- 9 Aralık 2018
- 576
- 244
- 103
- Konu Sahibi Pinkrose14141
-
Vadeli hesap öyle mi oluyormuş bilmiyordum ikisi arasındaki farkıHer ay belli kısmını vadeli hesaba yatırın, vade bozulmasın diye çekemezsiniz
Bozduracağım mı nasıl uygulamadan mı ay gece gece kafam gitti zatenAltini bozduracaksiniz. Kuyumcudan altin alip satma isleminin online versiyonu. Altini kolay kolay satmazsiniz. Ha ben duramam harcarim diyorsaniz vadeli hesap acin, vade dolmadan para yatirip cekemezsiniz
Başka açıdan baktınız saygı duyuyorum psikolojik boşluk değil de sanki zevk alıyorum bu iştenNeyin boşluğunu para harcayarak dolduruyorsun.. para harcamak geçici mutlu eder ne konudaki eksiklik bu.. psikolojik bir boşluk eksiklik..
Taksit yapıyorum ama her birinin taksiti her ay toplanırsa yine büyük bir para oluyor.Taksitli bir şeyler al biz de eşimle hiç birikim yapamıyorduk taksitli almaya başladık her şeyi öylece daha büyük şeyler sahibi olmaya başladık
Sırayla alıyoruz biz hepsi bir ağır gelir tabiTaksit yapıyorum ama her birinin taksiti her ay toplanırsa yine büyük bir para oluyor.
Evet her seyi mobil uygulamadan yapiyorsunBozduracağım mı nasıl uygulamadan mı ay gece gece kafam gitti zaten
Teşekkür ederim araştıracağım. Doğrudur bir haz söz konusu zaten büyük ihtimalle bu hoşuma gidiyor benim.Kontrolsüzce alışverişin altında çoğunlukla psikolojik bir etken, bir tetikleyici yatar.
Alışverişin kişiye verdiği haz, beyinde bazı hormonları devreye sokar ve kişi aynı hazzı tekrar yaşamak için alışveriş eylemini tekrarlamak ister, bir süre sonra adeta bir kısır döngüye girer.
Alışveriş bir bağımlılık haline dönüştüyse profesyonel yardım almak gerekir.
İşin bu boyutunu araştırmanızı tavsiye ederim.
Öyle haklısınız ki fazla almaya ne gerek var ki tabak çanak kırılırsa da kırılsın, sonra yine alınır ne olacak. Sosyal medya da çok cezbediyor her gün ye bir şey çıkıyor ona baksak ohoo... Çok teşekkür ediyorum çok motive oluyorumŞu an çeyiz alışverişi dönemindesiniz. Sosyal medyanın gazına gelmeyin. Sayfalar görüyorum 5 6 çeşit su bardağı takımı almış. Sadece 1 2 takım kullanabilirsin. Düğünden önce 10 takım nevresim seti almış çok gereksiz. En beğendiğiniz ürünlerden 1 2 tane alın ki düğünden sonra da beğenirseniz alabilin. Her geçen gün yeni bir şey çıkıyor. Moda değişiyor. Ürünler güzelleşiyor. Daha sonra da alışveriş yapabilmek için bugün evi doldurmamak gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?