bunun adı nedir ??

hep aynı hatta esimdeen önce bekarlık zamanlarımda ki flortlerimde görüştüğüm kişiden birden aşırı derecede soguyordum...hatta çok çocukça ama lise bir de çok hoslandigim hatta seviyorum dediğim bir çocuk vardı imkansız ve karşılıksız askdi :d sonra çocuk bana çıkma teklifi etmişti ..ettiği gün buz oldum çocuğa kabul etmedim ve o sayfayı orada kapattiim cocukda sasirdi kaldı bunun gibi birçok sey
Erkekleri bir derece anlayabilirim ama çocuklarına karşı böyle davranmani anlamam. Bir sorun olduğu apaçık ve buradan cozume ulaşamayacağı da. O yüzden bir şekilde destek alman gerekiyor. Psikiyatriste görünmen hemen ilaç tedavisine başlanacağı anlamına gelmiyor.

hiç uzatmadan örneklerle konuya geçiyorum.
örneğin : bir arkadaşıma bir gün veya birkaç gün çok çok iyi dostluk beslerken çok değer verirken , hiçbir şey yokken birden soguyabiliyorum hatta günlerce aylarca sesini duymak istemiyorum ama neden yok bana zarar verilmiş bir durum yok...ve beni en çok yaralayan çocuğuma eşime karşı hislerim...kontorlsuz bir şekilde çocuğumu çok seviyorum ama birgün birden uzaklaşıyorum ondan sanki ..tahammülüm bitiyor ters konuşuyorum :KK43: ama öte yandan mesela az önce yanımda uyuyordu babası odasına yatırırken götürme benle yatsın bu gece diye ağladım peşinden babasının kucağında odasına giderken:KK43: ..aynı şekilde eşime karşıda öyleyim...bazen büyük bı kaybetme korkusu sevgi seli hürmetler saygı aşk hallerindeyim...bazende nefret edebiliyorum ..kokuyorsun diye sinirlenip bagriyorum örnek bu sadece...bazende sımsıkı sarılıp uyuyorum gece arkamı döndüm bana sarıl arkadan sımsıkı diyorum ...sabah oluncada gergin ters konuşan bi eş oluyorum ama bazı sabahlar da melek gibi oluyorum...buyuzden arkadaşlık ilişkilerimi de yurutemiyorum...bazen çok candan neşeli cıvıl cıvıl ,karşımdaki arkafasima sevgi dolu sözler söylerken , birden buz k esiliyorum sonra bu hareketlerine yansıyor doğal olarak bütün iliskelrim zedeleniyor ..ama beni en çok yıpratan çocuğuma karşı inişli çıkışlı duygularim...öyle yaramaz da değil 7 yaşında aklı başında yawrum..ama annesi pek sağlıklı değil galiba :KK43: emzirdigim için psikiyatriye gidemiyorum ,psikolog da maddi durum el vermiyor....şimdi ben psikiyatrik ilaçlar kullansam duzelirmiyim...düzeltmek istiyorum sabit ruh halinde kalmak istiyorum...bu beni ve etrafındakileri yaralıyor ..birde bilginiz varmı ? psikolojide böyle bir hastalık varmı ? adı nedir bilgilenmek istiyorum..yeni doğan bebeğim var emziriyor olmasaydım koşarak giderdim doktora...ne yapmalıyım kendimi çok kotu bir insan gibi hissediyorum ...ama iyi yanımı da çok seviyorum ve çok seviliyorum ...bu gelen anormal hallerim de de herkesi uzaklastiriyorum kendimden...elimde değil :KK43:(
Lphusayken bende senın gıbıydım hatta senden daha beterdim diyebilirim... psikiyatriye gittim en hafıf ilacı verdi ama emzirdiğim için süte karışıcagı için kullanmadım. Hep ilaçsız idare ettım dualar ettim. 13 ay emzırebıldım sonra psıkıyatrı ye tekrar gıttjm tedavıye başladım. Şmdi biraz daha iyiyim

