bunun adı nedir ??

bende de var konu sahibi ve sizin durumla ilgili benzerlikler
mesela bir gün eşime çocuğuma karşı çok sevecen olup diğer gün tahammülümün olmaması.
dediğiniz gibi bir arkadaşımla bir gün şen şakrak konuşup diğer gün kimseyi görmek istememek
böyle böyle uzuyor örnekler. ama bu ruh hali beni yoruyor çünkü ben sakinliği stabil olmayı seviyorum.
küçükken anne baba kavgasına çok maruz kaldım. güzel hiç bir anı yok hafızamda.
şu anda da hayatımın zor bir evresindeyim. bunlarla ilişkisi vardır diye düşünüyorum ben açıkçası.
Benim de babamla ilgili sorunlarım var bununla ilgili olabilir evet.
Gerçekten zor bazen arkadaşlarım zamansız bir şey mi oldu ? seni kızdıracak bir şey mi yaptım diye soruyor.
İnanın cevabım yok. Hiçbir şey yok yani ama konuşmak istemiyorum. Bu bazen 1 günde geçiyor bazen 1 saatte bazen aylar sonra.
Yorgunum inanın.

Benim de babamla ilgili sorunlarım var bununla ilgili olabilir evet.
Gerçekten zor bazen arkadaşlarım zamansız bir şey mi oldu ? seni kızdıracak bir şey mi yaptım diye soruyor.
İnanın cevabım yok. Hiçbir şey yok yani ama konuşmak istemiyorum. Bu bazen 1 günde geçiyor bazen 1 saatte bazen aylar sonra.
Yorgunum inanın.
bizim evdeki kavgalarda babamın hataları yüzünden çıkardı.
siz duygularınızı açığa vuruyorsunuz demek ki arkadaşlarınız ne olduğunu sorduğuna göre.
aslında en güzeli bir uzmana görünmek. ama işte şartlar hep mümkün olmuyor.
ben mesela duygularımı açığa vuramıyorum. en basiti eşim sürekli ne oldu ne oldu diye darlıyor. ki kendisi 2 sene oldu görevinden alındı. evde kızımız sürekli mızmız. ani duygu değişikliklerimin olması için çok geçerli nedenler bunlar bence.
ama ben ne yapıyorum mutluluk maskesi takıp her şey çok yolundaymış gibi davranıyorum. bazen tuvalete gidip ağlıyorum ya da gece herkes uyuduktan sonra.
yorgun olmanızı anlıyorum bende kendimi hiç iyi hissetmiyorum çünkü.

bizim evdeki kavgalarda babamın hataları yüzünden çıkardı.
siz duygularınızı açığa vuruyorsunuz demek ki arkadaşlarınız ne olduğunu sorduğuna göre.
aslında en güzeli bir uzmana görünmek. ama işte şartlar hep mümkün olmuyor.
ben mesela duygularımı açığa vuramıyorum. en basiti eşim sürekli ne oldu ne oldu diye darlıyor. ki kendisi 2 sene oldu görevinden alındı. evde kızımız sürekli mızmız. ani duygu değişikliklerimin olması için çok geçerli nedenler bunlar bence.
ama ben ne yapıyorum mutluluk maskesi takıp her şey çok yolundaymış gibi davranıyorum. bazen tuvalete gidip ağlıyorum ya da gece herkes uyuduktan sonra.
yorgun olmanızı anlıyorum bende kendimi hiç iyi hissetmiyorum çünkü.
bende işte yok bir şey ya diyip geçiştiriyorum çünkü gerçekten bir şey yok o benim ruh halim.
Bazı arkadaşlarım ikizler burcusun bence diyor hatta :)

Şu zamana kadar hiç erkek arkadaşlarıma karşı yani sevgililerime karşı olmadı ama öyle diyeyim.

Sadece mesela bazen attığı bir fotoda soğuyorum. Konuştuğu bir kelimede anlamsız bir hareketinde görmek istemiyorum.
Sonra tekrar ısınıyorum . Kendimi çözemedim.

Evliymişsiniz . Bende hep evlenince değişir belki bu huyum diyordum. Aynı evde birinden soğumak ultra kötü olmalı

Çocuğun sütten kesilince bence bir doktor a görün derim. Kafanda neler kuruyorsun mesela? İç konuşmaların çok önemli.. Seni mutsuz eden birşeyler var kendin ile savaşa girmişsin.

