- 9 Aralık 2018
- 576
- 244
- 103
- Konu Sahibi Pinkrose14141
-
Evlilik durumumun olması işte beni harekete geçirmeli, borcumuz olacak yani birikimim olsa rahat ederim değil mi. İradesizim ah bu kafam.Bir süre minimalist yaşam üzerine belgeseller kitaplar dergiler takip etmenizi öneririm. Neyin ihtiyaç neyin tüketim çağının dayatması olduğu konusunda aklınıza yatan bir sınır çizmeniz de yardımcı olur. Özellikle evlenip yeni bir ev kuracakken fazlalıklardan ve fazla harcamadan kaçınmak çok kritik. Bunun yanında kredi kartı limitinizi düşük tutun mutlaka. Bir de borca gireyim geleceğe yatırım yapayım yolundan gidecek olsam araba yerine ev alırım. Araba keyfi olarak alınıyorsa tamam. Ama yatırım olarak alınacak birşey değil bence. Aldıktan 2 sene sonra değeri yarıya düşüyor.
İnşallah çok sağolunEvet hepsinde var. Rica ederim. Orda biriktiğini görünce mutlu olup daha çok alasınız geliyor zaten :) insallah hallolur ❤
Cahilliğimi mazur görün lütfen,hesap açıp altın alacak mıyım yoksa parayı oraya atıp almış mı olacağım. Gülmeyiniz kızlarMesela aylik 2bin liralik altin alacalsiniz. 5 gram 6 gram neyse. Altin uzun vadede yukseldigi icin paraniz da deger kaybetmez
Nakit kolay çekmezsiniz mesela ama kredi kartı her daim elimizin altında kredi kartı beni sıkıyor.
Tam üstüne bastınız desem.yok nakiti çok cabuk harcarim. alışkanlık sanırım ben atandıktan sonra kredi kartı kullanmaya başladım. netten alışverişe de geç başladım.
kendime aylık harcama limiti dışında esneklik göstermem:)
mesela telefonda alışveriş için uygulamalar varsa kaldırın. elinizin altında varsa girip sürekli bakiyosunuzdur.
işyerinde kızlar görüyorum bos vakitte sürekli bakiyolarsepete ariyolar favoriden fiyat indirim takip ediyolar
bağımlılık resmen
Tam üstüne bastınız desem.
Ben de iş yerinizdeki kızlar gibiyim bağımlı olmuşum. Tam da bu demek istediğim. Uygulamaları siliyorum şimdi ve bir daha girmeyeceğim inşallah kendimle bir anlaşma yapmalıyım. Çok teşekkür ediyorum. ❤
İyi akşamlar kızlar çok büyük bir dert değil ama sizlerden bir tavsiye istiyorum..
Öğretmenim ve paramı har vurup harman savuruyorum resmen. Birikim de yapamıyorum bu yüzden.Çok sıkıntısını çekiyorum. Hani gereksiz şeyler almaktan bahsediyorum.
Ne yapsam acaba kendimi nasıl durdurabilirim.
Şöyle yaptım faydası oldu diyenlerden fikir bekliyorum özellikle. Lütfen yardımcı olur musunuz
Not:Kızlar çok önemli bir detayı atladım öyle acele yazdım ki, nişanlıyım yakında evleneceğim. Bu daha kötü ya bekarlık ayrı evlilik ayrı
Onu da düşünüyorum seçeneklerimin arasında o da var ama kararlıyım inşallah bu sefer. Çok teşekkür ederimHer ay çeyrek alın kenara bir tane
Yaa teşekkür ederim evet neye baksam sonra reklamı çıkıyor deli ediyor benisize nacizane bı önerim daha var. şimdi telefona girdikçe boşluk hissi olur. e kitap gibi bişey indirip boş kaldıkça okuyun isterseniz kafaniz dağılır. ya da kelime oyunu sudoku gibi bisey indirim:)
rica ederim:)
uzun süre birakmak sancılı geçebilir
Allah kolaylık versin
bı sure reklam engelleme programı da kullanin da netye sörf yaparken celdirici reklamlar cikmasin önünüze:)
Süpersiniz valla ne güzel yapmışsınız. Hayrını görün inşallahBende bekarken sizin gibiydim sonra bir ara dank etti. Araba aldım. Borcunu ödedim 3 yıl. Kredim 5 yıllıktı. Baktım araba masraf ihtiyacımda kalmadı bir evde 3 araba var ve ben işe servisle gitmeye başladım. Sattım. Sattıktan sonra yüklü bir miktar para geçti altına çevirdim ondan sonrada her ay altın almaya başladım evlenene kadar. Evlendiğimde ailem bana yüklü miktarda altın takmış gibi oldu. Şanım yürüdüŞimdi o altınlar evimin peşinatı oldu.
Mobil bankaciliktan altin hesabi acin. Siz parayi oraya yatirinca altin almis olacaksiniz. Vadeli hesap gibi dusununCahilliğimi mazur görün lütfen,hesap açıp altın alacak mıyım yoksa parayı oraya atıp almış mı olacağım. Gülmeyiniz kızlar
Süpersiniz valla ne güzel yapmışsınız. Hayrını görün inşallah❤
Altın hesabı açtım diyelim mesela oradaki paraya ihtiyacım olursa nasıl alacağım neye göre yani? Gerçekten pek bilmiyorum daha çözemedim.Mobil bankaciliktan altin hesabi acin. Siz parayi oraya yatirinca altin almis olacaksiniz. Vadeli hesap gibi dusunun
Altini bozduracaksiniz. Kuyumcudan altin alip satma isleminin online versiyonu. Altini kolay kolay satmazsiniz. Ha ben duramam harcarim diyorsaniz vadeli hesap acin, vade dolmadan para yatirip cekemezsinizAltın hesabı açtım diyelim mesela oradaki paraya ihtiyacım olursa nasıl alacağım neye göre yani? Gerçekten pek bilmiyorum daha çözemedim.
Amin çok sağolunOoo ben gördüm helal kazanç, alın terim olduğu için ev bir yılda 2 katı arttı. Darısı size inşallah ❤
Her ay bir altından çok bilezik daha mantıklı eğer maaşınız iyiyse zira bileziğe kıyıp bozdurmuyosunuz. Altında elinizin altında kolay bozdurulabilen bişey gibi gelip sıkıştığınız ilk an bozuveriyorsunuz. Bizzat denendi
Altin hesabinizda para degil gram altin olacak. Tl yerine au yani. Dolar almak gibi bir sey. Avantaji kur yukselince kâr yapacaksinizAltın hesabı açtım diyelim mesela oradaki paraya ihtiyacım olursa nasıl alacağım neye göre yani? Gerçekten pek bilmiyorum daha çözemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?