Erkekleri bir derece anlayabilirim ama çocuklarına karşı böyle davranmani anlamam. Bir sorun olduğu apaçık ve buradan cozume ulaşamayacağı da. O yüzden bir şekilde destek alman gerekiyor. Psikiyatriste görünmen hemen ilaç tedavisine başlanacağı anlamına gelmiyor.
ama psikiyatri ilacla tedavi eden dal degilmi ...ilaçsız başka ne yapabilirki bana ..psikologa gidemem maddi durum dan

Paikoloğa gidemiyorsun maddi durumdan. Psikiyatra gitmek istemiyorsun ilaç yüzünden. Emzirdiğin çocuğun var. Buradaki insanların teşhis ve tedavi yapmasını umut etmiyorsundur umarım. Hastalığın bu, şu otu sapı kaynat iç deseler yapacak mısın?
Bunlar çok ciddi meseleler. Buradan tavsiye ile çözülmez. Burada insanlar bir doktora git diyebilir. Maddi imkanın yoksa devlet imkanlarını kullanmaya çalış. Ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri mevcut. 1 sene sonraya bile randevu verseler burdan iyi. Verilen ilacı içmesen dahi psikiyatr ne olup bittiğini bizden daha iyi anlayacaktır.
6 ay emzirdiysen, ek gıda ve mama ile de devam edebilirsin. Çocuğunun bedenini besleyeceğim diye iki evladının da ruhunda dönüşümsüz yaralar açacaksın belki de.

Şimdi birşey yazınca da saldırdi oluyoruz.

Arkadaşlarınızla görüşmelerinizin devam etmemesini eşinize onun tavırlarına bağlıyordunuz iki konu önce. Eşinizi yerden yere vurdunuz, o düşüncelerize sebep olan eşiniz değil sizin bu gelgitli ruh halinizmiş demek ki.

Eşiniz için de teşhis istediniz yok yere bir kalıba sokmaya çalıştınız şimdi de kendiniz için yapıyorsunuz bunu. Kim nasıl analiz yapabilir içinde olduğunuz duruma?

Şartlarınızı zorlayıp doktora gitmeniz lazım burda ne desek sizin kafanızı karışmaktan öteye gitmez yazilanlar.

En azından kendinizi eleştirebiliyorsunuz, bu konularda dengesiz davranırım diyorsunuz. Bu bile üstesinden gelmek için çok büyük neden. Devlet hastanelerinde psikiyatr servisleri var, mutlaka gitmeniz gerekiyor. İlaçlık bir durum değilse bile size yardımcı olacaklardır. Emziren anneye göre de alternatifler vardır mutlaka ilaç kullanacaksanız.

mesela birkeresinde arkadaşla plan yaptık çocuklarımızı eğlenmeye götürecektik plam yaparken çok mutlu ,karşı tarafı da motive eden enerji veren ben ertesi gün planın içindeyken mutsuz gibi içimden of niye geldim ki gibi hislerle beynimi yoruyorum ama elimde değil...ben öyle sürat aşık emerjisiz ölü ca kimse benle daha olan yapmak istemiyor çok haklılar
İkizler burcu musunuz

Eski konuları ısıtıp ısıtıp yeni konuyu sabote ettiği için..Artık bu durum çok sıkıcı bir hal aldı.
Daha dün açtı konuyu ama 40 ay yok arada. Bence hanımda psikolojik bir bunalım var. Destek almalı, duyguları karmaşık.

