- 10 Ekim 2021
- 1.797
- 2.629
- 83
- 36
- Konu Sahibi mervesssss
-
O değişiyor. Alevilerde çeşitlilik çok fazla var. Namaz kılan oruç tutan alevi de var. Bunlara karşı olan alevi de var. Aileler de önemli faktör oluyor. Hatta il bile etkili. Tunceli alevisi ile Erzincan alevisi bile farklı. Ama anlaşılan bu iki arkadaşın kutuplar çok zıt. Yakınlık yok.Böyle birşey mi var benim yengemde aleviydi dayım Sünni imam nikahları da oldu gayrette çok mutlu yaşadılar
Eşiminde akrabaları cem evinde cenaze namazı kılıyor yine hoca geliyor dua ediyor. Arkadaş ölmüşüm zaten bi dua edenim olur ister camiden ister cem evinden kaldırsınlar gitsin işte. Bunu neden problem yaparlat anlamam ayrıca mezhep denen şeyin kitapta yeri olmadığını biliyorum yanlış bilmiyorsam. Hanım kızımız sanki alevilik farklı bir dinmiş gibi bahsediyor.Farklı dinden biriyle de evlenebilirim, ama sizin yerinizde olsam ayrilirdim. En ufak şeyi memleket meselesi haline getirmissiniz. Ayrıca çocuğunuz dogacak,yine sıkıntılar yaşayacaksınız. Birinizden biri erken ölecek cenaze merasimi bile sorun olacak. Kaldı ki buncacik olayı 'benim dediğim olsun / hayır benim dediğim olsun' diye cozemiyorsaniz çok harika bir çift de değilsiniz demektir. Bunca çaba neden ki? Ayrılın daha iyisini bulursunuz
Çocuk yetiştirirken nasıl yapacaksınız peki hanginize göreBenimde aynı durum eşim alevi ben sünni. Eşim öyle geleneksel bir insan değildir asla yok alevilikte şöyle böyle bir kere duymadım ağzından. Hatta konusu bile geçmez. Sadece beni kurban kestirmek için cem evine götürmüştü nasıl sevinmişti çocuk gibi anlattı falan bak burda şöyle yapılır burda böyle. Yani biz dini nikah yapmadık çünkü ben istemedim resmi nikahınız varken böyle birşeye gerek yoktu bence. Bizde sorun olmadı hiç bu. He ailesi beni istiyor mu ondan emin değilimama sesleri solukları yok en azından
Merzifon Alevisi nasıldır bilen var mıO değişiyor. Alevilerde çeşitlilik çok fazla var. Namaz kılan oruç tutan alevi de var. Bunlara karşı olan alevi de var. Aileler de önemli faktör oluyor. Hatta il bile etkili. Tunceli alevisi ile Erzincan alevisi bile farklı. Ama anlaşılan bu iki arkadaşın kutuplar çok zıt. Yakınlık yok.
Sizde eşinizin mensubuna mı geçmiş oldunuzBenimde aynı durum eşim alevi ben sünni. Eşim öyle geleneksel bir insan değildir asla yok alevilikte şöyle böyle bir kere duymadım ağzından. Hatta konusu bile geçmez. Sadece beni kurban kestirmek için cem evine götürmüştü nasıl sevinmişti çocuk gibi anlattı falan bak burda şöyle yapılır burda böyle. Yani biz dini nikah yapmadık çünkü ben istemedim resmi nikahınız varken böyle birşeye gerek yoktu bence. Bizde sorun olmadı hiç bu. He ailesi beni istiyor mu ondan emin değilimama sesleri solukları yok en azından
Daha kendi kabul edememiş ki ailesinin kabul etmesini beklesin. Olmayacak şeyi zorlamanin alemi yok. Yoluna baksın herkes kendi gibisini bulsunEşiminde akrabaları cem evinde cenaze namazı kılıyor yine hoca geliyor dua ediyor. Arkadaş ölmüşüm zaten bi dua edenim olur ister camiden ister cem evinden kaldırsınlar gitsin işte. Bunu neden problem yaparlat anlamam ayrıca mezhep denen şeyin kitapta yeri olmadığını biliyorum yanlış bilmiyorsam. Hanım kızımız sanki alevilik farklı bir dinmiş gibi bahsediyor.
