Bunun sonu ayrilik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrılın.
Sürekli pazarlıkla evlilik olmaz bence.
İlk günden pişmanlık garantili bir işe adım atmış olursunuz

Az önce benzer bi konuya yazdığım yorumu aynen kopyalıyorum buraya..

"Acı ama biraz gerçek bir şey söyleyeyim size..
Mezhep farklılığı maalesef evliliğinizde çok büyük anlaşmazlıklar getirecektir.
En büyük sorun ise çocuğunuzu büyütürken yaşarsınız.
Haklı olarak ikinizde kendi fıtratınıza uygun olanı ön görecek ve isteyeceksiniz. (iki tarafında bu konuyu önemsediğini düşünerek yazıyorum)
Bu durumda illaki birinin dediği olacak ve diğeri bu konuda kırgın kalacak..
Yani güzel kardeşim ne yazık ki sevgi dediğimiz kavram her sorunu aşamıyor şimdi işin ciddiyetinin farkında değilsiniz ama evlilik sorumluluğu öyle büyük bir kurum ki anlaşmak sevmekten öncelikli olacaktır.
Yani önce kafanızın net olarak anlaştığı biri ile bir yola girmenizi tavsiye ederim..
Bırakın mezhep farklılığını, film seçiminin farklılığı bile evlilikte çoğu zaman ağzınızda buruk bir tat bırakacaktır."

Iyi de dini nikah elzemse de elzem olan birini bul adamı zorla alıp bir kalıba sokmaya çalıştığı için bence de inatlaşmis bende kesin inatlaşirdim çok kötüyüm ama yapardım

Iyi de dini nikah iki sünni arasında yapılmıyor mu zaten adamı niye zorladiniz ? Sadece göstermelik bir seromoni olsun diye mi dini nikah kiyacaksiniz ( Bu arada emin değilim adam istemedigine göre yapmıyorlar )
Böyle birşey mi var benim yengemde aleviydi dayım Sünni imam nikahları da oldu gayrette çok mutlu yaşadılar

Böyle birşey mi var benim yengemde aleviydi dayım Sünni imam nikahları da oldu gayrette çok mutlu yaşadılar
Valla olmadığını söyleyen var bu konuda açılan diğer konuda ve benim yakın akrabamda istemeyen oldu dini nikahi sizin verdiginiz örnekteki gibi isteyen de varmış velhasıl kelam keşke herkes hayatını birleştirecegi kişiyi seçerken dikkat etse sonra ayrılık oluyor. Şu devirde herkesin inancı zaten kişiselleşti bence ya saygı duyacaklar birbirlerine ya da benzer görüşte insanla evlenecekler

Tamamen kafa yapısı bence sünnininde alevininde yobazı çekilmiyor. Sen evinde yine orucunu tutup kuranını namazını yaptığın sürece hatta onaya örnek olduğun sürece bence hayırlı bir evlilik bile olur. Ama eşinizin ailesi alkol istememenizi hoş karşılamazsa olmaz bence. Benim bir arkadaşımda Alevi ile evlendi. Çocuğun abisinin düğünü yemekli içkili olmuş iki tarafta Alevi. Çocuğun kardeşi Sünni ile evlenmiş Konyalı kız. Aşırı dindar. Onlar içki istememiş içki olmamış. Bence sayfayı duyan birileriyse buna bakın bence. Eğer içki hassas noktanızdan buna saygı göstermeliler

Kardeşiniz kız mı oruç tutmaz kı mesela Ramazan’da bunu nasıl hallediyolar

Iyi de dini nikah elzemse de elzem olan birini bul adamı zorla alıp bir kalıba sokmaya çalıştığı için bence de inatlaşmis bende kesin inatlaşirdim çok kötüyüm ama yapardım
o adam dini nikahı kabul etmiş ama kız ailem dünyada olmaz diyo diyosa nolcak işte ayrılcaklar mı ne komik olur düğünümde alkol içirmem dedim adam kaçtı gitti diye

Meshep evlilikte çok önemli bu şekilde evlenen kuzenim var ama ailesini çiğneyip geride bırakarak evlendi mutlu ama kocasının dediği her şeyi yapıp onun inancına uyduğu için tercih senin eğer ben o yaşama uyarım dersen bilmiyorum ama imam nikahı olmadan her ilişki zinaya girer

Kardeşiniz kız mı oruç tutmaz kı mesela Ramazan’da bunu nasıl hallediyolar
Kızkardeşim evet. Sağlığı elveriyorsa tutuyor orucunu. Neden halledemesinler, onun ibadetine kim, neden karışabilir ki :)

Bizde herkes birbirine saygı duyar. Kişisel alanlara özellikle.

