye aklim cikiyo.aglayasim geliyo dustukce.ikisininde annesi benim.yani ilkinde ilgilenen digerinde gamsiz oluyorum.ilgisi yok.Aslında konuya cevap yazacaktım ama bu cümle beni hem üzdü hem şaşırttı...
Sizce bu durumu yaşayanlar böylesine gamsız umursamaz anne bozuntularının mı başına gelir?
Aslında nereye gittiğini bilmediğini düşünüyorum, seni takip ediyorum ve yorumlarını seviyorum çünkü.
Ama o cümle varya, şu an bana dünyanın en haksızlıklarla dolu cümlesi gibi geliyor. Kelimelerle anlatamıyorum bile.
Benim babaannemin çok güzel bir sözü var; olay bı kere olur olduğunda da kötü bir rüyadan uyanmış gibi olursun ama elinden hiçbir şey gelmez geri döndürmek için... Ben hayatta o kadar rahat olamam gereğinden fazla pimpirikliyim ama kötü mü yok degil... Olabildiğince koruyorum çocuğumu sonrasinda Rabbime emanet ediyorum... Anne dediğin rahat olmamalı bence hep bir dikenli düşünce olacak ki o beyinde koruyabilesin evladını... Ya şuna çıkarsa,ya bunu devirirse,ya üstüne dokerse falan gibi...Arkadaşlar inanılmaz gamsız ve tedbirsiz,rahat,nolacak diyen bir komşum var.karsi tarafı ya panikatak yapar yada kanser,o derece.kadının karakteri oyle.yani mesela onun yapmış olduğu ihmalleri ben yapmış olsaydım çoktan başıma işler gelmişti.ama en şaşırdığım şeyse ona hiçbirsey olmuyor.Acaba aman ne olacak ki diye kodladiği icinmi olmuyor,bense panik ve ya bişey olursa diyen biri olduğum icinmi oluyor.duşunce gücümü bu die kafama takıldı.mesela örnek vereyim 1 aylık bebeğini yatak odasina uzakta olan odasında bırakmış,sonra gitmiş yatmış odasında.ay bebek bir ağlıyor feryad figan.sesi sürekli kesiliyor tekrar ağlıyor.bende yeni taşındığım için çok bı samimiyetim yok.neyse heralde mama hazirliyodur dedim.baktim ses kesiliyor tekrar başlıyor,meğer bebeğin ağlamaktan sesi kesiliyormus,ya dedim bu bebegin annesi nasıl duymaz,hemde saate baktım tam yarım saat olmuş aglayali.kostum hemen kapısına vurdum ama nasıl heyecanlıyım acaba anneye mi bişey oldu gibi.neyse baya zilden sonra kapıyı açtı.yaa dedi uyutmuyor diye yatak odama geçmiştimde duymamisim dedi.ben şok oldum evime geçtim.neyse aradan bı zaman geçti yine bebek cilginlar gibi agliyor,heralde annesi vardir dedim,cunku diğer kizinda sesi geliordu,bı baktım bu küçük kız bir bağırıp,bebeğe annem yok anlamiyormusun diye söyleniyor ve beşiği çok sert sallayinca benim nevrim döndü,düşürecek sandım,koştum ziline bastim kapıyı hemen 5 yaşındaki kız açtı,annem evde yok, kardeşim de evde dedi,şöyle içeriye doğru baktım ocağada yemek koymuş gitmiş.ben çok sinirlendim. O ara komsu geldi,geliince dedim ya x,ablası kardeşini ya dusurseydi dedim,yook öyle huyları yok bişey olmaz dedi,e kapıyı hemen açtı ya hırsız gelseydi çocuklara zarar verseydi dedim,yok yaa bişey olmaz dedi.e ocakta yemek vardı ya evi yaksa çocuk dedim,yok yaa o alışkın dedi.zaten hemn geliyorum dedi.ama dikkat etmelisin bence ya olsa dedim.neyse çocuklar biraz büyüdü,10 aylık oldu,bahcede oturuyoruz bı baktım 10 aylık çocuğu,başka komsunun10 yaşındaki kızının eline vermiş gitmiş.ben ayyy dedim çünkü bebek arka üstü dusuyorken ben tuttum.cocugada kızdım,ne alıyorsun eline dedim,bana hep x abla hep bebeği