BilemiyorumMerzifon Alevisi nasıldır bilen var mı
merhaba siz geçen gün boşanma konusu açmıştınız burda okudğum kadaıryla mezhep farkına rağmen mutlu bir evliliğiniz var gibi konuşmuşsunuz ama aslında boşanma aşamasındasınız nedenBenimde aynı durum eşim alevi ben sünni. Eşim öyle geleneksel bir insan değildir asla yok alevilikte şöyle böyle bir kere duymadım ağzından. Hatta konusu bile geçmez. Sadece beni kurban kestirmek için cem evine götürmüştü nasıl sevinmişti çocuk gibi anlattı falan bak burda şöyle yapılır burda böyle. Yani biz dini nikah yapmadık çünkü ben istemedim resmi nikahınız varken böyle birşeye gerek yoktu bence. Bizde sorun olmadı hiç bu. He ailesi beni istiyor mu ondan emin değilimama sesleri solukları yok en azından
Çocuğumuz var zaten normal türk standartlarına göre yetiştiriyoruz. Dinini tabiki öğrenecek ama mezhepti falan filan bu kadar ayrıştırmaya gerek yok.Çocuk yetiştirirken nasıl yapacaksınız peki hanginize göre
Ne gibi çatışıyorlar örnek verebilir misinizEğer aileler mezhep olayına önem veriyorlarsa sakın bu işe girmeyin.
Çok yakın iki arkadaşım bu şekilde evlendi olmuyor yani acayip kültür çatışması yaşıyorlar.
İkisi de neden bu kadar şeyi göze almışız diyor.
Evet hersey karsilikli, cocugumuz olunca cocuklarimizin ilerde kapanmicak veya camiye gitmicek dedi. Ona tamam dedim. Zaten ben o konuya karismam cocuklarin akli ne zaman ererse kendileri karar versin.söz keserken hoca ne alaka?
imam nikahını sizin için kabul etmiş ve duayı falan. sizde biraz onun istekleri için taviz vereceksiniz. herşey karşılıklı. hep benim istediğim gibi olsun demek sevmek değil.
Tabiki hayır. Benim anlatamadığım konu Müslüman olmak tek din yahu sen alevi sen sünni sen bilmem ne diye ayırmak bilmiyorum bizde yok öyle birşey ben oruç tutmuyorum ilaç kullanıyorum ama eşim ramazanda annem tutuyor diye özeniyor oruç tutuyor. Ben giderim onla cem evine katılırım orada günleri olur bilmem ne. Korona olmasa bebeğime mevlit yapıcaktım kısmet olmadı. Yani bu iki insanın arasındaki dinamik bizde lafı bile olmaz mezhebinSizde eşinizin mensubuna mı geçmiş oldunuz
Vallahi bu devirde bu çağda bunca şeye takılmak akıl işi değil. Bu kocakarı gelenekleri adı altında olan hiçbişeyi yapmadım kına yapmadım annem kızdı. Yahu istemiyorum anacım işte. Gelenek görenek zorlaştırmaktan başka birşey değil çoğu zaman ben sevmem öyle şeyleriDaha kendi kabul edememiş ki ailesinin kabul etmesini beklesin. Olmayacak şeyi zorlamanin alemi yok. Yoluna baksın herkes kendi gibisini bulsun
Alkol ben kullaniyorum zaten ama ailem bilmiyor. Benim icin sorun yok. Ama annem izin vermez babam abilerim karsi cikarlar.Sözde hoca ilk defa duyuyorum.
Düğünde alkol derken kendi tarafı içer senin ailene ikram edecek değiller ya
Zaten fiyatlar almış başını gitmiş
İçen içer içmeyen içmez
Diğer türlü bi sorun göremedim ama herşey böyle gözüne batacaksa adam ilerde alkol aldığında sorun edeceksen baştan bitir kimse kimsenin başını yakmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?