Bunun sonu ayrilik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle birşey mi var benim yengemde aleviydi dayım Sünni imam nikahları da oldu gayrette çok mutlu yaşadılar
O değişiyor. Alevilerde çeşitlilik çok fazla var. Namaz kılan oruç tutan alevi de var. Bunlara karşı olan alevi de var. Aileler de önemli faktör oluyor. Hatta il bile etkili. Tunceli alevisi ile Erzincan alevisi bile farklı. Ama anlaşılan bu iki arkadaşın kutuplar çok zıt. Yakınlık yok.

Eşiminde akrabaları cem evinde cenaze namazı kılıyor yine hoca geliyor dua ediyor. Arkadaş ölmüşüm zaten bi dua edenim olur ister camiden ister cem evinden kaldırsınlar gitsin işte. Bunu neden problem yaparlat anlamam ayrıca mezhep denen şeyin kitapta yeri olmadığını biliyorum yanlış bilmiyorsam. Hanım kızımız sanki alevilik farklı bir dinmiş gibi bahsediyor.

Sizden olmaz.
Yok senin ailen, yok benim ailem salatalıgına girmis olayınız. Birbirinize göre degilsiniz. Bunlar sizin icin önemliyse eger denginize göre birini bulmanız gerek.
Her seyinizi kabul edip onun bi isteğini kabul etmemişsiniz ailemde ailem diyerek bencilliğin tarlasından sesleniyosunuz adeta.
Ayrıca sözde neyin hocası bu yeni ögreniyorum.
Cıks olmaz.

İş sadece söz nişan düğünle bitmez. Bir ömür geçirecek, belki çocuk yetiştireceksiniz.
Her zaman bu ikilik yaşanacak.
Yol yakınken ayrılmanızı tavsiye ederim.
Sevgi aşk bir yere kadar taşır,mantık da lazım.

Olmaz bu iş ayrıl bence
Çocuk olunca nolacak?
Daha şimdiden sıkıntılar varsa evlenince hepten Moka sarar

Çocuk yetiştirirken nasıl yapacaksınız peki hanginize göre

Merzifon Alevisi nasıldır bilen var mı

İkinizde ailelerinizden vazgeçersen belki olur çünkü senin ailen dindar ve büyük ihtimalle her şeyde sorun çıkarırlar

Sizde eşinizin mensubuna mı geçmiş oldunuz

Daha kendi kabul edememiş ki ailesinin kabul etmesini beklesin. Olmayacak şeyi zorlamanin alemi yok. Yoluna baksın herkes kendi gibisini bulsun

merhaba siz geçen gün boşanma konusu açmıştınız burda okudğum kadaıryla mezhep farkına rağmen mutlu bir evliliğiniz var gibi konuşmuşsunuz ama aslında boşanma aşamasındasınız neden

Eğer aileler mezhep olayına önem veriyorlarsa sakın bu işe girmeyin.
Çok yakın iki arkadaşım bu şekilde evlendi olmuyor yani acayip kültür çatışması yaşıyorlar.
İkisi de neden bu kadar şeyi göze almışız diyor.

Ne gibi çatışıyorlar örnek verebilir misiniz

söz keserken hoca ne alaka?
imam nikahını sizin için kabul etmiş ve duayı falan. sizde biraz onun istekleri için taviz vereceksiniz. herşey karşılıklı. hep benim istediğim gibi olsun demek sevmek değil.
Evet hersey karsilikli, cocugumuz olunca cocuklarimizin ilerde kapanmicak veya camiye gitmicek dedi. Ona tamam dedim. Zaten ben o konuya karismam cocuklarin akli ne zaman ererse kendileri karar versin.
Kendisi domuz eti yiyor mesela ona bile karismiyorum karismamda ilerde…
Ama en azindan evlenene kadar bunlara tamam dese

Sizde eşinizin mensubuna mı geçmiş oldunuz
Tabiki hayır. Benim anlatamadığım konu Müslüman olmak tek din yahu sen alevi sen sünni sen bilmem ne diye ayırmak bilmiyorum bizde yok öyle birşey ben oruç tutmuyorum ilaç kullanıyorum ama eşim ramazanda annem tutuyor diye özeniyor oruç tutuyor. Ben giderim onla cem evine katılırım orada günleri olur bilmem ne. Korona olmasa bebeğime mevlit yapıcaktım kısmet olmadı. Yani bu iki insanın arasındaki dinamik bizde lafı bile olmaz mezhebin

Daha kendi kabul edememiş ki ailesinin kabul etmesini beklesin. Olmayacak şeyi zorlamanin alemi yok. Yoluna baksın herkes kendi gibisini bulsun
Vallahi bu devirde bu çağda bunca şeye takılmak akıl işi değil. Bu kocakarı gelenekleri adı altında olan hiçbişeyi yapmadım kına yapmadım annem kızdı. Yahu istemiyorum anacım işte. Gelenek görenek zorlaştırmaktan başka birşey değil çoğu zaman ben sevmem öyle şeyleri

Alkol ben kullaniyorum zaten ama ailem bilmiyor. Benim icin sorun yok. Ama annem izin vermez babam abilerim karsi cikarlar.
Ve haliyle cok anlasmazlik cikar…
Ne var ki yani alkolsüz dügün yapilsa yani ne olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…