verirki ben alışkınım dedi.ama düşürüyordun dedim.abla çok ağır geldi bı an dedi.bebekte kilolu bu arada.neyse x in yanına gittim,ya dedim bebek düşüyordu neden çocuğa bebeği verip gidiyorsun deyince bişey olmaz o tutar öyle ya dedi gamsız şekilde.o gün bebek beton zemine ya düşseydi diye hep aklıma geldi.sonra x in söyledikleri geldi.gercektende bu zamana kadar hicbisey olmamıştı.ben asla onun gibi olamam,onun bu tarzını hiç tasvip etmiyorum ama kafama takıldı bu kız hicbisey olmaz inancıyla mi yapior ve olmuyor? Bu düşünce gücümü diye düşündüm.onunla bı misafirliğe gittik mesela 15 dk ya bir çocuğumu kontrol etmeme rağmen çok kotu kafasını vurdu,zemine çarptı ve o gün kusma varmı,bilinci iyimi diye sürekli takip ettim.ben nekadar dikkat etsem de,tedbirli davransamda bende bir ufakta olsa kaza oluyor.mesela 5 yaşındaki kızı sokakta şuan,o alışkın diye yolluyor ciddende olmuyor,kız asansöre biner,iner çokta güçlü bir çocuk.daha neler neler..hayatımda gördüğüm en gamsız insan diyebilirim.kendisinden bu sebeple çok soğudum.
Yook asla gidip dinleme yok,evinin içi evimde gibi.malesef oturduğum odanın yanını çocuk odası yaptı.ninni seslerini bile çok net duyuyoruz.duvarlarimiz kağıt gibi maalesef.bebegin haykırır tarzda bir ağlaması var ve bir saate yakın bile ağlatır.onun için sorun değil.siz bebek ağlarken uyuyacağıni dusunmuyorsunuzya bende bu duruma şahit olduğum halde inanamadim.gercekten uyuyor.besik her sallandiginda sesi benim evde,bi yeri bozulmusta ooyuzden duvara çarparak sallanıyor oda enteresan:)o gün o duvara çarpma olayı daha şiddetli oldu ve çocuk nasıl cildirir tarzda bağırıyor anlamiyormusun annem yoook diyor.cat Cat sesler.yani hafiye gibi başında dikilmiyorum,burada otursaniz ne demek istediğimi anlarsınız.bizim çocuklarımız çok iyi anlaşıyor,kızı ısrarla benim çocuğumla oynamak istedi ama engel olamadım.benimkide orada oynamak için ağladı filan neyse gönlüm razı değil ama gönderdim.aradan yarım saat bı saat geçti çocuğuma yemek yedirmek için alayım diye zile bastım.acmadi.cocuklar kapının arkasından anne anne filan diyor.ay dedim bu kadın yinemi yok.baya bı sure sonra geldi açtı kapıyı,ya şey uyudumda cami filan kapadiydim merak etme dedi.onlarada TV açtım gittim uyudum dedi.ogunden sonra cocugumu bir daha yollamadim.icim sizladi.ama hatalı olan benim.cocugum çok aglassda gitmek için izin vermemeliydim.Bu kadar ev dinleyip sürekli evlerine çıkmanızı normal bulmadım beşiğin çok sallandığını bundan sorun olduğunu nasıl anladınız da kapıda aldınız soluğu kadında tutup yemeği koyup gezmeye gidecek hali yok belki bakkala gitmiştir.Ayrıca ilk çocuğu da değil ki 5 yaşında bir kızı var yani onu sağlıkla büyütmüş o kadar da bilinçsiz değil demek ki bir annenin de bebeği o kadar ağlarken uyuyacağını düşünmüyorum sizde o kadar üzerinde durmayın rahat relax olan insanların başına çok birşey gelmez durumuna göre rahatlar ama sakınan göze her zaman çöp bayar bu böyledir panik ataklık hiç iyi değil endişe ettikçe sorun çıkar
Evet aynen katılıyorum size..bişey olmayacak inancıyla donanmış ve sanki birşey olmasın mesajı veriyor farkında olmadan.Komşunuzun yaptığı tedbirsizlik ve aşırı rahatlık, yanlış ama demek ki ‘bir şey olmaz’ diye diye bu enerjiyle donatmış kendini :) öyle kodlamış demek ki inanırım ben.Sakınan göze çöp batar derler ya, bu kadın sakınmadıkça herşey yolunda gitmiş gibi. Ama adı ne olursa olsun tedbirsiz düşünce gücünün de desteği bir yere kadar...
