- Konu Sahibi Pinkrose14141
-
İrade meselesi işte ne güzel, zorla mı harcatıyorlar sanki valla çok komiğim ya.. Ah ahBende ilk 6 ay tüm paramı saçma sapan yerlere kullanmıştım. Ama şimdi çok güzel biriktirebiliyorum. Bir arkadaşımi da aynı şekilde yönlendirip para biriktirmesini anlattım şimdi o da aynı yöntemi yapıyor. Kesinlikle kart kullanma harcayıp ne kadar kaldığını anlamiyosun. Mesela ben kendi maaşıma göre aylık mutfak masrafım da içinde 1000 lira ayırıyorum. Buda haftada 250 lira eder. 250 liradan fazla bir haftada harcamak yok. Param bitmiş gibi düşün. Tabi bunu siz kendi gelirinize göre ayarlayin. Aylık 1500 civarı birikim yapabilmeye başladım bu sayede. Ve yalnız yaşıyorsaniz benim gibi sürekli dışarıdan sipariş vermeyin. Evinizde yemeğinizi yapın.
Altın hesabı mı o ne ki açıklar mısınız?Maas yatinca yarisini altin hesabina yatirin. Kredi karti kullanmayin
Ben bu banka işlerine pek hakim değilimbir yıl vadeli kredi çekin. paranızı altın hesabına yatırın bankada dursun. kredi cekmek istemezseniz kredi kartına otomatik ödeme talimatı vererek birikim hesabına aktarın.
maaş çok gibi dursa da hoşunuza giden bı kaç parça sey alsaniz aciliyosunuz zaten direkAllah kolaylık versin
Ekim ayında göreve başladım daha çözemedim banka işlerini. Gerçekten pek anlamıyorum dahaBen bu banka işlerine pek hakim değilim
benim gördüğüm ve duydugum kadarıyla erkekler cimri ,paraları kıymetli ,hatta kendilerini en güçsüz hissettikleri an paralarının olmadığı an sanırım en büyük huzursuzluk paradan kaynaklı oluyor bazı evililklerde sende nişanlının senden soğuma ihtimalini düşün ,harcayacağın parayı kenara koy aldım say birikim yapİyi akşamlar kızlar çok büyük bir dert değil ama sizlerden bir tavsiye istiyorum..
Öğretmenim ve paramı har vurup harman savuruyorum resmen. Birikim de yapamıyorum bu yüzden.Çok sıkıntısını çekiyorum. Hani gereksiz şeyler almaktan bahsediyorum.
Ne yapsam acaba kendimi nasıl durdurabilirim.
Şöyle yaptım faydası oldu diyenlerden fikir bekliyorum özellikle. Lütfen yardımcı olur musunuz
Not:Kızlar çok önemli bir detayı atladım öyle acele yazdım ki, nişanlıyım yakında evleneceğim. Bu daha kötü ya bekarlık ayrı evlilik ayrı
Maaş anlaşmanız oldugu bankadan onlıne olarak bile yapabilirsinizBen bu banka işlerine pek hakim değilim
Öyle pişmanım ki her ay;bu ay alışveriş yok diyorum bakıyorum yine almışım 1 parça da olsayillar once bende ayniydim.. sonrada baktimki bir ise yaramiyor pes ettim.. irade meselesi..
Ben bu banka işlerine pek hakim değilim
Altın hesabı bilmiyordum. Bütün bankalarda var mı acaba ilk işim bu hesabı açmak olacak. İnşallah faydası olur çok teşekkür ederim.Kredi kartı vs borcunuz varsa ilk olarak onları kapatın. Ayın 15’inde maaşınızı aldığınız an online bankacılıktan altın hesabı açın ve hiçbir yere ödeme yapmadan ilk işiniz bir miktar altın almak olsun. Alt bir limit belirleyin. Her ay ne kadar sıkışmış olsanız da o limit kadar alım yapın. Limit çok az olmasın olabildiğince minimum limitinizi yüksek tutun.
Çok teşekkür ederim o kadar haklısınız ki evlilikte daha dikkatli olmak lazım bence.benim gördüğüm ve duydugum kadarıyla erkekler cimri ,paraları kıymetli ,hatta kendilerini en güçsüz hissettikleri an paralarının olmadığı an sanırım en büyük huzursuzluk paradan kaynaklı oluyor bazı evililklerde sende nişanlının senden soğuma ihtimalini düşün ,harcayacağın parayı kenara koy aldım say birikim yap
Uygulamadan açabilir miyim?Maaş anlaşmanız oldugu bankadan onlıne olarak bile yapabilirsiniz
Evet hepsinde var. Rica ederim. Orda biriktiğini görünce mutlu olup daha çok alasınız geliyor zaten :) insallah hallolurAltın hesabı bilmiyordum. Bütün bankalarda var mı acaba ilk işim bu hesabı açmak olacak. İnşallah faydası olur çok teşekkür ederim.
Kurcala bence hesap açılışları sekmesinde olmalı diye biliyorumUygulamadan açabilir miyim?
Nakit kolay çekmezsiniz mesela ama kredi kartı her daim elimizin altında kredi kartı beni sıkıyor.maaşı aldığınız bankada temsilciniz oluyom en sağlıklı olan gidip onunla görüşüp bi yol izlemeniz olur.
mesela genelde size nakit harca kart kullanma denmis. ben de kredi kartı olursa harcamam ama nakit su gibi gidiyo elimde
besim var mesela bozamiyorum devlet katkısı gitmesin diye. aylık 200 er tl kesiliyo hem benden hem eşimden. kredi kartından kesildiği için aylik belirlediğimiz kredi kartı limitini asmamak için az harcamaya çalışıyoruz:)
yani kendinize bi kredi kartı harcaması belirleyin aylik bunun içine birikim de ekleyin ki hareket alanınız daralsin.
Mesela aylik 2bin liralik altin alacalsiniz. 5 gram 6 gram neyse. Altin uzun vadede yukseldigi icin paraniz da deger kaybetmezAltın hesabı mı o ne ki açıklar mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?