Onu yapamam bunu yapamam. İsterseniz aramızda para toplayıp sizi psikoloğa gönderelim. Valla önceki konunuzda eşinizde problem olmadığını sizde olduğunu düşünmüştüm, haklı çıktım. Adamda adamın davranışlarında bir problem yok. Sizde var. Bunun tek yolu psikolog veya psikiyatr servisine gitmek. Biz buradan sizi tedavi edemeyiz.

Valla yazanlar oldu mu bilmiyorum ama hastalık olarak sormussunuz benzerlik olarak ve bi ara kendimden de suphelendigim bipolar bozukluk olarak geldi aklıma . Baya araştırmıştım kendi capımda doktora gitmedim ama o kadar ileri olmadığımı düşündüm açıkçası . Sizin tabi durumunuzu tam olarak bilemiyorum. Ben kendimce en son yukselenimin ikizler olduğunu ve buna bağlı olduğuna yordum çok araştırdım. Şuanda o kadar rahatsız edecek kadar değil benim ki. Ama doktora gitmekte fayda var biz ne söylersek söyleyelim kesinlikle seni çok etkiliyorsa doktora gitmelisin. Devlette de var bazı belediyelerinde ücretsiz oluyor psikiyatri.

kişilik bozukluğu gibi geldi bana bipolar falan

Çocukluk ve ergenlikte aile içinde kavga dövüş vs oluyor muydu? Ya da anneniz size hamileyken veya siz bebekken sakinleştirici bir hap, şurup vs içmiş ya da size içirmis mi? Şunun için soruyorum, bir arkadaşım da buna yakın şeyler yaşamıştı

Hemşiresiniz çünkü. Uzatmak istemiyorsanız soru sormayın
Bir hemşire neden bilgisiz olsun ki anlayamadım. Psikiyatri hemş. Fak. 3. Sınıfın 13 kredilik zorunlu bir dersidir ve bipolar bozukluk, anks. bozukluğu, OKB, şizofreni ve bunların türleri belirtileri, iletişim yolları ve birsürü şey işlenir. Hiç psikiyatri hemşireliği, Klp hemşireliği falan duymadınız mı yada psikiyatri servislerinde hemşirelerin de çalıştığını. Ayrıca burda yazılanlar sadece tahminler kimse tanı koyup reçete yazmadı ilaç tavsiyesi yapmadı. Doktor değil sadece psikiyatrist uzm. Doktor tanı koyabilir o da uzun bir görüşme ve belki birkaç testle ancak. Buradan değil.

Bir hemşire neden bilgisiz olsun ki anlayamadım. Psikiyatri hemş. Fak. 3. Sınıfın 13 kredilik zorunlu bir dersidir ve bipolar bozukluk, anks. bozukluğu, OKB, şizofreni ve bunların türleri belirtileri, iletişim yolları ve birsürü şey işlenir. Hiç psikiyatri hemşireliği, Klp hemşireliği falan duymadınız mı yada psikiyatri servislerinde hemşirelerin de çalıştığını. Ayrıca burda yazılanlar sadece tahminler kimse tanı koyup reçete yazmadı ilaç tavsiyesi yapmadı. Doktor değil sadece psikiyatrist uzm. Doktor tanı koyabilir o da uzun bir görüşme ve belki birkaç testle ancak. Buradan değil.
Ben size bilgisizsiniz demedim ki?Kendi alanınızda elbette iyisinizdir. Ama siz kendi alanınız neyse onda uzmansınız bipolar çok ciddi bir rahatsızlık ve duyguları, kafası karışmış bir insana bu kadar ciddi bir hastalık olabileceği ihtimalini rahatça söyleyebilmeniz yanlış. Neden? Çünkü dediğiniz gibi bu tanının konulması için belli ölçekler ve zaman gerekiyor. Maalesef birçok insan duyduğu ilk hastalığı internetten araştırıp kendine "Bende bu belirtiler var ben böyleyim." diyerek psikolojikmen bu belirtilere bağlanarak yaşıyorlar. Aynı şey bana da oldu. Örnek veriyorum vajinismus olmayan bir insana sende bu bunlar var sen vajinismus hastasısın denildiğinde kişi bu belirtilere takılarak psikolojisini olumsuz etkilemeye başlıyor. Ben özellikle ruhsal ve zihinsel durumlar karşısında insanların "ciddi" durumlarla alakalı konuşmalarına çok kızıyorum Yoksa sizin mesleki bilginizi sorgulamak haddime değil.

Back
X