Ocakta yemek varken, 5 yaşında bir çocuk varken markete inmek sorumsuzluğun dibidir.Ne kadar ayip ya. Dönup okudunuz mu su yazdiginizi ?
Sadece konu sahibinin anlattigi kadarini biliyorsun diyecek söz bulamadim. Rahat bir anneyim ve asla sizin su gaddar cumlelerinizi haketmiyor kimse.
Konu sahibi bende rahat bir insanim. Ay terledi, ay bez sokuyim, ay düstu krem sureyim, ay ruzgar, ay ince giyindi, ay ordan yurume, ay birdan dusersin olmadim.
Olamadim olmakta istemedim. Eşim panik gelir biraz. Öksürdu tıksırdi bogulacak yok gozunde bisey mi var yok o yok bu.
Panik olan ve surekli birseylerden koruyan annelerin cocuklari daha cok hasta oluyo. Butun arkaslarimin oyle. Cocugumun surekli tepesinde didik didik degilim ama yanindayim.
Hayati ne cocuklara ne kendimize zehir etmemek lazim. Ocakta yemek varken markete iniyorum oglum 5 yasinda bazen evde kaliyo. Cunki oyle kurcalama dokme huyu yok. Uyaririm gitmeden anlayacak yasta. 10 yasindaki yegenim 5 aylik kizimi kucakliyo. 10 yasindaydim kardesim minicikti bakiyodum.
Asla sorumsuz yada umursamaz oldugumu dusunmuyorum.
Daha ilk yaşadığınız olayda ben soluğu karakolda alır ve gereken yerlere şikayet ederdim. Bence siz de öyle yapmalısınız. Buradan yazmanız bir şeyi değiştirmeyecek.Arkadaşlar inanılmaz gamsız ve tedbirsiz,rahat,nolacak diyen bir komşum var.karsi tarafı ya panikatak yapar yada kanser,o derece.kadının karakteri oyle.yani mesela onun yapmış olduğu ihmalleri ben yapmış olsaydım çoktan başıma işler gelmişti.ama en şaşırdığım şeyse ona hiçbirsey olmuyor.Acaba aman ne olacak ki diye kodladiği icinmi olmuyor,bense panik ve ya bişey olursa diyen biri olduğum icinmi oluyor.duşunce gücümü bu die kafama takıldı.mesela örnek vereyim 1 aylık bebeğini yatak odasina uzakta olan odasında bırakmış,sonra gitmiş yatmış odasında.ay bebek bir ağlıyor feryad figan.sesi sürekli kesiliyor tekrar ağlıyor.bende yeni taşındığım için çok bı samimiyetim yok.neyse heralde mama hazirliyodur dedim.baktim ses kesiliyor tekrar başlıyor,meğer bebeğin ağlamaktan sesi kesiliyormus,ya dedim bu bebegin annesi nasıl duymaz,hemde saate baktım tam yarım saat olmuş aglayali.kostum hemen kapısına vurdum ama nasıl heyecanlıyım acaba anneye mi bişey oldu gibi.neyse baya zilden sonra kapıyı açtı.yaa dedi uyutmuyor diye yatak odama geçmiştimde duymamisim dedi.ben şok oldum evime geçtim.neyse aradan bı zaman geçti yine bebek cilginlar gibi agliyor,heralde annesi vardir dedim,cunku diğer kizinda sesi geliordu,bı baktım bu küçük kız bir bağırıp,bebeğe annem yok anlamiyormusun diye söyleniyor ve beşiği çok sert sallayinca benim nevrim döndü,düşürecek sandım,koştum ziline bastim kapıyı hemen 5 yaşındaki kız açtı,annem evde yok, kardeşim de evde dedi,şöyle içeriye doğru baktım ocağada yemek koymuş gitmiş.ben çok sinirlendim. O ara komsu geldi,geliince dedim ya x,ablası kardeşini ya dusurseydi dedim,yook öyle huyları yok bişey olmaz dedi,e kapıyı hemen açtı ya hırsız gelseydi çocuklara zarar verseydi dedim,yok yaa bişey olmaz dedi.e ocakta yemek vardı ya evi yaksa çocuk dedim,yok yaa o alışkın dedi.zaten hemn geliyorum dedi.ama dikkat etmelisin bence ya olsa dedim.neyse çocuklar biraz büyüdü,10 aylık oldu,bahcede oturuyoruz bı baktım 10 aylık çocuğu,başka komsunun10 yaşındaki kızının eline vermiş gitmiş.ben ayyy dedim çünkü bebek arka üstü dusuyorken ben tuttum.cocugada kızdım,ne alıyorsun eline dedim,bana hep x abla hep bebeği