örneğin : bir arkadaşıma bir gün veya birkaç gün çok çok iyi dostluk beslerken çok değer verirken , hiçbir şey yokken birden soguyabiliyorum hatta günlerce aylarca sesini duymak istemiyorum ama neden yok bana zarar verilmiş bir durum yok...ve beni en çok yaralayan çocuğuma eşime karşı hislerim...kontorlsuz bir şekilde çocuğumu çok seviyorum ama birgün birden uzaklaşıyorum ondan sanki ..tahammülüm bitiyor ters konuşuyorum :KK43: ama öte yandan mesela az önce yanımda uyuyordu babası odasına yatırırken götürme benle yatsın bu gece diye ağladım peşinden babasının kucağında odasına giderken:KK43: ..aynı şekilde eşime karşıda öyleyim...bazen büyük bı kaybetme korkusu sevgi seli hürmetler saygı aşk hallerindeyim...bazende nefret edebiliyorum ..kokuyorsun diye sinirlenip bagriyorum örnek bu sadece...bazende sımsıkı sarılıp uyuyorum gece arkamı döndüm bana sarıl arkadan sımsıkı diyorum ...sabah oluncada gergin ters konuşan bi eş oluyorum ama bazı sabahlar da melek gibi oluyorum...buyuzden arkadaşlık ilişkilerimi de yurutemiyorum...bazen çok candan neşeli cıvıl cıvıl ,karşımdaki arkafasima sevgi dolu sözler söylerken , birden buz k esiliyorum sonra bu hareketlerine yansıyor doğal olarak bütün iliskelrim zedeleniyor ..ama beni en çok yıpratan çocuğuma karşı inişli çıkışlı duygularim...öyle yaramaz da değil 7 yaşında aklı başında yawrum..ama annesi pek sağlıklı değil galiba :KK43: emzirdigim için psikiyatriye gidemiyorum ,psikolog da maddi durum el vermiyor....şimdi ben psikiyatrik ilaçlar kullansam duzelirmiyim...düzeltmek istiyorum sabit ruh halinde kalmak istiyorum...bu beni ve etrafındakileri yaralıyor ..birde bilginiz varmı ? psikolojide böyle bir hastalık varmı ? adı nedir bilgilenmek istiyorum..yeni doğan bebeğim var emziriyor olmasaydım koşarak giderdim doktora...ne yapmalıyım kendimi çok kotu bir insan gibi hissediyorum ...ama iyi yanımı da çok seviyorum ve çok seviliyorum ...bu gelen anormal hallerim de de herkesi uzaklastiriyorum kendimden...elimde değil :KK43:(
Doktor değilim tabi en kısa sürede bir doktora gitmeniz gerekir. Bana biraz depresyon gibi geldi. Belki lohusa depresyonu belki başka bir şey bilemiyorum. Ama belliki dolmuşsunuz ve bıkkınlık var üzerinizde. Doğru ilaçlar tabi iyileşmemize yardımcı oluyor ben de kullandım yaşadığım bazı durumlardan dolayı. Etkisini de gördüm. Ama bu birazda bizim çabamızla oluyor. En kısa sürede bir randevu alın kendinizi suçlamayı bırakın. Belliki şuan psikolojik olarak iyi değilsiniz.

Gebelik ve yeni dogum lohusalik emzirme bunlar sizi etkilemis olabilir. Lohusalik sendromu bazen iki yil surebiliyor yada kalici oluyir

Psikiyatriste gidemem ilaçtan , psikoloğa gidemem paradan diyorsun ama biz ne diyebiliriz ki? Baya uzun zamandır varmış üstelik çocuktan önce gitseydin keşke. Yani sorman saçma elimizden birşey gelmiyor. Ne yapalım tanı mı koyalım? Bu sadece seni daha fazla endişelendirmeye , durumunu kötüleştirmeye sebep olur. Bunu sana yapamayız. O yüzden ilaç kullanamasan dahi psikyatarist şart, en azından anlar yönlendirir. Çok vahimse durum ona göre ilaç verir .

ama psikiyatri ilacla tedavi eden dal degilmi ...ilaçsız başka ne yapabilirki bana ..psikologa gidemem maddi durum dan
bana da lohusalıktan sorumlulukların katlanmasından dolayı gibi geldi ama bilemedim
hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama belediyelerin ücretsiz psikolog terapist yardımı gibi bir imkanı var.
arayıp bilgi alabilirsin

Herşeyi anlatmamışsınızki... Siz buzdağını anlattınız... Altındaki görünmeyeni siz biliyorsunuz.... Ne oldu bu neyin birikimi kimden kaynaklı.... Sorular bunlar..... Çözülmesi için yardım gerekli evet

Back
X