- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.454
- 198
- Konu Sahibi mervesssss
-
Ayrılın.Merhaba arkadaşlar, sevgilim alevi ben sünni. Benim ailem dinine cok düskündür - henüz haberleri yok bu olaydan. Ciddi bi adim atmak istiyoruz ama nasil olacak bilmiyorum… - istemeye geliriz ama söz keserken hoca olamaz diyor. Imam nikahinida istemiyordu - ben benim ailem icin önemini anlatinca tamam onu yaparim dedi. Evden gelin cikarirken duanizda okunsun oda sorun degil dedi. Ama dügüne gelince - dügün alkollu olcak dedi ve benim ailem katiyen istemez öyle….
cok seviyorum ama napicam…?
Iyi de dini nikah elzemse de elzem olan birini bul adamı zorla alıp bir kalıba sokmaya çalıştığı için bence de inatlaşmis bende kesin inatlaşirdimYa orası öyle de ne bileyim elzem mi yani? burda hadi bir taraf için dini nikah elzem de alkol ne alaka, benim düğünümde de içtiler ben de içtim ne bileyim ne değişti ki içmesek de eğlenirdik kdsfkjdshf burda sanki çok inat edilmiş gibi duruyo alkol işinde ben ona şaşırdım.
Böyle birşey mi var benim yengemde aleviydi dayım Sünni imam nikahları da oldu gayrette çok mutlu yaşadılarIyi de dini nikah iki sünni arasında yapılmıyor mu zaten adamı niye zorladiniz ? Sadece göstermelik bir seromoni olsun diye mi dini nikah kiyacaksiniz ( Bu arada emin değilim adam istemedigine göre yapmıyorlar )
Valla olmadığını söyleyen var bu konuda açılan diğer konuda ve benim yakın akrabamda istemeyen oldu dini nikahi sizin verdiginiz örnekteki gibi isteyen de varmış velhasıl kelam keşke herkes hayatını birleştirecegi kişiyi seçerken dikkat etse sonra ayrılık oluyor. Şu devirde herkesin inancı zaten kişiselleşti bence ya saygı duyacaklar birbirlerine ya da benzer görüşte insanla evleneceklerBöyle birşey mi var benim yengemde aleviydi dayım Sünni imam nikahları da oldu gayrette çok mutlu yaşadılar
Kardeşiniz kız mı oruç tutmaz kı mesela Ramazan’da bunu nasıl hallediyolarBenim kardeşimin eşi de alevi kardeşim sünni ikisi de dinlerine düşkün olmadığı için asla sorun yaşamıyorlar ama tersi olsaydı dinlerine, geleneklerine bağlı olsalardı mutlaka sorun yaşarlardı.
Ayrıca alkollü olsa ne olacak içmeyen içmesin, içenlerden kime ne?
o adam dini nikahı kabul etmiş ama kız ailem dünyada olmaz diyo diyosa nolcak işte ayrılcaklar mı ne komik olur düğünümde alkol içirmem dedim adam kaçtı gitti diyeIyi de dini nikah elzemse de elzem olan birini bul adamı zorla alıp bir kalıba sokmaya çalıştığı için bence de inatlaşmis bende kesin inatlaşirdimçok kötüyüm ama yapardım
Meshep evlilikte çok önemli bu şekilde evlenen kuzenim var ama ailesini çiğneyip geride bırakarak evlendi mutlu ama kocasının dediği her şeyi yapıp onun inancına uyduğu için tercih senin eğer ben o yaşama uyarım dersen bilmiyorum ama imam nikahı olmadan her ilişki zinaya girerMerhaba arkadaşlar, sevgilim alevi ben sünni. Benim ailem dinine cok düskündür - henüz haberleri yok bu olaydan. Ciddi bi adim atmak istiyoruz ama nasil olacak bilmiyorum… - istemeye geliriz ama söz keserken hoca olamaz diyor. Imam nikahinida istemiyordu - ben benim ailem icin önemini anlatinca tamam onu yaparim dedi. Evden gelin cikarirken duanizda okunsun oda sorun degil dedi. Ama dügüne gelince - dügün alkollu olcak dedi ve benim ailem katiyen istemez öyle….
cok seviyorum ama napicam…?