o adam dini nikahı kabul etmiş ama kız ailem dünyada olmaz diyo diyosa nolcak işte ayrılcaklar mı ne komik olur düğünümde alkol içirmem dedim adam kaçtı gitti diye
Bence çok daha fazla kavga sebepleri var bence adam oruç tutmuyorsa ailesi cagirirsa davete ne olacak , çocuk olunca kimin kültürüne göre yetiştirilecek gibi gibi valla içinden çıkılmaz

Siz her dugun alkolsuzmu oluyor sanıyorsunuz benim esimde alkol kullanmaz dugunde de istemedi ama gel gör ki kendi amca ve kuzenleri içmişler dugun sonrası onu konusyorlardı esim dedi hayret siz dugunde oynadınız normalde kalkmazsınız yerinzden kafanız güzeldi heralde dedi. Yani gorunuste masalarda alkol olmyabilir ama illa kapıda kıyıda içip giren olur bunu engelleyemezsijix kalkıp gelinlikle içenleri kovalayacak degilsiniz ya. İçmeyen içmez oturur yerinde. Alevlerin iki türlüsü var kızılbas olanı ve olmayanı Benim annemde alevi ve muslumanlar benim okumadıgım kuranı kerimi hatim etmiş,dedesi hafız ve oruclarını aksatmazlar.evde en iyi annem kuranı kerimi okur. İSlamiyet hakkında en bilgili odur.degerlerine daha düşkünler. Babam namazında niyazında oldugu halde annem kadar baskın degildir din konusunda. Kızılbas olan kesim dinden biraz daha uzak rahat insanlar. Bizim bölgede genellikle böyleydi Kızılbaş yoktu ama malatyalı sevdgiim saydıgım tanıdıklarım var alevi onlar kızılbas aleviydi oruc namaz ibadet pek alakadar degillerdi ama iyilerdş yani. Mezhep farkı yzunden ayrılmak olsa ben şafiyim esim Hanefî ama aynı dine mensubuz ozaman bizde ayrılak. Aynı sekilde batı kesim genelde Hanefîyken dogu ve Arap kesimi genelde şafi oluyor ama hepsi aynı dine mensup. dogulu esi olanlar ayrılsın madem. Ablamın 7 yıllık eski sevgilisine aleviydi babam asla karsı cıkmadı normalde cıkması lazım cunku evlendikten sonra erkegın kurumuna (Hanefi safi alevi)mensup oluyorsun ya ama cocuk MAsallah bizden daha muslumandı tabi ki ailesinde alkol kullanan vardı ama bu birlikte olmalarına neden engel olsun. Tabi ablam baska sebebten ayrıldılar orası ayrı ama babam karsı cıkmadı asla.2 kuzenim 1 arkadasım eslerijden bosandıktan sonra hep alevi erkeklerle evlendiler suan masalah cok mutluluklar bolbol gezip hayattan keyif alıyorlar cunku Aleviler nedense bana daha şen daha pozitif geliyor. Hakkınızda hzyırlısı olsun aileniz bu konuda katıysa hep bi sorun cıkar hem aileler arası hem siznnaranzda

onu nerden duydun yahu?herkes fetva verır olmus kuranda da dını nıkah kıyın dıye gecmıyor nıkahlanmak gecıyor. su an da dını nıkahın verdıgı (kadını zorda koymamak ıcın ) hakları devlet nıkahı da verıyo ... zına demıs bı de .. hay yarabbı. ne zınası yahu amac zaten evlendıgını duyurmak .. ımam sana ayrı bısı mı yapıyo allah gecım versın dıyo okuyo bı kac dua tamm.. zaten musluman degılse musluman kadına ımam da olmaz resmı de olmaz .. ılla banlattıracaksınız ınsanları

Olmaz kardeşim olmaz... Sizin dini hassasiyetiniz olmasa olur derdim... Din,kültür bunlar evlilikte önemli şeyler. Baştan böyle olursa evlenince daha da büyür. Çok sevgin nefrete dönüşür. O yüzden hep denge illa denge..

Evlenince erkeğin mensubuna mı geçiliyor ben öyle bilmiyorum bilenler varsa aydınlatabilir mi

Benimde aynı durum eşim alevi ben sünni. Eşim öyle geleneksel bir insan değildir asla yok alevilikte şöyle böyle bir kere duymadım ağzından. Hatta konusu bile geçmez. Sadece beni kurban kestirmek için cem evine götürmüştü nasıl sevinmişti çocuk gibi anlattı falan bak burda şöyle yapılır burda böyle. Yani biz dini nikah yapmadık çünkü ben istemedim resmi nikahınız varken böyle birşeye gerek yoktu bence. Bizde sorun olmadı hiç bu. He ailesi beni istiyor mu ondan emin değilim ama sesleri solukları yok en azından

Bide özel değilse ablanız neden 7 yıllık ilişkisini bitirdi. Çocuk iyiymiş anlattığınız kadarıyla. 2 kuzeniniz Sünni eşlerinden mi boşandı neden boşandılar ve onlar Alevilerle evlenirken sorun oldu mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…