verirki ben alışkınım dedi.ama düşürüyordun dedim.abla çok ağır geldi bı an dedi.bebekte kilolu bu arada.neyse x in yanına gittim,ya dedim bebek düşüyordu neden çocuğa bebeği verip gidiyorsun deyince bişey olmaz o tutar öyle ya dedi gamsız şekilde.o gün bebek beton zemine ya düşseydi diye hep aklıma geldi.sonra x in söyledikleri geldi.gercektende bu zamana kadar hicbisey olmamıştı.ben asla onun gibi olamam,onun bu tarzını hiç tasvip etmiyorum ama kafama takıldı bu kız hicbisey olmaz inancıyla mi yapior ve olmuyor? Bu düşünce gücümü diye düşündüm.onunla bı misafirliğe gittik mesela 15 dk ya bir çocuğumu kontrol etmeme rağmen çok kotu kafasını vurdu,zemine çarptı ve o gün kusma varmı,bilinci iyimi diye sürekli takip ettim.ben nekadar dikkat etsem de,tedbirli davransamda bende bir ufakta olsa kaza oluyor.mesela 5 yaşındaki kızı sokakta şuan,o alışkın diye yolluyor ciddende olmuyor,kız asansöre biner,iner çokta güçlü bir çocuk.daha neler neler..hayatımda gördüğüm en gamsız insan diyebilirim.kendisinden bu sebeple çok soğudum.
Buna katılıyorum ama mesela ben yaparmiyim tabiki hayır . Peki ben neden yapmam yapamam orasını cozemiyrumŞuan düşünce gücü sizin yaptığınız bence. İnsanlarn özel hayatından elinizi çekin, sanki yıllar önce siz büyürken anneleriniz ocakta yemek varken sizi bırakmadı, hepiniz lord, hepiniz kontesss, saygılarrrrr
Bende yapamam ama herkes aynı olamaz. Yarın biri sizide eleştirir bunun sonu yok, evrensel dogru tek değil.Buna katılıyorum ama mesela ben yaparmiyim tabiki hayır . Peki ben neden yapmam yapamam orasını cozemiyrum
Aynen katılıyorum kendim yapmadan da başkasının yapıp yapmamasını elestirmem. Yani her koyun kendi bacağından asılır mantığındayim.Bende yapamam ama herkes aynı olamaz. Yarın biri sizide eleştirir bunun sonu yok, evrensel dogru tek değil.
Herkes kendi huzuruna baksa dünya daha mis bir hale gelirdi bile :) konu sahibemizin annesine sormak lazim acaba nasil buyudu bu kizcemiz, olay simdiki zamana gelince bir elitlesiyoruz makmezell:)Aynen katılıyorum kendim yapmadan da başkasının yapıp yapmamasını elestirmem. Yani her koyun kendi bacağından asılır mantığındayim.
Benarya ozaman çocuk kafaustu düşeceği zamanda mı tutmazdiniz peki? Ya ne bilim bence beni anlamıyor,karışıyor diye yazanlar,sen evinin içinde gibi olan bir saate yakın ağlama sesi olsa endişelenmezmisin bişeymi oldu diye? Bence özel hayata müdahale değil bu.kapiyi açtıktan sonraki sorgu suallerim rahatsız etti belki sizi,orada kadının nekadar rahat cevaplarını örnek verdim,yoksa o günden sonra bende sormuyorum.cunku çözdüm o böyle bı insan.annemle ne ilgisi var,onun dönemiyle şimdikini kiyasliyamiyorum bile.sartlari çok zormuş.Herkes kendi huzuruna baksa dünya daha mis bir hale gelirdi bile :) konu sahibemizin annesine sormak lazim acaba nasil buyudu bu kizcemiz, olay simdiki zamana gelince bir elitlesiyoruz makmezell:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?