Kızkardeşim evet. Sağlığı elveriyorsa tutuyor orucunu. Neden halledemesinler, onun ibadetine kim, neden karışabilir ki :)Kardeşiniz kız mı oruç tutmaz kı mesela Ramazan’da bunu nasıl hallediyolar
Bence çok daha fazla kavga sebepleri var bence adam oruç tutmuyorsa ailesi cagirirsa davete ne olacak , çocuk olunca kimin kültürüne göre yetiştirilecek gibi gibi valla içinden çıkılmazo adam dini nikahı kabul etmiş ama kız ailem dünyada olmaz diyo diyosa nolcak işte ayrılcaklar mı ne komik olur düğünümde alkol içirmem dedim adam kaçtı gitti diye
Alevi komşularım var ramazanda da oruç tutuyorlarKardeşiniz kız mı oruç tutmaz kı mesela Ramazan’da bunu nasıl hallediyolar
bu iş o zaman tam olarak allahın nasip etmediği iş oluyor işteBence çok daha fazla kavga sebepleri var bence adam oruç tutmuyorsa ailesi cagirirsa davete ne olacak , çocuk olunca kimin kültürüne göre yetiştirilecek gibi gibi valla içinden çıkılmaz
onu nerden duydun yahu?herkes fetva verır olmusMeshep evlilikte çok önemli bu şekilde evlenen kuzenim var ama ailesini çiğneyip geride bırakarak evlendi mutlu ama kocasının dediği her şeyi yapıp onun inancına uyduğu için tercih senin eğer ben o yaşama uyarım dersen bilmiyorum ama imam nikahı olmadan her ilişki zinaya girer
Evlenince erkeğin mensubuna mı geçiliyor ben öyle bilmiyorum bilenler varsa aydınlatabilir miSiz her dugun alkolsuzmu oluyor sanıyorsunuz benim esimde alkol kullanmaz dugunde de istemedi ama gel gör ki kendi amca ve kuzenleri içmişler dugun sonrası onu konusyorlardı esim dedi hayret siz dugunde oynadınız normalde kalkmazsınız yerinzden kafanız güzeldi heralde dedi. Yani gorunuste masalarda alkol olmyabilir ama illa kapıda kıyıda içip giren olur bunu engelleyemezsijix kalkıp gelinlikle içenleri kovalayacak degilsiniz ya. İçmeyen içmez oturur yerinde. Alevlerin iki türlüsü var kızılbas olanı ve olmayanı Benim annemde alevi ve muslumanlar benim okumadıgım kuranı kerimi hatim etmiş,dedesi hafız ve oruclarını aksatmazlar.evde en iyi annem kuranı kerimi okur. İSlamiyet hakkında en bilgili odur.degerlerine daha düşkünler. Babam namazında niyazında oldugu halde annem kadar baskın degildir din konusunda. Kızılbas olan kesim dinden biraz daha uzak rahat insanlar. Bizim bölgede genellikle böyleydi Kızılbaş yoktu ama malatyalı sevdgiim saydıgım tanıdıklarım var alevi onlar kızılbas aleviydi oruc namaz ibadet pek alakadar degillerdi ama iyilerdş yani. Mezhep farkı yzunden ayrılmak olsa ben şafiyim esim Hanefî ama aynı dine mensubuz ozaman bizde ayrılak. Aynı sekilde batı kesim genelde Hanefîyken dogu ve Arap kesimi genelde şafi oluyor ama hepsi aynı dine mensup. dogulu esi olanlar ayrılsın madem. Ablamın 7 yıllık eski sevgilisine aleviydi babam asla karsı cıkmadı normalde cıkması lazım cunku evlendikten sonra erkegın kurumuna (Hanefi safi alevi)mensup oluyorsun ya ama cocuk MAsallah bizden daha muslumandı tabi ki ailesinde alkol kullanan vardı ama bu birlikte olmalarına neden engel olsun. Tabi ablam baska sebebten ayrıldılar orası ayrı ama babam karsı cıkmadı asla.2 kuzenim 1 arkadasım eslerijden bosandıktan sonra hep alevi erkeklerle evlendiler suan masalah cok mutluluklar bolbol gezip hayattan keyif alıyorlar cunku Aleviler nedense bana daha şen daha pozitif geliyor. Hakkınızda hzyırlısı olsun aileniz bu konuda katıysa hep bi sorun cıkar hem aileler arası hem siznnaranzda
Bide özel değilse ablanız neden 7 yıllık ilişkisini bitirdi. Çocuk iyiymiş anlattığınız kadarıyla. 2 kuzeniniz Sünni eşlerinden mi boşandı neden boşandılar ve onlar Alevilerle evlenirken sorun oldu muSiz her dugun alkolsuzmu oluyor sanıyorsunuz benim esimde alkol kullanmaz dugunde de istemedi ama gel gör ki kendi amca ve kuzenleri içmişler dugun sonrası onu konusyorlardı esim dedi hayret siz dugunde oynadınız normalde kalkmazsınız yerinzden kafanız güzeldi heralde dedi. Yani gorunuste masalarda alkol olmyabilir ama illa kapıda kıyıda içip giren olur bunu engelleyemezsijix kalkıp gelinlikle içenleri kovalayacak degilsiniz ya. İçmeyen içmez oturur yerinde. Alevlerin iki türlüsü var kızılbas olanı ve olmayanı Benim annemde alevi ve muslumanlar benim okumadıgım kuranı kerimi hatim etmiş,dedesi hafız ve oruclarını aksatmazlar.evde en iyi annem kuranı kerimi okur. İSlamiyet hakkında en bilgili odur.degerlerine daha düşkünler. Babam namazında niyazında oldugu halde annem kadar baskın degildir din konusunda. Kızılbas olan kesim dinden biraz daha uzak rahat insanlar. Bizim bölgede genellikle böyleydi Kızılbaş yoktu ama malatyalı sevdgiim saydıgım tanıdıklarım var alevi onlar kızılbas aleviydi oruc namaz ibadet pek alakadar degillerdi ama iyilerdş yani. Mezhep farkı yzunden ayrılmak olsa ben şafiyim esim Hanefî ama aynı dine mensubuz ozaman bizde ayrılak. Aynı sekilde batı kesim genelde Hanefîyken dogu ve Arap kesimi genelde şafi oluyor ama hepsi aynı dine mensup. dogulu esi olanlar ayrılsın madem. Ablamın 7 yıllık eski sevgilisine aleviydi babam asla karsı cıkmadı normalde cıkması lazım cunku evlendikten sonra erkegın kurumuna (Hanefi safi alevi)mensup oluyorsun ya ama cocuk MAsallah bizden daha muslumandı tabi ki ailesinde alkol kullanan vardı ama bu birlikte olmalarına neden engel olsun. Tabi ablam baska sebebten ayrıldılar orası ayrı ama babam karsı cıkmadı asla.2 kuzenim 1 arkadasım eslerijden bosandıktan sonra hep alevi erkeklerle evlendiler suan masalah cok mutluluklar bolbol gezip hayattan keyif alıyorlar cunku Aleviler nedense bana daha şen daha pozitif geliyor. Hakkınızda hzyırlısı olsun aileniz bu konuda katıysa hep bi sorun cıkar hem aileler arası hem siznnaranzda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?